Şimdi Ara

Bank Asya Faiz İle mi işliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
25.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35.000 ytl'yi bankaya yatırmayı düşünyorum.Tanıdıklardan duyduğum kadarıyla bank asya elindeki parayı diğer bankalardan farklı bir şekilde işletiyor.Bu bankanın yaptığı hakkında bilginiz var mı? Diğer bankalar gibi faizi kullanıyor mu? Diğer bir alternatif olarak apart işi mi yoksa bankaya yatırmayı mı önerirsiniz?

• sonuçta faiz
  • Kar ve Zarara katılma prensibi ile çalışan Faizsiz Bankacılık; sistem olarak müşterilerden fon toplayıp reel sektöre kredi olarak kullandırarak elde edilen karın yine müşterilere dağıtılmasını esas alır.

Sitesin de böyle yazıyor bi de oradan bak istersen
  • fettullahın o banka
  • quote:

Orjinalden alıntı: axi-laz

Kar ve Zarara katılma prensibi ile çalışan Faizsiz Bankacılık; sistem olarak müşterilerden fon toplayıp reel sektöre kredi olarak kullandırarak elde edilen karın yine müşterilere dağıtılmasını esas alır.

bak ne güzel.masumane yazmışlar.banane kardeşim madem diğer bankalar haram ve faiz buda öyle.nerde emek nerde alın teri
  • alın teri olayı karışık bence kiradan kazanılan paradan bir emek harcamıyorsun ama satın alırken aldığın para emek harcayıp alınan para faiz de böyle birinde ne kadar kazanacağın belli diğerin de aşağı yukarı belli zarar etme riski ikisinde de var dolar değerleniyor ytl değer kaybediyor ya da tam tersi bu işler bence kişisel karara kalmış
    quote:

Orjinalden alıntı: uzil

quote:

Kar ve Zarara katılma prensibi ile çalışan Faizsiz Bankacılık; sistem olarak müşterilerden fon toplayıp reel sektöre kredi olarak kullandırarak elde edilen karın yine müşterilere dağıtılmasını esas alır.

bak ne güzel.masumane yazmışlar.banane kardeşim madem diğer bankalar haram ve faiz buda öyle.nerde emek nerde alın teri

• arkadaşlar faizsiz bankacılıkta bankanın hisselerine ortak olursunuz kar ederse kar,zarar ederse zarar edersiniz.
    buradan bakınca hiç zarar edilmiyormuş gibi düşünülse de benim hocam geçtiğimiz aylarda 100 dolar gibi bir para kaybetti..
    bu faiz değildir..
    bankanın ne olursa olsun para veriyor olması faizdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: gago

alın teri olayı karışık bence kiradan kazanılan paradan bir emek harcamıyorsun ama satın alırken aldığın para emek harcayıp alınan para faiz de böyle birinde ne kadar kazanacağın belli diğerin de aşağı yukarı belli zarar etme riski ikisinde de var dolar değerleniyor ytl değer kaybediyor ya da tam tersi bu işler bence kişisel karara kalmış
    quote:

quote:

kira dolar borsa vb. tüm şeylere risk var diyolar.peki ya banka batarda hortumlanırsa.buda bi risk.sonuçta faize verdiğim para banka tarafından işleetiliyor ve bana benim paramın karşılığı veriliyor.ben değil benim yerime banka işletme kurup işletiyor.bunun diğerlerinden farkı ne?

bankasya kredi kartında bi kere bile bana 100 dolar verdiklerini görmedim.her ay kartıma 20 lira faiz geliyo.bi kerede bana verseler ya fazladan 20 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 5 Ocak 2009; 19:15:08 >

• Aynı şeyin laciverti.
  • uzil arkadaşım,faizli çalışsan bankalar senin paranı işletip o parayı sana vermiyorlar,ne olursa olsun sana o parayı vereceklerini taahhüt ediyorlar..
    oysa faizsiz bankalar senin paranı işliyorlar gelen kardan senin payına düşeni veriyorlar..
    1.durumda faizle çalışan bankalar yüksek faiz oranları vaat ettikleri için büyük paralar alırsın ama 2.durumda olay kara dayalı olduğu için ve bankanın çok fazla müşterisi olduğu için para bölünür ve az para alırsın..

benim o kadar param olsa az olsun ama helal olsun diye düşünürdüm
  • bi ara ihlasta böyle helal faiz muhabbetlerine girdi sonunu gördük
  • senin olay farklı sen onların parasıyla ödünç harcama yapıyorsun sonra borcunu zamanında ödemezsin bunanın cezasını bir şekilde vericeksin ama faiz oranları normal oranların 2-3 katıdır o zaman insan küfür ediyor tabi(bende ediyorum özellikle finansa :P) misal insan faize para koyunca kazanıyormuş gibi geliyor eflasyon öyle oluyorki ev fiyatları 2ye 3e katlıyor borsa 3e 5e katlıyor altın değer kazanıyor alacağın çoğu şey değerleniyor yani yine ana para değer kaybetmiş oluyor banka faizlerinden kimse para kazanamaz sadece parasını korur ama onu da iyi takip etmek lazım
    quote:

quote:

alın teri olayı karışık bence kiradan kazanılan paradan bir emek harcamıyorsun ama satın alırken aldığın para emek harcayıp alınan para faiz de böyle birinde ne kadar kazanacağın belli diğerin de aşağı yukarı belli zarar etme riski ikisinde de var dolar değerleniyor ytl değer kaybediyor ya da tam tersi bu işler bence kişisel karara kalmış
    quote:

quote:

kira dolar borsa vb. tüm şeylere risk var diyolar.peki ya banka batarda hortumlanırsa.buda bi risk.sonuçta faize verdiğim para banka tarafından işleetiliyor ve bana benim paramın karşılığı veriliyor.ben değil benim yerime banka işletme kurup işletiyor.bunun diğerlerinden farkı ne?

bankasya kredi kartında bi kere bile bana 100 dolar verdiklerini görmedim.her ay kartıma 20 lira faiz geliyo.bi kerede bana verseler ya fazladan 20 lira

• quote:

senin olay farklı sen onların parasıyla ödünç harcama yapıyorsun sonra borcunu zamanında ödemezsin bunanın cezasını bir şekilde vericeksin ama faiz oranları normal oranların 2-3 katıdır o zaman insan küfür ediyor tabi(bende ediyorum özellikle finansa :P) misal insan faize para koyunca kazanıyormuş gibi geliyor eflasyon öyle oluyorki ev fiyatları 2ye 3e katlıyor borsa 3e 5e katlıyor altın değer kazanıyor alacağın çoğu şey değerleniyor yani yine ana para değer kaybetmiş oluyor banka faizlerinden kimse para kazanamaz sadece parasını korur ama onu da iyi takip etmek lazım
    quote:

quote:

quote:

hah işte onu diyorum.piyasa sabit değil ki ben paramı kenara koyayım değeri değişmesin.zaten 1 sene sonra paranın değeri düşüyor.benim para aynı ama.faizde ise para 1 sene sonraki halini alıyor.e ben yatırım yapmıyayım da ne yapayım

• @uzil..
    haram para olduğu için yaklaşma derim..
    ama inancını bilmediğim için yorum da yapamıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bedavacı abdullah

@uzil..

bende ondan çekiniyorum işte haram olmasından.ben faiz yiyin biri değilim.ama kur'an ya yanlış yorumlanıyorsa burda.demek istediğim o.bende kur'an da ne ise ona uymaya çalışıyorum faizde param yok ve şeytan dürtmesin yatırmamda..benim asıl sinir olduğum konu, son 3 senem etrafa bankalara faiz ödemekle geçiiyor.8 milyara yakın faiz ödemesi var.dile kolay 8 milyar.benim günahım ne.zamanında işlerin bozulmasından bu yükü ben omuzluyorum neden.benden faiz alıyolar ama ben faiz alamıyorum

• Faizsiz bankacılık olmaz.
    Bazılarını kandırmak için icad edilmiş bir terimdir.
  • faiz ödemek de doğru değil dostum..
    benim de kredi kartı borcum var ve ne yazık ki faiz işliyor..
    şimdiki çabam kartları tamamen kapattırıp bundan kurtulmak üzerine..
    allah yardım etsin ne diyim
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bedavacı abdullah

@uzil..

bende ondan çekiniyorum işte haram olmasından.ben faiz yiyin biri değilim.ama kur'an ya yanlış yorumlanıyorsa burda.demek istediğim o.bende kur'an da ne ise ona uymaya çalışıyorum faizde param yok ve şeytan dürtmesin yatırmamda..benim asıl sinir olduğum konu, son 3 senem etrafa bankalara faiz ödemekle geçiiyor.8 milyara yakın faiz ödemesi var.dile kolay 8 milyar.benim günahım ne.zamanında işlerin bozulmasından bu yükü ben omuzluyorum neden.benden faiz alıyolar ama ben faiz alamıyorum

• Artık bazı şeyler değişmek zorunda günümüz ekonomik koşullarında.Kur'an da faiz haram diyor;ama faizden kastedilen ne acaba?Bunu doğru yorumlamak lazım.Bence,o dönemdeki yüksek faizler için denmiş.Yüksek faiz haram olabilir,fakat bugün banka bana yıllık %15 faiz veriyorsa,kimse kusura bakmasın,haram falan dinleyemem fazla.

Yoksa benim param,pul olur.Adamlar,benim paramı işletiyor,yatırım yapıyor.Ben de bundan faydalanayım değil mi?

Faizsiz bankacılık diye reklam yapan o bankalar da,elleri mahkum bir şekilde faiz döngüsünün içinde.Vicdanen rahat olsunlar diye,kar-zarar ortalıklığı diye isim uydurmuşlar kafadan.Ne hikmetse hiç zarar olmuyor,herkes parayı atıyor cebe.Ama sorduğunda "Yoooo,bu faiz değil,ortaklık." diyorlar.

Kendilerini kandırıyorlar yani.

Bir de şöyle bir şey var,o bankalar da uluslararası kuruluşlardan krediler alıyorlar.O kredileri sıfır faizle mi aldıklarını sanıyorsunuz?Gayet de faiz ödüyorlar.Madem faiz haram,niye kredi çekiyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 5 Ocak 2009; 19:58:50 >

• Kar Payı o Bir Kere Faiz Değil
    Bank Asyanın Anlaşıyı Bu Şekilde

Diğer Bankalar-Aylık Faiz
    Bank Asya-Aylık Kar Oranı (Payı)
  • Elimdeki parayı ay başı bir hesaptan çekip başka bir hesaba yatır tarzı yapmayacağım.Yani piyasaya göre değişiklik düşünmüyorum.Diğer bankalarda şöyle bir farklılık var; anlaşma yapıyorsunuz her ay başı sabit şu kadar para al.Ama bank asyada yatırımını kara ve zarara ortak ediyor.(%18-%88 arası).Banka zarar ederse yine aynı kalıyor değil onuda alınan kar payına yansıtıyor.Para benim olsa apart işleri düşünüyorum malum eskişehir öğrenci şehri.Ama babamın emekli parası oda hesap türleri vs. uğraşamaz.Babam için en kolayı ve mantıklısı bankaya yatırmak gibi geliyor...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.