Şimdi Ara

iPad Pro Türkiye'de pahalı mı gerçekten ?!? Bir bakalım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün siparişi verdim, şu an kargoda.. 128GB Space Grey WiFi..

Şimdi fiyatlara bir bakalım;

Amerika fiyatı 949$ + Tax... Yani 949$ + Eyalete göre alınan vergi.. Biz kendi vergimizi ekleyeceğiz bu durumda 949$+ %18 vergi = 1119,82

Bugünkü kura göre 1119,82 * 2,87 = 3213 TL

Ben kaça aldım; 3455 TL.. Bu fiyat kredi kartı taksitle ve eğitim indirimi ile.. Aradaki fark ne kadar, 242 TL..

Şimdi ipad pro ile ilgili kopan yaygara 242 TL için mi !?! Haaa.. Derseniz ki cihaz zaten pahalı, ona katılırım, tüm dünyada böyle olduğu düşünülüyor zaten.. Ama Türkiye de pahalı derseniz orada bir yanlışlık var derim..

Gelelim bir başka meseleye;

iPhone 6S Plus 16 GB fiyatı : 3499 TL
    iPhone 6S Plus 128 GB fiyatı : 4299 TL

Burada asıl problem bence burada.. iPad pro donanımsal olarak i3-i5 notebookların üzerinde bir performans, 4GB ram, kalem desteği vs.. ile tam bir canavar.. Peki iphone nedir ??? Telefon özellikleri bakımından düşünürsek bana göre artık android amiral gemilerinin (Note 5) çok çok gerisinde..

Bana iphone'nun telefon olarak bir tane üstün olduğu alan söyler misiniz ? Kamerası mı en iyi kamera, donanımı mı en iyi donanım, IOS derseniz evde 2 tane iphone var, ios 7'den beri iphone'larda o eski stabilite kalmadı. Kasma da var, donma da var, kilitlenme, uygulamadan atma da var, batarya süresi derseniz o da iphone 6 plus haricinde vasat.. Özellik yönünden kısıtlamaları zaten geçtim de bana 1 hafta önceki arama kaydınızı bile göremediğiniz (eğer biraz yoğun ise görüşme trafiği) telefonu lütfen TELEFON olarak anlatmayın, övmeyin. Artık androidde rehbere girerken kasma diye birşey zaten kalmadı da iphone gibi resimli rehberin bile olmadığı bir cihaz zaten müsadenizle kasmasın, 1 hafta geriye bile arama kaydına ulaşılmayan cihaz bir zahmet kasmasın.. diyeceğim ama,, kasıyor zaten artık IOS 9 ile..

Yani diyeceğim şu; ne fiyat, ne performans olarak sorun ipad pro'da değil, sorun iphone'da..

Apple'ın pek çok ürününü kullandım, halen de kullanıyorum. iPhone bence ne kadar başarısızsa, iPad tablet olarak tartışmasız bir numara, sabırsızlıkla bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 12 Kasım 2015; 1:52:59 >

• Hocam uyku saati kime ne anlatacaksınız ki?
    Kaldı ki bir şey ispat etmeye, dayatmaya, zorlamaya gerek yok.
    Kaç senedir bu mecralarda Apple ürünü kullananlar olarak hor görülüyoruz.
    Fazla seneler sene geriye gitmeye gerek yok, forumun ana sayfa haberlerinde 3 yıl öncesine kadar Apple ürünleri ile ilgili olan haberlere göz atalım;

Alt taraflarda genelde şu eleştirileri görürüz;

Bir telefona 1500 liradan fazla verilmez.
    İPad alınmaz iPhone büyük ekranlı hâli.
    Bluetooth Apple harici cihazlar ile eşleşmeyen cihaz mı? alınır.
    Dosya yöneticisi yok.

