Şimdi Ara

BALIKESİR BURHANİYE'DE GEZİLECEK YERLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
30.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar malumunuz yaz tatili yaklaştı.Haftaya okulların kapanmasıyla tatile çıkacağım.Balıkesir Burhaniyeye gidiyorum gezilecek yerleri nelerdir , neler yapılır , nerde yemek yenir , nerde gezilir yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.İlk kez gitmiyorum daha önce gitmiştim ama yaklaşık 5 sene felan oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black.Sabbath -- 7 Haziran 2009; 0:57:59 >

• Hiçbir yer gezilmez ben senle buluşup seni akçay'a götüriyim takıl bana sen..Burhaniyede takılıcaksan Ören'e gitmeni tavsiye ederim burhaniyede gezilcek hiçbir yer yok..
  • Up.
  • Kardeş arkadaşın da dediği gibi gezilecek fazla yer yok...Ören de ücretsiz halk playları var git oraya denize gir..başka istesende bir şey yapamazsın....yanlız deniz çok soğuktur dikkat et....
  • Ben 3 sene yaşadım Ören'de yaz kış burhaniyede hiçbir halt yok git örene zaten tek vesait araba var örenin kumsalı falan çok güzeldir ama denizi soğuktur.

Akçaya falan gidebilirsin onun dışında özel arabayla gideceksen ayvalık taraflarınıda gezmeni öneririm

Örenin eski havası kalmadı maalesef yaklaşık 7-8 sene önceki örenle şimdi ki arasında çooooooooook fark var insanlar artık gelmiyor oralara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenten- -- 7 Haziran 2009; 10:44:18 >
  • burhaniyede pek bir şey yok, çevresini gezmelisin. sarımsaklı plajı oldukça güzeldir, cunda adası var hemen yanında sarımsaklının, hoştur. ama sen en yakını ören i gezebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

Ben 3 sene yaşadım Ören'de yaz kış burhaniyede hiçbir halt yok git örene zaten tek vesait araba var örenin kumsalı falan çok güzeldir ama denizi soğuktur.

Akçaya falan gidebilirsin onun dışında özel arabayla gideceksen ayvalık taraflarınıda gezmeni öneririm

Örenin eski havası kalmadı maalesef yaklaşık 7-8 sene önceki örenle şimdi ki arasında çooooooooook fark var insanlar artık gelmiyor oralara...

ya son 3 seneden beri örene tatile giden ancak artık kesinlikle bir daha gitmeyecek olan biri olarak soruyorum...herkes senin gibi diyor önceden nasıldı ören...yani daha mı cıvıl cıvıldı..eğer böyleyse ki pek inanmıyorum çünkü cıvıl cıvıl olan yer gelişir..burası hiç gelişmemiş..

• ören, kötü yapılaşmadan korunmuş, yeşillik, plajları geniş ve plajları herkese açık biyerdir. gezilecek ve eğlenilecek pek biyeri yoktur, çevre köylere (taylıeli vs.) gidip ören manzarasını seyretmeye piknik yapmaya çıkarlar insanlar, emekli yeridir.

bURhaniyeden video:
    http://www.youtube.com/watch?v=3F1yIZEE1Sw&feature=related

burhaniye, ayvalığa 40 km , akçaya'da aynı uzaklıkta olduğu için günü birlik buraları gezebilirsin, akçayın akşamları güzeldir sahil kenarında herkes yürür, temmuz ortası festivali olur konser verilir, akçaydan devam edip altınoluk yoluna girdinmi, mis gibi deniz sol tarafında deniz kıyısından doğru yol alırsın. altınoloğa girip gezdikten sonra adatepeye çıkıp, altınoluğu kuş bakışı izleyebilirsin. küçükkuyu mıhlı şelalesinde mola verip buz bigi sular içerinde süper bir piknik yapabilirsin. burada bittimi assos yoluna devam edersin
    kısacası ben o sahil şeridinin tümünü gezmiş biriyim.

adatepe - zeus altarından kendi çektiğim resim (altınoluk manzarası)
     BALIKESİR BURHANİYE'DE GEZİLECEK YERLER

youtubedan birkaç video

http://www.youtube.com/watch?v=XI9wFDSMhX0&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=NeerQnvZgP0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 7 Haziran 2009; 17:28:48 >

• Arkadaşlar söylemiş burhaniyede birşey yok, örende denize girersin, akçayda yürürsün altınolukta yemek yersin.. Ben 3yıldır burdayım, yapabileceğin en güzel şey akçaydan gemi turuna binmek akşam gidip güzel bir yemek olur, sonra da ertesi gün dağa çıkarsın jip turlarına katılırsın... 3. gün Altınolukta kanyona gidersin akşam da Şahin tepesinde körfezi izleyerek çoook güzel bir yemek yersin ve biter, geri kalanını denize girersin sahilde yürürsün falan filan...
  • yine zeytinli hasan boğoldu dan bir video

http://www.youtube.com/watch?v=P6bdty9KWRE&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 7 Haziran 2009; 12:53:41 >
  • Öneriler için hepinize teşekkürler arkadaşlar diğer önerileri de bekliyorum.
  • Arkadaşlar Balıkesir denmişken banada Bandırma hakkında bilgi verebilecek birisi varmı 1 hafta sonra Bandırmada bulunacağım İnşallah.
  • bu sabah geldim Burhaniye/ örenden acıkcası bisi yok denizden baska
  • bende şu anda burhaniyeye geldim. marmaristen sonra burhaniye bayaa kötü geliyor insana burhaniyede olanlar var ise 2 3 gün daha buradayım görüşebiliriz. pelitköy sahil diye bi yerdeyim bu grup kent var o taraflardayım isteyenlerle görüşebiliriz. telefon numaram 0555 280 26 30 adım olgay...
  • Burhaniyede bişey yok. En yakın yer olan Örene gidebilirsin, denizi güzeldir.

