bunu izlemiştim ama ne zaman görsem izlerim gerçekten adamı kutlamak lazım bu videoyu izleyip 1 ton suyu bile kurtarmışsak ne mutlu bize
gerçekten duyarlı olunması gerekiyor üst konu olsun
quote:
Orjinalden alıntı: Cqr24
Aslında bu olay çok korkutucu deil milleti bazı kitleler bu konuda şimdiden güzel bir şekilde uyarsa hiçbir şekilde sorun olmayacak
Geçen pikniğe gittik ağaç söküyor belediye büyükler böyle yaparsa ormandaki dağdaki ağaçları sökerse tabi kuraklık olur..
Bide söyle birşey war küresel ısınma dewam ederse kutupdaki buzların erimesiyle bazı yerler sular altında kalacak buda başka bir korkutucu sorun
Bazı arkadaşlar kıyamet alameti falan demiş kesinlikle alakası yok sadece insanların düzeltebilceği şeyler bunlar
Çok saçma konuştuğunu söylemek isterim.Nereye kadar düzelteceksin hadi bugün bütün insanlık çevreye suya küresel ısınmaya, avlanmaya, ağaçlandırmaya duyarlı oldu eee nolacak sence?Ben sana söyleyeyim sadece kıyamet biraz daha gecikir.Tabi böyle birşey asla olmaz takdir-i ilahî Allah ne zaman isterse o zaman kopar kıyamet.Bence de bunlar kıyamet alameti.Kıyamete yakın insanların çok büyük bir çoğunluğu müslüman olacak.Dünyada hastalıklar artacak, dünyanın ömrü bitiyor artık.İnsanların çoğu müslüman olacak çünkü bakacaklar ki insanlık tükeniyor, hayat bitiyor ee demeyecekler mi bunun sonu nereye gidiyor diye?Tabiki sonsuz hayata kıyamete ve sonrasında ebedî cennet ve cehennem hayatına. Sen hiç düşünmedin mi?Bir sürü fosiller sergileniyor müzelerde.Bir dinazor iskeletinin üzerinde 5milyar yıl öncesi diyo.Şuan insanların bildiği yazılı olarak bilinen tarih en fazla 2000 yıl milattan önce ve ondan sonraki 5000 yıl desek.7000 yıldır bizim ırkımızın insanlığın varolduğunu biliyoruz.EEE nerde bu 5 milyar yıl?Sence bir gezegen için bu yeterli bir sene değil mi?Herşeyin bir sonu var.Dünyanınki de geliyor.Bence bu da en büyük kıyamet alametidir.İnsanlığın artık bazı şeylerin farkına varması lazım herşey oyun da değil, iş de değil.
güzel video...ancak geri dönüşü yok ozon tabakası delindi ve bu geri dönülemez bir başlangıç...en fazla 30-40 senemiz var bu sadece geçiktirilebilir o da çok bir zaman değil...ve arkadaşlar acı ama gerçek bir şey küresel ısınmanın en büyük destekçisi Türkiye ve Amerikadır Kyotoyu hala imzalamadık...shell ve bp kazançları için küresel ısınmayı başlatan en büyük etkeni oluşturmaktadır...ve 1 damla su 6 bin ton su demektir...lütfen dikkat edin damlayan bir suyu gördüğünüzde üşenip kapatmamazlık yapmayın...K.Odan daha önemli inanın..
quote:
Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek
güzel video...ancak geri dönüşü yok ozon tabakası delindi ve bu geri dönülemez bir başlangıç...en fazla 30-40 senemiz var bu sadece geçiktirilebilir o da çok bir zaman değil...ve arkadaşlar acı ama gerçek bir şey küresel ısınmanın en büyük destekçisi Türkiye ve Amerikadır Kyotoyu hala imzalamadık...shell ve bp kazançları için küresel ısınmayı başlatan en büyük etkeni oluşturmaktadır...ve 1 damla su 6 bin ton su demektir...lütfen dikkat edin damlayan bir suyu gördüğünüzde üşenip kapatmamazlık yapmayın...K.Odan daha önemli inanın..
Ne yani şimdi onu imzalamadık diye bu kadar sonucu bize mi yüklüyorsun?Yıllardır büyük okyanusta atom bombası denemeleri yapan Türkiye'ydi zaten.Yıllardır Türkiye'de üretilirdi zaten her türlü parfümler ''eau de toilette'' ler.Yıllardır Türkiye mi deldi bu ozon tabakasını.Ben biz sütten çıkmış ak kaşığız da demiyorum.Herşeyi biz yaptık ya da hepsini ABD, ya da hepsini Japonya, Çin, İngiltere yaptı da demiyorum.Bu kaçınılmaz bir son ve bu son da KYOTO MYOTO dinlemez şu ana kadar dünyayı bu hale getiren insanlıktı.Bunlar zaten olacaktı ve dediğin gibi en fazla da geciktirilebilir.Ben buna inanıyorum.Tüm dünya bilinçli de olsa, bir gün bizim soyumuzdan gelen insanlar susuzluktan kavrulacak, nefes alacak ama oksijen alamayacak soluduğu şeyin bile kalitesini bilecek, içtiği şeyler suya benzer kimyasallar olacak.Maalesef bu insanlığın dünyanın sonu.Zaten kıyamet dediğimiz şeyde 2-3 saniye arasında olacak büyük birşy değildir tamamıyla.Tamam onlar da var, güneş sistemi bozulacak dağlar ters düz olacak,Denizler taşacak fışkıracak, yerler yarılacak falan ama bunlar da kıyametin alametleridir bi manada kıyameti bize gösteren belirtilerdir.
Kıyametle ilişkisini çözemiyorum...insanoğlu bencil olmasaydı aç gözlü olmasaydı şimdi bu durumda mı olurduk? her şeyide ilahi bir güce bağlamak yanlıştır bence
Bu arada KYOTOYU imzalarsak inan çok şey değişecek...termik santraller kapatılsın diyor dünya bas bas bağrıyor biz hala doğuda termik santral üretiyoruz bu mudur yani??
quote:
Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek
Kıyametle ilişkisini çözemiyorum...insanoğlu bencil olmasaydı aç gözlü olmasaydı şimdi bu durumda mı olurduk? her şeyide ilahi bir güce bağlamak yanlıştır bence
Bu arada KYOTOYU imzalarsak inan çok şey değişecek...termik santraller kapatılsın diyor dünya bas bas bağrıyor biz hala doğuda termik santral üretiyoruz bu mudur yani??
İnsanoğlunun bencilliğiyle hiçbir alakası yok sonuçta insanoğlu bencil de olsa paylaşsa da korusa da bu noktaya gelinecekti ve gelindi. Ayrıca inan herşeyin içinde bir ilahi güç vardır. KYOTO yu imzalarsak sana ne olacağını söyleyim.KYOTO yu imzaladık termik santraller kapatıldı.Sonra da susuz kalmak yerine elektriksiz kalıcaz.Hayat yine duracak.Günde en az 4-5 saat elektrik kesintileri iş yerlerindeki aksamalar ülkede bir mutsuzluk, isyan olacak.Sanki Türkiye'de alternatif enerji kaynağı kaç tane daha var?Kaç tane nükleer santralimiz var?Amerika'nın imzalamaması yanlış bence ama Türkiye bu koşullara uygun bir ülke değil.Sana bir örnek vereyim; Türkiye'ye hızlı tren geldi diye 1.5 sene önce flan çok büyük bir reklam yapılmıştı, yok İstanbul-Ankara arası 2 saat e düşecek.Komşu vilayetler arası yarım saat olacak falan filan.EE noldu sonucunda hızlı tren hız yaptı trenler raydan çıktı noldu bi getirisi oldu mu peki?Olmadı.Neden?Çünkü Türkiye'nin ray yapısı demir yolları hızlı trene avantajlı değildi.Sonucunda da böyle oldu.Şimdi biz de KYOTO yu imzalarsak, sonuçlar benim dediğim gibi olacak.Kaş yapayım derken göz misali olacak.
çok güzel video elimizden geldiğince çevremizdekilerre izletmeye çalışalım şimdiden dağıtan herkese teşekkürler
Çok güzellllll . Yapanlara teşekkür ederiz. Su kaynaklarımızın yarısı kurudu biraz duyarlı olalım. Köylerde su sorunu olmaz ama bizim yaşadığımız yerlerde su kaynakları bitti denecek kadra azlar. Lütfen sularımızı bilinçli kullanalım
quote:
Orjinalden alıntı: __king__
"Su gidior Su..."
"Bi durupta ne kadar susuz dayanabileceginizi ölcün bakalım 5 saat 6,7,8 veya 10 veya 1 gün ama şimdi rahatız die paso boşuna harcıoz yarın 2 3 gün suyu zor bulucaz.LüTFeN DiKKaT EDeLiM..."
Oruç tutuyosan o zaman anlarsın bütün gün boyunca susuz kalmak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme