Şimdi Ara

Banished (2014) [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
729
Cevap
28
Favori
114.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardesim dedigini yapıyorum. madenin yanına ya da sehrin dısına kurdugum forest ın yanına ev kuruyorum. ama ordaki evlere daha uzaktaki balıkcı falan yerlesiyor.
    bir de şeyi sorucam. forest ın yanına hunter, herbalist, gatherer ve woodcuter kuruyorum. yanlarına birde yemek deposu ve normal depo da kuruyorum. bu mantıklı birsey mi? yani woodcuter ı ve yemek deposunu oraya kurmam iyi mi. sehirden uzak bir yerde bu topluluk. ( forest, herbalist, hunter, gatherer 4lüsü ve yanına woodcuter 1 normal depo 1 de yemek deposu yan yana) @acaluka
  • quote:

Orijinalden alıntı: bicanemre

forest ın yanına hunter, herbalist, gatherer ve woodcuter kuruyorum. yanlarına birde yemek deposu ve normal depo da kuruyorum. bu mantıklı birsey mi? yani woodcuter ı ve yemek deposunu oraya kurmam iyi mi.

Bende bu şekilde kuruyorum. Bu çevrenin ağaçları kesmeyin. Birde şöyle söyleyeyim 550 kişilik nüfusa 2 herbalist yetiyor. Ben sadece woodcutterları şehre kuruyorum.

Bu arada göçebeler için belediye binası şart, fakat 8-10 yıl kadar bür süre aralığında geliyorlar. Geldiklerinde yiyecek, yakıt ve ilaç stoğunuz yoksa bir düşünün derim. Çünkü %90 salgın bir hastalık başlıyor. Bana 10 kere geldilerse 8 inde salgın hastalıkla uğraştım.(Tüberküloz, kuş palazı, çiçek hastalığı vs. alayını gördük geçirdik.) Birinde çok fazla kayıp verdim aldığım göçebe kadar ölüm oldu bi haltada yaramadı.(5 hastanem olmasına rağmen) Sonuçta almak istersenizde 2 adet save alın birinde test edin kendinizi kurtarabiliyor musunuz diye. Diğer yandan çok büyük fark yaratıyorlar köyünüzde anında kalkınırsınız. 200 den fazla göçebe almışım köye.

Bu arada 7*7 tarla olayını test ettim ve onayladım. 15*15 tarlalarda 192 farmer kullanıp yıllık 71k yiyecek üretirken, 7*7 tarlalara geçip 131 işçiyle yine 71 k üretim yaptım. 61 işçide kaymak oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 2 Mart 2014; 14:54:26 >

• 7*7 tarla olayi ilgincmis. Ben de en optimize sekilde nasil kullanabilirim onlari merak ediyorum. Mesela mezarliklari kucuk kucuk yapmaktansa maksimum boyutlarda yaptiginizda birim alana daha cok mefta defnolunuyor :)

Tarla olayini denemek istiyorum, 7*7 tarladan kac tane yaptiniz da 131 kisi calisiyor? Benim 35 farmerim var her farmda 3 kisi calisiyor ve 15*15 boyutlarinda. Tam olarak diger gatherer ve fisherlarinkileri ayirip soyleyemem ama herhalde 15k civari bir food geliyordur yilda.
  • 111 tarla + 28 meyve olmak üzere 139 olmuş. Mezarlık konusunda evet ne kadar geniş o kadar iyi oluyor. 144 mezarlık alan 4 tane mezarlığım full dolu bir 144 tanede gömediğimiz vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beko843

Banished (2014) [ANA KONU]

oyun orjinal mi torrent mi ? Ben mamunda dan indirdim ve bu hata çıkıyor bende de bir kaç yol denedim ama kesin çözüm yok.

Orjinal'de sıkıntı olmayacaksa orjinal aliyim diyorum.

• Bu arada imkanı olan biri şu save'i deneyebilir mi rica etsem ? 1 saat kadar oynayıp save edince çökücek mi merak ediyorum.
    Ben bu save üzerinden baya ilerlemiştim nüfus 200 falandı işte tüm evler ve yollar taştı anlatmıştım yani baya rahat ilerleniyor herşey düzende isteyen kullanabilir hata çıkmazsa.

