Şimdi Ara

Bağlantıyı sadece 4G yapma... Sony telefonlar için(Rootsuz))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonumun ikide bir 4G den 3G ye geçişinden rahatsız olduğum için araştırdım ve Rootsuz olarak nasıl kalıcı 4G bağlantısı sağlanır sizinle paylaşıyorum.
    Forumda ve türkçe sayfalarda göremedim belki vardır kusura bakılmasın..

Öncelikle arama kısmına girip *#*#4636#*#* ı tuşluyoruz..

"Test ediliyor" isimli bir ekran açılıyor. Burdan Telefon Bilgileri yazan yere tıklıyoruz.

Açılan ekranda aşağıya iniyoruz ve RADYOYU KAPAT butonunun hemen üstünde ki yazıya tıklayıp LTE only seçeneğine tıklıyoruz.

Artık telefonumuz sadece 4G bağlantısı yapacak. Sinyal zayıf olsa bile sadece 4G de kalacak, isterseniz ayarlardan tekrar eski haline getirebilirsiniz.

Telefonum Sony xperia Z5 compact, diğer androidlerde olurmu bilemem.

videolu anlatım:

• Benim cihaz Z2 ama bi sorunla karşılaşmadım sadece LTE yazıyo oda sorun değil illa 4.5G yazıcak deil yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız biri sizi aradığında aradığınız kişiye ulaşılmıyor diyecek veya arama yapamayacaksınız.
  • backend kullanıcısına yanıt
    quote:

backend @ 1 Nisan 2016; 17:54:36

Yalnız biri sizi aradığında aradığınız kişiye ulaşılmıyor diyecek veya arama yapamayacaksınız.

Aynen ya bende yeni farkettim onu, neden öyle yapılmış ki? 3g de arama varken 4G de niye yok?
  • burak01_ kullanıcısına yanıt
    quote:

burak01_ @ 1 Nisan 2016; 17:49:29

Benim cihaz Z2 ama bi sorunla karşılaşmadım sadece LTE yazıyo oda sorun değil illa 4.5G yazıcak deil yani

istanbul avcılar gümüşpala da şebeke problemi var, 4G çekimi zayıflayınca direk 3G ye geçiyor, buna çözüm olarak yaptım, 4G tek diş çekerken bile 3G den hızlı çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: babalitist

quote:

burak01_ @ 1 Nisan 2016; 17:49:29

Benim cihaz Z2 ama bi sorunla karşılaşmadım sadece LTE yazıyo oda sorun değil illa 4.5G yazıcak deil yani

istanbul avcılar gümüşpala da şebeke problemi var, 4G çekimi zayıflayınca direk 3G ye geçiyor, buna çözüm olarak yaptım, 4G tek diş çekerken bile 3G den hızlı çünkü

Aynen 3G deki gibi full çekmiyo bendede 4.5G de 2 ve 3 çubuk çekiyo toplam 4 çubuk var... Ama yeni ve yavaş yavaş oturduğu için sistem normal karşılıyorum zamanla çekim gücüde artıcaktır ve şuan 2 dişle bile 50 mbit civarlarında hız 3 çubuk olunca 75 mbitleri buluyo full çekse 100 mbit civarlarında olur mantıken nazar değmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: babalitist

quote:

backend @ 1 Nisan 2016; 17:54:36

Yalnız biri sizi aradığında aradığınız kişiye ulaşılmıyor diyecek veya arama yapamayacaksınız.

Aynen ya bende yeni farkettim onu, neden öyle yapılmış ki? 3g de arama varken 4G de niye yok?

4G Şebekesi aramayı desteklemiyor VoLTE gerekli aramak için WCMA/LTE Auto yapmak en iyisi bana göre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefonunuzda volte desteği yoksa sakın yapmayın bu olayı. Arama yapamaz / alamazsınız.

• Evet bugun ilk kim aramis mesaji geldi bir de gorusme esnasinda gorusme yarida kesildi. Belli ki sesli aramalarda biraz sorun cikacak.

• Eeee iyide 4G'nin çekmediği noktada telefonunuz 3G'ye 2G'ye düşebilecek iken artık sinyal alamayacaksınız. Bunu hiç tavsiye etmem, telefonunuz acil 112 araması bile yapamayabilir.

Zayıf bir LTE sinyali güçlü bir 3G sinyalinden daha çok pil harcar, Türkiye'nin 3G ağıda gayet kaliteli zaten, telefonunuz ara sıra 3G'ye düşüyor diye kafaya takmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 1 Nisan 2016; 20:08:02 >
  • Bunu yapma amacım sürekli olsun diye değil. Diyelim ki evin içinde telefonla internete bağlanıyorsun ve sürekli 4G gidip geliyor, o zaman bunu yapmak daha iyidir.
    Zaten sonda da dedim istediğin zaman eski haline getiriyorsun. Ayrıca benim ki gibi bazı telefonlarda 4g 3g ye geçince tekrar 4g olması çok uzun sürüyor. Ne yapsam da 4g olmuyor. Onun için de güzel bir çözüm

• babalitist kullanıcısına yanıt
    4G'de arama VoLTE ile IP tabanlı olarak sağlanıyor. Ancak bunun için şebeke desteğinden başka arayan ve aranan cihazların ikisinin de VoLTE desteklemesi gerekli. Yani VoLTE desteklemeyen bir telefonu aradığınızda şebekeniz desteklese bile yine hattınız 3G moduna indirilir. 3G kapalı ise de arama gerçekleştirilemez...
  • Asus Zenfone 2 Laser de calisiyor
  • Bende de telefonun çekimi baya düştü 3 diş falan çekiyordu aradım turkcell'i bir kaç güne oturacak dedi şuan için pek yapacak bir şey yok 4g den 3g ye düşüyor telefon az çekiyor falan 3g ye sabitledim gene bir kaç gün 3g de kalırım sonra bakarız.
  • ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt

Artık değil Cihazınızda Volte açık olması yeterli karşı tarafta ister Volte olsun olmasın arama yapabilir arama alabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.