Şimdi Ara

Bakaya Durumda Yüksek Lisans Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli arkadaşlar,

    Bu ayın 26'sında 26.06.2018'de tecil hakkım bitiyor. Bakaya duruma düşeceğim.

    Ales'e girdim. Puanımı aldım. Şimdi yüksek lisans için başvurup tezli olarak askerliğimi erteletmek istiyorum. Ancak çoğu üniversite haziran-temmuz arası ilana çıkıyor.

    Yani başvuru kesin kayıt derken ağustos-eylül'ü bulur... Eylülün 15'ini buldu diyelim. 2 -3 ay bakaya duruma düşmüş olacağım. Kpss sınavı ve diğer kurum sınavlarına hazırlandığım için bu süreçte askerde olmak istemiyorum.

    Bu süreçte benimle aynı durumu daha önce yaşamış ya da bilgi sahibi olan arkadaşların, ağabeylerimin yardımlarını bekliyorum. Bu konuda beni düşündüren asıl mesele şu; Mesela süre bitiminde yoklama tarihinde askerlik şubeye gidip sağlık kontrolleri vs gibi şeylerden geçiyoruz. Sonra da bize askerlik için bir gün veriyorlar. Genelde bu süre sanırım 3-6 ay arası oluyor. Ben de yoklama günü geldiğinde şubeye gidip belgeleri teslim etsem 3-6 ay arası bir süre verecekler. Bu süre içerisinde yüksek lisansa yerleşmem durumunda tekrardan şubeye giderek tecil işlemini gerçekleştirebilir miyim?

    Sınav stresimin yanında bir de bu stres sardı bedenimi...Yorum ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.







  • 26.06.2016'da mezun olup 2 yıl tecil mi yaptırdın? E devlette mezuniyet tarihinden 2 sene sonrasını gösteriyor. Herkes haziranda mezun olduğu için bu tarihler gözükür. Askerlik şubesinden kağıt almaya gidersen aldığın kağıtta 30 eylül 2018'e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazacaktır. Senin düşündüğün gibi olsa herkes haziranda mezun oluyor eylülde yüksek lisansa kayıt oluyor arada bir sürü bakaya olur.
  • Aynı durumdayız hocam benim de tecilim gelecek hafta pazartesi bitiyor. Yüksek lisansa kayıt olacak herhangi bir üniversite arayışına girdim. Tam emin olmamakla birlikte sanırım tecil bitince askerlik için başvuru yapacağız celp dönemi gelene kadar da bi üniversiteye kayıt olmamız gerekiyor.
  • Benim tecil sürem normalde 1 sene içersinde bitiyor bu süre zarfında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ben de. Sistemlerindeki sorunlardan ötürü tam olarak tecilimi gerçekleştiremedim, tutanak da tutuldu üstelik para cezası da yediğimi öğrendim Gerçekten hayret edilecek bir durum. Hala bakaya durumundayım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resh_aykut -- 26 Haziran 2018; 2:52:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.