Şimdi Ara

Bakan tıpa 5 yıl biçti tüm meslekler çöp oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen gün utanmadan tvye çıkıp biz karstaki kardeşimizde okusun diye üni yaptık diyor eyvallah hadi ondan yaptın senin istediğin oldumu karstaki okula karstan çok puanı anca oraya yettiği için giden insanlar gider oldu sonuç fazla mezun yığılma mesleklerin değerlerini kaybetmesi bide utanmadan bakan tıp için 5 yıl verdi doktor açığı kapancakmış yani diyor ki tıpta öğretmenlik oldu olucak yığılmalar işsizlikler başlayacak.

ilk olarak fen edebiyat ikinci olarak bu fakülteleri kapatmak gerek bi vasfı yok eğitim fakültesinin bile yok yakında hukukuda tm3 e çektiler oda bu meslekler gıbı bır zamanların popüler mesleklerinden olup tozlu raflarda yerini alıcak tıpada 5 yıl verıyorum.

gençler yazan yazsın lafım yok sadece öneri verıyorum bakın bir zamanların en revaş mesleği öğretmenlik bile yok oldu son 10 yılda gitti en popüler para kazandıran meslek gazetecilik 15 yıldır tozlu raflarda duruyor toplumun göz bebeği tiyatroculuk bile yok artık dizilerde rolleri parselleyip cast oyuncularına verıyorlar mühendislik patladı son 2 yılda iibfde öyle hukukda 2 3 seneye patlıyacak durumda tek önü açık tıp onada bakan 5 yıl vermiş 5 yıl sonra doktor açığı kapanıcakmış.

burda demek istediğim bakanın tıpa 5 yıl vermesi demek ülkede tüm mesleklerin artık çöpe dönmesi gerek bu kadar insan napsın ne yazsın anlamıyorum tüm meslekleri öldürdüler resmen sitem ediyorum yani.

Meslek yok olmaz mezun çok verdikçe yığılma olur ondan bahsediyorum ülkenin çivisi çıktı yemin ederim bir zamanlar 2000lerde gazetecilik doktordan çok kazandıran pıpüler meslekti misal hükümetin politikaları yüzünden en iyi gazeteciler hapse girdi yok oldu herkese formasyon verip öğretmen yaptılar öğretmenlik bitti iibfyi bıtırdıler her yere üni açtılar mühendislik bitti hukukaa 150 bin sınır koyup tm3e alıp mesleği kararttılar.

olum eskiden bu ülkede 10 yıl önce tv oyuncusunun bile saygınlıgı vardı şimdiki dizilerde oynayan tipleri sokakta görsem yüzüne bakmam adamlar sanatçılığı bile öldürmüş.

he din tüccarlığı ve ilahiat asla tükenmez utanmasalar doktorların yerine bile muskacı üfürükçü koyucaklar.

bunların tek sebebi işsizliği az gösterme politikası yani kısaca 18 yaşında işsiz olmuyosun seni 4 yıl daha öteliyor iyi tuzak sırf bunun uğruna bu kadar üni açıp meslekleri karartmaya gerek yoktu hakkımı helal etmicem asla.

Doktor değilim ancak tıpa 5 yıl biçmek bana bile dokundu ve ülkenin battıgını gördüm 5 yıl sonra öğretmen gibi işsiz ve fazla doktor güruhu görücez buda bi ülke için ne kadar kötü siz düşünün.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ’nun “20 bin
    doktor açığımız var” açıklamasına Türk Tabipler Birliği
    (TTB) Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan’dan yanıt
    geldi. Prof. Aktan, Türk Tabipler Birliği’nin hekim
    istihdamı raporuna göre, Türkiye’de önemli bir doktor
    açığının bulunmadığını sadece hekim dağılımda
    problem olduğunu kaydetti. Bunun da hekimlerin
    daha çok büyük şehirlere yığılmasından
    kaynaklandığını dile getiren Aktan, “Bir defa bu çok
    açık ve net. Sağlık Bakanlığı şuradan yola çıkarak 20
    bin açık var diyor.

HEKİMLİK TAŞERONLAŞTIRILIYOR
    OECD ülkelerinde ortalama 5 bin dolar sağlığa
    harcanıyor. Bizde 800-850 dolara yeni ulaştı. Yani
    hiçbir rakamımız OECD’ye uymuyor” dedi.
    Prof. Dr. Aktan şöyle devam etti: “2006 yılında tıp
    fakültelerine alınan öğrenci sayısı 4 bin 500’dü.
    Geçen sene 11 bin 500 öğrenci alındı. Hedeflenen
    rakam 14 bin. Şuan işsiz hekim yok ama 5 sene
    sonra Türkiye’de işsiz hekim ordusu sorunu baş
    gösterecek. Rakamlar bunu gösteriyor. Sağlığı ticari
    hale getiriyoruz. Özelleştirilen sağlık sisteminde
    maalesef kalite gözardı ediliyor.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuqberk06 -- 21 Kasım 2015; 2:39:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin karın ağrın ne? Bırak da buna insanlar karar versin.Böyle bir sey yazma gereği duyduğuna göre bir şey canını acıttı.Ayrıca illa bir seye karışmak gerekecekse o mevzun değil mezun diye yazılır.

Edit:Başlığı iibf mevzunu tarzından genele yaymışsın,şimdi daha da ilginç oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insurgent -- 21 Kasım 2015; 1:42:20 >
  • iibfde ortalama yerlerden mezun olsan bile kendini geliştirsen çakma acun olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: insurgent

Senin karın ağrın ne? Bırak da buna insanlar karar versin.Böyle bir sey yazma gereği duyduğuna göre bir şey canını acıttı.Ayrıca illa bir seye karışmak gerekecekse o mevzun değil mezun diye yazılır.

Edit:Başlığı iibf mevzunu tarzından genele yaymışsın,şimdi daha da ilginç oldu

yazarsa yazsın karışan yok piyasaya girdiklerinde işsizim diye ağlamasınlar şuan tıp en önde onada bakan 5 yıl verdi yani 2001 sonrası tıpçılarda açıkta kalıcak öğretmenlik gibi doktor fazlalığı olucak demek insanların gerceklerı bılmesı gerek hukukta 3 4 yıla patladı patlıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuqberk06 -- 21 Kasım 2015; 2:41:22 >
  • up

• herkes atıp tutuyor şunu okudum işsiz kaldım vs bu işler sadece diplomayla olsaydı ohoooo.
    Bütün mesleklerde kendini geliştirirsen işsiz kalmazsın merak etme.
    Ama eğitim fak. Farklı onların ozel sektor şansı neredeyse yok gibi devlet bunun planlamasını tabii ki yapması gerekirdi ama bu kadar fazlalık varken işsizler atanamayan ordusu varken hala eğitim fak. Tercih etmek doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56E660C12 -- 21 Kasım 2015; 2:53:56 >
  • Psikolog adayı kardeşim sakin ol. Sağlık bakanı 2020'de hekim sıkıntımız hafifleyecek diyor. Bak bitecek değil; hafifleyecek! Eleman açığı olan ender mesleklerden biri. 5-10 yıla doktor açığı azalacak; mühendislik yaz bence demek gerçekten ironi. Etraf işsiz mühendis kaynıyor la!   http://www.iha.com.tr/haber-iste-resmi-agizdan-turkiyenin-doktor-acigi-334599/ Yine de bu sayı yetmeyecek. Al bak her ülkelere göre her 1000 kişiye düşen doktor sayısına.http://www.gazetevatan.com/avrupa-nin-cok-gerisindeyiz----522051-saglik/  Sonlardayız 1,7 doktor ile. Daha uzun yıllar avrupa seviyesine ulaşamayız bu gidişle. 2020'de de yine millet sıralarda bekleyecek. Hekim sıkıntısından 2dk olmadan muayene edip yollayacaklar hastaları. Yine hekim sıkıntısından asistan hekimlere iki günde bir nöbet yazacaklar. Keşke hekim açığı kapansa da hekimler insani şartlarda çalışıp daha iyi hizmet verebilse. Bazı akbabalar hekim açığının azalmasıyla hekimliğin biteceğini sanıyorsa hayal dünyalarında yaşamaya devam etsinler o zaman. Çıkar şimdi kafanı ve dışarı bak. Şu an 3 tane dişçi özel muayenesi görebildim. Şu an diş hekimi fazlası var mı? Var. Peki maaşları nasıl? Doktor kadar alıyorlar neredeyse. Mezun olduktan sonra Kpss benzeri bir sınava mecbur bırakılıyorlar mı devlete atanmak için? Hayır. İşleri garanti. Kalkıp da şu an inanılmaz bir eleman açığı olan doktorluğun 5-10 yıl gibi bir süre içerisinde bitip; atanmak için de Kpss benzeri bir sınav konulacağını sananlar hayal görmeye devam etsin ne diyelim. Yıllardır duyuyoruz zaten doktorluk bitecek diye. 10 yıl önce de senin gibi felaket tellalığı yapanlar vardı... Ayrıca sürüyle özel hastane yapılıyor. Bu hastanelerde amele çalıştırmayacaklar herhelde. Devlette daha çok uzun yıllar iş garanti zaten. Eee problem nedir? Çekememezlik mi rakip elemek mi? Yoksa doktor düşmanlığı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 21 Kasım 2015; 2:59:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

Psikolog adayı kardeşim sakin ol. Sağlık bakanı 2020'de hekim sıkıntımız hafifleyecek diyor. Bak bitecek değil; hafifleyecek! Eleman açığı olan ender mesleklerden biri. 5-10 yıla doktor açığı azalacak; mühendislik yaz bence demek gerçekten ironi. Etraf işsiz mühendis kaynıyor la!   http://www.iha.com.tr/haber-iste-resmi-agizdan-turkiyenin-doktor-acigi-334599/ Yine de bu sayı yetmeyecek. Al bak her ülkelere göre her 1000 kişiye düşen doktor sayısına.http://www.gazetevatan.com/avrupa-nin-cok-gerisindeyiz----522051-saglik/  Sonlardayız 1,7 doktor ile. Daha uzun yıllar avrupa seviyesine ulaşamayız bu gidişle. 2020'de de yine millet sıralarda bekleyecek. Hekim sıkıntısından 2dk olmadan muayene edip yollayacaklar hastaları. Yine hekim sıkıntısından asistan hekimlere iki günde bir nöbet yazacaklar. Keşke hekim açığı kapansa da hekimler insani şartlarda çalışıp daha iyi hizmet verebilse. Bazı akbabalar hekim açığının azalmasıyla hekimliğin biteceğini sanıyorsa hayal dünyalarında yaşamaya devam etsinler o zaman. Çıkar şimdi kafanı ve dışarı bak. Şu an 3 tane dişçi özel muayenesi görebildim. Şu an diş hekimi fazlası var mı? Var. Peki maaşları nasıl? Doktor kadar alıyorlar neredeyse. Mezun olduktan sonra Kpss benzeri bir sınava mecbur bırakılıyorlar mı devlete atanmak için? Hayır. İşleri garanti. Kalkıp da şu an inanılmaz bir eleman açığı olan doktorluğun 5-10 yıl gibi bir süre içerisinde bitip; atanmak için de Kpss benzeri bir sınav konulacağını sananlar hayal görmeye devam etsin ne diyelim. Yıllardır duyuyoruz zaten doktorluk bitecek diye. 10 yıl önce de senin gibi felaket tellalığı yapanlar vardı... Ayrıca sürüyle özel hastane yapılıyor. Bu hastanelerde amele çalıştırmayacaklar herhelde. Devlette daha çok uzun yıllar iş garanti zaten. Eee problem nedir? Çekememezlik mi rakip elemek mi? Yoksa doktor düşmanlığı mı?

