Şimdi Ara

BANA BİRİ İZMİR'İ ANLATSIN YENİ TAYİNİM ÇIKTI... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
15.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her taraf çicek böcek genelev dolu,kuşlar falan uçuyo böyle. Tavşanlar pileyboy tavşanları,24 saat hayvanların üremesini izliyosun. Cennet gibi bi yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UrbanBoy

Her taraf çicek böcek genelev dolu,kuşlar falan uçuyo böyle. Tavşanlar pileyboy tavşanları,24 saat hayvanların üremesini izliyosun. Cennet gibi bi yer.

Kaç sene izmirde yaşadın. Ne kadar süre izmirde bulundun. Hadi bilader ben hayatım boyunca izmirde yaşadım göster bana genelevi. İzmirin uç noktaları dışında genelev bulamazsın öyle kolay kolay. İzmirden son yıllarda alınmış göçleri çıkar, insanıyla doğal güzellikleriyle cennet gibi bir yerdir. İzmir'i sadece şehir merkezinden ibaret sanmayın. Yerlisiyle mi tanışmak istiyorsunuz gidin urla'daki esnafla oturun yarım saat konuşun size izmir'i anlatsınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

quote:

Orijinalden alıntı: UrbanBoy

Her taraf çicek böcek genelev dolu,kuşlar falan uçuyo böyle. Tavşanlar pileyboy tavşanları,24 saat hayvanların üremesini izliyosun. Cennet gibi bi yer.

Kaç sene izmirde yaşadın. Ne kadar süre izmirde bulundun. Hadi bilader ben hayatım boyunca izmirde yaşadım göster bana genelevi. İzmirin uç noktaları dışında genelev bulamazsın öyle kolay kolay. İzmirden son yıllarda alınmış göçleri çıkar, insanıyla doğal güzellikleriyle cennet gibi bir yerdir. İzmir'i sadece şehir merkezinden ibaret sanmayın. Yerlisiyle mi tanışmak istiyorsunuz gidin urla'daki esnafla oturun yarım saat konuşun size izmir'i anlatsınlar.

Hocam şaka yaptıydım, kız arkadaşım İzmirde oturuyodu oradan biliyorum biraz ve de onun haricinde de geldim bi iki kere. Güzel yer,İzmir'in kızları meşhur diyebilirim,Türkiye geneline göre güzel kız oranı çok fazla Zaten her gittiğimde bi kızdan hoşlanıp öyle dönüyorum. Üniversiteyi de İzmir'de okumak isterim.

• Bu şehir herkezi düzeltecek diye bir şey yok!

Bahsettiğiniz eksiler dengesiz göç yüzünden oluşmuş durumlar.

Eğer gerçek İzmirlilerin yaşadığı bir apartmandan daire kiralarsanız buradaki İzmiri öven arkadaşların ne demek istediğini anlayacaksınız.

Buradaki yaşlılar hayatlarında hiç genç olmamış gibi davranmazlar.

Kordon
     BANA BİRİ İZMİR'İ ANLATSIN YENİ TAYİNİM ÇIKTI...

Konak

Alsancak

• quote:

Orijinalden alıntı: benisecbeni

quote:

Orijinalden alıntı: benisecbeni

bide izmirli triplerine alış biz şöyleyiz böz böyleyiz diyenleri görmezden gel

quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

izmirli olmak ayrıcalıktır ama karşıyakalı olmak kıskanılmaktır , bunları bilerek gel , bidahada gtmek istemezsin zaten ,

hemen örnek verdiği için arkadaşa teşekkür ediyorum

Arabanı (varmı yokmu bilmiyorum) fazla kullanmayacaksan Kentkart al, bulunsun. 361-169-121-525 gibi otobüs numaralarını ezberle.
    Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, İzmir'de yaşamak güzeldir ama Karşıyaka'da (KSK-35.5) yaşamak ve yaşlanmak ayrıcalıktır ve arkadaşın dediği gibi kıskanılmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 10 Temmuz 2010; 14:31:59 >

• Cok dogru bir tercih yapmissin. Memnun kalacagina eminim.
  • İzmirin kızları güzel, İzmirde feci hatunlar var İzmirde çok taş görürsün hepsii böylleee tamm şey gibi...
    Bu tür düşünenler İzmirin İ 'sini bilmezler dinleme onları yukarda arkadaşın söylediği gibi İzmiri,İzmirin merkezinden ibaret olarak düşünme eğer gezmek istiyorsan git deniz kıyılarına köylerine git. burada bir köyün olsaydı inan kendini çok şanslı hissederdin ama olsun sen yinede git oralardaki insanlar çok sıcak kanlı insanlardır.İzmir artık bir metropol şehridir betonlarla çevrili, kalabalık.Ben dinginliği severim diyorsan her tatil imkanında merkezden olabildiğince uzaklaş ama ben alem adamıyım diyosan alsancaktır basmanedir carttır curttur işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeRozan

İzmirin kızları güzel, İzmirde feci hatunlar var İzmirde çok taş görürsün hepsii böylleee tamm şey gibi...
    Bu tür düşünenler İzmirin İ 'sini bilmezler dinleme onları yukarda arkadaşın söylediği gibi İzmiri,İzmirin merkezinden ibaret olarak düşünme eğer gezmek istiyorsan git deniz kıyılarına köylerine git. burada bir köyün olsaydı inan kendini çok şanslı hissederdin ama olsun sen yinede git oralardaki insanlar çok sıcak kanlı insanlardır.İzmir artık bir metropol şehridir betonlarla çevrili, kalabalık.Ben dinginliği severim diyorsan her tatil imkanında merkezden olabildiğince uzaklaş ama ben alem adamıyım diyosan alsancaktır basmanedir carttır curttur işini görür

Kim uyduruyor bu kızları güzel lafını? Başka şehirlerde izmir kızları gibi kız çok aradaki tek fark izmir kızları giyimde serbest.Önceden çok güzel kızlar vardı ama burada ekonomi çökünce aileler istanbula göç etti.İzmir zenginlerini kaybedince kızlar gitti tabiki.Eskiden izmir ekonomide 2. şehirdi şimdi 3-4.

• Bokdan yollarıyla arabanın içine ediyorsun.Bütün yolları kapalı,çalışma olan,yolları bozuk sahil kesiminden başka yerleri kötü olan ve o sahil kesimide son senelerde yeniden bok kokan gezilcek adam gibi 2-3 semt olan bir şehir ben memnun değilim doğdugumdan beri izmirdeyim yani 19 senedir KOCAOĞLU İzmirin içine etti lanet olsun.Bu kadar sene durdu durdu birden heryeri yapıcağı tuttuİzmirde ilk defa son senelerde trafik çilesi oldu demek ki istanbul kadar kalabalık olsak yandık
  • quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

Bokdan yollarıyla arabanın içine ediyorsun.Bütün yolları kapalı,çalışma olan,yolları bozuk sahil kesiminden başka yerleri kötü olan ve o sahil kesimide son senelerde yeniden bok kokan gezilcek adam gibi 2-3 semt olan bir şehir ben memnun değilim doğdugumdan beri izmirdeyim yani 19 senedir KOCAOĞLU İzmirin içine etti lanet olsun.Bu kadar sene durdu durdu birden heryeri yapıcağı tuttuİzmirde ilk defa son senelerde trafik çilesi oldu demek ki istanbul kadar kalabalık olsak yandık

Şu belediye başkanına birisi asfalt yapmayı öğretsin.Arabada ne alt takım kaldı ne ön düzen.Çukursuz,tümseksiz 200 metre yol gidemiyoruz.

• Kız var dediler geldik
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

izmirli olmak ayrıcalıktır ama karşıyakalı olmak kıskanılmaktır , bunları bilerek gel , bidahada gtmek istemezsin zaten ,

Bu cümle yeterli.
  • Şu göçler olmasa İzmir'im çok daha güzel olacak. İzmir her açıdan Türkiye'nin en yaşanılası, en güzel şehridir. Haftasonları Çeşme'ye, Urla'ya, Balıklıova'ya, Kuşadası'na falan 1 saatte gider 1 saatte dönersin. İnciraltı'na gidip kafanı dinler sahilde biranı içersin. Balıklıova'ya gidip deniz üzerindeki tahta iskelede balık yer rakı içersin, canın isterse tertemiz denizinde yüzersin. Vapurla zevk için Karşıyaka-Bostanlı-Alsancak yapar gevreğini martılarla paylaşırsın. Gece vakti daha da güzel olur körfezi geçmek. Karşıyaka Çarşı'da kokoreç yersin. Anlatmakla bitmez, sabaha kadar yazarım kafa yorsam. İzmir bir tanedir. Yazı da kışı da ayrı güzeldir. Alıştınmı vazgeçemezsin, bazen kışın ortasında canın denize girmek isterse bunu yapabilirsin İzmir'de. Hani yukarıda yazmışlar ya sokakları bok kokar, işte o kocaman bir yalandır. Neresi kokuyormuş söylesinler de bilelim.

Belediye başkanına laf atanlar şunu bir açıklasın hele: Başbakan neden en son İzmir'e geldiğinde sadece Bayındır'a gitti? O'nu düşündükten sonra cevaplayıp karşıma öyle gelsinler. İzmir'in kendi yağıyla kavrulduğunu, metro ihalelerinin on'larca kez iptal edildiğini, bunu yapan hükümet olmasına rağmen kabahatin belediyeye atıldığını, ulaşımın diğer şehirlere göre oldukça ucuz olmasına rağmen eski otobüslerin gün geçtikçe azaldığını v.s v.s söylememe gerek var mı?

Bir de bana kimse İstanbul'u övmesin. Yaşanmaz orada... Adam sabah işe çıkarken trafiği düşünürken İzmir'de en baba trafikte bile toplu ulaşımı kullanarak gideceğin yere taş çatlasa 45 dakikada gidiyorsun. İzmir'e alışan adam kolay kolay bırakmaz, bırakamaz burayı.

• Bizim de tayinimiz çıktı. Karşıyaka'ya.
    Karşıyaka'nın en yaşanılası, kiraların da ütopik olmadığı yerler nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 10 Temmuz 2010; 17:08:06 >
  • karşıyakanın en güzel yeri tartışmasız bostanlı ve mavişehirdir. gelirseniz buralarda ev tutmaya bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicho

karşıyakanın en güzel yeri tartışmasız bostanlı ve mavişehirdir. gelirseniz buralarda ev tutmaya bakın.

Mavişehir pahalı.
    Karşıyaka iskele civarı nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Lionheart#

Şu göçler olmasa İzmir'im çok daha güzel olacak. İzmir her açıdan Türkiye'nin en yaşanılası, en güzel şehridir. Haftasonları Çeşme'ye, Urla'ya, Balıklıova'ya, Kuşadası'na falan 1 saatte gider 1 saatte dönersin. İnciraltı'na gidip kafanı dinler sahilde biranı içersin. Balıklıova'ya gidip deniz üzerindeki tahta iskelede balık yer rakı içersin, canın isterse tertemiz denizinde yüzersin. Vapurla zevk için Karşıyaka-Bostanlı-Alsancak yapar gevreğini martılarla paylaşırsın. Gece vakti daha da güzel olur körfezi geçmek. Karşıyaka Çarşı'da kokoreç yersin. Anlatmakla bitmez, sabaha kadar yazarım kafa yorsam. İzmir bir tanedir. Yazı da kışı da ayrı güzeldir. Alıştınmı vazgeçemezsin, bazen kışın ortasında canın denize girmek isterse bunu yapabilirsin İzmir'de. Hani yukarıda yazmışlar ya sokakları bok kokar, işte o kocaman bir yalandır. Neresi kokuyormuş söylesinler de bilelim.

Belediye başkanına laf atanlar şunu bir açıklasın hele: Başbakan neden en son İzmir'e geldiğinde sadece Bayındır'a gitti? O'nu düşündükten sonra cevaplayıp karşıma öyle gelsinler. İzmir'in kendi yağıyla kavrulduğunu, metro ihalelerinin on'larca kez iptal edildiğini, bunu yapan hükümet olmasına rağmen kabahatin belediyeye atıldığını, ulaşımın diğer şehirlere göre oldukça ucuz olmasına rağmen eski otobüslerin gün geçtikçe azaldığını v.s v.s söylememe gerek var mı?

Bir de bana kimse İstanbul'u övmesin. Yaşanmaz orada... Adam sabah işe çıkarken trafiği düşünürken İzmir'de en baba trafikte bile toplu ulaşımı kullanarak gideceğin yere taş çatlasa 45 dakikada gidiyorsun. İzmir'e alışan adam kolay kolay bırakmaz, bırakamaz burayı.

Hükümet hatalı veya değil bana ne yeterli bütçe olsun veya olmasın Türkiyenin 3.büyük kentinin bu durumda olması bence açıklanamaz.Bari birşey yapmıyorlar olanıda batırmasınlar Piriştina körfezi temizliyene kadar anası ağladı ama ileri gidiceğimize geri gidiyoruz körfez gene lagım kokuyor.Hangi zihniyet lagımın körfeze akmasına izin verebilir.

Para yok diyorsunuz aynı yerleri 1 hafta arayla 4 kez kazmayı biliyorlar.Nereyi kazıyorlar derseniz hatay f.altay arasını kaç kez kazdılar şimdide yolu kapattılar komple kazıyorlar buna dağ mı dayanır hangi büyük şehrin yolu 1 sene boyunca kapatılır o sokakdaki esnafın hali ne olucak kaç senedir biticek metro o işçilerin parasını kim ödüyor

Bu belediye ye sadece CHP oldugu için oy veren bir şehirde yaşamak istemiyorum.Biraz gözlüklerinizi çıkarın ben evime gidemiyorum arabayla yol yok 1 tane vardı şimdi orayıda kazdılar esentepe yokuşundan geliyordum şimdi orasıda yok ben arabayla eve gitmek için taa balçovalara gidipde bir daha dönüp gidiyorum. KOCAOĞLU Başkan olalı İzmir ileri gitmedi hep geri gitti gitmeyede devam ediyor.Yaptıkları tek iş kaldırımlara çiçek dikip yolları delik deşik etmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 10 Temmuz 2010; 17:26:30 >

• Balçova - Güzelyalıdan bahsedilmemiş
    Alışveriş için en uygun yer Balçovadaki AVM merkezleri ve Forum Bornova
    Kavak Yellerini izlerseniz Güzelyalıyı görmüş oluyorsunuz zaten
  • Bir ayağım Bostanlı'da,keşke imkanım elverse de temelli Karşıyaka/Bostanlı'da yaşıyabilsem ama Tokat'tauyım uzun yıllardır. Yine de şükür diyelim.[:'
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeja

quote:

Orijinalden alıntı: #Lionheart#

Herkez doğum büyüdüğü ve yaşadığı yeri kolay kolay bırakamaz. 22 yıldır bu memlekette yaşıyorum. Bir kere bir yere geç kalmışlığım olmamıştır. Burda herkez işine geçmi gidiyor sanıyorsunuz siz trafik yüzünden? Nasıl milyonlarca insan işine vaktinde gidip gelebiliyor hiç düşündünüzmü? Nasıl oluyor da 5 milyon küsürlük şehrin imkanlarını nüfusu 15 milyon u aşmış şehirle bir tutabiliyorsunuz? Trafik imkanlarınız nelerdir? Durakları 2 elin parmakları kadar olan metro hattımı ? 3 5 tane vapur mu ?Yoksa Sanayilerin içinde dolaşan, ara sokaklarda fink atan otobüs güzergahlarımı? Oyüzden mi istanbula bir izmirli günübirlik gelip, heryerde fotoğraf çekip sosyal paylaşım sitelerinde "burası istanbul" diye albümler açıyorlar? Burada 45 dakikada istanbulun bir ucundan diğer ucuna gidilebildiğini biliyormusun? İstanbulda kaybolmayı başarabilene gülündüğünü biliyormusun ? Kalabalık olmak ve istanbul gibi tarihi geçmişi, güzellikleri olan biryeri aklınız var ise gezebildiğiniz kadar gezin görebildiğiniz kadar görün ondan sonra laf yapın. Şehir gürültülü geliyor ise istanbulun sakin yerlerini yok sayamazsınız. Ve bu düşüncelerini de çevrendeki insanların beynine kazı ki daha fazla insan göçü olmasın şu güzelim istanbula. Adam istanbulda yaşıyor denizi görmüşlüğü yok. Daha çok yazılması gereken şey var ama sizin izmiriniz bizim istanbulumuzu yine de döver eminim.

Heralde diyorum İzmirden başka yere gitmemişler Türkiye yi toprak yolları olan köy olarak görüyorlar,çukurluda olsa asfalt yol lüks gibi görünüyor.Ama olsun İzmirin içine etselerde biz CHP nin kalesiyiz çalışmasalarda oylar CHP ye nede olsa ATAmızın partisi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.