Şimdi Ara

Bana göre android tam performanslı değil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yazılım firmaları ve telefon firmaları androidli telefon çıkartırken hep üst modellere ilgi alt modellere ise daha az ilgi göstermiştir.Bunun nedeni paradır.Bana göre android her telefonda aynı performansı verir.Ama örnegin xperia ray dan örnek verelim 512mb ram kullanmakta tek çekirdek işlemcisi var 1500mh bataryası var telefondaki android okadar kötü ki sürekli telefondaki ram şişiyor telefonun takılmasına neden oluyor.Peki bu telefonla alakalı bişeymi hayır.Bu yazılımı bu adamlar böyle yazdığı için bu böyle.512mb ram var.Xperia rayda kullanmadıgım saçma sapan sistem programları sürekli kendini açıyor ve rami dolduruyor.Elinizden gelen bişey yok.Sırf bunun için root yapıp telefondaki tüm fazla sistem programlarını sildim yinede açılıcak bişey bulup rami dolduruyor çünkü öyle programlanmış.O yüzden telefon firmaları bir cihazı nekadar hızlı yapmak isterse andoroid sürümünüde okadar hızlı yapıyorlar.Bu sistem kaynagını kullandırtan yazılımlada alakalı.
    Örnegin xperia rayda normal işlemci (o.c siz ve programsız orjinal hali) sürekli 1.2gz de çalışıyor 245mhz geri dönüyor buda takılmalara ve batarya ömrünü kısaltıyor.Halbuki oyun oynanmadıgı anlarda 768mhz sabit kalsa en ufak takıntı olmuyor.Ayrıca 122mhz kapalı bu olmayıca consertive modundada çalışmıyor işlemci 2 kat ram işlem gücü harcıyor.Bunu size resimlerle anlatıcam sizde bana android hakkında düşüncelerinizi anlatınız lütfen.

Görüldügü üzere işlemci çoğu zamanını boşta geçiriyor ve size sadece 2 günde 3 günde 1 şarz etmek düşüyor.Orjinal halinde ise işlemci sürekli 245mhz ile 1.2ghz arasında boşu boşuna gidip geliyor ve pil 1güde bir şarz oluyordu.Bu sony nin üst modellerinde böyle değil.

görüldügü üzüre telefonun orjinal stok hali bence gereksiz ve agresiv.Bu yüzden batarya dayanmıyor.Sürekli oyun oynayan biri değilseniz fuzili bile sayılır.

stok(orjinal hali cpu kullanımı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 2 Ekim 2012; 16:26:05 >

• görüldügü üzere programla 122mhz açıyoruz işlemcinin çalışma prensibini consersiteve yapıyoruz resimdeki gibi telefonunuz düşük güç tüketimine ve gerektiginde işlemciyi kullanıyor.Peki bu size ne kazandırır pil ömrünü uzatıyor.Peki bu neden bu telefonda xperia rayda böyle çünkü ucuz telefonda ondan.

bu olayı samsung iyi yapıyor.enerji tüketimini %40 düşürüyor ayrıca performanstan ödün vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 6 Eylül 2012; 10:57:35 >

• aslında her telefonda aynıdır.bu androidin donanım canavarı olmasından kaynaklı.512 mb ramli bir makine s^3 ü de ios u da rahatlıkla kaldırır ama androidde hızlanma olsun diye sürekli açık bırakılan programlar yüzünden sürekli kasmalar oluyor.aslında bunun mantığı şudur,örneğin windowsta ps açılırken 3-5 saniye sürer ama hali hazırda açık olan bir ps yi alt tabdan büyütmek 1 sn bile sürmez.işte bu yüzden arka planda uygulamalar açık bırakılıyor.ama çok fazla uygulama yüklediğinizde ram şişiyor haliylende arayüzde ve yeni açılan programlarda takılmalar meydana geliyor.aslında android buna da çözüm getirmiş (ram yetersiz olduğu zamanlar yeteri miktarda açık programları kendi sonlandırıyor) ama biraz yavaş işliyor.örnek olarak ram şişince temple run ı yeni açınca ilk 2-3 dk oyunda kasılmalar oluyor ama sonraları yetersiz geldiğinde kendi kendine sonlandırıp kasmaları gideriyor.çok mu uzun yazdım ne

• görüldügü üzere xperia ray html 5 çok çok iyi.Yani donanım firmalarının satın aldığı yazılımlara benzemiyor hızı.Üstelik rootsuz yani orjinal 4.0.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 2 Ekim 2012; 16:26:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.