Şimdi Ara

Bana ne lazım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, benim bir sorunum var ama çözümü nedir bilmiyorum. Biraz karışık gelebilir ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi bizim evde modem evin bir ucundaki odada, benim odam evin diğer ucunda. Modemden benim odaya ethernet kablosu çektik laptoptan onu kullanarak bağlanıyorum ve gayet memnunum, onda bi sıkıntı yok. Ama kablosuz bağlanmak istesem ya da telefondan bağlanmak istesem sinyal sorunu var, 4 üzerinden 2 falan çekiyor. Bu sorunu çözmek için aklıma birkaç bişey geldi,
    1) Sinyal güçlendirici/menzil arttırıcı almak. İşe yarar mı, verimli midir?
    2) Halihazırda odama gelen ethernet kablosunu router aracılığıyla kablosuz olarak dağıtmak (mümkün mü bu? mümkünse routerdan bilgisayara bir ethernet kablosu taksam aynı verimi alabilir miyim?)
    Teşekkürler şimdiden, önerilere ve anlamadığınız bir şey varsa sorulara açığım.







  • 4 portlu wifi router al, odana gelen kabloya bağla. hem kablolu hem kablosuz bağlanırsın. linkteki gibi bir şey alabilirsin.

    http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wr840n-300-mbps-kablosuz-4-portlu-menzil-genisletici-access-point-router-pm-bd801464
  • Hocam öncelikle cevap için teşekkürler. Routerların çalışma prensibini tam olarak bilmediğim için bazı sorularım var. Şimdi ben 4 portlu bir router alıp odama gelen ethernet kablosunu alete taktım diyelim, evde şu an bir kablosuz ağ var zaten, bir ağ daha olacak yani değil mi? bir de gelen ethernet kablosunu direk bilgisayara takmak ile routerdan gelen ethernet kablosunu bilgisayara takmak arasında ne kadar fark olur?
  • valaroma V kullanıcısına yanıt
    evet bir ağ daha olacak.
    araya cihaz girdiği için illaki aynı hızda olmaz,cihaza göre değişir tabiki ama routerda çok büyük bir yüklenme olmadığı sürece çok fark olacağını düşünmüyorum. hemen hemen aynı hızı alırsın.

    örnek olarak router arayüzü bu şekilde,

    http://www.tp-link.com/resources/simulator/Emulator_TL-WR840NV5(EU)/index.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.