Şimdi Ara

bana fan önerir misiniz? (Edit : Aldım sonunda, işte sonuçlar...) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     bana fan önerir misiniz? (Edit :  Aldım sonunda, işte sonuçlar...)

P5GD2
     bana fan önerir misiniz? (Edit :  Aldım sonunda, işte sonuçlar...)

mimari açıdan bir farklılık göremedim, bahsettiğin fan birine uyuyorsa diğerine de uyacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barlas -- 24 Mayıs 2006; 20:06:10 >

Samsung Galaxy Z Fold4 (12/256) | M20 Action Cam | Chevrolet Cruze LS AT | NSD Powerball | iPad Pro 11" | LG 49SJ800V | Intel I7 13700k, Noctua NH-D15, MSI MPG Z690 FORCE Wi-Fi, GSkill DDR5 6000MHz CL36 32GB, NZXT H510 Elite (w/ mesh front panel), MSI GeForce RTX 3090 SUPRIM X 24G, ASUS ROG THOR 1200W 80+ Platinum

• quote:

Orjinalden alıntı: Myavuz89

quote:

Orjinalden alıntı: bkalaz

o fanları araştırdım max hızda 20db ses yapıyor. 2si birden 40db olsa bile çalıştığını bile fark etmezsin

harddisk bile ondan daha çok ses yapıyor.

birde bunda MX-1 var ki kullanıyorum ve çok memnunum

yalnız arkadaş güzel söylemişsinde 2 fan 20 db de yine 20 db yapar 10 tane olsa gene 20 db ses yapar yani ses artmaz

+0537

• fan seslerinin bi toplanma şekli var ama tam hatırlamıyorum nasıldı.galiba aynı tip her fan başına sistem sesine 3db ekleyince gerçek ses bulunuyordu veyada öle bişeyditabi 20+20=40 olayı olamaz ama 3-5 db ekleniyor
    Intel i7 10700F --- ASUS B460M-A --- Gainward 3060ti Ghost --- Team Group Vulcan Z 2x8gb DDR4 3000mhz --- MSI MAG FORGE 100R --- Zalman ZM600-TXII --- XPG Spectrix S40G 512GB --- iPhone 13 Pro --- iPad A16 --- Xbox Series S --- Moza R5 --- Sony WX80
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

fan seslerinin bi toplanma şekli var ama tam hatırlamıyorum nasıldı.galiba aynı tip her fan başına sistem sesine 3db ekleyince gerçek ses bulunuyordu veyada öle bişeyditabi 20+20=40 olayı olamaz ama 3-5 db ekleniyor

hacı şindi mandık olarak düşünürsek: iki fanı da NOKTA kaynak kabul edersek bu ikisinin yapacağı ses frekansları aynı ise AYNI biri yüksekse YÜKSEK OLANIN desibelindeki sesi duyarsın.

elbetteki FAN noktasal bir kaynak değil.Kendi sesinden başka :::::
    Biiiiirr : kasada titreşim yaratıyor
    İkiiiii : rüzgar artacağından dolayı da ses artıyor.

Bunu azaltmanın yolu fan devrini mümkün olduğunca düşük tutmak ve fanı kasada titreşime yol açmayacak şekilde doğru yere sabitlemektir.

• quote:

2 fan olunca ses yüzdesi artar diye düşünmüştüm ama gene de ekledim listeye.
    daha önce sadece 478 soket p4 işlemciyi söküp takmıştım, 775 de denemedim.
    umarım yaparım.. :)

@Climanjaro

NTV2.0'ı yaklaşık 2 ay kullandım. Şimdi de paşa paşa kutusunda yatıyor suya geçtiğim için.
    Kullanırken birşey farkettim ki seninle paylaşayım;

idle değerleri forumdaki diğer arkadaşların 20-25C arasında iken (-ki sensörlerin doğruluğu her daim tartışılır), benim anakartım voltaj yememiş 1840mhz bir palermo sempronu boşta 30'dan aşağı göstermedi hiçbir zaman. Kasa havalandırmam da gayet iyidir. İki adet 6'lık cpu fanı minimum devirde.

Lakin 30 dakika kadar tam yükte çalıştırıp her türlü işkenceyi yaparken kontrol ettiğimde maksimum 42 gördüm. Yanlış yorumlamıyorsam eğer benim deneyimime göre NitrogonV2.0, işlemci ısısı arttıkça daha etkili ısı dağıtıyor. Zaten boruları haricinde radyatör kanatları da tamamen bakır olan nadir soğutuculardan.
    Ben alırken ince eleyip sık dokumadan sırf şekli hoşuma gittiği için tercih etmiştim.
    Bir de çok hantal değil, fazla yer kaplamıyor.

