Şimdi Ara

Balığımın adını ne koyayım?? [SS EKLENDİ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
195
Cevap
1
Favori
9.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Moratzi

Abidin

Alıntıları Göster
    Benim de japon balığım var, ismini Haydar koydum, artık o yasak.

Ama bence ismini Evrim koy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuY -- 6 Eylül 2011; 21:09:20 >
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    Oğlum
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    Söylenen isimleri biraz daha düşünerek Söyleyelim lütfen!

MURTEZA VE HAYDAR ; Hz. Ali (R.A) Lakaplarıdır.
    Abidin: Hz. Ali (R.A) oğlu Kerbela Şehitlerinden Hz. Hüseyin (R.A) Oğlunun ismidir...
    Kamber: Hz. Ali (R.A) Muhafız kölesinin ismidir.
    Gafur: Kullarının günahlarını çok örten anlamında Allah' ın isimlerinden.
    Belki güncel yaşamımızda komik geliyor fakat dikkat edelim lütfen...

Hepsi önemli isimler.

Bu konularda herkesten hassas olmalıyız düşüncesindeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 6 Eylül 2011; 21:27:22 >

• quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    İki güne kalmaz ölür hiç boşuna isim arama .
  • Ikınsu koysana
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    Zerdüşt
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    market fishi
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    Patlak göz koy
  • quote:

Orijinalden alıntı: selolee

quote:

Orijinalden alıntı: Hypérion

Konuyu açan arkadaşım sana hitaben bir yazı ekliyorum buraya okumanı rica ederim.

Fanusta neden balık beslenmez ?

Çünkü;

Öncelikle fanusun üretim amacı içine çiçek koymaktır. Fanus kutularının üzerinde çiçek resimleri vardır balık resmi konulmaz. Çünkü hiçbir fanus içine balık konulması için üretilmez. Fazla su alabilen bu cam, içine konulan bitkiyi uzun süre yaşatabilir.

Fanuslar süs içindir. Balıklar süs değildir. Balıklar bir canlıdır. Fanusta balık besleme ile poşette balık besleme arasındaki tek fark birinin cam kapta öbürünün bir plastik içinde olmasıdır. Fanus canlıların yaşam alanı değildir. Japon balıkları havuz balığı olan Sazansıgiller grubuna dahildir. Fanus sizce bir havuz mudur?

Fanus bir akvaryum değildir. Akvaryum içerisinde havalandırma, ışıklandırma, ısıtma vb faaliyetlerle biyolojik ortamı sağlamaya yönelik bir işlemdir. Fanus'ta bu işlemler yapılamaz yapılsa da zaten küçük olan alanı daha da küçültürsünüz. Bir iç filtreyi fanusa koyarak ne kadar çok yer sağlayabilirsiniz ki?

Fanusta balık strese girer. Çünkü balığın hayatı gezebilmesine bağlıdır. Dibe oturan balığın bir süre sonra hastalandığı ve öldüğü bilinen bir gerçektir. Fanusa atılan bir balığın cezaevinde hücreye atılmış bir insandan hiçbir farkı yoktur.

Fanusa atılan japon balığı fanusun dışbükey camının arkasından dünyayı şaşı görmek durumunda kalıyor, bu da hayat boyu işkence anlamına geliyor. Fanus ışığı çok farklı bir biçimde kırmaktadır ayrıca. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Yani bilimin ispatladığı bir durumu bile bile hayvana acı çektirmenin neresi doğrudur? Bu insanlığın inandığı tüm güzel değerlere aykırı değil midir?

Fanusta balığın kendi pisliği içinde yüzmesine neden olursunuz. Örneğin japon balığı çok yiyen ve çok pisleten bir türdür. Bu nedenle fanus bir süre sonra balığınız için foseptik çukuru olacaktır. Bu da balığa bir işkencedir.

Fanusta balık büyütülmez, büyüyen balıktan hayır gelmez. Balığın ölmesine bile bile davetiye çıkarmak niye süregelen bir davranış biçimidir anlayabilmiş değilim.

Fanusta sürekli su değişimi yapmak zorundasınız. Balığın yaşaması için en önemli şey biyolojik dengesi oturmuş bir su ortamıdır. Siz her su değiştirdiğinizde balığın yaşaması için gerekli tüm yararlı bakterileri de yok ediyorsunuz. Sizce bu adil mi?

Av. Umut Şeker

alıntıdır.

Fanusta balık besleyen arkadaşlar küçük bir bütçe ile siz de küçük bir akvaryum kurabilirsiniz emin olun hem balıklarınız hem de siz mutlu olacaksınız fanusta balık beslemek balığa işkencedir ayrıca balık fanusta fazla yaşamaz ölünce üzülürsünüz ben de ilk başta fanusta balık besliyordum sonradan hatamı anlayıp küçük bir bütçeyle akvaryuma geçtim hem balıkları öyle mutlu ve sağlıklı görmek sizi de mutlu ediyor sizden ricam balıkları fanusta beslemeyelim acı çektirmeyelim o canlılara fanusta balık besleyen birilerini gördüğümüz zaman da uyaralım teşekkürler...

tamam 1 hafta içinde akvaryuma geçiyorum ss ekliycem

hocam inşallah ciddi olarak söylüyorsundur bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: ultrasn0w

quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Abidin: Hz. Ali (R.A) oğlu Kerbela Şehitlerinden Hz. Hüseyin (R.A) Oğlunun ismidir...

