Merhabalar benim sorunum masatü üstü bilgisayarım var bilgisayar acık ve internete bağlıyken netebooku actığımda internete bağlanmıyor neteboğum internet erişimi yok diyor. bağlanması için modemi acıp kapatmak zorunda kalıyorum ve ikisi aynı anda bağlanıyor sizce sorun nerde? saygılarımla...
Kullandığınız modemin marka ve modelini yazar mısınız
TP-LINK TD-W8901G
quote:
Orijinalden alıntı: syhgül
Merhabalar benim sorunum masatü üstü bilgisayarım var bilgisayar acık ve internete bağlıyken netebooku actığımda internete bağlanmıyor neteboğum internet erişimi yok diyor. bağlanması için modemi acıp kapatmak zorunda kalıyorum ve ikisi aynı anda bağlanıyor sizce sorun nerde? saygılarımla...
slm bilgisayarlarınızdaki ip yapılandırmalarını kontrol edin. statik ip verdiyseniz çakışma olabilir. her iki bilgisayarada otomatik ip verin modeminizden dhcp'nin açık olduğundan emin olun.
iki bilgisayarda otomotik ip de DHCP nedir ve nasıl bakılıyo yardım edersen sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: syhgül
iki bilgisayarda otomotik ip de DHCP nedir ve nasıl bakılıyo yardım edersen sevinirim
slm. modeminin arayüzüne girip. ordan kontrol etmen lazım ayarları. 192.168.1.1 yazıcaksın tarayıcına.
birde bazen dns sıkıntıları olabiliyor. netbookda manuel dns girme şansın varsa ip otomatik dns olarak da 4.2.2.3 - 4.2.2.5 dene.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme