Şimdi Ara

Bank Asya Faiz İle mi işliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
25.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bizzat zarar eden 10 kişi sayabilirim sana..
    veda hutbesinde de belirtildiği üzre,faizin her türlüsü haramdır..buna senin ne dediğin etki etmez..
    adamlar senin paranı alıp işlemiyor..sana ben bu parayla ne istersem yaparım sana da şu kadar parayı her koşulda veririm diyor..
    hadi bunu geçiyorum diyelim ki,adam senin paranla kadın ticareti yapıyor yine de umrumda değil mi diyeceksin,dini kuralları kendi faydana göre mi yorumlayacaksın?
    diğer bankaların bahsettiği kar payı ise paranın alıp işlenmesi ve oluşan kardan sana pay verilmesidir..eğer istersen bu paranın nereden değerlendirildiğini banka yetkililerinden öğrenebilirsin,ama yok ben onlara da güvenmem diyorsan,altın al paran pu olmaz hiç merak etme..
    ekonomi bölümünde okuyorum ve bu konuya hakim olduğum düşüncesiyle yorum yazıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Artık bazı şeyler değişmek zorunda günümüz ekonomik koşullarında.Kur'an da faiz haram diyor;ama faizden kastedilen ne acaba?Bunu doğru yorumlamak lazım.Bence,o dönemdeki yüksek faizler için denmiş.Yüksek faiz haram olabilir,fakat bugün banka bana yıllık %15 faiz veriyorsa,kimse kusura bakmasın,haram falan dinleyemem fazla.

Yoksa benim param,pul olur.Adamlar,benim paramı işletiyor,yatırım yapıyor.Ben de bundan faydalanayım değil mi?

Faizsiz bankacılık diye reklam yapan o bankalar da,elleri mahkum bir şekilde faiz döngüsünün içinde.Vicdanen rahat olsunlar diye,kar-zarar ortalıklığı diye isim uydurmuşlar kafadan.Ne hikmetse hiç zarar olmuyor,herkes parayı atıyor cebe.Ama sorduğunda "Yoooo,bu faiz değil,ortaklık." diyorlar.

Kendilerini kandırıyorlar yani.

Bir de şöyle bir şey var,o bankalar da uluslararası kuruluşlardan krediler alıyorlar.O kredileri sıfır faizle mi aldıklarını sanıyorsunuz?Gayet de faiz ödüyorlar.Madem faiz haram,niye kredi çekiyorlar?

• faizin her türlüsü içinde kira da dahil mi acaba ?
    quote:

Orjinalden alıntı: bedavacı abdullah

ben bizzat zarar eden 10 kişi sayabilirim sana..
    veda hutbesinde de belirtildiği üzre,faizin her türlüsü haramdır..buna senin ne dediğin etki etmez..
    adamlar senin paranı alıp işlemiyor..sana ben bu parayla ne istersem yaparım sana da şu kadar parayı her koşulda veririm diyor..
    hadi bunu geçiyorum diyelim ki,adam senin paranla kadın ticareti yapıyor yine de umrumda değil mi diyeceksin,dini kuralları kendi faydana göre mi yorumlayacaksın?
    diğer bankaların bahsettiği kar payı ise paranın alıp işlenmesi ve oluşan kardan sana pay verilmesidir..eğer istersen bu paranın nereden değerlendirildiğini banka yetkililerinden öğrenebilirsin,ama yok ben onlara da güvenmem diyorsan,altın al paran pu olmaz hiç merak etme..
    ekonomi bölümünde okuyorum ve bu konuya hakim olduğum düşüncesiyle yorum yazıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Artık bazı şeyler değişmek zorunda günümüz ekonomik koşullarında.Kur'an da faiz haram diyor;ama faizden kastedilen ne acaba?Bunu doğru yorumlamak lazım.Bence,o dönemdeki yüksek faizler için denmiş.Yüksek faiz haram olabilir,fakat bugün banka bana yıllık %15 faiz veriyorsa,kimse kusura bakmasın,haram falan dinleyemem fazla.

