Şimdi Ara

Bajaj 150f (fiyat, kullanım ve tecrübelerimiz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bajaj 150f aldım ve 3 haftadır kullanıyorum.
    Buradan alış fiyatlarımız ve motor hakkındaki görüşlerimiz, tecrübelerimiz ve tavsiyelerimizi paylaşmayı umuyorum

16 mayıs 2015 de 4.950 TL ye aldım. Manisa Akhisar dan. liste fiyatı 5.200 TL aslında. bi kısmı peşin, çoğunluğunu karta taksit yaptırdım.
    ekstra masraflarım
    2 TL ye şoförler odasında evrak
    178 TL emniyete ruhsat için
    20 TL plaka için
    58,45 TL sigorta tuttu. (35 yaş, manisa)

• 3 haftadır kullanım sonucu olumsuz yönleri şöyle
    - gaza yüklenince grenaj, ön kafa titriyor. ses yapıyor.
    - ikinci olarak vites geçişleri ilk aldığımda çok yumuşaktı. şimdi sertleşti. bazen çekiyorum geçmiyor. ikincide zorlayınca çat diye zor geçiyor.
    - rolantidede ses ve titreşimi arttı. vitese takınca ses ve titreşim azalıyor. ilk günlerde böyle değildi
    - bir de motoru ilk gaz ile kalktıktan veya diğer viteslerde ilk gazdan sonra biraz daha gaz verince motor hafif tekliyor gibi. sanki benzin dalgalı geliyor. biraz daha fazla gaz verince kükreyip asılıyor. orta ayar gazda bu dalgalanmayı anlayamadım.
    - ya birde yağ damlatıyor. ayaklık yanında hortumlar var.(biri aküden geliyorda) diğeri nereden geliyorsa park yerlerinde yağ damlama izleri kalıyor.
    şu ilk servise bir girsin bakalım neler düzelecek.

tabi olumlu yönleride var. motor çok kötü gibi anlaşılmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan299

3 haftadır kullanım sonucu olumsuz yönleri şöyle
    - ikinci olarak vites geçişleri ilk aldığımda çok yumuşaktı. şimdi sertleşti. bazen çekiyorum geçmiyor. ikincide zorlayınca çat diye zor geçiyor.
    - rolantidede ses ve titreşimi arttı. vitese takınca ses ve titreşim azalıyor. ilk günlerde böyle değildi
    - bir de motoru ilk gaz ile kalktıktan veya diğer viteslerde ilk gazdan sonra biraz daha gaz verince motor hafif tekliyor gibi. sanki benzin dalgalı geliyor. biraz daha fazla gaz verince kükreyip asılıyor. orta ayar gazda bu dalgalanmayı anlayamadım.
    - ya birde yağ damlatıyor. ayaklık yanında hortumlar var.(biri aküden geliyorda) diğeri nereden geliyorsa park yerlerinde yağ damlama izleri kalıyor.

Yag isini ihmal etme hocam, belki yasadigin sorunlar yağdan kaynaklaniyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rodaj çok önemli hocam.Umarım bunun bilincindesinizdir vve motoru ona göre kullanıyosunuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhan299 .. kardeş sigortacının telefonunu versene bize çok ucuza yaptırmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#

Rodaj çok önemli hocam.Umarım bunun bilincindesinizdir vve motoru ona göre kullanıyosunuzdur.

evet rodaja dikkat ediyorum. nadiren 80 e kadar çıktım. ve fazla zorlamıyorum motoru
  • quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

quote:

Orijinalden alıntı: ilhan299

3 haftadır kullanım sonucu olumsuz yönleri şöyle

Yag isini ihmal etme hocam, belki yasadigin sorunlar yağdan kaynaklaniyordur.

yağı takip ediyorum. henüz normal seviyede. ama rodajda olduğundan kirlenmiş olabilir.
    benim tahminim yağ değişiminde motorun rahatlayacağı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 aylık kullanımda yakıt bilgilerim de şöyle
    50 TL lik yakıt ile 370 km gitti. şehir içi kullanımda.
    bu da 10 lt den biraz fazla yapıyor.
    1 lt ile 37 km gidiyorki söylenenlere göre çok az.
    1 lt ile 70 km gittiği söyleniyor, tabi bu sabit hızla düz yol verisidir. ancak ben en az 50 km gitmesini bekliyordum.

satıcı normal kullanımda 100 km de 2 lt yakıyor demişti. bunun bile altında kaldı
    belki rodajdan sonra biraz daha yükselir. km mesafesi.

başka 150 cc motor kullanan arkadaşlar da yakıt bilgilerini paylaşırsa sevinirim. bu motor için sınıfının en az yakanı diyorlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.