Şimdi Ara

bana uygun köpek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-) ilk olarak eğitimi kolay olacak orta olmayacak çünkü kendim eğiteceğim.
    2-)benimle oynayacak at tut yapacak
    3-)beni en az orta düzeyde koruyacak yüksek de olabilir ama golden gibi az olmasın,
    4-)bahçede besleyeceğim
    5-)görünüşü çok korkunç olmasın

• -boxer
    -Labrador Retriever
    -Belgian Malinois

aklıma ilk gelenler.

hepside koruma yapar. en iyi koruma yapacak olan belgian malinois , arkasından boxer, daha sonrada labrador. labradoru golden ile bir tutma, daha koruyucudur.

hepside 10 numara eğitebileceğin köpekler.

hepside oyuncudur.

hepside bahçede olur. boxer biraz daha ev için olabilir ama bahçedede uygundur.

hepside birbirinden yakışıklı :)
  • boxerın eğitilebirliği orta düzeyde ben yüksek dedim,labrodorun koruması az,belgian maluos da tipi korkunç alman kurdu onun yerine olamazmı yinede teşekkürler
  • boxer çok zeki bir köpektir kardeş. eğitilebilirliği az derken, köpeğe tıp fakültesimi okutacaksın ? beklentin ne yani ? ortalama bir hayvanseverin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilir boxer.

özellikle belgian malinois her eğitimi alabilir (hatta onun alabileceklerini birçok ırk alamaz).

labradorun koruması seni tatmin eder çünkü koruması az-orta demişsin. ve labrador goldena göre çok daha fazla korumacıdır.

belgian malinois korkunç mu ? tekrar düşün bence...

bana uygun köpek

ayrıca alman kurdu bu saydıklarımdan da iyidir. ona korkunç değil dersen başka köpek aramana gerek yok... alman kurdunun bu saydıklarımdan tek eksi yanı biraz daha fazla tecrübe isteyen bir ırk olması. ama bilinçli bir hayvanseversen alman kurdunu çok rahat besleyebilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 11 Haziran 2011; 23:47:00 >

• HUSKY ' de alabilirsin
  • abi yapma allah aşkına husky le ne alaka
  • İŞTE EN ZEKİLER

1. Border collie

2. Kaniş

3. Alman çoban köpeği

4. Golden retriever

5. Doberman

5. Shetland çoban köpeği

6. Labrador retriever

7. Papillon

8.Rottweiller

9. Avustralya çoban köpeği

10. Pemproke Welsh corgi

11. Cüce scauntzer

12. English springer spaniel

13. Tervueren

14. Schipperke

15. Collie

16. Alman kurzhaar

17. Flat coated retriever

18. English cocker spaniel

19. Orta boy snautzer

20. Brittany spaniel

bu sıralamada farkındaysan boxer yok baktım hepsine hiçbir sıralamada yok,belgian malıus da hepsi korkunç değil ama çoğu korkunç

ve golden ve labrodor labrodor veterinere sordum öle arasında koruyuculukta fazla yok,belgian ve alman birbirine çok yakın ırklar o zamn belgian da fazla tecrübe ister
    ben belgian ve alman arasında kaldım boxer ve labrodoru eledim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belgian maluis de baktım bursa da var ist de düzgün ii biyer yok 1 er var ordada 750 dolar bursada var onun fiyatı yazmıo hemde bursaya gidemem,gnderebilirlermiş veterinerler bakıp size en yakın olanı alın diyorlar o da olmaz ben en iyi alman kurdu alayım
  • kardes o siralamada bircok kopek irki yok ...

boxer i biraz arastir, ne kadar zeki oldugunu goreceksin, boxer dunyanin en iyi is kopeklerinden biridir.

labrador golden a gore daha korumacidir. veteriner hayvanlarin sagligi ile ilgilenir, kopek irklari uzmani degildir ! her soyledikleri dogru olacak diye birseyde yok.

belgian mi alman kurdumu daha dominant irktir desen; ben alman kurdu derim. heleki alman kurdunu dogru kisiden almak cok onemlidir. bugun problemli alman kurtlarinin ana sebebi sacma sapan uretimlerdir.

alman kurdunu tabiki tavsiye ederim ama iyi bir ureticiden alirsan ve iyi yetistirebilirsen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 12 Haziran 2011; 14:27:55 >
  • ben bi çiftlik buldum 3-4 ay araştırdım fiyatıda bütçeme uygun safkan olduğu belli ben gideceğim bakacağım alacağım alman kurdunu bide abi çok havlarmı öle duydum,havlama önleyici tasma var elektroşok değil ses olanlarından onun havlama kestiğini okudum,o cihaz hayvana zarar verirmi
  • Açk da mali de çok iyi ve eğitilebilir ırklar. Sorunsuz bir aileden gelmesine dikkat etmeniz kaydıyla tabii. Ancak ülkemizde rahatlıkla mali bulmanız biraz zor. Ayrıca eklemeliyim ki her ikisi de gerçekten çok enerjik ve düzenli egzersiz-koşuya ihtiyaç duyuyorlar.