Save dosyası :https://dl.dropboxusercontent.com/u/19820056/Save3.sav

• quote:

Orijinalden alıntı: Biarkadasabakipcikicam

quote:

Orijinalden alıntı: beko843

oyun orjinal mi torrent mi ? Ben mamunda dan indirdim ve bu hata çıkıyor bende de bir kaç yol denedim ama kesin çözüm yok.

Orjinal'de sıkıntı olmayacaksa orjinal aliyim diyorum.

DirectX güncel sürüm ve ekran kartı güncel sürümünden sonra bu hatadan kurtuldum. Ben de oradan indirdim.

• @KillForYou!

DirectX'i windows sitesinden indirdim şimdi nvdia ekran kartı için geforce experience yüklü o sürekli kontrol ediyor güncel sürümü. 344.89 sürücüsü yüklü şu an,son sürüm buymuş.

Oyun orjinalse de bu hata oluyormuş,yapımcı çok yoğun çalışıyormuş bu bug'ı düzeltmek için.

http://www.shiningrocksoftware.com/forum/discussion/55/a-fatal-error-has-occured-/p1
    http://shiningrocksoftware.com/forum/discussion/3/known-issues/p1

Şimdi tekrar deniycem ama hata da öyle uyuz bir hata ki ilk 5-10 dk sıkıntı yok save'de mesala 1 saat oynadıktan sonra save edince hata çıkıyor ve save etmeden kapanıyor,baya sinir eden bir durum :(
    Menu msc.yi belgelerimden silme,autosave'i kapatma,directx9'da oynama gibi birçok şeyi denedim olmuyor.Yeni oyuna başlayıp denemeye de korkuyorum tekrar eder aynı hata diye,emekler boşa gidiyor çünkü.

Şu yıkarıda ki paylaştığım save dosyam başka bi arkadaşta da hata verirse save'den kaynaklı olabilir yeni oyuna başlarım o zaman.

• Tarlaları 7x14 yaparak çalışan işçiyi 1e düşürün 500 ile 700 arasında iklime göre getirisi oluyor. Bazen geç yetişiyor ürünler erken harvest yaparsanız yararınıza hiç bakmazsanız tarlaya yinede 500 getiriyor Tarlalara yakın evler olsun, tarla aralarına yol çekin ve tabikide yakına depo böylece uzaklara git gel yapmadığı için işler hızlı oluyor. Örnek açısından çokta düzenli olarak kurmadığım 2 alan koyayım fikriniz olur.

Banished (2014) [ANA KONU] Banished (2014) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRegular -- 2 Mart 2014; 22:34:29 >

• Biarkadasabakipcikicam kullanıcısına yanıt
    hocam ben çözümünü buldum

• kapattım bakmıcam bu gece daha iki gündür pc başından kalkamıyorum oyun yüzünden başarılar beyler
  • Arkadaşlar Banished oyunu ile ilgili tutorial benzeri bölüm bölüm detaylı videolar ekliyorum yardımcı olması amacıyla bakabilirsiniz. U1H2 arkadaşımız gibi türkçe çeviri takımı için firmaya başvuruda bulundum. Firmadan haber gelene kadar benim ve diğer arkadaşların videolarının işinizi kolaylaştırmasını umuyorum. İlk bölümde biraz ses sıkıntısı var fraps yüzünden kulaklık ile dinlemenizi tavsiye ederim ama diğer bölümlerde farklı program kullanacağım. Yardımcı olabileceğim konularda sorulara açığım.

Banished Türkçe Bölüm 1 38 dk (İlk giriş, Oyun menüleri, kısayollar, detaylı bir giriş.)
    Banished Türkçe Bölüm 2 14 dk (Depo, Hammadde Stok Alanı, Ticaret dükkanı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrKeM_CtN -- 3 Mart 2014; 8:02:17 >

• @beko843

Bende o seçenek yok hocam ?

