Bildirim
Balık Seçimi

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: DeNiZ121
Benim minik bi akvaryumum var ve içinde balık büyütmek istiyorum.Babam iç malzemelerini vermiyo ( ısıtıcı vs.) o yüzden japon balığı gibi bi balık almak istiyorum.sizce ne almalıyım ?
Akvaryum kaç litre ve icinde donanım olarak ne var? Sadece i̇sitici mı yok yoksa motor falan da mı yok? -
Ben balıklarla zaman geçirebilrim diyorsan canlı doğuranlar türünden bir lepistes al. Ben ilk aldığımda 2 dişi 1 erkekti şimdi akvaryumda karışık 150-200 tane falan var bi petshop ile anlaştım her ay 100 civarı balığı petshop'a satıyorum. Eğer 150 TL civarı bi bütçen varsa lepistes beslemek için mükemmel bi akvaryum yapabilirsin. Camcıya 70x50x45'lik bi akvaryum yaptır ben 50 TL'ye yaptırmıştım 150 litrelik. Atman şelale filtre al 30 TL, Isıtıcı 15 TL, Hava motoru çift çıkışlı 10 TL hava taşı, hava hortumu max.5 TL, Dekor 20 TL, Termometre 3 TL. Aydınlatma olarak ben şerit led kullanıyorum ekonomik oluyor.10 TL de balık. 15 TL de led. Tabi 150 TL'yi geçti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeMe -- 17 Mart 2012; 12:49:59 > -
Lepistes ve Beta balıkları büyük akvaryum isteyen balıklardır.
Küçük bir akvaryumun varsa japon balığı almnaı tavsiye ederim.Bakımları kolay hem. -
iki tane japon aldım :) -
quote:
Orijinalden alıntı: octavianus
Küçük bir akvaryumun varsa japon balığı almnaı tavsiye ederim.Bakımları kolay hem.
Hiçbir bilginiz olmadan konuşmayın. Gidin internette araştırın. Tamtersi olduğunu göreceksiniz. İnsanlari yanlış yönlendirmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Akvaryumda ısıtıcı yok ise japon balığı besleyin diğer balıklara bakmayın bile çünkü hepsi ısıtıcı ister 2 balınızıda gülerek besleyin -
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet efendi
quote:
Küçük bir akvaryumun varsa japon balığı almnaı tavsiye ederim.Bakımları kolay hem.
Hiçbir bilginiz olmadan konuşmayın. Gidin internette araştırın. Tamtersi olduğunu göreceksiniz. İnsanlari yanlış yönlendirmeyin.
benim Japon balığı aldığım dükkanın sahibi öyle söyledi ve yönlendirdi.
Bizde milleti yanlış yönlendirerek ukalalık yapma derdinde değiliz çokbilmiş.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet efendi
quote:
benim Japon balığı aldığım dükkanın sahibi öyle söyledi ve yönlendirdi.
Bizde milleti yanlış yönlendirerek ukalalık yapma derdinde değiliz çokbilmiş.
Sen akvaryumculara bakarsan.....
-
Ya beyler onu boşwerin de benim japonların teki hamile galiba :D hiç japon doğumu geçmişim yok :D ciklet doğumunu biliyorum ama japon çok daha farklıymış ,:S -
Japon balığı ısıtıcı istemez diyen yanlış bilgi sakın inanmasın kimse.18-24 derece arası beslenmesi makbuldür.Ama akvaryum ortamında su ısısının çok fazla değişken olmamasını isteriz bunun içinde ısıyı sabitlemek gerekmektedir.Balıkların sağlıklı yaşamı ve üremeleri içinde ortam ısısının normal seviyelerde olması şart.
Akvaryumcunun işine gelir al iki japon at fanusa çeşme suyuna 2 saat sonra ölsün birdaha gelsin ister.
Şimdi hamile balığı olan arkadaş japon balığı yumurta döker canlı doğurmaz.(Balığınız aşırı yemlemeden karnı şişmiş kabızda olabilir.Japonda tokluk hissi yoktur ne verseniz yer.Kabızsa bir gün aç bırakın az sık yemleme yapın ilk gün aç ikinci gün ıspanak verilebilir. Normalde karbonhidrat ağırlık otçul ve protein içeren yemlerle az az yemleyin dibe düşmeden bitirebileceği yem yeterlidir.)
Olayı özetleyeyim balığınızın biri erkek değilse 500 ila 1000 yavruyu ölü bilin.Eğer hamileyse bence bir dişiye en az 3 erkek olmalıdır.
Erkek dişi balığı kovalar karnına vurur dişi yumurtaları döker erkekler bunları döller yumurtalar dibe düşene kadar döllenmelidir bunun için erkek fazla olmalıdır.
Dipte döllenmeyen yumurta beyaz kalır bunlar ayrılmazsa mantar olur diğer yumurtalarada sıçrar temizlemek lazımdır.
2 saat bu iş sürebilir anaçları akvaryumdan ayırmalı akvaryuma ebatına göre 10 litreye 5 damla gibi mavi etilen damlatılmalıdır.Fazlası zarardır.Yavruların olduğu akvaryum maksimum 18-20 derecede olmalıdır bir hafta sonra yumurtalardan kuyruklar yüzgeçler hava keseleri çıkmaya başlar.Yaz ise ısı artarsa mantar riski olur.
Baktınız hareketlenmeler oluyor ağızlarına sığabilecek kadar toz ezilmiş yemler verilebilir az ama sık yemleme günde 3 defa iyidir. dipte yem kalmamalı yoksa akvaryum kirlenir yavrular ölür.Veya haşlanmış yumurta suyu kirletmeyecek kadar az verin.Bitmeyen yemler temizlenmeli.Akvaryumcudan sıvı yem alınabilir japon yavru için.Artemia varsa o en iyisi olur.Zaman içinde büyüdükçe akvaryum küçükse büyütülmeli.Birde bu işler yapılırken elimizi akvaryuma sokmuyoruz asla sokmayın mikrop kapar ölür hepsi.Temizlik işini minik hava hortumuyla yapın ucuna sert birşey bağlayıp.
Japon balığı üretmek zor iştir yazılan gibi basit değil kayıplar çok olur renklendirme işi dahada zordur güneş ışığı gören yeşil akvaryum veya havuz vs yoksa renk işini unutun sera goldy renk yemleri var ama bence doğal değil.Güneş ışığı görmezse japonda doğal renk olmaz helede yavrular metalik renk ise.Saydam ise daha kolay renklenir.
Bu imkanları sağlayamıyorsanız balıklara yazık etmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 6 Nisan 2012; 9:51:57 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X