İlk mesajda dikkatimi çeken bir sorun var yalnız. Bir açk ya da mali rahatlıkla şirin, uyumlu ev köpeği olarak eğitilebilir. Ancak koruma da yaptıracaksanız iş biraz değişir.
    quote:

Orijinalden alıntı: furkan turan

1-) ilk olarak eğitimi kolay olacak orta olmayacak çünkü kendim eğiteceğim.

3-)beni en az orta düzeyde koruyacak yüksek de olabilir ama golden gibi az olmasın,

Burada 1. ve 3. maddeler maalesef birbiri ile çelişiyor. eğer koruma yapacak, hem yüksek düzeyde koruma içgüdüsü olan bir köpek olacak hem de kendim eğiteceğim derseniz o iş bir yerde tıkanır. Evde bekçiliği açk da mali de çok da özel bir eğitim almadan hakkıyla yapar ancak iş şahıs koruma ya da eşya korumaya gelince kendi başınıza eğitemezsiniz. Koruma eğitiminde amaç köpeğin korkusuzca, saldırgana en az zarar vererek bertaraf etmesini ve bırakmasını sağlamaktır. Bir köpeği kendi başınıza da saldırgan yapabilirsiniz ancak sonrasında birinin hassas yerlerini ya da yüzünü ısırırsa, ölümcül-sekel bırakacak bir hasara yol açarsa vicdani ve hukuki olarak da o işin altından kalkamazsınız. Koruma güdüsü yüksek köpek sahiplerinin çok dikkat etmesi gereken bir konu, öncelikle köpeğe hakim olabilmektir. Eğer bu iş için yeterli tecrübeniz yoksa veya uygun yardım almayacaksanız hiç girmeyin.

Eğer koruma düşünüyorsanız ve bu niyette ciddi iseniz mutlaka profesyonel eğitim almalı.

Örnek bir video. Yakaladıktan sonra bırakmayıp ısırmaya devam eden bir köpek, koruma köpeği olamaz. Videodaki köpek, sahibinin bırakması için 3 kez verdiği "aus" komutuna uymadığı için diskalifiye oluyor. Gerçek hayatta ise adamın kolunda koruyucu kolluk olmasaydı ne olurdu kim bilir.

• ya ben o kadar özel bi korumaya gerek yok zaten bişey olduğunda saldırgan onu gördüğünde kaçar,bu bana yeter,ısır filan eğitimi verdinmi başım belaya girer,polis değilim,asker değilim
  • kardes, alman kurdunuda malinoiside iyi bir yerden alman lazim, bunu unutmayasin.

alman kurdu evet havlar ama en cok yetistirmenle alakasi var...
  • peki havlama önleyici tasma ses çıkaranlardan,alman kurdunu çiftlikten alacağım
  • hocam eğer bahçede besleyeceksen hiç düşünmeden alman kurdunu tercih et derim.ama eğitimine vakit ayırman gerekiyor.

haftada 2-3 saat verceğin eğitimle otur kalk yerine git gibi komutları çok rahat öğrenir.

benim ilk köpeğim alman kurduydu hiç eğitim bilgim olmadan gün içinde onunla geçirdiğim vakitlerde benim istediğim herşeyi kendiliğinden öğrendi.

tek tavsiyem sana ne fazla insanların içine sok nede fazla insanlardan uzak.ben istemeden fazla uzak tuttum tasmasız gezdiremiyorum şuan korktuğunu anladığı bi insanin üstüne gidiyor hemen
  • Bahçede ama apatmanin bahçesinde komsular rahatsiz olurmu cok havluyormus eniştemin var o öle diyor havlama önleyici tasma almayı dusunuyorum ses verenlerden onlar haftana zararverrirmi bide etkili olurmu
  • valla kullanmadim hic ama bircok kisi karsi cikiyordu. petarkadas forumlarinda bununla ilgili bir konu vardi, bak istersen.

ayrica kopegini mumkun oldugu kadar sosyal yetistir, yukaridaki arkadasin dedigi gibi yapma... koruma yapacagi zaman o zaten yapar, ayrica sosyal olmayan kopekten koruma kopegi olmaz cunku neye ne zaman tepki vermesi gerektigini bilemez...
  • oraya baktım karşı çıkanlrda var destekliyenlerde var
  • Kooikerhondje diyorum. Bir arastır derim
  • ab, türkiyede böle köpek yok galiba vikipedide bile inglizce
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.