Yoksa benim param,pul olur.Adamlar,benim paramı işletiyor,yatırım yapıyor.Ben de bundan faydalanayım değil mi?

Faizsiz bankacılık diye reklam yapan o bankalar da,elleri mahkum bir şekilde faiz döngüsünün içinde.Vicdanen rahat olsunlar diye,kar-zarar ortalıklığı diye isim uydurmuşlar kafadan.Ne hikmetse hiç zarar olmuyor,herkes parayı atıyor cebe.Ama sorduğunda "Yoooo,bu faiz değil,ortaklık." diyorlar.

Kendilerini kandırıyorlar yani.

Bir de şöyle bir şey var,o bankalar da uluslararası kuruluşlardan krediler alıyorlar.O kredileri sıfır faizle mi aldıklarını sanıyorsunuz?Gayet de faiz ödüyorlar.Madem faiz haram,niye kredi çekiyorlar?

• arkadaşım olay şöyle gerçekleşiyor
    bunlar senden paranı alıyorlar(ve senin gibi diyelim ki 3000 kişiden) sonra bu parayla diyelimki 100 ayrı inşaat firmasına satmak üzere demir alıyorlar(senin paran 100 e bölünüp ticarete katılıyor)daha sonra inşaat firmalarına bu demirlerini satıyorlar(zaten faizsiz bankalardan nakit kredi çekme olayı yoktur bu sistemden dolayı, sen ev, araba, demir, beton ... ne alacaksan onlar alır ve sen onlara taksitle ödersin, sonra senin üzerine yaparlar) bazı ticaretlerinden kar, bazılarından zarar yapıyorlar ama zaten ticarette amaç kar olduğu için büyük bir kısmında kar yapıyorlar ve senin bölünmüş paran batmamış oluyor yani birine endeksli olmadığı için risk bölünmüş ve en aza indirilmiş oluyor. Bu ticaretlerden alınmış kar belli oranda sana ve kendisine paylaştırılıyor, böylece senin paranı ve başka birilerinin parasını aynı platform üzerinden ticarete sokup senin adına ticaret yapıp, kendisi ve senin için kar yapmış oluyor
    zaten sen paranı yatırdığında kar zarar sözleşmesi imzalayacaksın ve paranın batması ihtimalinin altına imza atacaksın ama dediğim gibi paran batmıyor, bu ticaret ayrıca 100 değil tabiki 100binlerce ayrı yerlerde yapılıyor, bu yüzden risk yok denebilir

olayın aslı, senin paranı senin ve kendi çıkarı için piyasada kullanmış, alım satım yapmış oluyor

• quote:

Orjinalden alıntı: melihyildiz

arkadaşım olay şöyle gerçekleşiyor
    bunlar senden paranı alıyorlar(ve senin gibi diyelim ki 3000 kişiden) sonra bu parayla diyelimki 100 ayrı inşaat firmasına satmak üzere demir alıyorlar(senin paran 100 e bölünüp ticarete katılıyor)daha sonra inşaat firmalarına bu demirlerini satıyorlar(zaten faizsiz bankalardan nakit kredi çekme olayı yoktur bu sistemden dolayı, sen ev, araba, demir, beton ... ne alacaksan onlar alır ve sen onlara taksitle ödersin, sonra senin üzerine yaparlar) bazı ticaretlerinden kar, bazılarından zarar yapıyorlar ama zaten ticarette amaç kar olduğu için büyük bir kısmında kar yapıyorlar ve senin bölünmüş paran batmamış oluyor yani birine endeksli olmadığı için risk bölünmüş ve en aza indirilmiş oluyor. Bu ticaretlerden alınmış kar belli oranda sana ve kendisine paylaştırılıyor, böylece senin paranı ve başka birilerinin parasını aynı platform üzerinden ticarete sokup senin adına ticaret yapıp, kendisi ve senin için kar yapmış oluyor
    zaten sen paranı yatırdığında kar zarar sözleşmesi imzalayacaksın ve paranın batması ihtimalinin altına imza atacaksın ama dediğim gibi paran batmıyor, bu ticaret ayrıca 100 değil tabiki 100binlerce ayrı yerlerde yapılıyor, bu yüzden risk yok denebilir

olayın aslı, senin paranı senin ve kendi çıkarı için piyasada kullanmış, alım satım yapmış oluyor

Hangi banka para vermiyormuş da demir alıp satıyormuş ?

kendinzi kandırmayın. benim ihtiyacım 20.000 lira ben bununla
    demir alacam kapı alacak Vida alacam

banka bana vida mı veriyor ?

Kandırmayın kendinizi

Ayrıca günümüzdeki Faiz oranları ile Kar payı oranları arasında kaç puan oynuyor ?

Yada hesaplama sistemi nedir ? bankanıza sorun baklım Faiz hesaplamasından ne kadr farklı

• quote:

Orjinalden alıntı: ioz

quote:

Orjinalden alıntı: melihyildiz

arkadaşım olay şöyle gerçekleşiyor

Hangi banka para vermiyormuş da demir alıp satıyormuş ?

kendinzi kandırmayın. benim ihtiyacım 20.000 lira ben bununla
    demir alacam kapı alacak Vida alacam

banka bana vida mı veriyor ?

Kandırmayın kendinizi

Ayrıca günümüzdeki Faiz oranları ile Kar payı oranları arasında kaç puan oynuyor ?

Yada hesaplama sistemi nedir ? bankanıza sorun baklım Faiz hesaplamasından ne kadr farklı

sen ben vida istiyorum, bana para ver de bak ne veriyorlar, bilip bilmeden gelip buraya konuşma, git araştır, öğren sonra konuş, o kadar anlattım okusaydın anlardın, senin düşündüğün gibi bakkal hesabı yapılmıyor katılılım bankalarında, binlerce hesap işliyor, bakkal mantığıyla yok ben yumurta alacam direk tavuktan mı alsam daha karlı alır, fiş almasak falan diye saçma sapan hesaplar yapmayın

vida sanki verilemiyecek bişey senin vidayı satın alacağın yerler nerden alıp sana satıyosa onlarda aynısı yapıyor, VİDACI dan taksitle almış gibi oluyosun olay bu anlamıyacak bişey yok ama illa anlamıyacağım ben çamur atarım gerisine karışmam diyosan bişey diyemiyecem, git birgün herhangi bir katılım bankasına, sana 1 dk olayı anlatsınlar

• Benim faizden anladığım tek şey tefecilik. Borç para alıp faizi ile geri istemek karşıdakini zor duruma sokmak. Eskiden tefeciler varmış...

Şimdi siz paranızı bankaya veriyorsunuz banka işliyor o parayı kendine düşen payı alıyor sizede belli oranda para veriyor.

Peki hepimiz kredi kartı kullanıyoruz yada çoğu insan gidip kredi çekiyor faizi ile geri ödüyor buna niye kimse bişey demiyorda gıkını çıkartmıyorda vatandaş parasını vadeye yatırdığı zaman konuşuyorlar.

Madem faizin her türlüsü günah. Bankadaların alayı faizi kaldırsın ozaman kredi çekelim 10 milyar çektiysek bu 10 milyar olarak ödeyelim geri.