bunu ben uydurmuyorum aç oku resmi makamlar açık açık diyor kimseyi eleme lüksüm yok benim tek olacağım hekimlik veterinerliktir 500 alsamda veteriner olurdum heralde. He amaç paraysada zaten olmam daha insanı şartlarda şef aşçılar zaten uzman doktorlar kadar para alıyor sizde doktorluğu kutsallaştırıp el üstünde tutmayın kardeşim gerçekleri biri görün bu olsada sana zararı yok 5 sene sonra tıp okuyacak düşünsün şimdi sana şef aşçı uzman doktır kadar alıyor desem hemen savunmaya geçip kazanmadığını inkar ediceksin malesef alıyor aşçılık yapıp server yapan insan sayısıda doktordan fazla.i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuqberk06 -- 21 Kasım 2015; 3:11:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuqberk06

quote:

Psikolog adayı kardeşim sakin ol. Sağlık bakanı 2020'de hekim sıkıntımız hafifleyecek diyor. Bak bitecek değil; hafifleyecek! Eleman açığı olan ender mesleklerden biri. 5-10 yıla doktor açığı azalacak; mühendislik yaz bence demek gerçekten ironi. Etraf işsiz mühendis kaynıyor la!   http://www.iha.com.tr/haber-iste-resmi-agizdan-turkiyenin-doktor-acigi-334599/ Yine de bu sayı yetmeyecek. Al bak her ülkelere göre her 1000 kişiye düşen doktor sayısına.http://www.gazetevatan.com/avrupa-nin-cok-gerisindeyiz----522051-saglik/  Sonlardayız 1,7 doktor ile. Daha uzun yıllar avrupa seviyesine ulaşamayız bu gidişle. 2020'de de yine millet sıralarda bekleyecek. Hekim sıkıntısından 2dk olmadan muayene edip yollayacaklar hastaları. Yine hekim sıkıntısından asistan hekimlere iki günde bir nöbet yazacaklar. Keşke hekim açığı kapansa da hekimler insani şartlarda çalışıp daha iyi hizmet verebilse. Bazı akbabalar hekim açığının azalmasıyla hekimliğin biteceğini sanıyorsa hayal dünyalarında yaşamaya devam etsinler o zaman. Çıkar şimdi kafanı ve dışarı bak. Şu an 3 tane dişçi özel muayenesi görebildim. Şu an diş hekimi fazlası var mı? Var. Peki maaşları nasıl? Doktor kadar alıyorlar neredeyse. Mezun olduktan sonra Kpss benzeri bir sınava mecbur bırakılıyorlar mı devlete atanmak için? Hayır. İşleri garanti. Kalkıp da şu an inanılmaz bir eleman açığı olan doktorluğun 5-10 yıl gibi bir süre içerisinde bitip; atanmak için de Kpss benzeri bir sınav konulacağını sananlar hayal görmeye devam etsin ne diyelim. Yıllardır duyuyoruz zaten doktorluk bitecek diye. 10 yıl önce de senin gibi felaket tellalığı yapanlar vardı... Ayrıca sürüyle özel hastane yapılıyor. Bu hastanelerde amele çalıştırmayacaklar herhelde. Devlette daha çok uzun yıllar iş garanti zaten. Eee problem nedir? Çekememezlik mi rakip elemek mi? Yoksa doktor düşmanlığı mı?

bunu ben uydurmuyorum aç oku resmi makamlar açık açık diyor kimseyi eleme lüksüm yok benim tek olacağım hekimlik veterinerliktir 500 alsamda veteriner olurdum heralde. He amaç paraysada zaten olmam daha insanı şartlarda şef aşçılar zaten uzman doktorlar kadar para alıyor sizde doktorluğu kutsallaştırıp el üstünde tutmayın kardeşim gerçekleri biri görün bu olsada sana zararı yok 5 sene sonra tıp okuyacak düşünsün şimdi sana şef aşçı uzman doktır kadar alıyor desem hemen savunmaya geçip kazanmadığını inkar ediceksin malesef alıyor aşçılık yapıp server yapan insan sayısıda doktordan fazla.i

Kim kandırdı seni? Aşçılar doktor kadar alıyormuş Seni ciddiye almakla hata etmişim. Burada rakip elemene gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

Kim kandırdı seni? Aşçılar doktor kadar alıyormuş Seni ciddiye almakla hata etmişim. Burada rakip elemene gerek yok.

şunu yazıcağını adım gibi biliyordum amcam dedeman oteller zincirinde şef aşçı ve 8 k maaşı var şuan işten çıksa 8kdan alacağı tazminatı sen hesapla milyon dolarlık aşçılar listesini görmedin sanırım bir ara hastahanelerden çıkta oteller zincirine gir mutfak bir otel için ne demek onu öğren. Bir otelde kışın kimse maaş almaz ancak şef aşçılar alır çünkü mutfak bir otelin en fazla gelir ve gider sağladığı yerdir. Tabi egoist kendı dısında her meslegı kucumseyip kendinden baska mesleklerın kendı kadar kazanmasını hazmedemeyen bir doktor adayıyla konuşuyorum ne sanıyorsun uluslar arası oteller zincirlerinde 2 k maaşla çalıştıklarınımı emin ol benim amcam şuan bi doktordan daha zengin :)

Oldu olucak hilton otelindeki şef aşçı maaşınada 3k de güleyim. Bir dönercininde 5 k kazandığunı ankara kızılayda bir kafenin aylık 30 40 k geliri oldugunu unutma yıyecek sektörünü hafife alıyorsun.

benim annem lise mezunu tasarımcı moda evinde sen ona terzi de 5 k maaş alıyor çünkü sahibine her ay 15k rahat kazandırıyor size kalsa en iyi sizsiniz şimdi annemin 5 k almasınıda yediremezsin babam psikolog o kazanmadı hiç o kadar maaşı olmadı. çünkü annem bir elbiseyi orda 400e dıkıyotsa kadın 1k civarına satıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuqberk06 -- 21 Kasım 2015; 3:49:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

şunu yazıcağını adım gibi biliyordum amcam dedeman oteller zincirinde şef aşçı ve 8 k maaşı var şuan işten çıksa 8kdan alacağı tazminatı sen hesapla milyon dolarlık aşçılar listesini görmedin sanırım bir ara hastahanelerden çıkta oteller zincirine gir mutfak bir otel için ne demek onu öğren. Bir otelde kışın kimse maaş almaz ancak şef aşçılar alır çünkü mutfak bir otelin en fazla gelir ve gider sağladığı yerdir. Tabi egoist kendı dısında her meslegı kucumseyip kendinden baska mesleklerın kendı kadar kazanmasını hazmedemeyen bir doktor adayıyla konuşuyorum ne sanıyorsun uluslar arası oteller zincirlerinde 2 k maaşla çalıştıklarınımı emin ol benim amcam şuan bi doktordan daha zengin :)

Oldu olucak hilton otelindeki şef aşçı maaşınada 3k de güleyim. Bir dönercininde 5 k kazandığunı ankara kızılayda bir kafenin aylık 30 40 k geliri oldugunu unutma yıyecek sektörünü hafife alıyorsun.

benim annem lise mezunu tasarımcı moda evinde sen ona terzi de 5 k maaş alıyor çünkü sahibine her ay 15k rahat kazandırıyor size kalsa en iyi sizsiniz şimdi annemin 5 k almasınıda yediremezsin babam psikolog o kazanmadı hiç o kadar maaşı olmadı. çünkü annem bir elbiseyi orda 400e dıkıyotsa kadın 1k civarına satıyor.

