Şimdi Ara

Bankalar/PAYPAL kur farkı cambazlığı ve ÇÖZÜMÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
307
Cevap
126
Favori
54.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Euro olarak enparadan para gönderdim arada yaklaşık %3 oynadı euro-dolar çevirmesi yapıyormuş visa
    Resmi sitede oran bu gözükmüyor ama gel gör enpara bir türlü kabul etmedi 40 dolar civarı para kaybı yaşadım.
    Dolardan başka para birlmi gönderecek arkadaşlar buna da dikkat etsin.
    (bankanın kuruyla ödeme seçiliydi)
    Dolar olarak gönderme imkanınız yok muydu? €-$ çeviriminde oldukça büyük bir rakamla zarara uğramışsınız.Sanırım meblağ büyüktü.Banka kuru üzerinden dolar olarak gönderseydiniz 1 dolar için 5-6 kuruş civarında bir ücretlenmesi olurdu.Gerçekten üzüldüm,geçmiş olsun.
    döviz ekstre talebini dolara nasıl çevirebilirim?
    internette seçeneklerde dolar görünmüyor

daha önce böyle bir durumla karılaşan oldu mu

edit:Buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 12 Mayıs 2015; 1:19:23 >

Benim paypal'da biriken iyi miktarda bir param var USD olarak.. Şimdi ben bu doları 2.54 paypal kuruyla falan oynatmadan direkt usd banka hesabıma çekebilir'miyim yoksa illa düşük kurdan usd'yi çevirip öyle'mi hesabıma gönderecek ?
  • paypal müşteri hizmetlerini aradım. Kredi kartımı döviz işlemlerine actırdığım ve paypalı arayıp euro ile ödeme yapacağım dediğim zaman paypal hiç bir komisyon almıyor denildi. Yalniz bankayı aradığımda merkez bankasının kur farkı olur falan dedi ama anlamadim 420 euro da gönderdiğim zaman ne kadarlık bir kur farkı yaratabilir merkez bankası ya da bunun oranı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakarvardar -- 1 Temmuz 2015; 10:17:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bugi2528

paypaldan klasik siteyi seçiyorum fakat kullanıcı profilini bir türlü bulamadım yardımcı olabilir misiniz?

Bu resim işinizi görür sanırım.
     Bankalar/PAYPAL kur farkı cambazlığı ve ÇÖZÜMÜ

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abi

Ödemenin fatura dövizi ile yapılması seçeneğini anlatmaya çalışayım. O kadar gizlemişlerki zor çözdüm:
    Sağ üstte ayarlar (dişli işareti) düğmesine bas.
    HESAP butonuna bas,
    Ödeme ayarlar bölümünde:
    ÖNCEDEN ONAYLI ÖDELER'e bas
    KULLANILABİLİR ÖDEME KAYNAKLARI AYARLA ya bas,
    DÖNÜŞTÜRME SEÇENEKLER:
    Burada ikinci şıkkı seçerseniz faturadaki döviz kuru ile para alınır. Benim Ziraat Maximum kartımda hem $ hem TL ödemem olduğu için bu yolla ödememde kur farkı, komisyonu ödemiyorum.

teşekkürler

Ödemenin fatura dövizi ile yapılması seçeneğini anlatmaya çalışayım. O kadar gizlemişlerki zor çözdüm:
    HESAP butonuna bas,
    Ödeme ayarlar bölümünde:
    DÖNÜŞTÜRME SEÇENEKLER:
    Burada ikinci şıkkı seçerseniz faturadaki döviz kuru ile para alınır. Benim Ziraat Maximum kartımda hem $ hem TL ödemem olduğu için bu yolla ödememde kur farkı, komisyonu ödemiyorum.

Merhaba

Airbnb'den ve bi kaç yerden ödemem geldi ve aynı kur sorunu bende de oldu. Dediklerinizi yapıyorum sanırım eksik oluyor.

Ekte de görebileceğiniz üzere ''ikinci şıkkı seçerseniz'' kısmını bir türlü bulamadım.
    Komisyon oranını ödememek için ödemenin geleceği türk hesabım dolar yada euro olması yetmiyor mu,
    Kredi kartına mı komisyon kesilmeden döviz kuru olarak mı ödeme yapılıyor.

Çünkü paypal sitesinde komisyon kesileceği belirtiliyor.

Konu ile ilgili biri adım adım yolunu yazabilir mi?

Teşekkürler

Bankalar/PAYPAL kur farkı cambazlığı ve ÇÖZÜMÜ Bankalar/PAYPAL kur farkı cambazlığı ve ÇÖZÜMÜ

• takip

Orijinalden alıntı: Sercio7

Şuan 100$ bir ödeme alsak, TL çevirirken kaçtan çeviriyor ? Belli bi oran var mı ?

Ödemenizi yaparken görebiliyorsunuz.

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • Worldcar ile ayarları yapıp odeme yaptıgım halde yinede tl cekmisler bankayı mı aramam lazım dolar ceksin diye

Orijinalden alıntı: kuralkan

Worldcar ile ayarları yapıp odeme yaptıgım halde yinede tl cekmisler bankayı mı aramam lazım dolar ceksin diye

Yapı kredinin verdigi cevap
    Kredi Kartları Uzmanı : Banka uygulaması gereği, Yurtdışı alışverişleri bulunduğunuz ülkenin döviz kuru dolar üzerinden TL ye çevrilerek ekstrenize TL olarak yansıtılmaktadır.
    Ben : Bunun caresi yok mu
    Kredi Kartları Uzmanı : Döviz olarak ekstre oluşturulamıyor.

Apple üzerinden yapmış olduğum tüm alışverişler TL üzerinden. Yani elektronik mağazadan ne alırsam alayım fiyatını TL olarak görüp alıyorum. Fakat sıra ödemeye gelince çok sevgili "YapıKredi" bankası TL olan bu rakamı önce USD çevirip daha sonra yeniden TL ye çeviriyor. Yani benim 10 TL ye aldığım uygulama düşük kurdan USD olup yüksek kurdan yine TL ye çevriliyor. Elimde Apple tarafından kesilmiş 10 TL tutarında faturam olmasına rağmen YKB benden çok daha fazlasını talep ediyor.
    Ben de her ay sonunda YKB krediler merkezine fax çekerek fazla aldıkları parayı geri istiyorum, onlarda ödüyorlar.

Fakat sıkıldım artık. Beni bu işkenceden kurtarıp, çözüm önerisi getirebilecek bir arkadaşım var mı? ( YKB ile konuşup durumu anlat demeyin. Çok denedim. Yazdım, konuştum, fax çektim. Hiç sonuç alamadım)

Sıkıntı çeçktiğim uygulamalar;
    Apple Store.... TL yi önce usd ye dönüp sonra yeniden TL ye dönüyorlar, rakamı şişirilmiş olarak ödüyorum.
    Spotify...... TL yi önce GBP ye dönüp sonra yeniden TL ye dönüyorlar, rakamı şişirilmiş olarak ödüyorum.
    Microsoft OneDrive....TL yi önce USD ye dönüp sonra yeniden TL ye dönüyorlar, rakamı şişirilmiş olarak ödüyorum.

• smclk89 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir ayar yapmadığında da zaten dolar 2.55tl iken 2.75 tl ödeyebiliyorsun. En azından bu ayarlar dolar sabit veya düştüğünde avantajına olduğu kesin olan ayarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abi

HESAP butonuna bas,
    Ödeme ayarlar bölümünde:
    DÖNÜŞTÜRME SEÇENEKLER:

bu mesaj koca konudaki en yararlı ve doğru olan tek mesaj.. konunun ilk mesajına eklenmeli aslında eline sağlık

• Arkadaşlar vakıfbank kredi kartı ekstresinde paypal ile tl olarak harcadığım ödemeler, dolar olarak geçmiş.Banka benden kaynaklı değil diyor.Bu işin çözümü var mıdır?

THE X FILES
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.