Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Partidekiler kendi başlarına hareket edebilirler, karakter ekranında "scripts" olması lazım oradan ayarlaya bilirsin. Ama büyücüler su gibi harcarlar büyüleri ufak tefek dövüşlerde haberin olsun, pek dengeli değildir. Tek büyünün bile önemli olduğu bir oyun BG çünkü büyüleri ancak dinlenerek ezberleyebiliyorsun tekrar.

İşin güzel yanıda tek tek ilgilenmektir aslında, oyunu durdurabildiğimiz için pek sorun olmaması lazım...

Merhaba o "scripts"i biraz daha açabilir misiniz acaba? Bulamadımda..
  • Alt taraftaki quick slotların sonunda bir yıldız var, basınca bir takım büyüler çıkıyor mesela az önce bir tanesini kullandım heal yaptı karakter düşmana :D sanırım karaktersel özellikler gibi bir şey. o büyülerin ne işe yaradığını öğrenmenin bir yolu yok mu kullanmadan önce? üzerinde hiç bir şey yazmıyor.
    aynı şekilde mage lerde de büyülerde yazmıyor bir şey.
    bir de büyüyü yaptım kayboldu o büyü tekrar yapılamıyor. dinlenince geri mi gelecek yoksa komple gitmiş mi oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vagojeo

Tam olarak açamam çünkü hatırlamıyorum ve şu an iş yerindeyim :) Level atlama ekranında karakterin tipi,sesi, geçmişi gibi şeyleri değiştirebildiğimiz bir seçenek vardı onun altındadır scritps. Ama anladığım kadarıyla ilk defa oynuyorsunuz, herkesi tek tek yönetmenin daha mantıklı olduğunu tekrar söylemem lazım. En azından oyuna ısınana kadar çünkü ileride zorlu dövüşler var ve en ufak büyü bile doğru zamanda atıldığında çok iş yapıyor.

@khmerkoan

Sol taraftaki menulerden ikisi büyülerle ilgilidir birisi wizardlar için (arcane büyüler) öteki clericler içindir (divine büyüler) Orada sağ tuşla tıklayıp okuyabilirsin ne işe yarıyorlar diye. Büyüleri tekrar yapabilmek için en az 8 saat dinlenmen gerekli.

• quote:

quote:

Tam olarak açamam çünkü hatırlamıyorum ve şu an iş yerindeyim :) Level atlama ekranında karakterin tipi,sesi, geçmişi gibi şeyleri değiştirebildiğimiz bir seçenek vardı onun altındadır scritps. Ama anladığım kadarıyla ilk defa oynuyorsunuz, herkesi tek tek yönetmenin daha mantıklı olduğunu tekrar söylemem lazım. En azından oyuna ısınana kadar çünkü ileride zorlu dövüşler var ve en ufak büyü bile doğru zamanda atıldığında çok iş yapıyor.

@khmerkoan

Sol taraftaki menulerden ikisi büyülerle ilgilidir birisi wizardlar için (arcane büyüler) öteki clericler içindir (divine büyüler) Orada sağ tuşla tıklayıp okuyabilirsin ne işe yarıyorlar diye. Büyüleri tekrar yapabilmek için en az 8 saat dinlenmen gerekli.

Teşekkürler yardımlarınız için. Evet oyunda yeniyim. Peki son bir şey benim bazı parti üyelerim öldü ama hala sağ köşede gözüküyorlar. Bunları tekrar nasıl canlandırabilirim veya oradan nasıl çıkarabilirim. Oyun karışık ya :(

Tamam tamam buldum. Araştırmayıp sorduğum için özür dilerim. Neyse alışacaz artık hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vagojeo -- 30 Kasım 2012; 14:21:40 >

• Onları öldürmemeye çalış :) Diriltmek için büyü lazım, sen de daha çok düşük seviyesin. Tapınaklarda diriltebilirsin başlarda ama oda yüksek miktarda altın ister.
    Ölü bir parti üyesini partiden çıkarırsan bir daha geri alamazsın hiç bir şekilde. Ölü olduğu için doğal olarak dialog kuramazsın.
    Oyunun zorluk ayarını indir derim biraz alışana kadar, sürekli save et hatta farklı bir kaç tane save kullan(4-5 tane), her haritaya girince mutlaka save et.
    Oyun 14 senelik, şimdikler gibi insanın elinden tutmaz, daha ilk haritada bütün partiyi tarumar edecek bir ogre ve dire wolf vardır en basidinden. Çok dikkatli ilerlemen lazım.

Eğer başlardaysan çok zorlama derim. Bir Fighter açarak tekrar başla, 18 Stregth, 18 dexterity ve 18 Const almaya bak özelliklerde charismayıda 12-13ün altına düşürme. longbow ve halberd üzerine eğit ve partini genel olarak uzaktan savaşma üzerine kur. BG1 de düşmanlar ve bizim ekip 2-3 vuruşta ölürler maksimum (hatta mageler tek vuruşta) o yüzden uzaktan hasar vermeye başlamak büyük avantaj.

Sorun oldukça buradan sorabilirsin cevaplamaya çalışırız.

@Tomamca

Destek lazım üstad nerelerdesin

• quote:

Onları öldürmemeye çalış :) Diriltmek için büyü lazım, sen de daha çok düşük seviyesin. Tapınaklarda diriltebilirsin başlarda ama oda yüksek miktarda altın ister.
    Ölü bir parti üyesini partiden çıkarırsan bir daha geri alamazsın hiç bir şekilde. Ölü olduğu için doğal olarak dialog kuramazsın.
    Oyunun zorluk ayarını indir derim biraz alışana kadar, sürekli save et hatta farklı bir kaç tane save kullan(4-5 tane), her haritaya girince mutlaka save et.
    Oyun 14 senelik, şimdikler gibi insanın elinden tutmaz, daha ilk haritada bütün partiyi tarumar edecek bir ogre ve dire wolf vardır en basidinden. Çok dikkatli ilerlemen lazım.

Eğer başlardaysan çok zorlama derim. Bir Fighter açarak tekrar başla, 18 Stregth, 18 dexterity ve 18 Const almaya bak özelliklerde charismayıda 12-13ün altına düşürme. longbow ve halberd üzerine eğit ve partini genel olarak uzaktan savaşma üzerine kur. BG1 de düşmanlar ve bizim ekip 2-3 vuruşta ölürler maksimum (hatta mageler tek vuruşta) o yüzden uzaktan hasar vermeye başlamak büyük avantaj.

@Tomamca

En detaysız şekilde başlangıç için güzel bir yönlendirme. Teşekkürler bunun için.
    Ben paladin açtım şu anda 18str 16dex 17cons 13char vardı diğerlerini hatırlamıyorum.. ne yapmak gerekir başka, hangi silahları kullanmalı? Mesela paladin deyince aklıma ilk tank geldiğinden sword n shield a bastım bütün puanları ama düşmana 10 tane sallıyor bir tane vuramıyor karakter (daha oyunun başlarındayım) ve shield fln hikaye dan dun indiriyorlar :D tekrar girdiğimde zorluk seviyesini düşüreyim ben olduğunu bilmiyordum zorluk seviyesi ayarı.
    varsa böyle ufak küçük detaylar,paylaşırsan sevinirim.

Edit: hazır baştayken bende dediğini yapıp fighter açayımda detaylı öğreneyim şu oyunu... Öğrendikten sonra mutlaka her karakterle suyu çıkartılır itina ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khmerkoan -- 30 Kasım 2012; 16:01:05 >

• Evet fighter açmıştım zaten ama charismayı 7 de bıraktım. Ya şu büyücülere büyü attıramıyorum :) script yaptım ama herif hala gidiyo elindeki hançerle dalıyo. Bitane de şifacı geldi şimdi o da savaş başlangıcında defansif script yaptım ama mal gibi bekliyo kimseye koruma büyüsü vey yaralananı iyleştirmiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

Türkçe altyazı henüz yok değil mi ? sanırım update ile entegre edecekler oyuna Türkçe altyazı seçenegi gören varmı oyunda ?
  • quote:

Evet fighter açmıştım zaten ama charismayı 7 de bıraktım. Ya şu büyücülere büyü attıramıyorum :) script yaptım ama herif hala gidiyo elindeki hançerle dalıyo. Bitane de şifacı geldi şimdi o da savaş başlangıcında defansif script yaptım ama mal gibi bekliyo kimseye koruma büyüsü vey yaralananı iyleştirmiyo.

