Şimdi Ara

###BARFİKS'in YARARLARI NEDİR? ### (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
72.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Vanilla__

quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

hayır şınav barfiksi geliştirmez
    eğer barfiks çekemiyorsan demire asılarak başlayabilirsin
    ya da yardımlı çekerek geliştirirsin kendini. birisi belinden tutarak hafiften yardım eder.
    normalde ayaklardan da tutarak yardım ediliyor, bayağı etkili ama elin oldu da kaydı, yüz üstü düşersin çok tehlikeli.

barfikste tutuşun doğru olmalıdır. barı tuttuğunda avucun sana değil karşıya bakacak. serçe tutuşu yapacaksın ve 4 parmağın demiri üstünden kavrarken baş parmağın alttan kavramalı.

barfiks ters mekik ile alakalıdır. sırtın sağında ve solundaki yerler önemlidir. kürek kemiğiniin kenarları.
    aynı şekilde el bileği ile dirsek arası da önemlidir. onun için de en basit yol, boşta dururken bile elini sıkıp sıkıp bırakabilirsin. o aleti var onun, taşımak zorunda değilsin yani

tabi benim felsefem yine geçerli
    spor öldürür, barfiks de spordur

felsefeni yerim senin

• serçe tutuşu askerde de geçerli olacaktır, barfiksin aslıdır
    diğer türlü yapmak boşuna olur.

yok ben spordan emekli oldum, neler çektiğimi ben bilirim
  • carrefour da satılan dunlop markanın fiyatı nedir acaba
  • http://www.hepsiburada.com/dunlop-kapi-barfiksi/productDetails.aspx?categoryid=369742&productid=sporpro006

buradan sipariş verip kolayca kapınıza getirtebilirsiniz.

Barfiks vücut geliştirmede temel olarak yapılması gereken olmazsa olmaz hareketlerden biridir. Her sporcu nizami barfiks çekemez fakat eğer nizami olarak 1 set (8-10 tekrar) barfiks çekebiliyorsanız gerçekten bu sporda yol katetmişsiniz demektir.

Sırt egzersizlerinin temel hareketi olan barfiks omuzları değil sırtı ve dolayısıyla vücudun üst bölgesini genişletir, bu genişlemenin omuz ve göğüslere de büyük faydası oluyor haliyle.

@nP4BlacK0uT demişsin ki; sporumun olmadığı günler yapmayı düşünüyorum. Burası yanlış, zira spor salonunda kendine bir program yazdırmadıysan eğer, sırt hareketlerini tek bir güne sığdıracağın bir program belirle. Bu hareketlerin ilki de barfiks olsun. Spor yapmadığın günlerde barfiks çekme, DİNLEN. Vücut geliştirme etkiye tepki gösteren bir spordur, vücudunu en az yorduğun gün sayısı kadar dinlendirmelisin
  • @ZUĞAŞİBERE

Avuç içi kendimize bakarak çeksek omuz genişlermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cro-X

@ZUĞAŞİBERE

hayır bu bahsettiğin biceps barfiks hareketidir. Biceps (pazu diye tabir ettiğimiz) ve ön kol kaslarının gelişimine yöneliktir. Nizami barfiks wide grip (geniş tutuş) ve avuç içi karşı tarafa bakacak şekilde, kendinizi göğsünüz tutunduğunuz bara değecek kadar çekmeniz yoluyla yapılır.
  • arkadaşlar boynun kenarındaki kasları geliştirmenin yolları nelerdir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

quote:

@ZUĞAŞİBERE

hayır bu bahsettiğin biceps barfiks hareketidir. Biceps (pazu diye tabir ettiğimiz) ve ön kol kaslarının gelişimine yöneliktir. Nizami barfiks wide grip (geniş tutuş) ve avuç içi karşı tarafa bakacak şekilde, kendinizi göğsünüz tutunduğunuz bara değecek kadar çekmeniz yoluyla yapılır.

Tamam sağol .Ya ben tam üçgen vücut istemiyorum ama şınav yüzünden biraz üçgene doğru kaydı vücut acaba barfiksi ne kadar yapıp bırakayım?
  • sağlık sorunum nedeniyle (kifoz) hergün çok sayıda barfiks çekmem gerekiyor.Artı olarak havuza yüzmeye gidiyorum haftada 2 gün. Barfiks için ne yapsam diye düşünürken bizim bodrumda bi doğal gaz borusu vardı fazladan.Bizim balkonun üst tarafına bu süper gider dedim.DEmirciye gittim.ölçüsünü aldırdım.Kestirdim.Kendim balkonun üst tarafına monte ettim.çok sağlam.Babam ve beni aynı çekti.babam 80 kg bende 72 kiloyum.

Yukarıda arkadaşında dediği gibi hedef sırt kaslarıdır.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

quote:

@ZUĞAŞİBERE

Tamam sağol .Ya ben tam üçgen vücut istemiyorum ama şınav yüzünden biraz üçgene doğru kaydı vücut acaba barfiksi ne kadar yapıp bırakayım?

Şınav vücuda üçgenlik kazandırmaz, zira press mantığıyla çalışan bir harekettir, popmalama yaptığı için ön omuz, göğüs ve triceps kaslarında yoğunlaşır; karın ve bacak kaslarında gerilme sağlar.

Barfiksi bırakma, haftada 1 gün 4 set nizami olarak yapmaya çalış

@Method Man

bahsettiğin bölge için "Dumbell Shrug " hareketini çalışabilirsin. Google da aratırsan nasıl yapıldığı vs. hakkında da bilgi edilenilirsin.
  • nasıl kuruluo bu ayw biraz yardımcı olabilirmisiniz lütfen

ben bugün gidip almayı düşünüom
  • up
  • quote:

###BARFİKS'in YARARLARI NEDİR? ###

çalışan bölgeleri resimle izah etmek daha kolay olacaktır düşüncesindeyim

Harika yav çok hoşuma gidiyor bu tip kadınlar...
  • Ben hiç yapamıyorum yahu kaldıramıyorum vucüdu spor salonuna yazılalı 1 hafta oldu kol ve göğüs çalışıyorum ilk 1 ay böyle çalışacakmışım. Barfiks çekmek için nerelerin çalışması gerekiyor aceba ? Kanatlar diye biliyorum. Ve Göbek - Kalça - Baldır erimesi için ne yapmam lazım . :P
  • barfiks aslında sırt, göğüs kol ve kanat haeketidir bunlara nazaren omuzlara daha azyarar sağlar, ama vücudu 10 numara şekle sokar, ayrıca karnıda eritmeye yardım eder özellikle kendinizi yukarı çekerken bacakları da yukarı kaldırırsanız. Ben maksimum 19-20 yaptım şu ana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cano93 -- 9 Aralık 2009; 21:47:20 >
  • Bende alicam bu aletten. Gerçekten neredeyse bütün kasları çalıştırıyor.
  • Bende barfiks demiri aldığımda 3-4 tane anca yapıyodum.Şimdi 9-10 yapıyorum 4 ay oldu alalı.

Sırt ve kanat kaslarını geliştirir.Karın kasınada yardımcı oluyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

Beyler adam şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumuklu sucurta

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

Beyler adam şey.

Ney?
  • 1 senedir çekiyorum evde çok faydasını gördüm.
    En basitinden biraz duruş bozukluğum vardı o düzeldi.
    Kasları zaten anlatmaya gerek yok arkadaşlar cevaplamış.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.