Kaç aşçı 8k maaş alıyor? Çok ender. Kalanların hepsi sürünüyor. Van tıp mezunu yeni atanmış doktorun en ölüsü bile 6k'yı atıyor şu an cebine. Kapiş? O zaman bende sana ünlü cerrahları söyleyeyim. Misal Ortopedi ve Travmatoloji Omurga Cerrahisi Uzman Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu'nun günlük kazancı 10 bin TL'yi buluyormuş. Şimdi bütün doktorların cebine her ay 300.000 lira giriyor diyebilir miyiz? Seninkiyle aynı hesap. Saçma. Kalkıp resmen adamlara doktor olmayın aşçı olun diyorsun. Kafan iyi mi? Benim egom falan yok. Bu mesleği parası için değil sevdiğim için yapmış olacağım. İsterse 3k alayım yine bu mesleği yaparım ama senin gibiler yıllardır doktorluk bitti bilmem ne oldu diye naralar atınca neremle gülsem bilemiyorum. La en kötü devlet tıp fakültesi 15k'da kapatıyor. Bu adamların atanamama gibi bir sorunu olacağını sen cidden düşünüyor musun? İsterse doktor sayısı üç katına çıksın yine yetmez. Çok daha fazla doktora ihtiyacımız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 21 Kasım 2015; 4:43:23 >

• Trollerdenmisin anlamadım fakat senin konuna aşçı 8.000TL maaş alıyor dediğinde yazmıştım. Kardeşim aşçıların çoğu 2 3k maaş alır şef aşçılar yüksek alır çevremden biliyorum. 9. Sınıfda Anadolu Turizmde okumuş biri olarak sen hala dedem aşçı 8.000TL maaş alıyor diyorsun o 8.000TL maaşını almak kolaymı sanıyorsun ? Adamlar yıllarını veriyor 8k maaş için hep kendini geliştiriyor yarışmalarda birincilikler elde ediyor o şekilde alıyor yeni mezun bir aşçı 2.000TL maaş alır en fazla kaç tane birinciliği olursa olsun zaman geçtikçe maaşı artar Üstteki arkadaşında dediği gibi Van tıp mezunu yeni atanmış 6.000TL maaş alıyor.Hangi aşçı 6.000TL maaş alıcak başladığı gibi düşün bakalım
  • Galatasaray hukuk ya da hacettepe tıptan mezun olan birinin işsiz kalabileceğine inandın mı harbiden

• şişirmeseler bu meslekleri artık . koca ülkede bir tıp bi hukuk cana yetti ha. çok fazla okul oldugunu düşünüyorum ben. böyle bazı bölümleri yıgıyorlar sonra birden atama falan kesilince kalakalıyor yazanlar. örnek pdr
  • oo tıp tanrısı rabbaniyyun gelmiş yine..abi nasılsın sınavlar falan başladı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZyHenn

quote:

Orijinalden alıntı: Floda

şişirmeseler bu meslekleri artık . koca ülkede bir tıp bi hukuk cana yetti ha. çok fazla okul oldugunu düşünüyorum ben. böyle bazı bölümleri yıgıyorlar sonra birden atama falan kesilince kalakalıyor yazanlar. örnek pdr

tabi hocam tıp puanı yapsan gözün kapalı gitmicen sanki

Olum hortlatma la şu tıp konularını

• Her ilde üniversite olması inanılmaz birşey bunu eleştiren gerizekalının tekidir konuşmaya bile değmez buradaki sorun eğitimin kalitesi onu eleştirirsen eyvallah ayrıca yazdıklarından ülkeyi saydırıp aşağılamandan başka bişi anlamadım beğenmeyen gider kardeşim sana Cemil Meriç ağzının payını zamanında vermiş ;

“Her dudakta aynı rezil şikâyet: Yaşanmaz bu memlekette! Neden? Efendilerimizi rahatsız eden bu toz bulutu, bu lâğım kokusu, bu insan ve makine uğultusu mu? Hayır. Onlar Türkiye’nin insanından şikâyetçi… İnsanından yani kendilerinden… Aynaya tahammülleri yok. Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını 'yaşanmaz'laştıranlardır.”
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.