Şimdi Ara

Bakan Kacır: BYD fabrikası tamamlanmazsa yaptırım uygulanacak! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
27 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin devletine AB'nin Made in EU diye bir şey çıkaracağı haberi geçen seneden uçmuş olmalı. BYD'de de Çin devletinden bu tüyoyu alır almaz strateji değiştirmiş olmalı. Bu coğrafyada ürettikleri otomobillere Made in EU damgası vurulması için fabrikasını Türkiye yerine Avrupa Birliği sınırları içinde açmak istedi BYD.

Türkiye ile Macaristan arası çok yakın. Ürettikleri her otomobili Made in EU kapsamında satacak olmak BYD ve Çin için çok büyük avantaj. Fabrikayı Türkiye yerine hemen yakınındaki Macaristan'a kurmayı tercih ettiler. Made in EU olayını birileri geçen seneden bunlara fısıldadı.

Aşağıdaki videoda bu konuya güncel olarak değinilmiş. Avrupa Birliği otomobil satışı konusunda Hindistan ile karşılıklı anlaşma yapmış. Bu saatten sonra Türkiye' de üretilen otomobiller Made in Europe kapsamına alınmaz ise Türkiye' de üretim yapan otomobil üreticileri fabrikalarını Avrupa'ya ya da Hindistan'a taşıyacaktır. (BYD kurmadan taşıdı bile) Bu Maden in Europe işi ve akabinde AB&Hindistan anlaşması bizim için hiç iyi olmadı. AB bize kazığın en babasını attı.

Yaaa işte, yıllar çabuk geçiyor... Avrupa Birliğine girmek için öyle oyalanırsak ticaret anlaşmalarında avcumuzu yalarız.

TÜRKİYE İÇİN KARAR VAKTİ | Avrupa'nın sinsi planı bizi saf dışı bırakmaya odaklı

youtube
    SUVMARKET FIRSATLARI İÇİN TIKLA: https://mstcvk.com/SUVMARKETMG HS: https://mstcvk.com/sRbwbMG HS: https://mstcvk.com/sFOEMMG ZS EV: https://mstcvk.com/UROCB...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=EpINA75Bg-k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• myenes M kullanıcısına yanıt

Beni tanıyormusun ? Benim ile vakit geçirdin mi ? Nelere sahibim biliyormusun ?

Bilmeden konuşuyorsan zaten ne olduğun ortada. Tanıyıp konuşuyorsan gözün kör demektir.

O yüzden boşu boşuna klavye delikanlılığı yapma.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yani Bakanın "teminat mekanizması" diye bahsettiği şey teminat mektubu ve yatırım iptal olduğu an devreye girer bedeli tahsil edilir.

3 yıldır kar ettim diye sevinirken 1 günde tüm karı devlete geri ödersin ve gözünün yaşına bakmazlar.

Benim seni tanımama gerek yok.

Çin li arabaları savunan, muhtemelen Cherry gibi bir şey aldın bunu alabileceği en teknolojik araç zanneden birisin işte.

Başka hiç bir Türk evladı gelipte Cherry gibi veya çinli araçları bu denli savunmaz.

Çinliler gibi düşük kaliteyi yüksek kalite sunuyormuş gibi davranıp insanları kandırmayı başaran ülkeleri savunmaz.

Benim seni tanımam için 2 mesajına bakmam yeterli oldu.

İşte çok bilmişliğin tuzağına düştün. Yukarıda iki kitleye laf attım birincisi almak isteyip alamayan, ikincisi benzer donanımlı kaliteye daha yüksek meblağ ile sahip olanlar. Demek ki burada ikincisisin :)

Bir çok marka çinlilerle partnerlik yapıyor. Siz de çin kötü kaka demeye devam edin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Gördüm BYD almışsın.

Yarın öbür gün BYD uygulayacakları yaptırım ile birlikte ülkeden çekilecek olan BYD için konu açacaksanız araçları aldık elimizden aldı diye.

Ben işim gereği çinlilerle uzun yıllardır çalışıyorum senden çok daha iyi bilirim çinlilerin çalışma prensiplerini.

Herneyse sana Çinli BYD aracın ile mutluluklar dilerim.

Bu arada sakın servise gitme :) Dua et Ticaret bakanlığı yarın öbür gün BYD engellemesin.

Nede olsa Bu ülkeyi soymaya çalışan bir firmanın aracını alarak destek olmuşsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim kasaba zihniyetli, kahve ahalisinden hallice millet de BYD'ye giydiriyor. Fabrika kurulmadan teşviği veren akp zihniyetidir. Kimse kimsenin kafasına silah dayamiyor, tesvik vereceksin diye. Ne devlete ortağım alacağının pesine düşeyim, ne byd'ye ortagiz borcunu cezasini düşünelim. Ben tuketiciyim guvenlik, fiyat, donanım, konfor, estetik ve ekonomi kriterlerimi karsiliyorsa alırım, bu kişisel tercihtir.