Hepsi önemli isimler.

Konuyu buraya bağlamana gerek yok , deist olanda vardır ateist olanda vardır o yüzden bence yanlış düşünüyorsun güzel kardeşim

Şimdi güzel kardeşim basit düşünmeyelim lütfen.

Hayvana konulacak isim vardır yoktur. Önemli şahsiyetlerin isimlerini kediye köpeğe kuşa balığa vermeninde anlamı yok. Herşey saygı içerisinde yürür.
    Biri çıkar bu isimleri hayvana koyarsa müslümanlığı önüne almış olur.
    bunu sadece müslümanlık için de demiyorum. Her hangi bi din, hristiyanlık olur yahudilik olur ...

Etik kurallardan biridir. dini ilgilendirien konular ve bu konularda kırıcı olursa toplumsal huzuru bozabilir. Yaşanmış olay hatırlatayım kavak yeller adlı dizide köpeğe Hüseyin adını koymuşlardı.
    Böyle bişe Tüm müslümanlığı aşağılamak gibi bişey. Ben sadece dikkat edilmesi konusunda uyardım.
    Konu herhangi bi dine mensup olmak değil. Toplumsal, sosyal yaşamın temelinde saygı yatar. Sen adamın kuıtsalını aşağılarsan düzen bozulur.
    Yani hayvanlara isim verirken biraz olsun anlamınada bakalım. Konulcak isimler vardır konulmayacak isimler vardır. Bu konuda ateist koyar adam ateisttir demek çok yanlış bi düşüncedir. Saygının dini imanı olmaz...

Neyse konu dağılmasın. Kusura bakmayın.

Ben ilk balığıma cingöz koymuştum. 3.5 sene beslemiştim küçük fanusta.
    Şimdi 60 lt canlı doğuran besliyorum 50 tane hayvana isim takarsan komik olar :D zaten hepsi aynı gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 6 Eylül 2011; 22:34:12 >

• quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    bundan olsa olsa parlak olur
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    Gomu gomu no, koy
  • quote:

Orijinalden alıntı: Safak1039

anan zaaaa xD

Balığımın adını ne koyayım?? [SS EKLENDİ]
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ultrasn0w

quote:

Hepsi önemli isimler.

Konuyu buraya bağlamana gerek yok , deist olanda vardır ateist olanda vardır o yüzden bence yanlış düşünüyorsun güzel kardeşim

Şimdi güzel kardeşim basit düşünmeyelim lütfen.

Hayvana konulacak isim vardır yoktur. Önemli şahsiyetlerin isimlerini kediye köpeğe kuşa balığa vermeninde anlamı yok. Herşey saygı içerisinde yürür.
    Biri çıkar bu isimleri hayvana koyarsa müslümanlığı önüne almış olur.
    bunu sadece müslümanlık için de demiyorum. Her hangi bi din, hristiyanlık olur yahudilik olur ...

Etik kurallardan biridir. dini ilgilendirien konular ve bu konularda kırıcı olursa toplumsal huzuru bozabilir. Yaşanmış olay hatırlatayım kavak yeller adlı dizide köpeğe Hüseyin adını koymuşlardı.
    Böyle bişe Tüm müslümanlığı aşağılamak gibi bişey. Ben sadece dikkat edilmesi konusunda uyardım.
    Konu herhangi bi dine mensup olmak değil. Toplumsal, sosyal yaşamın temelinde saygı yatar. Sen adamın kuıtsalını aşağılarsan düzen bozulur.
    Yani hayvanlara isim verirken biraz olsun anlamınada bakalım. Konulcak isimler vardır konulmayacak isimler vardır. Bu konuda ateist koyar adam ateisttir demek çok yanlış bi düşüncedir. Saygının dini imanı olmaz...

Neyse konu dağılmasın. Kusura bakmayın.

Ben ilk balığıma cingöz koymuştum. 3.5 sene beslemiştim küçük fanusta.
    Şimdi 60 lt canlı doğuran besliyorum 50 tane hayvana isim takarsan komik olar :D zaten hepsi aynı gibi :D

Yok yok konu sahibi kusura bakmasın mesajlarımızı silelim en iyisi , ben kötü bir maksatla söylemedim bunuda söyleyim

• quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    babası kefal olan hamsinin arkadaşı
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    "Gimp"
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    fanusta balık beslemeye oldum olası karşıyımdır.
    akvaryumcuların bunu ticari amaçları doğrultusunda insanlara yalan yanlış bilgiler vererek kullanmasınada kıl oluyorum.

özet olarak fanusta hiç bir balık beslenmez kısa surede stressten ötürü hastalıklar cıkartacaktır.
    ısı degeri sabit olmaz
    filtrasyon sistemi diye bişey yok zaten

kısada o balık düzenli akvaryumdakilere göre çok daha kısa sürede ölecektir.

bence isme fazla takma bi canlı aldın onu oyuncak olarak görmektense yasaması için elinden geleni yapman gerek.

• quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    Klasik bir şey istersen Şukufe
    Yok yaratıcı olsun dersen Çükübik veya fikibok koyabilirsin

Balığımın adını ne koyayım?? [SS EKLENDİ]

• quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    Sokemon
  • quote:

Abidin

Alıntıları Göster
    Dilaver
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.