Bugün ne değişti?
    Mobil cihazlar (Sony,Samsung,HTC,LG vb.) markaların modelleri 2000 lira üstü satışa sunuluyor.
    Forumda bakıyorsun Note 2 den Note 3/Note 4/ Note 5 e kadar her sene düzenli cihaz yükselten kişiler,
    Bir başka birisi iPhone 5 kullanıyorum İphone 6 Plus geçeceğim yazınca basıyorlar eksiyi.

iOS boş hiç birşey yapamıyorsun Android özgürlüktür yazıyorlar.
    Yurtdışındakiler gibi kendi tasarımını ortaya koysa kişileştirse yazıp çizse tamam ama yurtdışında yayınlanan dosyalarla root yapıyorlar.(istisnalar hariç)

Birde böyle bir aşağılama tavırı takınanlar var dün yada bir önceki gün birisi konu açmış "iPad Pro alanlar kanıtlı" diye...
    Bir Apple logosu bir çok koyun logoya doğru...

Apple cihazlarını alıyorsan yada almak istiyorsan gel buraya yardım iste buraki topluluk elini uzatır.
    Fakat bir işin yoksa, almıyorsan, kullanmıyorsan, sevmiyorsan saygı göster.
    Herkes sevecek Android alacak diye bir kural var da Apple kullanıcıları mı? bilmiyor.

Apple Watch için de bir saate 1500 lira verilmez alınmaz alan şöyledir böyledir deniyordu.
    İnsanlar alıyor bir süre farklı bir deneyim yaşıyor.
    Tabi zevkini tarzını hobisini paraya değişenler anlamıyor bunu.

Apple fiyat politikası yanlış olabilir fiyatları savunmuyorum.
    Fakat biraz ekonomi takip eden anlayanlar birşeylerin farkındadır diye düşünüyorum.
    Tabi Apple fiyat politikasını da bilenler durumu fark edecektir.

Ekonomik veriler, kurdaki dalgalar, kurun az çok nereye gideceğini gösterir.
    Apple sanırım bunu göz önünde bulunduruyor.
    Yılın ilk aylarında üst üste zamlar gelmişti kimse anlam veremedi.
    Yıl ortasında kurlar yükseldi.
    Şimdi ise önümüzdeki aylarda kur artışları söz konusu olabilir ki,
    Şimdiden ona göre fiyatlanma yaptı gibi gözüküyor.

Olayın vergi kısmı var ona birşey demiyorum.
    Fakat bu bölümü de ülke gündemi gibi bir yere çevirmenin mantığı yok.

İpad Pro satışa sunuldu konusunda biri çıkıyor geekbench testi ile yorum yapıyor ve diyor ki;
    Yerden yere vurdum anında cihazı...
    Büyük bir başarı sağlamış gibi.

Bu yazı uzar gider bak bu konuda da tartışanlar olur.
    Çünkü biz bir birimizle kavga etmek, küçümsemek, saygı göstermemek, için programlanmış gibi görevimizi tamamlıyor ve uyuyoruz.(istisnalar dışında trollük yapanlara sözüm)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    &#63743;

• iPad proyu bu kadar güzel lanse edip tam bir iphone katilisiniz nedir bu iphone a olan karşı kin nefret beğenmiyorsan alma arkadaşım bu kadar basit ipad pro konusundada o beğenmediğin arama kayıtlarını tutmayan telefonun işletim sistemi çalıştırıyor ki bunu benden daha iy bildiğin halde çamur atıyosun yapma yazık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şimdi iphone'a o kadar para verilmez,bu kadar masraf edilmez gibi düşünceler tamamen kişisel yargılardır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 1myst

iOS 9'un kasması konusuna katılıyorum. Fakat bir hafta öncesinin aramalarını görememek gibi bir sorun yok. Ayrıca rehberde resim yok demişsiniz aksine var. Iphone kullandığınızdan şüphe duyuyorum.

iPhone arama kaydı 100 ile sınırlıdır. Bunun anlamı şu, eğer bir günde 100 arama kaydınız varsa, dünkü aramaları bile göremezsiniz bırakın geçen haftayı... Bu rakam çok çok yetersiz çünkü bir kişinin telefonuna ulaşamama, meşgul vs.. bir arama için bile onlarca kayıt oluştuğunu düşününce eğer sizi arayan bir numarayı arama geçmişinden bulmak isterseniz durum bu... Bu durumda geçen haftaya kaç kişi ulaşabilir. Telefon görüşmesi çok nadiren yapan kişiler...

Resime gelince; iphone rehberinde resim olup olmadığını konuşmuyoruz ki burada.. Resim var, ama nerede, kişi sayfasına girince.. Peki alfabetik rehber listesinde bu resimler görünüyor mu ??? Hayır.. Bu durumdan bahsediyorum... ki zaten hemen hemen herkes o alfabetik listeden ulaşır, siz numarayı text ile bulup sayfasını açtıktan sonra çıkan resim size kolaylık sağlıyor mu !?

• Reason kullanıcısına yanıt
    Konu dikkatimi çekti, bilmiyorum, kim över kim kötüler. Ancak Amerika'daki vergi yüzdesi konusunda hatan var. Çoğu eyaletteki standart vergi yüzdesi %8.25'tir. Vergi iadesi olarak yarısını alabilirsin. Yani toplamda 39 dolar geri alırsın. Yani 949 dolar + 39 dolar = 988 dolara gelir. 2.87 dolar kuruyla 2837 liraya mal edersin.

Haberin olsun. Hesabını düzeltip tekrar gözden geçirmende fayda var. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyus -- 12 Kasım 2015; 12:52:41 >

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Eğer diğer ülkeler ile aramızdaki fiyat farkına takıldıysanız yazdıklarımı okuyabilirsiniz; (yok ürünün kendisi bence bu kadar etmemeli diyorsanız o konuda ben de benzer düşünceleri taşıyorum)
    Öncelikle Avrupa kıtasında yer aldığımız için fiyatları Euro cinsinden baz alıyoruz diğer tüm Apple ürünlerde olduğu gibi.
    Örnek olarak Almanya sitesine baktığımızda fiyatı 180 Euro olarak görüyoruz.
    180x3.12 yaptığımızda ise karşımıza 561 TL'lik fiyat çıkıyor.. Ki henüz 4 gün öncesinin kurunu baz alsak fiyat 581 TL yapıyor. Bu konuda fazla oynak olduğumuzu biliyorsunuz.
    Arada 14 Euroluk, 48 TL'lik fark var. Bizim kadar vergiye carta curta laf eden bir ülkede, diğer Avrupa ülkelerine göre 48 liralık fark fena gözükmüyor.
    580 liralık ürün 780 olur, 880 olur, 980 olur o zaman laf et de, yani adam soymak için bu kadar istekli bir ülke için 48 TL de çok değil gibi.
    Yani ürün 100 lira değil, 100 dolar da değil, 150 dolar da değil, ki zira ABD'deki 150 dolarlık fiyatı bile baz alsanız (ki dediğim gibi bunu yapmayın) o zaman da üzerine vergi geliyor eyalete göre değişen miktarda ortalama 20 dolar kadar, o da 170 dolar = o da yine 4 gün önceki kurla 500 TL yapıyor.
    Diğer Avrupa ülkeleriyle 480 TL'lik fark olsa yapacağınız muhabbetleri, 48 TL için yapmayınız.

Yazdiklariniz icin de elinize saglik, yalniz genele hitap etmesi icin egitim indirimi olmayan halini, bir de tabi Avrupa fiyatlariyla kiyaslamanizi tavsiye ederim

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamdaki vicdan rahatlatma cabasina bak bee...

Biz birsey demedik abicim sen almissin kullan pasa pasa. Apple sizin gibiler alsin diye cihaz uretiyor. Sus olsun diye uretmiyor. Burda bosuna post kasma biz ne desekki sen yine acaba cok mu para verdim diyeceksin. Ki verdigin paraya nice ultrabooklar alinir nice canavarlar alinir. Nice ipad air+ canavar alinir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'dan aldırmaya kalksanız alan kişiye ücretini tık diye verecektiniz, yani havale ile almış olacaktınız. Burada havale için %4 daha indirim alırdınız. 3.455 inerdi sana 3.317 liraya. Aradaki 104 lira fark da bir yıl fazla garantiye helalı hoş olsun.

Vergi mükellefi olduğum için, kendi adıma havale ile 3.455 liraya almayı tercih ederim. 527 lira tutan KDV'yi düşünce 2.928 liraya gelmiş olacak. Amerika'dan 3.213 liraya almaya göre hem 285 liram cebimde kalır, hem de 1 yıl fazladan garantim olur.

Gel de acıma şimdi Amerikalıların haline

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.