Şimdi Ara

Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
63
Favori
189.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Beyler süperfresh dondurulmuş mısır aldım. Tencerede kaynayan suya atıp mı daha güzel oluyor yoksa tencerenin üzerine süzgecin içine koyarak suyla temas ettirmeden buharda yapınca mı daha güzel oluyor ?


    ben direk kaynar suyun içine atıp çözdürüyorum, suya temas ettirmeden de olabilir aslında ama çözülmesi uzun sürer gibi.

    ben birde tuz karabiber tozbiber koyuyorum başka sos baharat tavsiye edecek var mı ?
  • Anladım hocam. Suyu kaynatıyorum önce sonra içine mısırları atıyorum. Ne kadar bekliyorum peki ? Sonra süzüyorum ve aynı tencerede tereyağını ve tuzunu koyup karıştırıyorum. Olay budur dimi ? Sos pek sevmem önce sade olarak denemek istiyorum.
  • canım çekti şimdi yine yapıyorum anlatayım

    suyu koydum kaynatıyorum , kaynayınca mısırları atıcam çözülüp kendilerine gelmesini bekleyeceksin arada bak diri diri olmasın içleri çözülsün ağzına layık oldumu kapa ocağı. suyunu süz tencere dursun mısırlar sonra tereyağı at normal boyutlu bir kap için bir tatlı kaşığı yeterlidir. karışıtır erit istediğin sosu koy afiyetle ye bu kadar. şimdi ben nar ekşili ve ketçaplı deniycem bakalım

    ekleme: ketçap nar ekşisini bastırdı. sadece nar ekşilide biraz buruk bir tat oluyor şu an fena değil ama benim favorim tuz karabiber tozbiber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designr -- 11 Nisan 2011; 15:56:57 >
  • Eyvallah hocam saolasın ... Akşama bi deneyim bakalım nasıl olucak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: designr

    canım çekti şimdi yine yapıyorum anlatayım

    suyu koydum kaynatıyorum , kaynayınca mısırları atıcam çözülüp kendilerine gelmesini bekleyeceksin arada bak diri diri olmasın içleri çözülsün ağzına layık oldumu kapa ocağı. suyunu süz tencere dursun mısırlar sonra tereyağı at normal boyutlu bir kap için bir tatlı kaşığı yeterlidir. karışıtır erit istediğin sosu koy afiyetle ye bu kadar. şimdi ben nar ekşili ve ketçaplı deniycem bakalım

    ekleme: ketçap nar ekşisini bastırdı. sadece nar ekşilide biraz buruk bir tat oluyor şu an fena değil ama benim favorim tuz karabiber tozbiber


    Hocam şöyle yaptım önce suyu kaynattım. Su kaynayınca içine yarım kaşık toz şeker attım. Ve 350 gr süperfresh mısırı da attım. Mısırlar kaynayana kadar bekledim. Ardından suyunu süzdüm ve 1.5 çorba kaşığı tereyağı ile kavurdum. Biraz da tuz attım. Ama sanki bardakta yapılanlar gibi o kadar da güzel olmadı. Ama iyiydi gene yani. Acaba yağını falan mı az koydum. Veya neyi yanlış yaptım ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_


    quote:

    Orijinalden alıntı: designr

    canım çekti şimdi yine yapıyorum anlatayım

    suyu koydum kaynatıyorum , kaynayınca mısırları atıcam çözülüp kendilerine gelmesini bekleyeceksin arada bak diri diri olmasın içleri çözülsün ağzına layık oldumu kapa ocağı. suyunu süz tencere dursun mısırlar sonra tereyağı at normal boyutlu bir kap için bir tatlı kaşığı yeterlidir. karışıtır erit istediğin sosu koy afiyetle ye bu kadar. şimdi ben nar ekşili ve ketçaplı deniycem bakalım

    ekleme: ketçap nar ekşisini bastırdı. sadece nar ekşilide biraz buruk bir tat oluyor şu an fena değil ama benim favorim tuz karabiber tozbiber


    Hocam şöyle yaptım önce suyu kaynattım. Su kaynayınca içine yarım kaşık toz şeker attım. Ve 350 gr süperfresh mısırı da attım. Mısırlar kaynayana kadar bekledim. Ardından suyunu süzdüm ve 1.5 çorba kaşığı tereyağı ile kavurdum. Biraz da tuz attım. Ama sanki bardakta yapılanlar gibi o kadar da güzel olmadı. Ama iyiydi gene yani. Acaba yağını falan mı az koydum. Veya neyi yanlış yaptım ?





  • hergün bardak mısır almaya son
  • arkadaşlar bardak mısır konserve mısırla yapılmıyor onun için özel mısır alınıyo 10 kiloluk kolilerde ve bu mısırlar şok sistemi ile pişirilmiş olup sadece buharda ısıtılarak tekrardan yenilme sıcaklıgına getirilmiş mısırlardır

    yani konserve ile o sonuca ulaşa bilmeniz mümkün deildir nerden mi biliyorum :) cünki toptancılıgını yapıyorum
  • Normal mısırı nasıl ayıklarız da yaparız?
  • Eee baharat olarak ne katmamız gerek ?
  • Neyse yaptım çok da güzel oldu sokaktakilerden daha iyi oldu.

    Superfresh'in pakette 450gr olanını aldım.
  • Şu anda teflon tavada mis gibi tereyağı koktu mutfak birazdan dalışa geçerim :D ve konu çok yararlı teşekkür ederim bizle paylaştığın için
  • Yapıp bir deneyim
  • beyler dondurulmuş mısır yerine kendimiz pişmemiş alıp haşlasak mısırı öyle olmaz mı
  • bimden yurdum dondurulmuş mısır aldm.deniycem
  • mesajim bulunsun ,barbeku soslusu favorim
  • bulunsun, deniycem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Callum -- 18 Ocak 2012; 16:15:12 >
  • donmuş mısır satılıyor ya marketlerde, ben onlardan alıyorum, bi kaseye doldurup mikrodalgada ısıtıyorum, sonra tereyağ ve tuz ekip yiyorum. Tadında da pek bi fark olmuyo, gayet lezzetli oluyo. Bu kadar uğraşılcağına dondurulmuş mısırla yapsak ne fark eder?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dursun denerim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.