Ezberinde yoktur belki gerekli büyü, baştaki seviyelerde az büyü oluyor ve hepsi zarar/koruma büyüleri olmayabilir. Tabi scriptlerde de sorun olabilir bilemiyorum. Büyücünün elinden hançeri al bu arada Sling ver yada dart ver. Şifacıyı da aynılarını ver derim ben.
    Sadece defansif yaparsan senin karakteri korumaktan başka bir şey yapmaz. Büyü ile ilgili scriptlerde caster veya cleric tarzı eklemeler olması lazımdı.
    Karakterin karizması biraz düşük olmuş bazı tipler seni beğenmeyip grubuna katılmayabilir uyarmadı deme.

@khmerkoan
    Aslında paladin de iyidir özellikle Cavalier kiti çok iş yapar ama menzilli silah kullanamaz. Düz paladine crossbow verebilirsin mesela. Paladinle istersen kılıç kalkan takıl (güzel longsword ve warhammerlar var oyunda) ya da çift ellik bir kılıç, mızrak al. Paladinin savaşıya göre daha çok özelliği vardır ama daha yavaş seviye atlar ve savaşçı kadar usta olamaz silahlarda.

Eklenti:condemned890

Şu an Türkçe altyazı yok ama yolda, üzerinde çalışan arkadaşlar var sağolsunlar. Bir iki aya bitebilir bence ama atıyorum öyle diyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 30 Kasım 2012; 16:45:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: khmerkoan

quote:

Onları öldürmemeye çalış :) Diriltmek için büyü lazım, sen de daha çok düşük seviyesin. Tapınaklarda diriltebilirsin başlarda ama oda yüksek miktarda altın ister.

@Tomamca

En detaysız şekilde başlangıç için güzel bir yönlendirme. Teşekkürler bunun için.
    Ben paladin açtım şu anda 18str 16dex 17cons 13char vardı diğerlerini hatırlamıyorum.. ne yapmak gerekir başka, hangi silahları kullanmalı? Mesela paladin deyince aklıma ilk tank geldiğinden sword n shield a bastım bütün puanları ama düşmana 10 tane sallıyor bir tane vuramıyor karakter (daha oyunun başlarındayım) ve shield fln hikaye dan dun indiriyorlar :D tekrar girdiğimde zorluk seviyesini düşüreyim ben olduğunu bilmiyordum zorluk seviyesi ayarı.
    varsa böyle ufak küçük detaylar,paylaşırsan sevinirim.

Edit: hazır baştayken bende dediğini yapıp fighter açayımda detaylı öğreneyim şu oyunu... Öğrendikten sonra mutlaka her karakterle suyu çıkartılır itina ile.

Bir karakterine sword verirken diğerine hammer ver, ya da her iki elinde silah olacak bir karakter yapacaksan iki eline farklı silahlar vermeye bak. Çünkü ileride swordun (slashing damage) işlemediği ancak hammer ın (bludgeoning damage) işe yaradığı yaratıklar çıkacaktır. Eğer tank yapacaksan en iyi tank cücelerden olur, cüceler dayanıklı olurlar, cons. bonusları vardır...Karakterinden en az birinde mutlaka uzaktan saldırı silahı olsun, eğer olmazsa düşmanların atak bonusu kazanıyorlar. Bir NPC'yi grubuna dahil ederken alignment ına (hayata bakış açısı) dikkat et, alignment ı zıt olan iki karakter kavga eder, onları bir arada tutmakta zorlanırsın.

Bu arada oyunda pause yapılarak komut verildiğini biliyorsun değil mi? Orta seviye zorluk seviyesinde oyun başlangıcı aşırı kolaydır, oyuncunun oyuna alışması için kolay yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 30 Kasım 2012; 17:10:00 >

• Alışlmaya çalışıyorum hala oyuna :) NWN çok güzeldi. Alışmam lazım oyuna bazı şeyler basit görünse de karışık. Ögrev yerlerini de göstermiyo malesef haritada. İlla okumak lazım metni. Çat Pat İngilizceyle halletmeye çalışıyorum.
  • @siberarmi
    paladine ve tanka karşı bi sempati var zaten bende, ama zor olan benim için işte karakter yapılandırmasını bilmiyorum..

@drowen
    bunu söylediğin iyi oldu valla eyv. diyordum kendi kendime slashing bashing damage ne fark eder diye. demek yaratıkların resist olayı varmış.

ben karar verdim bi tane fighter açtım çözeyim oyunu menzilli takılayım mümkünse.. sonradan çözünce aslında mage olayına girmek istiyorum :D

yardımlar için sağolun tekrar valla çok yardımcı oldu.

Edit: Bu karakterin kişiliğinde lawful chaotic neutral nedir ne gibi farkları oluyor oyuna? birde drowen hocam oyundaki npc lerin kişiliğine gruba dahil etmeden nasıl bakıyoruz? mesela ben ikinci haritaya geçince babalık öldükten sonra iki tane adamla karşılaştım yolda, gruba aldım onlarıda ama pek iyi adamlara benzemiyorlardı :D

Xzar diye bi necromancer adam var partide, adam yaralandı şimdi üstüne tıkladığımda "stop touchin me" diye bağırıyor ama kadın sesi ile :D bariz kadın sesi yani, sanırım bi bug

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khmerkoan -- 30 Kasım 2012; 19:24:13 >

• Xzar delidir, fazla elleme :) O ikisi gayet hınzır tiplerdir dikkatli olasın.
  • quote:

Xzar delidir, fazla elleme :) O ikisi gayet hınzır tiplerdir dikkatli olasın.

zaten fark ettim :) aralarında kavga ediyolar bazen...
    bu gemler bir işe yarıyor mu?
  • quote:

@Tomamca

Abi, sen gayet iyi idare ediyorsun, ben de yıllık forum izni yapayım demiştim :))

Konu ile ilgili bütün söylediklerini destekliyorum. Sadece şu hatırlatmanın altını çizeyim: Options kısmında gameplay bölümünde Autopause diye bir sekme var, oradaki seçeneklerden oynarken size sıkmayacak bölümleri seçerek biraz daha kontrollü bir oyun oynayabilirsiniz. Mesela "Enemy sighted" opsiyonu size büyüleri hazırlamanız, party formasyonunu hazırlamanız ya da güvenli bir yere kaçmanız için süre verir. Script olayına ise bence başlangıçta hiç bulaşmayın, anlamsız yere büyüleri ya da kaynakları israf etmeyin. Önce oyun ile ilgili görüşlerinizi oturtun, deneyim kazanın, ondan sonra buna sıra gelecektir. Neutral/good/evil muhabbetinde de bence ilk oyun için good bir karakter ile oynayın, rahat edersiniz. Ama alışkanlık yapmasın çok sıkıcı oluyor oyun :D

• quote:

@siberarmi
    paladine ve tanka karşı bi sempati var zaten bende, ama zor olan benim için işte karakter yapılandırmasını bilmiyorum..

@drowen
    bunu söylediğin iyi oldu valla eyv. diyordum kendi kendime slashing bashing damage ne fark eder diye. demek yaratıkların resist olayı varmış.

ben karar verdim bi tane fighter açtım çözeyim oyunu menzilli takılayım mümkünse.. sonradan çözünce aslında mage olayına girmek istiyorum :D

yardımlar için sağolun tekrar valla çok yardımcı oldu.

