arkadaslar 2 adet balıgım var japon ve teleskop balıgı. fanusta beslıyorum . hangi yemı kullandıgımı bılmıyorum da alırken verdıler işte kahverengi kucuk kucuk yemler . ne kdr atmam gerekıyo bılmıyorum . ama balıklar nedense sureklı suyun yuzeyıne gıdıyor yem arar gıbı . bılgısı olanlar yardımcı olursa sevınırım .
Japon balıkları hep öyle geziyor.O yemlerden 5 tane falan at.Yüzen yemdir zaten yerler.Ama onlara ufakta olsa bi akvaryum ayarla.
gunde 2-3 tane at
SERA ve TETRA bu yem işlerinde öncü firmalardır.Biraz pahalıdır ama kalitelidir.Genelde balıkların 1 dk içinde bitireceği kadar yem atılmalıdır.Ama 1-2 balık varsa bu farklılaşır.Günde 1 tutam kadar atmanız yeterlidir.Balıklar açlıktan ölmez ama çok yemden ölür.Bunu unutmayın.Suyun yüzeyine gitmeleri yemden değil havasızlıktandır.Küçük fanusta balık beslenmez.Beslense bile ona eziyet olur.İçinde hava kabarcıkları yada su motoru filtresi kullanmalısınız.
Ayrıca evcil hayvanlar bölümünde sorularına daha rahat cevap alabilirsiniz.
sudaki oksijenn yetersizliginden olabilir buyuk ihtimalle......ayrica fanusta balik bakilirmi yahu? her filmde gordugunuz seyi baliklarda uygulamayin gunah eziyet etmeyin hayvana..en az bir 75 litrelik akvaryum alin bence....
quote:
Orijinalden alıntı: Key
sudaki oksijenn yetersizliginden olabilir buyuk ihtimalle......ayrica fanusta balik bakilirmi yahu? her filmde gordugunuz seyi baliklarda uygulamayin gunah eziyet etmeyin hayvana..en az bir 75 litrelik akvaryum alin bence....
kesınlıkle bende fanustan rahatsızım ama hediye alındı bana ılk defa beslıyorum . bellı bir zaman sonra ufak bır akvaryuma gecıcem kesınlıkle. günde balık basına 1 yem atıyorum cok mu az ??? . haftada 1 aç bırakmalımıyım sındırım sıstemlerı ıcın ıyı oluyomus ?????
temel neden havasızlıktır.sıcaklığında etkisi vardır.
Şimdi yapman gekenler; En az 20 lt akvaryum(en fazla 30 lira elde yaptırırsan daha ucuza gelir) Bir iç filtre en dandiğindende olsa(7.5 lira Bir kaç bitki(5lira) Birde ısıtıcı ufak biii yeter. Toptan alısan en fazla 50 liraya ufak bir akvayumun olur iyi beslemeler.
Ha benimde fanusum var ama ben bitki saldım içine ve şimdi bitane betta attım içne gayet rahat 10lt.
Sindirim de rahatlık için iki farlı türde yem kullanmalısın. Açlığın pek etkisi olçağını sanmıyorum japonlar içün.mesela bettayı sürekli aynı yemle ve aralıksız beslersen kabız olma ihtimali var .çünkü yemler aşırı proteün yklü olluyor ben şhsen beta gran ynında kurutulmuş kurtçuk atıyorum.
30 litrelik bi akvaryumum var. 8 liraya falan satıyorlardı burada. Hatta bazı akvaryumcular 10 liraya kumuyla yemiyle beraber satıyorlar bu akvaryumları. Ben toplamda 45 lira masraf edip bir çift zebra balığı dahil 30 litrelik akvaryum, dekor, kum, en kalitelisinden yem, motor gerekli olan tüm herşeyi aldım. Sonuçta noldu nedenini anlamadığım bir sebepten dolayı sabah sapasağlam olan iki balığım akşam durduk yere öldü. Şimdi arkadaşımdan yeni zebra yavruları bekliyorum. Onlar geldiğinde daha adam akıllı bi dekor ile akvaryum işine devam etmeyi düşünüyorum. Fanus işini bırak derim. Balığa eziyet sadece yazık hayvana. Akvaryuma geçincede haftada bir akvaryumun 1/3'ü miktarında suyu temiziyle değiştirmeyi unutma.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme