Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu minsc denen manyak combat bittikten sonra veya combatın ortasında benim adamlara da dalıyor. tamamen kontrolden çıkıyor.

berserk büyüsünden herhalde. bunu önlemenin bir yolu var mı? scriptlerle falan oynayarak yapabilir miyiz? Hangi scripti seçmemiz gerekir?
  • ona dominate confuse falan yapıyorlardır. save leri bir tavuğunkinden daha yüksek olmadığından her halt işliyor minsc e. bence gruba alınası bir adam değil. bulunur yerine bir adam illa
  • Kujeste doğru söylüyor. Minsc'in en büyük handikaplarından birisi o. WIS çok düşük olduğu için direk charm veya stun yiyor, akabinde senin adamlara dalıyor. Böyle bir durumda yapılabilecek en iyi iş tamamen yanlız bırakmak Minsc'i. Bir süre sonra düzeliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kujeste

ona dominate confuse falan yapıyorlardır. save leri bir tavuğunkinden daha yüksek olmadığından her halt işliyor minsc e. bence gruba alınası bir adam değil. bulunur yerine bir adam illa

• Ama hiç büyü yapılmasa bile saldırıyor her combatta.(Yoda gibi konustum)

Mesela bir skeleton ile dövüşürken skeleton öldükten sonra direk bize dalıyor. bütün parti önde minsc arkada minscten kaçıyoz.

Şimdi baktım özelliklerine cursed ve level drained yazıyor. Cursed chaos sword+3 vermişim ondan cursed herhalde. Nasıl kaldırırım curseyi?
    Tamam buldum ya bundanmış. Allah kahretsin.
    direk yazıyom açıklamayı Cursed berserker sword +3 "upon the combat wielder immediately go berserk and attack anyone who has closer" Ben ne biliyim böyle olacağını +3'ü görünce verdim hemen eline....

Remove curse spelli nereden bulurum? Templelara bakıyım bi.

Partinin tamamı level drained olmuş bu arada. Restoraiton spell almam gerekiyor herhalde.

• Ay sabah sabah çok güldüm ya. Gittin o zibidinin kılıcı verdin adama, ondan sonra adam 7/24 berserk tabi. Remove Curse veya temple halleder o işi. Aklında bulunsun; "cursed" hiç bir şey kullanma.

Bir de level drain çok kötü bir şeydir. Bekleyerek geçmez, tapınaklardan restoration yapacaksın. Yada yanında devamlı restoration scroll taşıyacaksın benim yaptığım gibi. O zaman cleric'e memorize ettirmene gerek kalmaz. Ayrıca paran varsa "protection from undead" parşömenlerinden al. Vampirlere karşı idealdir. Aslında tüm undead'lere karşı işe yarar. Bir adama o parşömeni kullandığın zaman, ölüler hiç görmüyor bile seni. Konuşacağı varsa bile konuşmuyor. (Bknz; Kangaxx.)

• Slot dediğim benim short sword mu long sword mu ..... vereyim?
    Cromwell ayrıca ankheng's denilen yaratıkların kabugunuda zırha çevirebiliyor çok hafif ve iyi de defence i vardı.Full Plate Mail kadar değil
    Bir şey sorcam herkes anome ne farklı farklı item listesi yapıyor.Yok en iyisi bu fln fln...
    Benim aldıgım itemler bunlar.

Anomen'e ;

Helm Of Balduran
    Amulet Of Power
    Gauntlets of Dexterity
    Boots of Speed
    Cloak of Mirroring
    Belt of Inertial Barrier
    Ring of Gaxx - 2x
    Shield of Harmony +2
    Crom Faeyr
  • evet arkadaşlar yeni problemim de şu

windspear hills de bir karının çocuğunu kurtarmak için ejderhanın odasına indim. baktım ejderhayı öldüremiyom bari onun dediği şeyi yapıyım dedim. questi aldım hiç bakmadan save ettim. ama o da nesi?.. aerie gitmiş. partiden kaybolmuş. bütün scroll çantaları magical itemler hep ondaydı. servetimin yarısı ondaydı yani.

aeriyi geri getirmenin yolu var mı? ya da aeriyi kovsam tekrar nerede bulabilirim?

bir de aerie viconia dışında sağlam cleric ne var mı oyunda? varsa nerde? anomen diye bir adam aldım. cleric ihtiyacını giderir mi bu adam?
  • eğer daha dövüşçü daha tank birini arıyorsan anomen, daha saf cleric ise viconia. aerie bir seçenek değil hiç :D
    (bakın grupları tak diye bitirdiğim gibi minsc i aerie i de bitiriverdim )
    anomen ilk danyal denyo gibi duruyor ama bir görevi var onu yapınca attribute leri düzeliyor baya. ha ben yapmadım yine memnunum elemandan. bir tipi kötü ama gameshow u çok okuduğumdan bana o "meg" gibi geliyor ondan seviyorum :)
    bi de druid varsa grupta (bende olur hep jeheira) zaten rahat rahat yeter anomen.
  • @ Bgtobsoa

Backstab için diyorsan katana idealdir ama backstab'a bonus veren bir tane short sword vardı. (Renal Bloodscalp'tan ödül olarak.) Ama normal kavga/dövüş için ideal değil, ancak backstab çarpanına -multiplier- bonus veriyordu, o bakımdan ideal. Yada hançer -dagger- iyi yapar o işi.

