Şimdi Ara

Bakaya iken askere gitmek..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim son tecilimin bitiş tarihi bu sene başıydı ve kağıtta yazdığına göre bakaya olmuş durumdayım. Şimdi kasım celbinde askere gitmek istiyorum. Bir keresinde (şubat ayıydı) şubeye gittiğimde bana sen bakaya olmuşun teslim olduğunda hemen işlemlerin başlar 2 gün içinde asker olursun demişti (sistem çalışmıyordu şansıma işlemlerimi başlatamamıştı) bana sen git kendini hazırla öyle gel demişti. Nette yine benim durumuma yakın bir arkadaş sormuş onu buldum ona da aynı şeyi söylemişler bakaya olanlara silüs verilmiyor hemen apar topar gönderiyorlar celp döneminde git devre kaybı olma demişler. Şimdi benim amacımda bu, eğer apar topar alırlar ise celp döneminden 4-5 gün önce gitmeyi planlıyorum ama kasımda askere kesin gitmem lazım biliyorsunuz başvuru tarihleri bu hafta bitiyor. Benim kasım 15 gibi şubeye gittiğimde bana sen kasımda gidemezsin bu saatten sonra diyip şubat ayına bırakma ihtimalleri var mıdır? Yada içinde bulunduğum durum için tavsiye edeceğiniz şeyler nelerdir?

not: Rica edeceğim konu hakkında kesin bilgili arkadaşlar bilgilerini paylaşsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinay16 -- 25 Ekim 2010; 9:43:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kinay16

Arkadaşlar benim son tecilimin bitiş tarihi bu sene başıydı ve kağıtta yazdığına göre bakaya olmuş durumdayım. Şimdi kasım celbinde askere gitmek istiyorum. Bir keresinde (şubat ayıydı) şubeye gittiğimde bana sen bakaya olmuşun teslim olduğunda hemen işlemlerin başlar 2 gün içinde asker olursun demişti (sistem çalışmıyordu şansıma işlemlerimi başlatamamıştı) bana sen git kendini hazırla öyle gel demişti. Nette yine benim durumuma yakın bir arkadaş sormuş onu buldum ona da aynı şeyi söylemişler bakaya olanlara silüs verilmiyor hemen apar topar gönderiyorlar celp döneminde git devre kaybı olma demişler. Şimdi benim amacımda bu, eğer apar topar alırlar ise celp döneminden 4-5 gün önce gitmeyi planlıyorum ama kasımda askere kesin gitmem lazım biliyorsunuz başvuru tarihleri bu hafta bitiyor. Benim kasım 15 gibi şubeye gittiğimde bana sen kasımda gidemezsin bu saatten sonra diyip şubat ayına bırakma ihtimalleri var mıdır? Yada içinde bulunduğum durum için tavsiye edeceğiniz şeyler nelerdir?

not: Rica edeceğim konu hakkında kesin bilgili arkadaşlar bilgilerini paylaşsınlar.

askerlik şubesine gidip gereken işlemler yapıldığı anda düştüğün acemi birliğin belli olup hemen yol vericekler dostum..

eğer bakaya yada yoklama kaçağı gibi bir durumun olmasaydı ileriki bi tarihe asker fazlalığı var diyip sallıyabilirlerdi ama bu tip durumlarda yapmıyorlar hemen yol verip (2 veya 3 gün daha fazla olmaz) askere alırlar...

90/4 tertipler şuanda gidiyorsa sana tavsiyem vakit kaybetmeden askere gitmen

ayrıca bakaya kaldığın için büyük ihtimal senden ifade gibi birşeyde alıcaklar ve büyük ihtimal askerde yada askerlik bittikten sonra mahkemeye çağırırlar ve bunla alakalı belli bir para ödemek zorunda kalabilirsin.. ceza işlemleri var...

bende şuanda 90/1 olarak askerliğimi yapıyorum yoklama kaçağı olmuştum o sebepten dolayı biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylönen -- 25 Ekim 2010; 16:41:46 >

• Valla dostum söz konusu askeriye oldugunda hiçbirşey kesin değil.Ben ailevi bir takım sebeplerden dolayı 2 yıldır bakayayım.(Anne baba ayrı bir kardes üni de biri lisede peder ortalarda yok )2.5 haftadır silüs almaya çalışıyorum.Hane bir tırsma durumu söz konusu olur ya şubeye giderken.Bir "çükmeseler bari" edasıyla gidersin ya.Gittim çaktım selamı bana silüs verin dedim.Neden bakaya kaldıgımı felan anlattım.Şimdi git haftaya gel dediler.Ertesi hafta bir daha gittim şubede yarın denetim var dedi başından attı memur beni.Bu hafta yine gideceğim yine başlarından atacaklar.Ya düşün 2 yıldır bakayasın herhangi bir hukuki gerekçe de gösteremiyorsun.Gidiyorsun teslim olmaya hani fiziksel bir sakatlık olsa görünürde eyvallah dicemde...Teslim almadılar lan.Garip değil mi?Tamam cezayada razıyız da derdim celp döneminde sevkedilmekti.Dönem geçti ne bok yicem bilmiyorum :)Acemilik zaten Yeni Foça 7. Jandarma Komando Eğitim alayı.Kan alacaklar :) Gidiyorum "Ben hazırım çükün!" diyorum haftaya gel diyorlar.Yane kısacası burada okuduklarınızla bir genelleme yapmayın arkadasım.Yok öyle bir dünya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    Askere gideceğim (Muaf oldum)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.