Şimdi Ara

balkon su yalıtımı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selamlar,balkonumuz var 7-8 m2 su akıtıyor aşağıya.araştırmalarım sonucu şeffaf su yalıtım ürünleri çıkmış.seramik üstüne boya gibi iki kat sürülebilen tip ürünler.piyasadan bunları temin etmek kolay.seramik kırmak tekrar yaptırmak çok pahalı maalesef.

internette okuduğuma göre seramik üstüne uygulanabilen isonem bd,kalekim izopurtrans,fixa aquamer hb invisible vb. gibi ürünlerden daha önce kullanmış kimseler var mıdır? tavsiye edeceğiniz ürünler var mıdır? bu tarz bir uygulama ne kadar süre yalıtım sağlayabilir ?

• up
  • Merhabalar,

Çok büyük ihtimalle seramiklerinizin arasındaki derzlerden su kaçağı meydana geliyor. Buraları derz dolgu harcı ile 1-2 senede bir yeniletmeniz gerekir. Kalıcı çözüm olmaz. Sizin bahsettiğiniz şeffaf ürünleri araştırmıştım ancak uygulatmadım. Size bir inşaat mühendisi olarak tavsiyem eğer bu tarz ürün kullanacaksanız;
    1-) Güneş ışılarına UV dayanımına dikkat edin.
    2-) Siz bu malzemenin üzerinde mekanik hareket yapacaksınız. Yani çizilmeye karşı dayanıklı olacak mı?

Çok farklı ve renk katacak bir tavsiye isterseniz. Portakal rengi (farklı renkleri de mevcut) epoksi boya ile hem derzleri doldurup düzgün bir yüzey elde edersiniz hemde yalıtıma sahip olursunuz.Ayrıca portakal rengi de çok dekoratif durabilir.
  • Serhend88 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam,kalıcı çözüm yollarını epey soruşturdum kırılması dökülmesi gerekiyormuş,artı pahalı işlemler bir iki fiyat aldım.
    sonra internet araştırmalarım sonucu bu şeffaf,uv dayanımlı,mekanik aşınmalara dirençli uygulaması ve temin edilmesi kolay ürünlere denk geldim.

5kg 100 liraya olan da var 700-800 liraya olan da.işte bu noktada kullanıcı deneyimleri öne çıkıyor.maalesef bu ürünler hakkında pek yorum yok.o yüzden buraya topic açtım.
  • Öncelikle Selamlar forumda dolaşırken sorunuza denk geldim eğer hala çözemediyseniz size bir iki çözüm yolu sunmak isterim.
    Bu arada adım Fatih bende Epoksi Zemin Kaplama işi yapıyorum eğer balkon, teras ve catı gibi yaşam alanlarınızda su akıtma gibi problemleriniz varsa bu gibi problemlerin en etkili ve kalıcı çözüm yolu Epoksi Uygulamadır
    Kısaca Nasıl Yapacağınızdan bahs edeyim eğer zemin fayans ise öncelikle tornavida veya çivi gibi sivri uclu bir alet yardımı ile derz aralarını temizlemeniz gerekiyor derz araları önemli çünkü epoksi derz boşluklarına tutunacaktır daha sonra her hangi bir yapı marketten veya internetten sipariş verdiğiniz Epoksi Boyayı rulo ile bir kat vuracaksınız
    5-6 saat kurumasını bekledikten sonra bir kat daha vuracaksınız bu sekilde 1 kat daha vurduktan sonra 24 saat kurumaya bırakacaksınız24 saat sonra yaya trafiğine açılır ama üzerine ağır yük koymak için 1 hafta beklemeniz gerekir uygulamayı bu şekilde düzgün ve epoksi boya sürülmemiş bir alan bırakmazsanız su alma sorununuz bitecektir.
    Epoksi Kaplama ve Boya Uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi inceleyebilirsiniz teşekkürler www.dekorokur.com

• Epoksizeminkaplama kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.peki bu epoksi uygulaması şeffaf renkte midir ?
  • Slm ister şeffaf ister renkli orası size kalmış epoksi boya ve ya astarla iki kat gecinwww.dekorokur.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epoksizeminkaplama -- 15 Şubat 2019; 1:21:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavana Isı Yalıtımı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Epoksizeminkaplama kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler
  • Eğer liquid glass kullanacaksanız senede bir yenileme ihtiyacı duyabilirsiniz. Ayrıca doğru uygulama yapılmazsa sorununuz hiç çözülmeyedebilir. Ben de epoksi boyayı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheOneNess

Eğer liquid glass kullanacaksanız senede bir yenileme ihtiyacı duyabilirsiniz. Ayrıca doğru uygulama yapılmazsa sorununuz hiç çözülmeyedebilir. Ben de epoksi boyayı tavsiye ederim.
    teşekkür ederim
  • Üstadım sakın ha epoksi falan işine eğer fayansların sağlam değilse hafif oynamalar falan var ise önce onları sağlamlaştırmam gerekir, bu tür yalıtım sorunları doğru işlem yapılırsa başını ağrıtmaz. Tavsiyem fayansları kendin kır zemini temizle 2 kat sürme yalıtım sür sonra bir fayansçı çağır ve tekrar fayans yaptır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lichkingg

Üstadım sakın ha epoksi falan işine eğer fayansların sağlam değilse hafif oynamalar falan var ise önce onları sağlamlaştırmam gerekir, bu tür yalıtım sorunları doğru işlem yapılırsa başını ağrıtmaz. Tavsiyem fayansları kendin kır zemini temizle 2 kat sürme yalıtım sür sonra bir fayansçı çağır ve tekrar fayans yaptır.
    evet dediğiniz gibi yapmaya karar verdik.kırılacak,izolasyon malzemesi sürelecek ve sonra üstüne fayans işlemi uygulanacak.
  • hocam iyi akşamlar işlerimden dolayı giremedim siteye konunuzu yeni gördüm size nasıl kurtulursunuz yardımcı olayım belkide yapmışsınızdır bilmiyorum kırıp yenisini yapmak en saglıklısı fakat kırmadanda yapabilirsınız fayansın ustune bunun ilacları var kale marka fayans tutucu surersenız sonra ustanız kalekim marka fayans yapıştırıcıyla yapar harcın ıcıne yanlız bır vıdon sıvı yalıtım magzemesi var onu katarak yparsa ismi suan aklıma gelmedi yarın yazarım onu ilave yaparak yaparsa omurluk olur yada aynısını fayansları kıracak ince bir şap atarken yalıtım magzemesini şapa karıştıracak oyle atacak ustune fayansı örecek fayansı balkonunuz buyuklugune göre olcusunu alınız saglam olacaktır fayansları döşetirken lutfen usta tercihini iyi seciniz kolay gelsin iyi akşamlar
  • TheOneNess kullanıcısına yanıt
    neden senede bir yernilenmme ihtiyacı vardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.