Şimdi Ara

bahçeli ev ve küçük çocuk için uygun köpek cinsi seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar nasip olursa bir aya kadar bahçeli müstakil bir eve geçiyorum. 3 yaşında bir oğlum var hayvanlara çok ilgili. Hem onunla birlikte büyüyecek hayvan sevgisini pekiştirecek hem de az da olsa evin güvenliğini sağlayacak çevreye çok fazla rahatsızlık vermeyecek hangi cinsi önerirsiniz. Cevaplar için şimdiden Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hemen her köpek yaşadığı yeri ve ailesini koruma gibi şeyleri içgüdüsel olarak yapıyor zaten. Çocuklar ile anlaşma konusunda Rottweiler dışında bir ırkta sorun yaşanmıyor tecrübe ettiğim kadarıyla. Epey kıskanç bir ırk olduğu için çocuklar için tehlike yaratabiliyor. Özellikle dişileri çok tehlikeli olabiliyor ev içerisindeki yaşayan çocuk ve bayanlar için. Bu şekilde problem yaşayan epey bir tanıdığım olmuştu.

Labrador, Alman Kurdu, Belçika Malinoisi gibi türleri tercih edebilirsiniz. Bahçeniz hayli büyük ise ve enerjisi ile başa çıkabilecekseniz Doberman da tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Argonath LXI

Hemen her köpek yaşadığı yeri ve ailesini koruma gibi şeyleri içgüdüsel olarak yapıyor zaten. Çocuklar ile anlaşma konusunda Rottweiler dışında bir ırkta sorun yaşanmıyor tecrübe ettiğim kadarıyla. Epey kıskanç bir ırk olduğu için çocuklar için tehlike yaratabiliyor. Özellikle dişileri çok tehlikeli olabiliyor ev içerisindeki yaşayan çocuk ve bayanlar için. Bu şekilde problem yaşayan epey bir tanıdığım olmuştu.

Labrador, Alman Kurdu, Belçika Malinoisi gibi türleri tercih edebilirsiniz. Bahçeniz hayli büyük ise ve enerjisi ile başa çıkabilecekseniz Doberman da tercih edebilirsiniz.

cevabınız için teşekkürler. Yaklaşık 80 metre karelik bahcem var. Ama arkada kalan 20 metre karesini bu iş için ayırmayı düşünüyorum. Aslında en büyük korkum çevreye rahatsızlık vermek. Çünkü çevrede evcil hayvan bakan kimse yok. Neyse araştırmaya devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba

benim de oğlum 3 yaşında, hem gelişimi hem de hayvanlara olan ilgisinden dolayı biz de bakmak istiyoruz. Ama bahçeli evim yok, apartman dairesi 3+1 150m2 + büyük sayılabilecek bir daire.

İlk başta 0 numara malta terrier düşündüm ama küçük bir ırk olduğu için acı eşiği de düşük olacaktır. Sonuçta 3 yaşında bir çocuk istemeden de olsa canını acıtabilir. Bu nedenle vazgeçtim.

Jack russel çok hareketli dediler ve bu ırkta küçük çocuklara pek önerilmiyor ondan da vazgeçtik.

Son olarak labrador ve golden arasında kaldım. Ama çok büyük hayvanlar.
    Bir de egzersiz olayı var; eşim hem çocuk hem köpek mümkün değil idare edemez. Akşamları ben 1 saatimi ayırabilirim. Sabahları da en fazla 30 dk falan ayırabilirim.
    Bu durumda sıkıntı olur mu diye merak ediyorum.

Tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim

Tskler

• arabasever99 A kullanıcısına yanıt
    hem çocukla anlaşsın hemde korumacı olsun diyorsanız akita önceririm

bahçeli ev ve küçük çocuk için uygun köpek cinsi seçimi

tabi iyi bir eğitimden geçmesi şart. güçlü köpekler olduğu için sizi ve çocuklarınızı yormamalılar. ırkla ilgili sorunuz olursa yardımcı olabilirim.

@moruk84

hocam egzersiz olayını halledebilirim derseniz sizede akita önerebilirim ama zor olur diyorsanız cocker, shiba, dalmatian yada enerjisini bir şekilde hallederiz derseniz labrador önerebilirim. cinsiyet olarak dişi tercdih ederseniz çocuklara karşı daha dikkatli olacaklardır hemde boyut olarak erkekler kadar iri olmazlar. ileride kısırlaştırarak da yüksek enerjilerini düşürebilirsiniz zaten apartmanda bakacaksanız kısırlaştırmanızı tavsiye ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.