Şimdi Ara

Bakteride Kromozom var mı?(Muallakta)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
15.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heat2797 -- 25 Şubat 2016; 0:06:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: doktoradayı_98

Tabiki var,genetik bilgi kromozomlarda bulunan DNA ile aktarılır,bakterilerde ekstra olarak plazmit de bulunabilir
    Bakterinin kalıtım materyalleri histon proteinine sahip olmadığından bu yapıya kromozom adı verilmez. Arkelerde ise bu protein olduğundan kromozoma sahiptir. Bakterilerin arkelerden farkını ayırt etme de bu bulgu kullanılmıştır.
    Genetik materyallerinin kromozom adını alması için histon proteinle çevrelenmiş olması lazım. Bakteri dışındaki canlılarda kromozom vardır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bakterilerde Kromozom Var mı?

Bakteriler, prokaryotik organizmalardır, yani çekirdek zarları veya diğer zarla çevrili organelleri yoktur. Bunun yerine, dairesel bir kromozom içerirler.

Bakterilerin kromozomları, hücrenin sitoplazmasında bulunan tek bir dairesel DNA molekülüdür. Bu kromozom, bakterinin hayatta kalması ve çoğalması için gerekli tüm genetik bilgileri taşır. Bakterilerde genellikle tek bir kromozom bulunur, ancak bazı türlerde birden fazla kromozom bulunabilir.

Prokaryotların kromozomları, ökaryotların kromozomlarından daha küçüktür ve daha az genetik materyal içerir. Bunun nedeni, prokaryotların çekirdek zarları olmadığından DNA'larının sitoplazmada proteinlerle serbestçe etkileşime girmesidir.

Arkebakterilerde de bakterilerde olduğu gibi dairesel bir kromozom bulunur. Ancak arkebakterilerin kromozomları genellikle bakterilerin kromozomlarından daha büyüktür ve daha karmaşık bir yapıya sahiptir.

Bakterilerin kromozomları, hücre bölünmesi sırasında çoğaltılır. Her yeni oluşan hücre, orijinal kromozomun bir kopyasını alır.

Bakterilerde kromozomun varlığı, onların canlı organizmalar olduklarını ve genetik bilgiyi depolama ve iletme kapasitesine sahip olduklarını gösterir. Bakterilerin kromozomlarını anlamak, antibiyotik direnci gibi bakteriyel hastalıkların tedavisi için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok
  • Hatta soruyu genelleştirelim bence.Hangi canlı türlerinde kromozom bulunmaz? Kromozomun bulunup bulunmaması neye göre belirlenir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heat2797 kullanıcısına yanıt
    Tabiki var,genetik bilgi kromozomlarda bulunan DNA ile aktarılır,bakterilerde ekstra olarak plazmit de bulunabilir

• quote:

Bakterinin kalıtım materyalleri histon proteinine sahip olmadığından bu yapıya kromozom adı verilmez. Arkelerde ise bu protein olduğundan kromozoma sahiptir. Bakterilerin arkelerden farkını ayırt etme de bu bulgu kullanılmıştır.
    Genetik materyallerinin kromozom adını alması için histon proteinle çevrelenmiş olması lazım. Bakteri dışındaki canlılarda kromozom vardır.
  • yoktur.

• doktoradayı_98 D kullanıcısına yanıt
    kromatin iplikler de taşınmaz mı genetik bilgi ? Sadece mitoz esnasında kısalıp kalınlaşarak kromozom haline gelmiyor mu ki bakteri de mitoz olmadığını da göz önünde bulundurursak kromozomu yok diyebiliriz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2025 jinekomasti olan var mı ?
    6 gün önce açıldı
    EKT tedavisi olan var mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bakterileerde kromozom yoktur kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal1500

Bakterileerde kromozom yoktur kardesim
    Bakterilerde kromozom vardırhttp://prntscr.com/a7iep7 buradan bilgiye ulaşabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygsyardimcisi

Bakterilerde kromozom vardırhttp://prntscr.com/a7iep7 buradan bilgiye ulaşabilirsiniz

Alıntıları Göster
    beyler kesin olarak nedir şimdi bir kısım vardır diyor bir kısım yoktur .Bana varmış ama farklı bir kromozom çeşidi varmış gibi geliyo sanırım
  • Var. Yanlış hatırlamıyorsam ebanın testlerinin birinde de var diye geçmişti. Haberiniz olsun

• Yoktur. Hayirli işler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrTouch

Yoktur. Hayirli işler
    Genetik bilgi aktarımı plazmitlerle sağlanıyor işte, bence önce plazmit denilmeli.Plazmit de kromozom sayılır mı?Bence sayılır ama muhakkak farkı vardır
    Ben biyolojiyle ilgili çok araştırma yaparım,okuduğum makalelerde "bakteri kromozomu" ifadesinin olduğu cümleler vardı.Yani bakterilerde kromozom vardır

• quote:

Ben biyolojiyle ilgili çok araştırma yaparım,okuduğum makalelerde "bakteri kromozomu" ifadesinin olduğu cümleler vardı.Yani bakterilerde kromozom vardır
    kromozom değildir. plazmit adı verilen halkasal dna vardır
  • Bakterilerde kromozom yoktur.Kromozom denebilmesi için dna nın proteinle çevrili olması gerek.Bunun için kromozom görülen ilk canlı arkeler.

Hocalara geldiğin 101 soruda ygs bioloji nin son videosunun başında adam bir soruda bakterilerde 1 kromozom olduğundan bahsediyo var yani galiba.

• inekmatur ABİNİZ cezali oldugu icin iletmemi istedi:

Bakteride tek bir halkasal kromozom bulunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TSMExcellency

inekmatur ABİNİZ cezali oldugu icin iletmemi istedi:

Bakteride tek bir halkasal kromozom bulunur.
    öncelikle plazmit denen şey dna dan farklı bir yapıdır.ek dna gibi bir şey.yani kromozom yok, plazmit var demek yanlış.ikisi de var diye biliyordum ben amaa şu histon proteini denen olay çok mantıklı geldi.olmayabilir de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4BAE130DE

öncelikle plazmit denen şey dna dan farklı bir yapıdır.ek dna gibi bir şey.yani kromozom yok, plazmit var demek yanlış.ikisi de var diye biliyordum ben amaa şu histon proteini denen olay çok mantıklı geldi.olmayabilir de

Alıntıları Göster
    arkadaşlar direk kromozom adı altındaysa eğer yok dediğinize göre,

ama bakteriye özgü vs. gibi bir şey derse o zaman var diyebilir miyiz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.