Ayvalığa gidebilirsin. Oradan Sarımsaklıya gidebilirsin (denizi güzeldir). Akşama doğru Şeytan sofrasına gidebilirsin.

Hasan boğuldu diye biryer var çok güzeldir. Buz gibi soğuk suyun aktığı derenin üzerinde yemek yiyebilirsin. Karşıya geçmek isterken ayağım kaydı ve suya düştüm inanılmaz soğuktu. Zaten karşıya geçene kadar ayağın donuyor.
  • Sana Burhaniyede gezilecek hiçbir yer olmadığını söyleyebilirim. Amcamların yazlığı Ören'deydi, öğretmen plajının yanında. Ordan İçmeler diye bir yere gidiyorduk, fakat nasıl gidildiğini hatırlamıyorum. Yanlız sana şunu söyleyebilirim mükkemmel bir suyu var. Çok fazla balık çeşidi görmen mümkün. Biz oraya gözlüklerle zıpkınlarla gidiyorduk :D
  • üaktül
  • Arkadaşlar Burhaniye'de bir mahalle olarak geçen Ören gerçekten gezilecek yer ve akşamları gidilecek mekanlar açısından bir çok içerik bulunan bir yer. Ören'de akşam saatlerinde başlayan müzik geç saatlere kadar durmamaktadır. Burhaniye yolculuğunuz da kesinlikle uğramanız gereken bir yer. Ayrıca gezme derken Kazdağları tarafına giderek tracking de yapabilirsiniz. Tabi hepsinin yanında bir yat turuna katılıp Cunda - Ayvalık tarafına da geçebilirsiniz. Ören tarafında bir otelde kalmak istiyorsanız da bu siteden otel bulabilirsiniz. http://oren.balikesir.gen.tr
  • Akçay, Ören, Ayvalık, Cunda adası, Şeytan sofrası
  • Ege Bölgesin'de tatil planı hazırlayan tatilcilerin son yıllarda tercih ettiği yerlerin başında gelmeye başlayan Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Ören beldesi mavi bayraklı plajları ve çevresinde barındırdığı doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Ören rahatlık ve huzur kavramlarını sizlere sunan, yeşil doğanın masmavi denizle ve sapsarı güneş ile birleştiği bir yer. Kumsalın üst tarafındaki tepeden eşsiz deniz manzarasının keyfini çıkarırken yörenin meşhur Ayvalık tostu ve Susurluk ayranı nı burada en taze ve lezzetli halinde tatmanız mümkün. Burhaniye Ören tarihçilere ve antik kalıntılara göre yaklaşık olarak M. Ö. 400 lü yıllarda kurulmuştur. O dönemin en yoğun kentlerinden olan Troyaya yakınlığı sayesinde bölgede balıkçılık ve ticaret gelişmiştir. Ören, M. Ö. 100lü yıllarda Romalıların eline geçmiştir. Ünlü Yunan filozof Aristo, Politeiai adlı eserinde eski Edremitin anayasasından da bahsetmiştir. Bölge ve belde tarih boyunca pek çok devletin istilasına uğramıştır. Balıkesir ve çevresi 1345 yılında Osmanlı İmparatorluğu himayesine girmiştir.

Burhaniye ve Ören çevresinde gezilecek yerlerin başında Adramytteion Antik Kenti ( Eski Edremit olarak da bilinir ) gelmekte.
    Antik çağlara ait pek çok kalıntının bulunduğu antik kent günümüzde beldenin pek çok bölgesini kapsayacak şekilde SİT alanı olarak belirlenmiştir ve bu bölgede izinsiz her hangi bir yapılaşma yapılması yasaklanmıştır. Ören, Edremit Körfezinin güneyinde bulunan Madra Dağının eteklerinde bulunan Kaya sunakları değerli tatilcilerin ziyaretini bekliyor. Cilalı taş devrinden kaldığı ortaya çıkan bu eserlerin başında . Ören çevresinde bulunan , Hisarköy Kaya Sunağı, Bahadınlı Köyü Dedekaya, Bahadınlı Köyü İnkaya Mağarası, Börezli Köyü Fugla Tepe, tarihi önemi olan yerler olarak gelmektedir.

Şahinler Köyü Camii ise bölgenin simgelerinden ve süslemeli kubbesiyle dikkat çekiyor. Osmanlı döneminde inşa edilen bu camii Türk - İslam tarihi açısından bölgedeki nadide eserlerden biridir. Ayrıca Karaağaç ve Bostancı köylerinde kaplıcalar var. Yaklaşık 100 yıldan beri düzenlenen Burhaniye deve güreşleri genellikle yılda üç defa yapılmaktadır. Yarışmalara ülkemizin farklı şehirlerinde yetiştirilen yaklaşık 80 - 100 arasında deve katılmaktadır. Özellikle yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken aktivite şehir dışından ziyaretçiler tarafından da ilgiyle takip edilmektedir.

Ören dışında bölgede bulunan Ayvalık, Cunda, Akçay, Kaz Dağları ve Assos gibi bölgeleri de günübilirlik ziyaret edebilirsiniz.

Ören Otelleri ->http://oren.balikesir.gen.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cattcom -- 18 Şubat 2014; 16:49:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.