Şimdi Ara

bana fan önerir misiniz? (Edit : Aldım sonunda, işte sonuçlar...) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yalnız o arctic fan benim kasaya uymaz çünkü fanı işlemciye taktığım zaman direk bana bakması lazım kasa fanına fln değil ..

Kasam h600b olduğu için baca olayı var işlemcinin karşısından havaya dışarı veriyor.. Bunun için direk karşıya bakan 1 2 fan önerebilirmisiniz bana ?

Bir de mümkünsewww.mavibilgisayar.com 'daki fanlardan olursa bulmam da daha kolay olur.. Sağolun ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elegost -- 27 Mayıs 2006; 12:02:01 >
    Intel Conroe E 6600 ASRock Crossfire 320x2=640 GB Seagate Raid Creative XFI Fatality Sapphire X1900XTX&Accelero 2 Gskill 2x1024 CL4 DDrII 667 Philips Dvd Writer BenQ Dvd Rom Cambridge Soundworks DDTSII SilverStone TJ04 Kasa Silverstone 560 PSU 19 Philips 190X LCD
  • Su anda bulunuyormu bilemeyecem ama TR urunlerinide dusunebilirsiniz hafif ve yuksek performansli urunleri mevcut.

Orjinalden alıntı: Elegost

Yalnız o arctic fan benim kasaya uymaz çünkü fanı işlemciye taktığım zaman direk bana bakması lazım kasa fanına fln değil ..

Kasam h600b olduğu için baca olayı var işlemcinin karşısından havaya dışarı veriyor.. Bunun için direk karşıya bakan 1 2 fan önerebilirmisiniz bana ?

Bir de mümkünsewww.mavibilgisayar.com 'daki fanlardan olursa bulmam da daha kolay olur.. Sağolun ..

arkadaşım yanlış düşünüyorsun
    aynı kasa benimki de.

o bahsettiğin boru dışarı hava vermek için değil dışarıdan taze hava almak için (ben o boruyu çıkardım)
    bu fanın yaprakları HDD tarafına, ısgara tarafı da egzoz fanı tarafına bakacak şekilde taktım ki,
    ızgaraların aldığı ısıyı fan direk egzoz fanına doğru üflesin diye.
    işlemciye doğru hava üfleyen sistem bence o kadar iyi değil.

diğer arkadaşlara da teşekkür ederim ve onların da sorularını yanıtlamaya çalışayım.
    SES olayına gelince eskiden daha fazla ses vardı., şu an ses düzeyi oldukca azaldı.
    kasamın arkasındaki 92mmlik fanı çıkardım ve onu HDD nin ön tarajına sıkıştırdım ki o hdd ye üfesin .
    bir de ekran kartıma fan takmıştım .
    bu iki fanın devir olayı yok sadece bu iki fandan ses geliyor.
    işlemci fanının devrini speedfan ile ayarlayabiliyorum, egzoz fanının da devir çubuğu var. ordan istediğim gibi kısıyorum
    şu an 4 fan var (cpu fanı dahil) ama gene de ses düzeyi düştü, ısı ise çok bariz farkla düştü...

%34 oclu halde işte bu.
    hatta kasa içi sirkülasyon iyi olunca anakart ısısıda düşüyor.

http://members.lycos.co.uk/climanjaro/net/isi3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 27 Mayıs 2006; 15:27:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Solitude

sessizliği nasıl devir ayarı kalitesi falan sadece 92 mm mi fan kullanabiliyoruz yani 80 falan olmuyormu böyle bir olanak yokmu?

unutmuşum yahu hayırlı olsun

arkadaşım benim kasada 80 lik için yuva yok.
    92mlik ve 120 mmlik yuvalar vardı dışarı daha iyi atsın diye 120 mmlik fan aldım (ayrıca mavi ışık var, çok hoş duruyor)
    max 1600 rpm de dönüyor, zaten ses yok bir de devri düşürdün mü çalıştığını anlamıyorsun.
    benim için ses o kadar da önemli değil zaten, müzik dinlediğim için fan seslerini duymuyorum bile.
    o nedenle max hızda çalışsınlar, kasa içi soğuk olsun yeter....