Montajı gayet kolay, ben orijinal taban aparatını bile takmadan, boardın orijinal taban parçasına vidalayıp kullanmıştım. Sadece vidalarken ne çok sıkı, ne de fazla gevşek tutmayıp tam kararını bulmak gerekiyor, gerçi bu hepsi için geçerli.

Kullanmış birisi olarak fikirlerimi paylaşayım dedim,
    Saygılar...
    Not:PM attım

• arkadaşlar evet seçenekler çoğaldıkça seçim zorlaşıyor

Arctic Cooling Freezer 7 Pro çok iyi bir soğutucu olarak ön plana çıkmış
    ama bununla Zalman 7700CU arasında kararsız kaldım.

siz olsanız hangisini bu ikisinden tercih edersiniz?

Alacaksan bi kere alacan bu cpu fanını diiimi

o yüsden Thermaltake Big Typhoon al rahat et

Orjinalden alıntı: Climanjaro

arkadaşlar evet seçenekler çoğaldıkça seçim zorlaşıyor

Arctic Cooling Freezer 7 Pro çok iyi bir soğutucu olarak ön plana çıkmış
    ama bununla Zalman 7700CU arasında kararsız kaldım.

siz olsanız hangisini bu ikisinden tercih edersiniz?

freezer 7 pro çünkü her koşulda zalmandan daha sessiz ek olarak arctic cooling ısı borusu kullanıyor bu da full loadlarda zalmana oranla daha sessiz ve düşük olacağını gösterir ki kullananların ve testlerin sonucuda bu yönde
    Intel Conroe E 6600 ASRock Crossfire 320x2=640 GB Seagate Raid Creative XFI Fatality Sapphire X1900XTX&Accelero 2 Gskill 2x1024 CL4 DDrII 667 Philips Dvd Writer BenQ Dvd Rom Cambridge Soundworks DDTSII SilverStone TJ04 Kasa Silverstone 560 PSU 19 Philips 190X LCD
  • zalman 7700 seçtiklerin içinde en düşük performanslı olanı ve eski bi model, yetersiz demiyorum mevzubahsin içinde en vasatı kanımca.

silverstone un 3 ısı borulu modelini de gözüm hiç tutmadı, 3 boru yetersiz kalır gibi, yaprak yüzeyi az gibi bi de 60 mm fan her zaman yüksek ses az akım demektir. zaten koşan bi ürün olsaydı deli gibi kampanya yapmazlardı bu ürüne.

ac freezer pro olabilir orta seviyede iyi bi model, bi de gladiatech 5700 mc var muadili, o da forumda methediliyo bu ara.

ancak fiyat 120 ytl ye kadar ok olduğu için, senin yapman gereken seçim tt big typhoon ve ninja arasında.

eğer kasa havalandırması kullanıyorsan ve akım kasanın boyu doğrultusundaysa ninja güzel bir seçim olacaktır.
    eğer mevcut bi kasa havalandırman yoksa ya da havalandırmanda kasa kapağını üzerinde bir fan da mevcutsa tt big typhoon tercih et derim ben.

benim şahsi fikrim kasa egzos fanı cpu soğutucusuna çok yakın olduğu için işlemciye dik hava üfleyen bi sistemde işlemci ısısına az da olsa olumsuz etki yapıyor; paralel hava üfleyen bir sistemde ise işl. ısısına olumlu etki ediyor. dolayısıyla ben ninja taraftarıyım. ama yine forumda ninjanın işlemciye tam oturmadığına dair bi kaç yorum okudum ki önemli bi hadise.

• dostum sanırım arctic cooling de karar kıldım gibi görünüyor.
    kasam Aopen H600B serisi
    http://www.karizmashop.com/detay.asp?stokpos=186881

sadece 92mm lik egzoz fanı var, ayrıca psu da alt tarafta 12 cm lik bir de fan bulunuyor.

mobo üzerine hava üfleyen fanların bir avantajı da kuzey köprüsü ve ram leri de soğutuyor olmasıydı.
    ama kasa içindeki sirkülasyon iyi olursa zaten buna gerek kalmayacak,
    bu sefer de mobo ya üfleyen fanların dezavantajını göz önüne almak gerekecek.
    ttbig typhoon da mobo üzerine üflüyor.
    ben bi ara zalman 9500led e çok kafa taktım ama bulamıyorum maalesef.
    şu an için f/p olarak arctic cooling galiba iyi bir seçim olacak.
    yanında hız kontrol ünitesi de var.

yalnız bir sorun var ki o da benim nakartımdaki cpu fan girişi 4 pinli
    baktığım tüm fanların ise 3 pini var
    nasıl olacak bu iş???