Edit: Bu karakterin kişiliğinde lawful chaotic neutral nedir ne gibi farkları oluyor oyuna? birde drowen hocam oyundaki npc lerin kişiliğine gruba dahil etmeden nasıl bakıyoruz? mesela ben ikinci haritaya geçince babalık öldükten sonra iki tane adamla karşılaştım yolda, gruba aldım onlarıda ama pek iyi adamlara benzemiyorlardı :D

Xzar diye bi necromancer adam var partide, adam yaralandı şimdi üstüne tıkladığımda "stop touchin me" diye bağırıyor ama kadın sesi ile :D bariz kadın sesi yani, sanırım bi bug

NPClerin kişiliğini partine dahil etmeden öğrenemezsin. Buradaki sitede NPClerin özelliklerine bakabilirsin --> http://baldursgatehaven.net/index.php?topic=15.0 2. sayfada Minsc vardır, çoğu Baldur's Gate fanının vazgeçilmez karakteridir (benim de öyle) :) Minsc ile Edwin'i (güçlü bir Wizard'dır kendileri) partimde idare etmiştim Baldur's Gate II'de, ancak Baldur's Gate I'i henüz oynamadığımdan durum nasıl ben de bilmiyorum, belki Minsc ayrılmak isteyecek Edwin'i partide görünce (oyunu bitirenler daha iyi bilirler). O iki karakter evil kişiliğe sahip sanırsam...

• quote:

quote:

Xzar delidir, fazla elleme :) O ikisi gayet hınzır tiplerdir dikkatli olasın.

zaten fark ettim :) aralarında kavga ediyolar bazen...
    bu gemler bir işe yarıyor mu?

O kavgalar büyüyor aman diyim dikkat et, fazla tutma birbirine dalaşanları aynı yerde Montaran&Xzar ve Khalid&Jhareia aralarında kesin kavga eder, anca yüksek karizman varsa taraf seçebilirsin.

Ahanda destek kuvvet geldi :)

Minsc ile Edwin BG1 de aynı partide tutmak zor. Bir kere birinin kurtarmak istediğini öteki öldürmek istiyor. İkisi de bomba karakterlerdir. Evil partiler için Edwin vazgeçilmez bir büyücü (ekstradan büyü slotu ile gelir) Minscte good partilerin aranan delisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 30 Kasım 2012; 22:47:36 >

• BG2'yi ilk oynayışlarımızdan birinde, partide hem Edwin hem de Minsc vardı. Underdark'a kadar hiçbir sorun çıkarmadan geldiler, orada babalar birbirine girdi. Zaten ressurrection büyüsünü filan bilmiyorduk o yüzden Aerie'nin cesedi yanımızda taşıyorduk, bir de bunlar partiden çıkıp birbirine dalınca o partiyi orada bırakıp yeni bir oyun açmıştık. Sonrasında bu iki lavuğu yan yana getirmedim hiç...

khmerkoan

karakter yapılanması derken kastettiğin tam olarak nelerdir? Sadece str, vs gibi stat değerlerini sorduğunu sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TomAmca -- 30 Kasım 2012; 23:06:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TomAmca

BG2'yi ilk oynayışlarımızdan birinde, partide hem Edwin hem de Minsc vardı. Underdark'a kadar hiçbir sorun çıkarmadan geldiler, orada babalar birbirine girdi. Zaten ressurrection büyüsünü filan bilmiyorduk o yüzden Aerie'nin cesedi yanımızda taşıyorduk, bir de bunlar partiden çıkıp birbirine dalınca o partiyi orada bırakıp yeni bir oyun açmıştık. Sonrasında bu iki lavuğu yan yana getirmedim hiç...

Puhahah süpermiş, ben ilk oyunda yaşamıştım bunları çok. İkinci oynayışım oyunu yoldan Mont ve Xzarı aldım. Gittim handan Khalid ve Jha yı aldım.Üst kata çıkıp araştırdım, alt kata indim derken BAM. Jheria laf attı, pis Zhentarim diye al sana meydan kavgası

BG2 de Edwin'in değişiminden sonra çok güzeldir bu iki salağın dialogları

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.