@ neuro

Ohooo... Firkraag'ı öldürmek herkesin harcı değildir. Oyundaki en zor ejderha o. Ama öldürmek için taktik vereyim;

- İlk önce yapılabilecek tüm savunma büyüleri yapılır. (Bless, Chant, Resist Fear(*), Aid, Death Ward, Haste, Defensive Harmony(*), Stoneskin -Mageler için- Barkskin -fighterlar için eğer AC yüksekse.) Ek olarak sağlam yakın dövüş elemanlarına -varsa- charm koruması olan miğferler verilir. Yada bu özelliğe sahip başka bir silah. (Bknz; Lilarcor.)

* (Defensive Harmony gibi kısa süren büyüler en son yapılmalı, yoksa olaya girmeden tükenip gider.)
    * (Resist Fear çok önemli. Eğer yapmazsan bütün hazırlıklar boşa gider.)

- Sonra "Lower Resist" büyüsü olan bir büyücü -eğer varsa bir büyücü daha çok işe yarar- ejderhayı görebilecek bir yere getirilir. Tabi bu arada diğer yakın dövüş elemanları ejderhanın dibinde hazır bekletilir. (Ejderhalara karşı yaratık summon etmek biraz anlamsız. Çünkü hemen death spell ile hepsini yok ediyorlar. Mevzu başladıktan sonra yapılması daha uygun olur.) Ardından "Doom" büyüsüne sahip bir cleric de büyücünün yanına getirilir. İlk önce büyücü lower resist yapar, sonra cleric doom atar. (Sıra önemli. Çünkü doom'un atış süresi daha kısa. Eğer lower resist'i yemeden önce doom'u yerse; magic resistant'a takılır.)

- Bu arada mevzu başlar. Eğer ejderha doom'u yediyse -aşağıda "Firkraag - Doomed" yazması lazım- çok iyi. Ardından yine büyücüye "Greater Malison" yaptırın. Bu arada yakın dövüş elemanlarını summon edilen yaratıklarla desteklemek iyi olabilir. Çünkü bu noktada ejderha elemanlarla meşgul olduğu için "death spell" yapacak zamanı bulamayabilir.

- Doom ve ardında Greater Malison'ı yiyen ejderhanın saving throw'ları iyice düştü. Şimdi deneme zamanı. Anlık öldürebilme kabiliyetine sahip olan tüm büyüleri sallayın. (Chromatic Orb -eğer mage level 12 veya üstüyse-, Finger of Death, vs.) Ayrıca bol bol magic missile sallayın, çünkü magic resistant düştüğü için bir çoğunu yiyecektir.

- Tabi ejderha bu noktada "Stoneskin" yapabilir. Bunun çaresi "Breach" büyüsüdür. Ayrıca işin kötüsü devamlı olarak yapabilir. Yine devamlı olarak bir breach bulundurmak gerekli. Ek olarak, sadece ejderhalara özgü garip büyüler yapıp, adamlarınızı odanın bir ucuna atabilir. Bu durumda mage'lerin yanlız kalmaması için dikkat edin.

Zaten yukarıda bahsettiğim anlık ölüm büyülerinden birini yediyse ölecektir. Ölmediyse, devamlı breach yaparak savunmasını kaldırın ve vurmaya devam edin. Özellike ejderhalara bonus hasar veren silahlar çok işe yarar. Geçmiş olsun.

Ayrıca "hadi canım, dağ gibi Firkraag nasıl öyle pat diye ölür?" diyenlere kanıt. (Bu arada tek başına kafasına vura vura öldürülemiyeceğine hala karşıyım. Sonuçta burada bir takım oyunu var.)

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU]

Ayrıca Aerie o Firkraag'ın verdiği görevi yaptın diye sana kızıp gitmiştir. (Kendisi iyi ya, haspam!) Waukeen's Promenade'de, aptal cüce amcasının sirkinde bulabilirsin yine. Tabi eğer kavga dövüş sırasında, "petrified" falan olmadıysa geçerli bu dediğim. Eğer taşlaştıysa, bulup "Stone to Flesh" yapman lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Algol

Ayrıca "hadi canım, dağ gibi Firkraag nasıl öyle pat diye ölür?" diyenlere kanıt. (Bu arada tek başına kafasına vura vura öldürülemiyeceğine hala karşıyım. Sonuçta burada bir takım oyunu var.)

bir ara sırf senin için yutuba video ekleyeceğim kensai/mage karakterimle firkraag ı tek başıma keserken.

