Şimdi Ara

Banka tarafından bitmek bilmeyen sorun çıkmazı hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım isteyeceğim yoksa gerçekten büyük sorun çıkacağım sınırım sinirim çok taştı eğer haberlerde falan görürseniz hiç şaşırmayın olayu şudur

x banka (isim belirtmiyorum iş mahkemeye giderse diye ki muhtelemen gidecek) anneme 2015 yılında kredi kartı verdiğini idda ediyor ancak annem ne kart kullanmasını bilir ne ister alır nede böyle bir kartı biz aldık veya kullandık kesinlikle böyle bir şey asla olmadı neyse borcunuz var diye arayıp duruyorlar bizde dedik kabul etmiyoruz kartı kapattırdık ve inceleme yapılmasını istedik neyse inceleme yapıldı tam kartın limitini bilmiyorum ancak yaklaşık sanırım 2000-3000tl civarı neyse inceleme yapıldı ve yaklaşık 1500tl lik kısmından sorumlu tutulmadık ve haklı bulunduk ama geri kalan 500tl lik kısmından sorumlu tutulduk bankanın gerekçesi de geri kalan harcamada şifreli işlem yapılmış otomatik talimat lar verilmiş vs vs biz dedi nihai kararımızı verdik... bizde doğal olarak hakkımızı tüketici mahkemesinde aramaya çalışcaktık ancak kart bilgilerini istiyoruz vermiyorlar verseler ihtar name çekecektim bilgileri vermedikleri için yapamadım elde kaldı banka dan her hangi bir karta ait ekstre tebligat gibi resmi bir evrak... tabi bu arada her gün arıyorlar dedim tebligat yollayın sizi mahkeye vereceğiz dün görüştüm biz dedi size mart ayında yollamışız ama teslim alınmamış evrağınız postane de dir diye bu gün postaneyi aradım böyle bir evrak yok bankayı aradım sizi geri acayacağız dediler ve aradılar bu seferde şubat ayında teslim almışsınız diyor dedim almadık diyor almışsınız diyorum kim almış? imza karşılığı verilmesi gerekiyor çünkü onu göremiyoruz diyor bende dedim adresim ne gözüküyor şu tamam dedim doğru tekrar yollayın dedim ama eminin bu da gelmiyecek işler güçleri yalan dolan hem sonra kartı veren personolin ismi yok imzası yok annemin aldığına dair ne imza var ne bir şey kart basım tarihi 2015 teslim tarihi 2016 hiç bir kart bu kadar dolaşmaz bekemez diye bizzat bana banka görevlisi söyledi özetle kaç aydır her gün uğraşmaktan bıktım annem yaşlı ve angelli ne yapayım sizce nedersiniz nasıl bir yol izleyim? teşekkürler

• kesinlikle ödeme yapmayın. banka sizden bu ücreti tahsil etmek için ilamsız takip yapacak. onada itiraz edersiniz. bunun üzerine banka itirazın iptali davası açmak zorunda. böyle bir durumdada davasını ispat edemeyecek anlattığınız kadarıyla. bildiğim kadarıyla onaysız şifre vermek ve banka kartı çıkarmak yasak. bankayı bddk'ya şikayet edebilirsiniz. ayrıca konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
  • işin sonu maddi manevi tazminat talebine kadar gidebilir, belli ki banka usulsüz bir işlem yapmış o arada, işi resmiyete dökemiyor
  • Teşekkürler arkadaşlar aynen bir usulsüz işlem var ve sürekli yokuş yapıyorlar zaten mantık hatası var inceleme de zaten haklı bulunduk başta haklı bulunduk da sonunda nasıl olamadı değil mi kartı veren kişi nin adı TC si vs hiç bir şey yok annemin ne imzası var ne adı vs 1 yıl da teslim olmuş böyle bir şey de zaten imkansız diyor 500tl için gerekçe şu otomatik talimat verilmiş şifreli işlem yapılmış vs iyi de bizene bundan şu saydıklarım bile zaten başlı başına ap açık delil haftaya kadar bekliyecegim evrak gelir ise tüketici mahkemesine gideceğim gelmez ise şube ismi veriyor sözüm ona annem oradan almış gidip oranın müdürü ile konuşacağım hukuksal olarak elimden ne geliyorsa hepsini yapacağım haklılığı mı ispatladiktan sonra tazminat davası da açmayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.