Yeni oyuna başladım 3 saat falan oldu aynı hatayı verip kapandı yine neyseki 5dk'da bir auto save açıktı.Şimdi tekrar başlarsam her save etmek istediğimde hata verip kapanıcak biliyorum.
    Ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğu belli çünkü ekran kartı fanı fazla dönüyor ısınıyor sanırım.

Ayrıca birkaç yeni şey daha keşfettim bir araya toparlıyorum;

Yiyecek için
    tarlaları 7x7 yapın ; tek işçi çalışıyor,tüm mahsülü topluyor ve en çok verim böyle alınıyor.
    Çiftlikleri 20x20 yapın hayvanlar ürüyor ve maksimum sayıya ulaşıyor. Trade posttan sadece 1 tane almanız yeterli hayvandan,nasıl oluyorsa ürüyor tek başınada.Ama sayı ne kadar fazla ise o kadar hızlı ürüyorlar.
    Çiftlikte ki hayvan sayısı max olduğunda yeni bir çiftlik kurun ve diğer çiftliği seçerek split deyin böyle hayvan sayısı bölünüyor ve yeni hayvan almanıza gerek kalmıyor. Bu şekilde hiç yiyecek sıkıntısı da yaşamazsanız.
    Böcek istilasına karşı her zaman yedekte bir çiftlik tutmakta fayda var,hemen empty diyorsunuz hiç zarar görmüyorlar.

Ayrıca merkezden uzunca bir yol çekip şu 4lüyü kurun; forester lodge,woodcutter,gatherer ve hunter. Buradaki ağaçları kesmeyin ağaçları başka yerlerden kesin.
    Herbalistten 1 tane kursanız yeterli 500 tane topluyor ve 100 nüfusa kadar bu yeterli.

Kıyafet
    İlk olarak koyun alın trade'den ve koyun nüfusu artınca tailordan wool coat üretin.Çok daha hızlı ve yararlı oluyor. Ya da çok fazla hunting kurup leather da yapabilirsiniz,ama benim dediğim hem daha değerli hemde daha çabuk.

Bu arada trade postta kütük falan çok değersiz,wool coat ve steel tool trade edin.İkiside çok fazla üretiliyor ve çok değerli.Limitlerini arttırmayı unutmayın tabi.Bu arada trade posta 1 işçi yeterli fazlasına gerek yok.

Son olarak eğitimli şehirliler kesinlikle daha yararlı oluyor,çok daha iyi çalışıyorlar. 10 yaşında başlıyorlar sanırım okula 20'ye doğru da mezun oluyorlar.

Ve nüfus 10'a kadar düşmüşken şehri kurtardım göçmen alarak,yani oyun başında trade post ve town hallu ihmal etmeyin nüfus düştüğünde göçmen alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biarkadasabakipcikicam -- 3 Mart 2014; 3:49:55 >

• acaluka kullanıcısına yanıt
    Lojman mantığı aklıma hiç gelmemişti. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.
    Bir tane hayvan almak her zaman işe yaramıyor sanırım. Koyun aldım bir tane üremedi. Bir kaç sene sonra öldü çiftlik boş kaldı. Sanırım dişi yerine erkek kakaladılar bana Bir tane de tavuk almıştım. O üredi ama.
  • sku kullanıcısına yanıt
    Rica ederim (: Ancak taş ocağının dibinde olunca da gürültüden dolayı mutluluk biraz düşüyor. O yüzden o evlerin yakınına çeşme falan koyun bir iki tane (: Aynı durum Maden için geçerli değil. Oradan gürültü çıkmıyor.

Gerçi ben mutsuz olmalarını pek önemsemiyorum. Çünkü gerçekten mesafe o kadar kısalınca getirisi çok yüksek oluyor (: Hayat zor, çalışsınlar işte, o kadar çeşme yaptık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biarkadasabakipcikicam
    Böcek istilasına karşı her zaman yedekte bir çiftlik tutmakta fayda var,hemen empty diyorsunuz hiç zarar görmüyorlar.

Burasını pek anlayamadım. Biraz açık anlatabilir misiniz? Yedekteki çiftlik boş mu olmalı başta? Çiftlik empty deyince boşalıyor mu? Nasıl oluyor da böcek istilasından kurtuluyor?

Bu arada yün ceketin getirisi dediğiniz gibi yüksek. Ona kesinlikle katılıyorum.
  • @sku @sku

20x20 bir çiftlik kuruyorsunuz öyle bırakıyorsunuz. Eğer bir hayvan çiftliğini böcek istila ederse hemen istila olan çiftliğie tıklayıp empty diyorsunuz boşta ki çiftliğe gidiyorlar. Bu arada boştaki çiftlikte hayvan tipini seçin önce mutlaka yoksa hayvanlar boşa gidiyor.
    Eğer farm'ı böcek istila ederse hemen harvest yapın,orchard falan istila ederse ben genelde remove yapıyorum tekrar kuruyorum çünkü etrafa sıçrıyor.

@liero @liero
    Reddit'te benzer birşey okumuştum bazen olmuyormuş kısır falan denk geliyor heralde :) Ben 2 tane alıyorum garanti ve hızlı olsun diye herzaman. Max nüfusa ulaşınca split yapıp yandaki çiftliği alın tekrardan satın almak zorunda değilsiniz.

Çiftlik kuracak arkadaşlar ilk olarak koyun alın her zaman,yün sağlıyor.Tailordan da warm coat'ı seçerseniz hem satınca getirisi yüksek hemde çok sıcak tutuyor.

@acaluka @acaluka
    Ben lojman olayını denedim yine de yüksek verim alamadım hocam 2 tane yanyana kurdum 30 işçi çalılşıyor ama yine de az artıyor ,iron fena değilde şu stone çok zor artıyor.Etraftan toplatsak 5dk ama yakın mesafe de taşta kalmadı.
    En mantıklısı trade posttan stone la warm coat trade etmek. Ama fazla taş getirmiyorlar.

----
    Bu arada az önce kıyamet gerçekleşti resmen önce böcek istilası,sonra yangın çıktı ve tornado gelip 20 kişi öldürdü.Buna rağmen ayakta kalabaldim.
    Yangın için çözüm yok sanırım taş ev bile yanıyor etrafına da 20 tane kuyu koymama rağmen söndüremiyor salaklar,bide depoya falan markete sıçradı mı gerisini siz düşünün tüm mahsüller gidiyor.
    Ben köyü bir arada kuruyorum bu yüzden sıçrıyor size tavsiyem boşluk bırakın evler arasına 2-3 ev kadar. 50 bin yiyecek 5 bin yakıcak falan baya stoğum var o yüzden atlatabildim ama stok olmasa resmen köy gidicekti.
    Ayrıca 2 trade post kurunca daha çok gemi geliyor. Aklıma gelenler bunlar bende tavsiyelere açığım.

Hocam Trader sayısı bir şey değiştiriyor mu? Bir Trade Post 6 Trader çalıştırabiliyor. 1 ile 6 arasında ne fark var? Acaba siparişler daha mı isabetli geliyor? Bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam Trader sayısı bir şey değiştiriyor mu? Bir Trade Post 6 Trader çalıştırabiliyor. 1 ile 6 arasında ne fark var? Acaba siparişler daha mı isabetli geliyor? Bilginiz var mı?

İthal ve ihraç ettiğiniz malların toplanmasını ve dağıtılmasını hızlandırırsınız sadece.

Örnek olarak 5 trade post da 2000 den toplam 10000 firewood bulunduruyorum. Ve her yıl illaki kömür taş veya demir alıyorum. Kömür ve demiri random getirirlerse alıyorum taşı ise bir trader a özel sipariş ile getirtiyorum. (4000 taş getirdikleri dahi oluyor.) Özel sipariş olmazsa taş birim fiyatı 7 iken sipariş üstünde alımlarda birim fiyatı 8 oluyor. Yani her trade postta 2000 firewood a 1000 adet taş almış oluyorum. Sürekli bir devir daim olduğu için işçiler bana yetersiz geliyordu. Her trading post ta 3 işçi çalıştırıyorum. Gerekmeyen yıllarda çekiyorum işçileri geri. (3-4 yıl alım yapmadığım oluyor 3-4 yıl alım yaptığım oluyor dengeyi sağlarsan sorun olmaz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 3 Mart 2014; 12:30:45 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.