• quote:

dostum sanırım arctic cooling de karar kıldım gibi görünüyor.
    kasam Aopen H600B serisi
    http://www.karizmashop.com/detay.asp?stokpos=186881

sadece 92mm lik egzoz fanı var, ayrıca psu da alt tarafta 12 cm lik bir de fan bulunuyor.

mobo üzerine hava üfleyen fanların bir avantajı da kuzey köprüsü ve ram leri de soğutuyor olmasıydı.
    ama kasa içindeki sirkülasyon iyi olursa zaten buna gerek kalmayacak,
    bu sefer de mobo ya üfleyen fanların dezavantajını göz önüne almak gerekecek.
    ttbig typhoon da mobo üzerine üflüyor.
    ben bi ara zalman 9500led e çok kafa taktım ama bulamıyorum maalesef.
    şu an için f/p olarak arctic cooling galiba iyi bir seçim olacak.
    yanında hız kontrol ünitesi de var.

yalnız bir sorun var ki o da benim nakartımdaki cpu fan girişi 4 pinli
    baktığım tüm fanların ise 3 pini var
    nasıl olacak bu iş???

olacagı eski cpu fanını programla kontrol ettiğin gibi bu yeni aldıgın cpu fanını kontrol edemicen anakart ısıya göre kendi ayarlayacak olan bu

• arkadaşlar bugün firebal dan Arctic coolingd freeze 7 pro yu sipariş verdim.
    bunu çok methettiler.
    inşallah pişman olmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Solitude

sonuçları yazarmısın bende bunun s939 versiyonunu almayı düşünüyorum

evet hele bir gelsin , bir kullanayım muytlaka yazıcam sonuçları
    inşallah yarın elimde olur.
    aşılışta 39-40 derece olmaya başladı artık.. (nerde o 32 li günler beee)

bakalım kaç derece etkileyecek.
    bir de egzoz fanım 92mm likdi, onun yerine 120 mmlik bir de egzoz fanı almıştım (devri ayarlanabilir)

eski egzoz fanımı çıkardım ve 12 cm lik olanını taktım,
    sonra da stok fanı çıkarıp arctic cooling i taktım.
    altında gümüş macun sürülü geldi, direk monte ettim.
    çok da kolay oldu açıkçası...

açılışta 39-40 derece olan işlemcim şimdi açılışta 30-32 arası olmaya başladı. (%34 oclu halde)
    yükte de 48 i geçemedim şu ana kadar.

tabii henüz tam kıvamına gelmemiştir macun
    2-3 gün sonra tekrar yazarım sonuçları.
  • sessizliği nasıl devir ayarı kalitesi falan sadece 92 mm mi fan kullanabiliyoruz yani 80 falan olmuyormu böyle bir olanak yokmu?

unutmuşum yahu hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solitude -- 27 Mayıs 2006; 3:37:35 >

Samsung Galaxy Z Fold4 (12/256) | M20 Action Cam | Chevrolet Cruze LS AT | NSD Powerball | iPad Pro 11" | LG 49SJ800V | Intel I7 13700k, Noctua NH-D15, MSI MPG Z690 FORCE Wi-Fi, GSkill DDR5 6000MHz CL36 32GB, NZXT H510 Elite (w/ mesh front panel), MSI GeForce RTX 3090 SUPRIM X 24G, ASUS ROG THOR 1200W 80+ Platinum

• quote:

arkadaşlar nihayet fanı aldım.
    Arctic cooling freeze pro7
    bir de egzoz fanım 92mm likdi, onun yerine 120 mmlik bir de egzoz fanı almıştım (devri ayarlanabilir)

açılışta 39-40 derece olan işlemcim şimdi açılışta 30-32 arası olmaya başladı. (%34 oclu halde)

Peki ses hakkında biraz bilgi verebilirmisin ?

arkadaşlar nihayet fanı aldım.
    Arctic cooling freeze pro7

hayırlı olsun,
    yalnız sonuçları ilk mesajına da koyarsan bence daha iyi olur.

╚═╦═══╗═║═══║═══════║═══║═╦═══╦═╝
    ══║═══║═║═══║═╔═══╗═║═══║═║═══║══
    ══╠═══╣═╚═══╣═║═══║═║═══║═║╔══╝══
    ══║═══║═════║═║═══║═║═══║═║╚═╗═══
    ══╝═══║═════║═║═══║═╚═══╝═║══║═══
    ╔═════║═════║═║══════════════║══╗
    ÅÿηՄя

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.