Şimdi Ara

Bana balık yemeyi değil balık tutmasını öğret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu söz hakkında yazı,komposizyon bulmam lazım...Saatlerdir arıyorum googledan balık restorantları feln çıkıo kafayı yedimSize güvenim sonsuz eminim siz bunu başarabilirsinz

• yaz bi tane kompozisyon
  • quote:

Orjinalden alıntı: efege

yaz bi tane kompozisyon

Abi yarına 3 tane yazılı var harıl harıl çalısıyorum bi ona bakim dedim bulamadım deli oldum..Zaten komposizyon yazcak yetenekde yokda..
  • bana balık verme balık tutmayı ögret

sözün dogrusu bu yanlıs bilmiyosam. bi de bunu ara belki bulursun bisey
  • quote:

Orjinalden alıntı: OnurJAM

bana balık verme balık tutmayı ögret

sözün dogrusu bu yanlıs bilmiyosam. bi de bunu ara belki bulursun bisey

Bende böle biliyordumda arkadas ısrar etti..İlk bu şekilde arattım..SAdece çin atasözü oldugunu öğrendim
  • burakini kağıda geçirene kdr yenisini sen yazarsn
  • kömür verme iş ver
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sözü çoğalt mesela:

Bana karı verme bana karı bulmayı öğret
    Bana mok verme zıçmayı öğret
  • Bunlar ilham verir

• Bir örnek vereyim..

Bi çocuk var,babasından ilgi görmeyen,yediği önünde yemediği arkasında fakat babası çocukla ilgilenmiyor..

Bigün sofrada yemek yerken;

Çocuk:baba benimle ilgilenmiyorsun diyor,benimle vait geçirmiyorsun..

Baba:nasıl ilgilenmiyorum?? Herşeyin en iyisini alıyorum bak en pahalı balığı aldım sana..

Çocuk: baba ben balık yemek değil seninle balık tutmak istiyorum..

Aklıma geldi aniden,yazarken kafamda yazdım..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y -- 29 Ocak 2021; 23:33:51 >
  • cidden ilginçmiş kimsenin bilmemesi. bu cümleyle anlatılmak istenen bir insana her şeyin hazır verilmemesi, nasıl elde edileceğinin öğretilmesi gerektiği. ailenin, öğretmenin çocuğu eğitmesi buna bir örnektir, işverenin işçiyi eğitmesi vs.
  • Buna en güzel örnek ülkemizdeki insalara iş istihdam yaratmak yerine onlara kömür vermektir.Bu söz ile yapılan uygulama tamamen zıttır
  • Arkadaşım gir damardan, Ankara'da fakirlere Kömür, Gıda yardımı dağıtana kadar iş versinler diye. Adamlar yardım yapıp günü kurtarıyor, fakir için değişen birşey yok 1 hafta sonra erzak bitince yine fakir. Hocan AKP taraftarı ise bunları yazma tabi

Burdan bişeyler bul artık, hem bu konu güncel ve içimizde yaşanan olaylardan bir tanesi. Yani bu konuda kompozisyon yazarsan gerçekten tutar. Betimlemelerini, tamlamalarını da güzel bir şekilde yaparsan yemede yanında yat

Edit: diciotto arkadaşımızda aynı konuyu dile getirmiş şimdi yazılanları okuyunca farkettim, bu konu bence ideal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 5 Ocak 2009; 22:26:24 >

• bence kendin yazmalısın ama örnek vercek olursak.

hazır bir para geçiyor eline hiç çaba göstermeden nasıl kazanıldını bilmeden alıyorsun harcıyorsun.ama bu para yarın bir gün sana hazır gelmicek.sen onun nasıl kazanıldıgını ne zahmetler elde edildigini öğrenmelisin ki harcarken tadına vararak harcak. bu örnekler çogaltılabilir.kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

Bir örnek vereyim..

Bi çocuk var,babasından ilgi görmeyen,yediği önünde yemediği arkasında fakat babası çocukla ilgilenmiyor..

Baba:nasıl ilgilenmiyorum?? Herşeyin en iyisini alıyorum bak en pahalı balığı aldım sana..

gayet iyi

• bana adam olmayı değil, adam etmeyi öğret
  • bu duruma karşı benim adımı soyadımı yaz kardeşim

ben hayatta ağzıma balık koymam (ayıptır sölemesi babam akşam yemeğinde 2 tane koca palamutu götürdü,ben dışardan pizza söledim)

ama balık tutmayı çok severim

• quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

Bir örnek vereyim..

ben burda anlattığın gibi olduğunu düşünmüyorum,

"bana balık verme bana balık tutmayı öğret" derken eğer bir kişiye balık verirseniz o kişi o anlık doyar ama o kişiye balık tutmayı öğretirseniz hep doyar

benzer bir hikaye

Bir arkadaşı (Hz. Muhammedin) yanına gelerek, dilenir. Bundan hoşnut olmaz, herkesin kendi ayakları üzerinde durmasından ve kimseye yük olmamasından yanadır. O'nu bir şeyler verip göndereceği yerde, sorar:
    - Evinde para eder eşyan var mı?
    - Örtü ve yatak olarak kullandığım bir çul ve su içtiğim bir kap var.
    - Git onları getir!
    Eşyalar mescide gelince açık arttırmayla satışa çıkarılır. İki gümüşe satılır. Hz. Muhammed paraları uzatarak:
    - Bir gümüşle yiyecek al. Diğeriyle de bir balta alarak bana getir.
    Arkadaşı söylenenleri yapar. Elinde balta ile geldiği sırada Hz. Muhammed kendi elleriyle baltaya bir sap hazırlamaktadır. Ve baltayı sapa takarak, arkadaşına uzatır.
    - "Şimdi ormana git, odun kes ve sat. Onbeş gün sonra görüşelim", der.
    Arkadaşı onbeş gün sonra gelir. Yüzü gülmektedir.
    - "Ey Allah'ın Elçisi! 10 gümüş biriktirdim", diyerek paralarını gösterir.
    Allah'ın Elçisi de gülmektedir şimdi:
    - Bunlarla biraz yiyecek ve giyecek al. İhtiyaçlarını gör ve unutma, kendi kendine yetmek bir insan için dilenmekten daha onurludur. Dilenmek sadece hasta ve sakat olanlar içindir. (39)

• eli ayağı tutan fakir bi insana az buçuk yarım edeceğine varsa işine alırsın bu daha doğru olur.
    yarım yamalak, bi gün aç bi gün tok ve başkasına muhtaç geçineceğine kendi yağında kavrulur.
    bu da onun gibi bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 6 Ocak 2009; 2:09:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.