2.5 milyar kredi aldım okurken öğrenim kredisi geri ödemesi 3 milyar ee devlet üstüne faiz koydu beni zora soktu bu ne tefecilik işte. Buda haram günah

• paranında ticaretinde dini imanı olmaz arkadaşlar.. düz mantık verelim kumarbazın birine parayı otursun pokere bizde kar/zarar payı alalım.. bi kere o banka faiz vermiyor olsa adı banka olmaz.. banker olur yatırımcı olur finans yönetmeni olur olurda olur.. kar payı mantığıyla kimseyi kandırmasınlar.. ozaman git herhangibir banka şubesine ofşor hesap açtır banka batarsa sende yanarsın kazanırsa sende kazanırsın... oldumu şimdi hiç.. arkadaşım sana tavsiyem banka işleri ile uğraşma.. yeteri miktar paran varsa ve anladığın bi iş varsa ticaretle uğraş... ben bilmem param var diyosan gözünün kesitrdiği bi yerden ev al kira yardımcın olsun.. onlarda yok diyosan şu aralar bana kalırsa altın yada dolara yatırım yapılabilir.. haa faiz haramdır değildir bilmem ama bankacılık sistemi içinde gereklidir.. sen ben 3-5 milyarı faize yatırmasak kimse kredide alamazdı.. tabii insanlarıda çekmek için bişeyler gerekiyo.. 1 yıl paran dursun kömür verelimmi demeleri gerekiyodu.. faiz iyiki var yoksa bakaya gerek olmaz bende araba almak için kredi çekemezdim.. misal...

• Bank Asya diyor ki
    quote:

Katılım Bankalarınca Dağıtılan Kar Oranlarınızın Faiz Oranlarıyla Paralel Olmasının Sebebi Nedir?

Katılım bankalarının dağıttığı karların banka faiz oranlarıyla aynı olması söz konusu değildir. Katılım bankalarının kendi içlerinde bile dağıtılan kar oranları farklıdır. Kar oranlarındaki küçük farklar bile toplamda büyük rakamlı sonuçlara götürür. Ülkemizde faaliyet gösteren katılım bankaları, topladıkları fonların büyük kısmını üretim desteği sağlama yani, işletmelerin üretim faaliyetinde ya da ticarette kullandıkları hammadde, mamul ya da yarı mamul ihtiyaçlarını karşılama yöntemiyle kullandırmaktadırlar. Diğer taraftan bankalar paranın yatırılması aşamasında vereceği faiz oranını belirliyor. Oysa katılım bankaları geçerli kar marjları üzerinden parayı değerlendirip, kazandığını paylaşıyor. Önceden bir belirleme kesinlikle mümkün olmadığı için zaten bankaların takip edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yani, müşteri Katılım Bankalarının verdiği oranı yüksek bularak faizli bankalardan veya satıcılardan daha düşük maliyetle kredi kullanabilmektedir. Piyasada oluşan oranlardan daha yüksek kredi oranları oluşursa Katılım Bankalarındaki fonlar atıl kalabilecek tam ters bir durumda ise Katılım Bankaları zarar etmiş olacaklardır. Bu durum göz önüne alındığında, Katılım Bankalarının elde ettiği ve dolayısıyla tasarruf sahiplerine dağıttığı kar paylarının neden bankalarca verilen faiz oranlarına yakın seyrettiği daha net olarak görülebilmektedir.

kardeşim bu rakamlar değişik olsun

hiç içinizde bu hesapların nasıl yapıldığını bilen varmı ? Banka personeli bile bilmez. Gidin paranızı alırken sorun bena verdiğiniz bu kar payı
    nereden ve nasıl karşılandı diye? bilgi versin " hangi mamul ihtiyaçları karşılamışlarda bu ihtiyacını karşıladıkları insanlar kimler ?

"işletmelerin üretim faaliyetinde ya da ticarette kullandıkları hammadde, mamul ya da yarı mamul ihtiyaçlarını karşılama yöntemiyle kullandırmaktadırlar. "
    ee faizli kredi veren banka kredileri kime vermektedir ? Ev alana, Sanayiciye, Ticaret yapana vs. fark ne anlamadım? Anlayabilen varsa anlatsın bir zahmet.

Ayrıca Merkez bankası durumunu hesaba katın.

Merkez bankası belirli kriterler koyar. Hepsi de ona uyar. Merkez Bankası Faizsiz siztemimi kullanır ? Faiz sistemini mi ?

Faiz Sistemini

ee O zaman Faizsiz bankalar FAİZ sistemi Dengelerine ve kurallarına uymak zorunda mı ?

Evet

EE ne oldu?

Faizi kullanmamak için Dünyada yaşamıyor oolmak lazım

Şimdi gelelim 2. konuya

Kredi KArtı
    Faturayı geç ödeme
    Senet ödeme
    Kredi kullanma
    Çek ödeme

bunların herhangi birisini zamanında yapmazsanız Borcunuzun arttığını görürsünüz. neden ? Faiz işletmiştir. Kanun böyledir.

Peki gelelim bu Katılım bankalarının Kredi Kartlarına

siz kredi kartınızla harcama yaptınız. 1000 lira paranız çıkışmadı. 900 lira ödediniz.
    kalan 100 lira için FAİZSİZ sistemde ne ödersiniz ? Kaynak kullanım bedeli mi ?
    Yoksa faiz mi ? Yoksa KArdeşim bizler din kardeşiyiz biz sıkışınca sen sen sıkışınca biz destek vereceğiz. Helal olsun bir sonraki ay ödersin mi?

adına ne derseniz diyin. Durum bellidir. ORANI Bellidir. Merkez Bankası 3 ayda bir derki aylık faiz 4.5'u geçemez. Tüm katılım bankaları da 4.5 uygular en fazla peki bu gün kaç uyguluyorlar ?

Bütün bunları bırak

Kredi Kartın 3 ay ödeme Temerrüde düşür. Banka seni İcraya verecek İcra sana KATILIM PAYINIZ : 120 lira demeyecek
    FAİZ diyecek

Demekki

Adı ne olursa olsun. Alınan bedelden fazla ödenen paraya günümüzde faiz diyoruz.

bugün veya geçmişte Ekonomi sürekli büyür bu sebeple gelirler artar gelirler artarken orataya enflasyon çıkar.

Faiz enflasyonu geçmiyorsa Bence Caizdir. HA ama bankalarda kendi maliyetleri vs için 3-5 eklediklerinden dolayı Enflasyonu her halukarda geçeceğinden

bugünün bankalarından kullanılan faiz Haram değildir. Ama Caizde değildir.

Bugün Almanyada Yıllık %5 faiz ödeyen Mehmet ANkarada Yılda %20 öder?

neden ? RİSK YÜKSEK

Türkiyeyi bugüne kadar YÖNETEMEYEN ALLAH BELALARI bu memleketi bu hale sokmuşlardır.
    Demirel Sosyal Güvenlik Sistemini Çökertmiştir. 35 yaşında insanları emekli etmiştir ?
    Ama Vatan Haini değil Cumhurbaşkanı olmuştur.

Ahbap Çavuş - Çıkar ilişkileriyle işleyen siyasetten başka birşey olmaz.

Bir milletvekili seçilmek için 300.000 YTL
    bir belediye başkanı olmak için 150.000 YTL para harcamanız lazım

peki ayda 3000-10000 kazanmak için fazla bir harcama değil mi?

İşte bu yüzden siz EV Alma gafletinde bulumuş bu kadar insan göreceksiniz önümüzdeki aylarda feryatlara başlayacak

ödeyemecekler borçlarını.

Kredi kartlarından bir çok insan mağdur zaten

Ama siz birde çıkıp %20 faiz işleyen bir ülkede %20 kar payından bahsediyorsanız buna gülerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ioz -- 10 Ocak 2009; 5:18:14 >

• ioz eline koluna sağlık zevkle okudum yazını, çok güzel yazmışın
  • quote:

ne alacaksan onlar alır ve sen onlara taksitle ödersin, sonra senin üzerine yaparlar)

Buna Dünyada LEASİNG denir Bakınız: Finansal Kiralama
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

ioz eline koluna sağlık zevkle okudum yazını, çok güzel yazmışın

böylesi lazım yoksa anlamıyorlar

Salatalık = HIYAR

Ben böyle bilrim
  • faizsiz bankacılık mı olurmuş, paran enflasyonda batar gider
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leite

faizsiz bankacılık mı olurmuş, paran enflasyonda batar gider

YAsak ve HAram Olan Tefeciliktir.

adamın en zor anında kıstır istediğin herşeyi yaptır.

Ama bankacılar alabileceği krediyi veriyor. bu şekilde hem alan hem veren ortayı buluyor DEMEYEECĞİM

Bankalar bu alanda 3 kağıt yapmayı çok iyi biliyorlar. O imzalattıkları sayfalarca Metni Banka dışına çıkaramıyorsunuz?

Neden okuyup gelirim diyin olmazzz. Orada oku diyor.

Kardeşim o ses tantana yetmezmiş gibi ding düng ses içinde birde özenerek "Alengirli" yazılmış sözleşmeden anlayacak adam sayısı azdır.

Ama kredi almak Türkiye koşullarında pek akıl işi değil. %20 yılda kazanmıyoruz ki ödeyelim.

Bu sebeple "o" inşaat firmaları hep yurtdışından kredi aldılar. Dayadılar her yere Alışveriş merkezi, REzİDANS vs. bakalım bu krizde ne yapacaklar.

Allah ne umdursun ne buldursun. Ben ipteok verdim. yetmeyenine toplamda 25.000 YTL kredi çektim. Kredi aldığım parayı aynı bankaya blokeli vadeye yatırdım. Buradan da teminat mektubu aldım. %4 yada 5 fark doğdu. 1500-2000 lira civarında bir faiz vs masraf ödemiş olacağım. belki daha az.

• aynı konuyu birçok kez babamlada tartıştım..

ben diyorumki gel baba bırak işi gücü...herşeyi faize yatır..bak şu banka şu kadar faiz veriyor bilmem ne vs..vs.. anlatıyorumda anlatıyorum..
    babam : olmaz, faiz haram..hem öyle birşey yapacak olsam )eski adıyla)Asya Finansı kullanırım..
    ben : ne farkı var ?
    babam : diğer bankalar faiz işletiyor, bunlar kâr veriyorlar paradan..yani birnevi ortak oluyorsun onların hisselerine..
    ben : çaktırmadan ( )

tüm bankalar gibi buda faiz işletiyor açıkcası, fakat belli bir dilime hitap etmek için helal deniyor :) anlayan anlamıştır ne demek istediğimi..
  • BİLİR KİŞİLER KESİN CEVAZET VERIOLAR BU KONUDA BENDE HASSAS OLDUGUM ICIN ARASTIRDIM GONUL RAHATLIGI ILE YATIRA BILIRSIN EGER GUNAH SADA ZATEN FATURAYI CEVAZET VERENLERE KESERLER. KOLAY KOLAY KEFIL OLMAM AMA BU KONUDA KEFIL OLABILIRIM BENDE ONLARIN SOZUNE DAYANIYORUM CUNKU
  • Faizsiz bankacılık için Kuveyt Türk, Albaraka Türk ve Türkiye Finans katılım bankası yeterli . Bank Asya 1trilyon ile Fethullah gulen tarafından kurulmus bir bankadır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

Faizsiz bankacılık için Kuveyt Türk, Albaraka Türk ve Türkiye Finans katılım bankası yeterli . Bank Asya 1trilyon ile Fethullah gulen tarafından kurulmus bir bankadır...

iyiki söyledin yoksa bilmiyorduk.kaç aylık konuyu bunun içinmi yeniden gündeme taşıdın.
  • Bu bankalarda yatırım olarak paramızı yatırsak aylık ve yıllık mesela 80 bin yatırdık diyelim yıllık 6000 TL kazanç sağlamak ne kadar mantıklı ?
  • onların kar payı dedıgı sey usulune uydurulmus faız ımıs
  • Bu konu kimilerine göre faiz kimilerine göre yatırım
    Bizim sorduğumuz soru parayı bu bankalara yatırmak mantıklı değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.