Şimdi Ara

BALYOZ ERGENEKON VE 15 TEMMUZ DARBESİ YARGILAMALARI VE GERÇEKLER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  •  BALYOZ ERGENEKON VE 15 TEMMUZ DARBESİ YARGILAMALARI VE GERÇEKLER

BALYOZ ERGENEKON VE 15 TEMMUZ DARBESİ YARGILAMALARI VE GERÇEKLER

FeTÖ'den TUTUKLU yargılanan Musa Kart'ın karikatürlerinden 2'si

...
    29 yıla varan hapis cezasıyla karşı karşıyayım… Ayrıca bu suçlamaları yapan savcının “FETÖ üyesi olmak ve darbeye teşebbüs etmek” gerekçesiyle yargılandığını da biliyoruz.

Evet, “Örgüt üyesi olmamak ve örgüt adına suç işlememekle birlikte, hareketleriyle örgütün çıkarlarına hizmet etmekle” suçlanıyorum!..

....
    Bu gerçekliğe karşın bir karikatüristi, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmakla suçlamak, ağır hapis cezalarına çarptırmak, sadece karikatüriste değil, bu ülkeye kötülüktür.

Oysa karikatür, eleştirel düşünce demektir. Bakın OECD’nin yaptığı eleştirel düşünme ve problem çözme araştırmasına göre; ülkemizde ileri düzeyde eleştirel düşünen, itiraz edebilen gençlerin oranı sadece yüzde 2,2. Oysa OECD’nin ortalaması yüzde 11, Güney Kore’de ise bu oran yüzde 28…

Karikatürü, özellikle okullarda, eleştirel düşüncenin geliştirilmesi için değerlendirebilirdik. Ama biz onu tamamen yok edecek bir yargı sürecini tercih ettik.
    ....

Bu iddianameye göre:

* Gazetemize, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY, “adeta” el koymuş, gazetemiz bir terör örgütünün “adeta” savunucusu olmuş. “Adeta” kollayıcısı olmuş.
    Ortada somut delil yok, örgüt üyeliği yok, ama “adeta” bir örgüt var ve bu örgütün işlediği “adeta” suçlar…

* Bu durumda bizler de 9 aydır Silivri’de “adeta” tutukluyuz!..

* Bir arkadaşımız daha ByLock’un olmadığı tarihte bir ByLock kullanıcısıyla irtibat kurmuş, kurabilmiş!

* Evine parke döşeten arkadaşımız ise parkecinin bir diğer müşterisi FETÖ’cü olduğundan FETÖ’cü sayılmış!..

* Ben de 3 günlük Bodrum tatili için, gazetelerde tam sayfa ilanları yayınlanan, herkesin bildiği bir seyahat şirketini aramışım. Bu arama, terör örgütüyle irtibat sayılarak, önüme suç kanıtı olarak konulmuş.

Bodrum’da deniz manzaralı bir odada 3 gün kalmayı umarken, Silivri’de beton manzaralı hücrede 9 ay kaldım. Yaşadıklarım bir rezervasyon hatası diye geçiştirilebilecek gibi değil!..
    ...

Didik didik aranan evlerimizde, ne para kasaları bulunabildi ne de dolar tıkıştırılmış ayakkabı kutuları! MASAK ile TMSF, bize ve aile üyelerimize ait banka hesaplarıyla, para hareketlerini inceledi. Ama suç kanıtı sayılabilecek 1 kuruşluk usulsüzlüğe rastlanmadı…

Aylarca incelemeye tabi tutulan şahsi elektronik eşyalarımızda, ayrıca gazetemizde yer alan manşet, haber, fotoğraf, köşe yazısı ve karikatürlerde, terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığımızı gösteren somut bir tek kanıt dahi sergilenemedi.

Evet bu ülkede insanların kulakları, “EEEY!” diye başlayan cümlelere aşinadır.

Ben de savunmamı, “EEEY VİCDAN!..” diyerek noktalamak istiyorum.”

http://kozmopolitik.com.tr/haberler/musa-kartin-savunmasinin-tam-metni-24072017.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Havuz paçavrası "darbe dönemi kapandı" demiş fetönün kurguladığı akpnin savcılığını yaptığı balyoz için. Kendi elleriyle diğer darbeye zemin hazırladılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trendium-moda

FeTÖ'den TUTUKLU yargılanan Musa Kart'ın karikatürlerinden 2'si

...
    29 yıla varan hapis cezasıyla karşı karşıyayım… Ayrıca bu suçlamaları yapan savcının “FETÖ üyesi olmak ve darbeye teşebbüs etmek” gerekçesiyle yargılandığını da biliyoruz.

Evet, “Örgüt üyesi olmamak ve örgüt adına suç işlememekle birlikte, hareketleriyle örgütün çıkarlarına hizmet etmekle” suçlanıyorum!..

....
    Bu gerçekliğe karşın bir karikatüristi, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmakla suçlamak, ağır hapis cezalarına çarptırmak, sadece karikatüriste değil, bu ülkeye kötülüktür.

Oysa karikatür, eleştirel düşünce demektir. Bakın OECD’nin yaptığı eleştirel düşünme ve problem çözme araştırmasına göre; ülkemizde ileri düzeyde eleştirel düşünen, itiraz edebilen gençlerin oranı sadece yüzde 2,2. Oysa OECD’nin ortalaması yüzde 11, Güney Kore’de ise bu oran yüzde 28…

Karikatürü, özellikle okullarda, eleştirel düşüncenin geliştirilmesi için değerlendirebilirdik. Ama biz onu tamamen yok edecek bir yargı sürecini tercih ettik.
    ....

Bu iddianameye göre:

* Gazetemize, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY, “adeta” el koymuş, gazetemiz bir terör örgütünün “adeta” savunucusu olmuş. “Adeta” kollayıcısı olmuş.
    Ortada somut delil yok, örgüt üyeliği yok, ama “adeta” bir örgüt var ve bu örgütün işlediği “adeta” suçlar…

* Bu durumda bizler de 9 aydır Silivri’de “adeta” tutukluyuz!..

* Bir arkadaşımız daha ByLock’un olmadığı tarihte bir ByLock kullanıcısıyla irtibat kurmuş, kurabilmiş!

* Evine parke döşeten arkadaşımız ise parkecinin bir diğer müşterisi FETÖ’cü olduğundan FETÖ’cü sayılmış!..

* Ben de 3 günlük Bodrum tatili için, gazetelerde tam sayfa ilanları yayınlanan, herkesin bildiği bir seyahat şirketini aramışım. Bu arama, terör örgütüyle irtibat sayılarak, önüme suç kanıtı olarak konulmuş.

Bodrum’da deniz manzaralı bir odada 3 gün kalmayı umarken, Silivri’de beton manzaralı hücrede 9 ay kaldım. Yaşadıklarım bir rezervasyon hatası diye geçiştirilebilecek gibi değil!..
    ...

Didik didik aranan evlerimizde, ne para kasaları bulunabildi ne de dolar tıkıştırılmış ayakkabı kutuları! MASAK ile TMSF, bize ve aile üyelerimize ait banka hesaplarıyla, para hareketlerini inceledi. Ama suç kanıtı sayılabilecek 1 kuruşluk usulsüzlüğe rastlanmadı…

Aylarca incelemeye tabi tutulan şahsi elektronik eşyalarımızda, ayrıca gazetemizde yer alan manşet, haber, fotoğraf, köşe yazısı ve karikatürlerde, terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığımızı gösteren somut bir tek kanıt dahi sergilenemedi.

Evet bu ülkede insanların kulakları, “EEEY!” diye başlayan cümlelere aşinadır.

Ben de savunmamı, “EEEY VİCDAN!..” diyerek noktalamak istiyorum.”

http://kozmopolitik.com.tr/haberler/musa-kartin-savunmasinin-tam-metni-24072017.html

Bunu okumayan araştırmayan a haber izleyip sabah yeni akite para veren vatandaşa nasıl anlatacağız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AKP liderini eleştirdiği için ( tabi gerekçe bodrum tatili için Fetöcü bir firmayı rezervasyon için araması ve Cumhuriyet gazetesinde karikatürlük yapması ) 9 ay cezaevinde kalan karikatürist Musa Kart tahliye edildi

"Haksız, hukuksuz ve mesnetsiz suçlamalardan 9 ay tutuklu kaldık. Sevdiklerimizden, yakınlarımızdan, eşimizden ayrı kaldık. Avukat arkadaşlarımız buna keyfi tutuklama diyor. Ama inanın bu süreç içerisinde yüreğimizi kinle ve öfke ile doldurmadık" dedi.

Kart, "Cumhuriyet'i FETÖ terör örgütü ile irtibatlandırmak isteyen iddianame düşmüştür. Savunmam da ifade ettim, bu iddianame düşmüştür. Ama mizahı zerafet ölçüleri çerçevesinde yapanlar bilirler ki; düşene dokunulmaz. Eğer önyargısız bir denetim, bir çalışma, bir iddianame hazırlanmış olsaydı, görülecekti ki başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerini en sert şekilde eleştiren bir gazeteyi terör örgütleri ile irtibatlandırmak hayalin alacağı bir şey değildir" şeklinde konuştu.

Çok sevinçli olmadığını söyleyen Kart, "Ne yazık ki, 4 arkadaşımız hala Silivri Cezaevi'nde yatmakta. Gazetecilerin cezaevinde gösteren bir fotoğraf bu ülkeye yakışmıyor. Diliyorum ve umuyorum ki 4 arkadaşımızı da Silivri'den alacağız. En güzel fotoğrafı her birlikte oluşturacağız. İlk günden itibaren hem yurt içinde, hem yurt dışında muazzam bir dayanışma vardı. İlk günden itibaren rahattık, çünkü haklı olduğumuzu inanıyorduk, insanların haklı olduğumuzu bildiklerini görüyorduk. Hepinize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Temmuz 2017; 12:35:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazen işimiz düştüğünde gözlemleriz bakarız.
    Normal hayat bir başkadır..
    Buralarda hayat başka akar.
    ULAN DERSİNİZ BUNLARIN HEPSİMİ FETOCU
    Feto deşifre olduya tutuklandılar ya günyüzüne çıktılar ya
    Diye düşünürsünüz ve bilirsiniz..
    Yıllar geçse de yıllar sonra bile yinelense gözleminiz
    Normal akan ve bildiğiniz yaşam kurallar farklıdır
    Gözünüze çarpan insanların davranışları birbirlerini desteklemeler
    Hem fikir olmaları
    Koloni gibi..Sanki hepsi suçlu imiş gibi /Herkes birbirinin suçunu biliyormuş gibi
    Düzene çomaklayanın vay haline
    Yaşam sansı yok gibi
    Aynı değer yarğısında aynı yaşam ve hayat felsefesinde birleşmeleri
    TUHAF..
    ÖRGÜTLERİN SUÇLARIN KİŞİLERİN İSİMLERİ DEĞİŞSE BİLE O KALIR..
    Hiç değişmez
    Bu ortak toplulukların güclerini kaybetmemecesine geliştirdikleri
    Bir savunma mekanizmasıdır...
    Doğada mesela ASLAN VE ZEBRANIN KARTAL VE BALIĞIN yedikleri besinler farklı olsa bile
    Her hayvan kendi dünyasının kralı hakimi..
    Çünkü birer tür..
    Ortak noktaları ise AYNI AVLANMA METODU KULLANMALARI..
    Kural açı mantık değişmez
    Zaman değişir insanlar değişir gruplar topluluklar değişir
    O hep kalıcıdır.
    ---------------------------------
    İŞTE ERGENEKON NEDİR KİMDİR
    FETO NEDİR KİMDİR
    PKK nedir kimdir
    YOLSUZLUK NEDİRİN CEVABI BURADA gizli..
    -------------------
    Bizim ülkenin insanı ne bilsin fetoyu...tetoyu
    Adını yeni duymuştur
    Kullandığı teknikleri bilmez
    Kullanılan teknik ve taktik sürekli standarttır.
    Yarın bir örgüt türese adını sanını boş verin
    KULLANDIĞI İZLEDİGİ YOLU BİLİYORSUNUZ...
    ---------------------------------

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.