Arkadaşlar canım çok sıkkın banka tarafından bana böyle bir mesaj gönderildi o andan itibaren çok kaygılandım şu an en kötü günümü yaşıyorum banka hesabı bilgilerim ele geçirilmiş olabilir mi? Bu mesajı hesabımı ele geçirenler göndermiş olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin Degerli musterimiz, Cihazinizda zararli yazilim bulundugu istihbaratina istinaden; kullanici bilgilerinizin siber saldirganlar tarafindan ele gecirilme ihtimaline karsilik guvenlik amacli internet bankaciligi kullaniminiz kapatilmistir. Cihazinizi kontrol ettirerek zararli yazilimlardan temizletmenizi onemle belirtiriz. B002 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LocalizedTR -- 26 Aralık 2020; 16:28:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Banka'dan gelen bilgi mesajı

-
-
Korkacak bir şey yok. Custom ROM kullanıyorsanız banka buna karşı önlem almış olabilir. Eğer custom rom kullanmaya devam edecekseniz roma gömülü tarayıcıyı değil, marketten mozilla'yı indirip kullanın bankacılık işlemlerinde. Bankacılık uygulamasını hiç kullanmayın, zira sürekli aynı sorunu yaşayacaksınız.
Eğer official rom kullanıyorsanız cihazınızı komple sıfırlayıp, temiz bir kurulum yapın. Cr@ck apk felan sakın kullanmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Custom rom kullanmıyorum telefonun sistemi official, bankanın telefonumda yüklü olan hangi uygulamayı ya da başka bir şeyi tehdit olarak gördüğünü anlayabilmiş değilim verdiğiniz bilgiler için sağolun
teb bankası'nın müşteri hizmetlerini aradım ve internet bankacılığı hizmetimin güvenlik sebebiyle kapatıldığını söylediler sizce bu endişeli bir durum mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LocalizedTR -- 26 Aralık 2020; 16:37:8 >
endişelenmenize gerek yok hatta tam tersine bir şey olmadan önlem alındığı için sevinin bence ve bana kalırsa en iyi bilgiyi bankanız ile görüşerek alabilirsiniz neyin sebep olduğunu ne yapmanız gerektiğini vs sorun yardımcı olacaktırlar diye düşünüyorum bir ara benim kartımda bir anda bloke olmuştu sanırım birisi şifreyi denemiş ama yanlış girince herhalde sistem üzerinden dikkat çekince bloke etmişlerdi sonra aradım gerekli işlemleri yaptılar ve bir sıkıntı çıkmadı yani korkmanıza gerek yok
-
Telefonu yedekle, bütün ayarları sıfırla, daha sonra musteri hizmetlerini arayarak kullanima actir.
Yeni bir telefon almadigin veya sifirlamadigin surece acmazlar.
Sayenizde kafamdaki soru işaretleri kalktı bilgilendirdiğiniz için teşekkürler efendim
Doğru söylüyorsunuz dediklerinizi yapmadan açacaklarını zannetmiyorum İnternet kullanımı artınca virüs yazılımları da arttı o yüzden şimdilik açtırmayı düşünmüyorum biraz zaman geçtikten sonra açtırmak daha mantıklı gibi geliyor Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X