Şimdi Ara

BAL 0 BERBAT BAL +9 yada -9 ses çok güzel..NEDENNNN??? :s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu sorum var... çok cins bişi yaaa :S

şimdi bende pioneer deh 1400r cd çalar var 4x45w gücünde. arkada 2 tane çook eski model 16cm pioneer kolon öndede orjinal fabrikasyon hopelörler var...

sorunum şu... şimdi bugün fark ettim ses 4 kolondayken basslar falan çok berbat.. sanki kolonlar patlakmış gibi kötü bir bass veriyor.. ancak bugün teybi kurcalarken BAL 0 ayarını +9 yada -9 yapıyorum yani sağ yada sol kolanlara alıyorum vee ses kalitesi mükemmel derecede artıyor.. bass ta müthiş çıkıyor sanki fak bir woofer var gibi... bunun sebebi nedir?? acaba bağlantıda bir sorun mu var?? sadece 2 kolonu daha iyi besliyordur ondan dicemde.. FAD 0 ayarını yani ön arka ayarını sadece arkaya yada sadece öne alıyorum yine değişen birşey yok.. ama BAL yani sağ solu sonuna kadar bi yöne aldığımda müthiş oluyor... neden 4 kolonu birden bu kalitede çalmıyor???? özellikle basslar müthiş farkediyor araba titriyor resmen.. çok garibime gitti 4 kolonda böyle çalsa daha ne isterim.. kolonlardan hiç menun değildim bass iğrenç geliyodu ama 4 kolonda böyle çalsa başka bişey istemem... 4 kolonuda bu kalitede nasıl çalabilir.. çalmasada bunun sebebini açıklarmısınız lütfen...

birde benm eski teypte pioneer kasetçalardı.. aynı olay ondada vardı.. ben heralde rayo eski dandik ondandır diyodum.. ama bugün fark ettim buda öyle... nasıl düzeltebilirim... eğer faydası olucaksa resimde çekip koyabilirm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft_fatalrhymer -- 6 Temmuz 2009; 12:57:34 >

• sağ veya soldaki hoparlörlrin birinin körükleri yırtılmış olabilir. kontrol ettiniz mi?
  • evet kardeş... vallahi ne diyim bu işte gerçekten kimse eline su dökemez.. hemen teşhisi koydun

arkadaki pioneerlerden birinin körük yırtık... yani bütün sorun bundan mı kaynaklanıyor? o körük sğlam olsa 4 kolonda öyle müthiş mi çalışacak? sen öyle diyosan öyledir elbet ama şahsen ben mantığını kavrayamadım.. çünkü sadece bi yöde değil iki yöndede güzel çıkıyor ses.. ortadayken kötü ama iki yönden birindeyken çok çok iyi.. faderde ise ön arka orta hiç bir değişiklik yok...

peki çözüm nedir?? komik gelebilir ama körüğü bantlasam yada bali yapan falan düzelmezmi???

• yardımcı olurmusunuz lütfen..
  • Durumunuzun özeti...........

Hoparlör bağlantılarınızda artı ve eksiler karışmış

Çözümü................

Teybin arkasından yada hoparlör üzerinden artı eksi uçları yer değiştirerek giderilir
    önemli bir durum değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ADAC

Durumunuzun özeti...........

Çözümü................

Teybin arkasından yada hoparlör üzerinden artı eksi uçları yer değiştirerek giderilir
    önemli bir durum değil

kardeş.. kesin bundanmıdır diyosun.. çünkü orjianl fabrikasyonla halen aynı.. eski radyoda böyledi yeni cd çalarıda aynı şekil bağladım... peki hepsimi yanlıştır yoksa sadece birinin yanlış olması bütün sistemi etkilermi... yerlerini değiştirip bi denerm bakalım düzelicekmi... yardım için saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

quote:

Durumunuzun özeti...........

Çözümü................

önemli bir durum değil

kardeş.. kesin bundanmıdır diyosun.. çünkü orjianl fabrikasyonla halen aynı.. eski radyoda böyledi yeni cd çalarıda aynı şekil bağladım... peki hepsimi yanlıştır yoksa sadece birinin yanlış olması bütün sistemi etkilermi... yerlerini değiştirip bi denerm bakalım düzelicekmi... yardım için saol

Evet sorununuz %99 ihitmalle oparlör baglantılarınızın dogru olmamasından ... hepsini teker teker kontrol etmelisiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En Kötü 8 Arkadaş Tipi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar dalga geçmiyorsunuz değilmi , yani sorun bu kesinlikle de , bu çok basit bir şey hani kafa buluyormuş gibi olduda ondan......

tüm audio ayarlarınız flat ( düz - ayarsız ) bile olsa artı eksi bağlantısı doğruysa yanliş bağlantıya göre çok daha iyi ses alırsınız hani....

eğer bu işte bir espiri varsa sıcaklara verin vala anlamadım :))
  • quote:

Arkadaşlar dalga geçmiyorsunuz değilmi , yani sorun bu kesinlikle de , bu çok basit bir şey hani kafa buluyormuş gibi olduda ondan......

tüm audio ayarlarınız flat ( düz - ayarsız ) bile olsa artı eksi bağlantısı doğruysa yanliş bağlantıya göre çok daha iyi ses alırsınız hani....

eğer bu işte bir espiri varsa sıcaklara verin vala anlamadım :))

yok kardeş yaa kafa falan bulma yok kusura bakma.. bugün bütün kolonları elden geciricem ondandrı büyük ihtimalde benim şaşarıdığım nokta arabanın orjinalden beri böyle olması... senelerdir böyle dinliyormuşum ona şaştım...

tekrar teşekkür ederim havalarda harbi çok fena... ama onla bi lakası yok kafa yerinde

• Bazı markalar teypsiz gelirdi eskiden sonradan bayiler burada taktırırlardı , mesela şimdilerde de kia sportage larda teyp değişimi yaparak satıyor bayiler double din dvd , monitör felan koyuyorlar hani , seninkide zamanında teybi sonradan konulmuş yada değiştirilmiş olabilir el değmiş ama tesisata , bazen olur ben de de olduydu , bir ara neredeyse 15 e bir teyp değiştiriyordum , para vardı huzur vardı :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.