@kujeste
    minsc için haklısın, bana göre hiç sağlam bir savaşçı değil. korganı alır almaz gruptan def ediyorum onu.
    aeri içinse zıt görüşteyim, her zamaan partimde yeri vardır.
    hem cleric hem mage. daha ne yapsın kızcağız, hem ana karakteride seviyor ama yaranamamış işte sana.

• dave canım çekior atık
  • Adresini ve istediğin oyun/film/kitapları listeleyip bana pmle, ilgileneyim Arkadaşımda şöyle bi iki hafta kalıp eve geçicem. O süre boyunca ayarlarım
  • @Algol
    Ejderha rehberi için sağol.

bir iki soru

1.Viconia'yı governmentta yaktılar. Tekrar kaldırabilir miyim?
    2.Aerie'yi tekrar nerede bulabilirim? Üstündeki itemleri geri almak istiyom.
  • 1. Maalesef. (Niğde'ye doğru...)
    2. Önceki mesajın sonunda belirtmiştim; eğer ayrıldıysa Waukeen's Promenade'e, amcasının sirkine gitmiştir. Ancak eğer taşlaştıysa veya paramparça olduysa -disintegrated- yapacak pek bir şey yok. Çünkü aynı şekilde portresi kayboluyor yan taraftan. Ama taşlaştıysa ve hala tek parçaysa, "stone to flesh" işini görür.
  • Sorceror'im lawful neutral partide saglam dovusculer istiyorum ama bir buffci yani viconia alınca bir sure sonra gruptan ayrılıyor.Hayat gorusleri farklı oldugundan hangi npc leri alcam Viconia oyunun en iyi cleric i gittiEdwin de gidicek onunda gorusu chaotic ti sanırım?
    Oyunda ne Druid aldım nede büyülerini anladım.İngilizcem biraz kötüdürde.

Şimdi aklıma geldi adamın biri çift two weapon steal ile her vurdugunda 50-70 arası zarar veriyor.Bu nasıl mümkün çünkü elimde multi class figther/mage/thief
    çift elli silah 2 slot katana 2 slot warhammer 2 slot vermistim ve hiç 2 silahın toplam dmg i kdr vurmadı. Neden öyle.Korgan'a da aynısını yaptım ve oda vurmadı hiç görmedim.Ana char in str si 25 bu arada crom faery + clestial fury var.Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

1. Maalesef. (Niğde'ye doğru...)
    2. Önceki mesajın sonunda belirtmiştim; eğer ayrıldıysa Waukeen's Promenade'e, amcasının sirkine gitmiştir. Ancak eğer taşlaştıysa veya paramparça olduysa -disintegrated- yapacak pek bir şey yok. Çünkü aynı şekilde portresi kayboluyor yan taraftan. Ama taşlaştıysa ve hala tek parçaysa, "stone to flesh" işini görür.

Portresi kayboldu ejderha ile konustuktan sonra. Taşlaştıysa nerededir ki? Ejderhanın orada yoktu sanırım. Bir yere falan mı gönderiyor ejderha?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bgtobsoa

Sorceror'im lawful neutral partide saglam dovusculer istiyorum ama bir buffci yani viconia alınca bir sure sonra gruptan ayrılıyor.Hayat gorusleri farklı oldugundan hangi npc leri alcam Viconia oyunun en iyi cleric i gittiEdwin de gidicek onunda gorusu chaotic ti sanırım?
    Oyunda ne Druid aldım nede büyülerini anladım.İngilizcem biraz kötüdürde.

Şimdi aklıma geldi adamın biri çift two weapon steal ile her vurdugunda 50-70 arası zarar veriyor.Bu nasıl mümkün çünkü elimde multi class figther/mage/thief
    çift elli silah 2 slot katana 2 slot warhammer 2 slot vermistim ve hiç 2 silahın toplam dmg i kdr vurmadı. Neden öyle.Korgan'a da aynısını yaptım ve oda vurmadı hiç görmedim.Ana char in str si 25 bu arada crom faery + clestial fury var.Yardımcı olursanız sevinirim.

eğer partindeki karakterler için ai (sağ altta lamba gibi olan ikon) açıksa ve good bir ana karakter oynatıyorsan ve reputaiton ın 18 ve üzeriyse evil karakterler seninle anlaşamadıklarını söyleyip gruptan ayrılıyor. ama ai yi kapatırsan rep 20 de olsa gruptan ayrılmıyorlar.
    tabi ai kapalı olunca saldırı ve defans için verdiğin karakter scriptleri deaktif hale geliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: neuro

quote:

1. Maalesef. (Niğde'ye doğru...)

Portresi kayboldu ejderha ile konustuktan sonra. Taşlaştıysa nerededir ki? Ejderhanın orada yoktu sanırım. Bir yere falan mı gönderiyor ejderha?

muhtemelen firkraag onu paramparça etmiştir, çünkü firkraag imprisonement veya flesh to stone büyüleri yapmıyor.
    savaşta aeriye sağlam vurmuş veya algolun dediği gibi disintigrate veya ölümcül başka bir büyü yapıp tamamen yoketmiştir.
    ejderha ile savaşmadan önce aeri partindeyse önceki save i yükleyebilirsin.

veya ejderha ile konuşup evil bir hareket yaptıysan aeri kızıp gitmiş te olabilir.

• ejderha ile hiç dövüşe girmedim. zaten girince 5 saniye içinde bütün partiyi indiriyor. sadece diyaloga girdim. onda da evil bişey yaptım. birini ölü veya diri getirecem dedim. aerie o anda bişeyler dedi. yapamazsın falan dedi. sonra ejderhanın yanındaki mage biyere teloport oldu.

ben ilk anda aerienin gittiğini farketmedim. sonra ejderha odasından çıktım save ettim. ondan sonra farkettim. tek slot quick save gittiğim için hep geri dönme şansım da yok. ama muhtemelen aerie biyere gitti herhalde. yav gitsin nereye istiyosa da birsürü item vardı kızın üstünde. onları geri alıyım cehenneme kadar yolu var kızın banane zaten. neyse ben bi sirkin oraya bakıyım. sen deyince hatırladım. sirkten almıştım o kızı....

ya zaten bu aerie "böyle kötü şeyler yapmaya devam edersen ayrılmak zorunda kalacam" diye bıdı bıdı yaparn kız değil mi? susmuyo 2 dakka...

ben itemleri alıyım zaten o kızdan çekecem mezarlığın oraya teketek kapışacam onunla. ilk saldırıyı da o yapsın izin de verecem.

bu arada alagazar... bilmemne scorcher nasıl bir büyü? etkili mi? almaya değer mi? malum sorcereriz. büyüleri alırken dikkatli olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 27 Şubat 2008; 19:06:10 >

• Eğer oyunu en az bir kere bitirdiyseniz oyunu kendi açtığınız karakterler ile oynayın. Hem çok daha rahat oluyor, hem de daha zevkli. İşin dezavantajı, diğer karakterlerin görevlerini pek yapamıyorsunuz. Ama bu yüzden ben "5" tane açtım. Teker teker alıp, yapıyorum. Hem devamlı oyunu sekteye uğratan aptal diyaloglardan kurtuluyorsunuz, hem de "reputation" derdinden.

İşte benim "5" karakter. Ana-karakter sorcerer, chaotic neutral, elf. Sırf kedi için chaotic neutral oldum. Ama kedi bence en iyi familiar. %99 stealth var. Önden salıyorum kediyi, bütün mekanı keşfedip geri geliyor. Ayrıca hırsızlık da yapabiliyor.

(Bu arada isimlere bakın, çay demleyin. )

Half-orc, barbarian. Bu adam şimdiden critical'larda 50 falan vuruyor. Oyun sonunda dehşet olacak...

Fallen-paladin. Her ne kadar lawful good olsa da, öyle düşündüm. Sırf Carsomyr için...

Bu hatun tam idealimde ki hatun. Ayrıca Viconia'dan daha güzel. Evil olduğu için, priest of Talos...

İşte oyunun bir eksiğini daha kendim kapattım. Hırsızlar neden longbow veya crossbow kullanamıyor? Fighter/thief olunca kullanabiliyor. Yoshimo kadar iyi olmadı ama kavga dövüşte daha etkili...

Portreler IWD'den araktır, merak edenler için. Çünkü o oyunun portreleri cidden daha iyiydi.

@ Bgtobsoa

Edwin lawful evil. Ayrıca nerevar'ın dediği gibi reputation'dan kaçıyordur onlar. Gidip bir kaç masun öldür, sonra tapunağa git; istediğin reputation'a gelene kadar bağış yap.

@ neuro

Benim bu yukarıdaki sorcerer'ın -daha doğrusu sorceress'ın- büyüleri... (Aklımda kaldığı kadar...)

Level 1: Identify, Chromatic Orb, Magic Missile, Larloch's Minor Drain, Charm Person
    Level 2: Agannazar's Scorcher, Stinking Cloud, Melf's Acid Arrow, Detect Invisibility, Resist Fear
    Level 3: Haste, Fireball, Melf's Minute Meteors, Flame Arrow
    Level 4: Greater Malison, Stoneskin, Spider Spawn
    Level 5: Cloudkill, Breach

Şimdilik böyle... Eksik yazdığım olmuştur belki ama sanmıyorum. Tam heralde...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.