Nkolayda işlem yapmaya gerek yok direk PTT şubesine gidiyorsunuz bankadan çeker gibi çekiyorsunuz ama her PTTde yok sanırım. Ufak şubelerde olmayabilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (3998. sayfa)

-
-
Kaç sene oldu hala millet çözemedi şu işi :)
Nebatinin asıl başarısı da bu heralde..
Google'da kkm diye yazınca bile tanım ve örnek çıkıyor.
Vade sonunda kur getirisi faiz getirisinden düşükse faiz getirisi TL olarak alınır, kkm ye esas tutar ( arkadaşın örneğinde 5000usd) da alınır veya sistemde devam edilir..
-
Kesinlikle katılıyorum. Nebatinin en büyük başarısı insanlar sizin dediğiniz gibi hem dolar farkını hem de faizi alacak sandı. İlk çıktığı günden beridir kkm ve ddkkm yaptım. Hiç böyle bir faiz almadım.
örnek 6000 usd, 3 ay vade , faiz %40 , giriş kuru 30 çıkış kuru 32 olsun.
Sistemden çıkarken 6000 usd artı faiz yani 45 bin tl mi alınacağını idda ediyorsunuz. Yoksa aradaki fark kadar tl faizi alıyorsunuz.
Buyrun hesaplayın size zahmet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesoku -- 31 Ağustos 2024; 17:18:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kurun sabit kalması gerekmiyor. Kur alacağı faizden daha az artmışsa hem dolarını hemde aradaki fark kadar faizini alır. Sadece aynı dolarını alması için kurun alacağı faizden daha çok artması lazım. Kaldıki o durumda bile faiz + prim şekilde yatırmışsa priminide ayrıca TL olarak alır.
Dövizden dönüşümlü kur korumalı kalktı mı? DDKKM diye geçiyor galiba
Kalkmadı ama faiz oranlarını düşürdüler, artık ilave prim ödemiyorlar ve stopaj getirildi.
Anladım Hocam teşekkürler. Yine de girilmez mi sizce?
45K i nasıl buldunuz diye hiç sormayacağım
Aslında daha önermeyi kurarken cevap verilmiş oluyor :
Faiz Getirisi 10.000TL ise;
Kur Getirisi 8.000TL ise,
Faiz/anapara Kur/anapara denklemlerine göre daha fazladır
anapara anaparaya dönüşür,
Faiz getirisinin kura göre lehte farkı da size kalır
-
18 bin olacaktı😂 Bem zaten sizinle aynı şeyi söylüyorum. Aradakı farkı alırsınız ekstra tüm faizi değil.
Bü yüzden ddkkm den nisanda çıkış yaptım 32.40 dan 6 ay vadeli enparaya %60 dan yatırdım. Ekimde dolar 42 tl olmadığı sürece dolar bazlı güzel bir kazanç elde edeceğim. Ddkkm de kalsam bu oran çok daha düşük olacaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesoku -- 31 Ağustos 2024; 22:2:41 >
Arkadaşlar TEB marifetli hesaptan cuma bir miktar bağladım vade tarihi pazartesi olarak 4 gün bağladi.Normalde günlük bir hesap ancak anladığım kadarıyla resmi tatil ve haftasonu denk geldiğinden böyle ilk iş günü oldu vade. Vadeden 1 gün önce hesaptan bir miktar para çeksem kalan tutar üzerinden faiz hak edecekmiyim vade sonunda yoksa hepten bozulacak mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynı değil
1) Faiz getirisinin tamamı alınır
-
2) a) Sistemde kalınırsa işlem günü kurdan da aynı dolarla devam edilir;
b) Sistemden çıkılırsa işlem günü kurdan anapara da geri alınır.
Hasılı kelam, o arkadaş 5000 dolarını ve de faiz gelirinin tamamını alıp sistemden çıkmış, siz daha önce çıkmışsınız; herkese hayırlı olsun
DDKKM tercih edenlerin hatrı sayılır bir yekünü zaten varlığını döviz/altın tutanlar ve tutmaya devam etmek isteyenler ki birçok sebebi olabilir..
Zaten genel seçimde ikinci tur ve devamında yerel seçimdeki durum olmasaydı bugün bireysel yerlilerin döviz altın alma gibi bir tercihi de olmayacaktı diye değerlendiriyorum
6 Eylül hem 6 aylık ddkkm/kkm lerin dönüşüne; hem carry trade in 6 aylık itfa dönemine hem de Fitch raporunun yayım tarihine denk geliyor..
Sonrasında da piyasa ekime kadar ya da ..ne kadar ne gösterecek, hep beraber göreceğiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallenangel_1903 -- 31 Ağustos 2024; 22:36:6 >
-
bu saatten sonra girmenin bir artısı olmaz bence. Ama para atıl kalacaksa ve ihtiyaç olmayacaksa yinede düşünülebilir.
Beyin fırtınası : ddkkm/kkm de son açıklanan ve merkeze çaktıkları ( güya çaktıkları çünkü : yıllık alınacak kar payından feregat ve emisyon hacmine etkisiyle enflasyon yaratmasıyla da sosyal refahtan feragat..) meblağ 800 küsür milyar tl zarar..
Soru 1 : merkez zarar ediyorsa, kim kazanıyor
Soru 2 : Varlığını döviz/altında tutanlar döviz tevdiata girse faiz getirisi ve vergi gideri ne kadar, ddkkm/kkm içinde kalırsa ne kadar
-
İlk ay bitttikten sonra mh yi arayin, genelde otomatik fatura odeme gibi ufak sartlarla 2 ay daha tekrardan tanimlaniyor.
%55 değil aslında kendi sitesindeki hesaplama aracıyla hesap yapıyorum %51 denk geliyor.1K üstü pasif bakiye baya fazla herhalde
-
Gecen hafta bana %60 teklif etmişlerdi.
-
Enpara yine oynuyor. Perşembe verdiği günlük 45'i Perşembe, cuma ve cumartesi gecesi 45 olarak devam ettirirken pazar yani bugün sabah 37'ye indirmiş. Normal günde sürekli farklı oranlar veriryorsun. Bunu biliyoruz. Tatilde ne istedin. 😡
Hakikaten ilginç olmuş. Benim de 45 den 39a inmiş.
Vade günü onlar mı aradı
Bendede aynısını yaptı Akbank önce ne güzel Bi heves dedim 54 ten veriyim sonra banada 47 çıkınca nkolay bonoyla devam ettim 👍👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X