• nakartımız aynı speedfanda nasıl ayarlıyorsun cpu fanını anlatırmısın
    Foxconn X58 Blood Rage, İntel Core i7 920 2,66@3,6 Günlük HT açık, Thermalright IFX-14, A-Data 3x2 1333@1600 8-8-8-24, Powercolor R9 280x, 240gb Crucial M500 SSD, Samsung HD502HJ F3, Asus 1814blt DVD-RW, Xigmatek Utgard Kasa, LC-POWER 700, Logitech X540, 27'' HKC Full HD===>LG G3 32 Gb Titan, XBOX360 Slim 250gb Kinect
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtksnz

nakartımız aynı speedfanda nasıl ayarlıyorsun cpu fanını anlatırmısın

Temp2 işlemci sıcaklığını gösteriyor.
    Speed02 yazan yerdeki hız %100 den biraz düşürüyorum
    %60 lara falana getiriyorum sesdeki düşüş çok belli bir oranda değişiyor

Sadece bunları yapıyorum fan 2500 rpm den 1500 rpme falan düşüyor.
  • ben zalman fatality kullanıyorum...işlemci 55 derce de çalışıyor şimdi ama benim oda hamam gibi 38 derce de açılan işlemci birden havalar ısınınca 55 dere ye çıktı yük altında bilmiyorum temmuz da ne olacak.....

Bende zalman almayı düşünüyorum da ondan sordum .. Benim sıcaklıklar standart fan ile 55 derece hemde işlemcim intel

Climanjaro baca nasıl temiz hava alabilir ki ? Kasa Fanına Çevirmek de iyi bir çözüm ben biraz daha araştırayım..
    fan da bu temiz havayı işlemciyi soğutmak için kullanıyor.
    bacayı çıkardım ama yan kapaktaki ızgaralı yerlerden yine de taze hava giriyor.

resimlerde göreceksin zaten. (gerçi çok iyi çıkmadı ama idare edin.)
    Bacanın resmi
     bana fan önerir misiniz? (Edit :  Aldım sonunda, işte sonuçlar...)

Bu da cpu fanının duruş şekli
     bana fan önerir misiniz? (Edit :  Aldım sonunda, işte sonuçlar...)

• peki TT Blue-Orb2 'ye ne diyorsunuz
    P5WD2-E Premium ile sorun yaratırmı acaba
    D940 ile kullanacağım
    ne diyorsunuz önerileriniz neler

Orjinalden alıntı: Mdg

peki TT Blue-Orb2 'ye ne diyorsunuz
    P5WD2-E Premium ile sorun yaratırmı acaba
    D940 ile kullanacağım
    ne diyorsunuz önerileriniz neler

anakart üzerinde sorun yaratacağını sanmıyorum
    ama işlemci üzerine doğru üfleyen soğutucuların yerine egzoz fanına doğru üfleyenler bence daha iyi
    çünkü cpunun yaydığı sıcak havayı soğuk hava ile karıştırıp gene cpu üzerine üflüyor bu fanlar
    oysa benim bahsettiklerimde ise durum farklı
    altındaki bakır sayesinde ısıyı alüminum plakalara aktardıktan sonra fan da alüminyumdan dışarı üflüyor
    bu sistem bence daha avantajlı.

Haa ama bir de öteki tarz fanların şu avantajı oluyor,
    eğer fan yeterince büyükse (7700CU gibi) hem kuzey köprüsünü hem de ramlerin bir kısmını da sağutmada yardımcı oluyor.
    ama ilk hedef cpu olmalı
    kasa içi sirkülasyon iyiyse zaten kasanın içindeki ekipmanlar soğuk oluyor.

gene de seçim senin.
    Blue orb II oldukça iyi bir fandır, seni yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum...
    ama benim tercihim ondan olmazdı..

• Blue-Orb2'de 12cm'lik 77.9cfm veren fan var
    senin tercihin ne olurdu yazarmısın rica etsem
    saygılar

Cpu Fan: Zalman CNPS9500 LED
    Vga Fan: Zalman VF900-Cu
    Hdd Cooler: Zalman ZM-2HC2

Bu 3'ünü alıcam Testlerde diğer fanlar içinde Zalman cnps9500led iyi bir performans göstermiş ( hem soğuk hem sessiz )
    ASUS P5P800-SE (I865PE,GLAN,SATA,LGA775) Anakart \ INTEL Pentium 4 511 (2.80GHz,533MHz,1MB,LGA775) BOX İşlemci \ ASUS 128MB A9550 Game Edition TD \ KINGSTON DDR400 512MB Ram \ SEAGATE 80GB 7200RPM 8MB SATA.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.