Ayrıca, senin dış politikandaki beceriksizlikler, Avrupa'dan dışlanman, gümrük birliginin "Yok" hükmüne bürünmesi mevcut otomobil fabrikalarini bile işlevsiz hale getirecek iken byd ve chery'nin Türkiye'de fabrika kurması kadar saçma bir hamle olamaz. Dış politikadaki bu kabiliyetsiz adamları elestirecegine byd'yi eleştirmek daha kolayına geliyor bizim milletin. Gümrük Birliğinde olman sebebiyle elde edeceği avantaji, senin beceriksizligin yüzünden kaybetme tehlikesi varsa neden böyle bir ticari riske girsin. MG'nin de Türkiye'ye yatirim yapmama sebebi tam da budur zaten.

Byd ve chery araç alanları neredeyse cüzzamlı ilan edecek bazı ortacag zihniyetliler sırf ellerindeki araçların 2. el degeri düşmesin diye ortalığı yangin yerine çevirdiler. Okadar sığ tipler ki bunlar, Türkiye'deki otomobil fabrikaları yarin teker teker "made in eu" bölgelerine taşindiginda, ağızları açık aval aval izlerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 6 Şubat 2026; 10:45:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• coolman06 C kullanıcısına yanıt

İnsan biraz güncel olaylar hakkın da hakimiyet kurabilmeli ama bilgiye erişimin çok çok kolay olduğu şu devirde.

Arama motoruna "VW Manisa'dan çekildi, VW Manisa yatırım" vs. gibi bişeyler yazıp önüne çıkan sayfaları okuyup incelesen yeter aslın da.

Bazı kaynaklar:

1. Koç Holding, Volkswagen'in yatırımdan vazgeçtiği araziye göz dikti

2. Alp Altınörs: Volkswagen'in vazgeçtiği 3 milyar avroluk yatırım yerine Çinli BYD yerleşiyor - Diken

3. Volkswagen, Türkiye yatırımından vazgeçti - Capital

Meselelere tarafsız gözle bakmayı öğrenebildiğin durum herkes için daha evladır diyebilirim.

Dilersen de çok ta eski olmayan bu oluş hakkında daha fazla kaynak ekleyebilirim.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Manisa'da önce Almanlar sanırım fake atmışlardı (VW).

Alman klasiğini de ekleyebilirmiyiz?

"Manisa, VW"

Trump gibisin:)

51 Kanada

52 Venezuela

53 Grönland...

Büyük adam işte, ülkesinin yüksek menfaatleri için konuşuyor sanırım.

Manisa bölgesi için soruyorsan ilk değil.

İlki Alman VW grubu vardı.

VW İlkiydi:)

"Manisa VW"

Adam zaten bunu ön görerek sattı arabalarını. Vergi indirimini cebe indirip faize koyup işletse cezadan bile kar edebilir.

• Vatandaşın gazını almak için yapılan bomboş bir açıklama. Hiç bir manası yok. Ciddi olsalar şu kadar milyon dolar şu tarihte alacağız derlerdi. Nasıl olsa halk unutur , bugüne kadar onlarcasını unuttuğu gibi bunu da kolayca unutur Türk halkı.

Cari açık bahanesiye vatandaşın yurt dışından posta yoluyla yaptığı 20-30 euroluk alışverişi yasaklayan zihniyet ALJ ye ekstradan yüzmilyonlarca dolar kazandırıyor. Vergi indirimi yapıldığı gün bu indirimi vatandaşa yansıtmayıp cebe atan ALJye hiç bir şey yapılmamamasından belliydi bunun böyle olacağı. Marketten aldığı suyu 15TLye satıyor diye esnafı gözaltına alan hükümet ALJ ye hoop ne oluyor o vergi indirimini niye halka yansıtmadın demedi. Bu olay tek kişiye yaradı. ALJ ye

Manisa özelin de İlk söz de yatırımcılar da fabrikayı Slovakya'ya kurmuşlar sanırım.

"VW Yatırımı Çok Kez Erteledi Türkiye’de yaşanan bazı olaylardan dolayı Vw yatırımı askıya alma kararı almıştı. VW, o tarihten sonra ise yatırım kararı hakkındaki resmi açıklamasını tam 4 kez daha ertelemişti."

Kaynak: Volkswagen Fabrika Tercihi Slovakya Oldu - arabam.com

Belki de hepsi eski Almancıydılar:)

Volkswagen Fabrika Tercihi Slovakya Oldu - arabam.com

Hangisi gerçekleşseydi daha hayırlı olacaktı ben de anlamadım.

Çin yatırımı mı, Alman yatırımı mı?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.