Şimdi Ara

Bağlama saz yardım yeni başladım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bağlama kursuna başlayacağım çalması zormu sonra kolay şarkıları ali ayşeyi seviyor gibi şarkıları uzun ince bir yoldayım felan çalmak kaç haftada alır haftada 1 saat birebir ders alıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her sazın,her enstrumanın kendine göre zorlukları vardır hocam :)
    Düzenli çalışırsanız,dediğiniz eserleri gayet tabi çalabilirsiniz.
    Fakat Türk Müziği biraz çetrefillidir :) komalar vs.
    Yine de çok sevdiğim bir enstrumandır,hele güzel bir sound yakalarsanız tadından yenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLOVEL

Her sazın,her enstrumanın kendine göre zorlukları vardır hocam :)
    Yine de çok sevdiğim bir enstrumandır,hele güzel bir sound yakalarsanız tadından yenmez.

Kaç haftada alır ilk şarkılarımı çalmak

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanakon

quote:

Yani tabi boyle bir sure size bagli duzenli bi calisma ile 2 ila 3 haftayi bulur diye dusunuyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furkanakon

quote:

Yani tabi boyle bir sure size bagli duzenli bi calisma ile 2 ila 3 haftayi bulur diye dusunuyorum.

Ilk çaldığınız şarkı hangisiydi ve denildiği kadar zormu bağlama

• Bağlamada önemli olan türkü çalmak değil vuruşları düzgün oturtmak ve eli hızlandırmaktır . Ali Ayşeyi seviyor çalmakta hiçbişey yok . Re re re mi fa mi re do do re mi diye başlıyo ve bu kolaylıkta gidiyor parça ancak yaptığın süslemeler önemli yada ilerledikçe araya notalar ekleyebilirsin . 5 farklı şekilde çalarım dediğin türküyü yani parçayı çalmak çok genel . Ana notalarını diyosan süslemesiz olarak evde arkadaşlara 2 saatte öğrettim . 5-6 yıldır bağlama çalıyorum . Toplasan ezbere ancak 30-40 eser biliyorumdur . Ama dinlesem 2 dk sonra çıkartırım sana parçayı . El hızlandırma egzersizleri yap bol bol sonra istediğin tüm parçaları çalarsın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desquil -- 7 Mart 2014; 3:43:40 >
  • Türkü çalmak için bu kadar aceleci olmamalısın önemli olan bağlamayı doğru tutuşun ve elini hızlandırmandır. Gerisi zaten kendiliğinden gelecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: desquil

Bağlamada önemli olan türkü çalmak değil vuruşları düzgün oturtmak ve eli hızlandırmaktır . Ali Ayşeyi seviyor çalmakta hiçbişey yok . Re re re mi fa mi re do do re mi diye başlıyo ve bu kolaylıkta gidiyor parça ancak yaptığın süslemeler önemli yada ilerledikçe araya notalar ekleyebilirsin . 5 farklı şekilde çalarım dediğin türküyü yani parçayı çalmak çok genel . Ana notalarını diyosan süslemesiz olarak evde arkadaşlara 2 saatte öğrettim . 5-6 yıldır bağlama çalıyorum . Toplasan ezbere ancak 30-40 eser biliyorumdur . Ama dinlesem 2 dk sonra çıkartırım sana parçayı . El hızlandırma egzersizleri yap bol bol sonra istediğin tüm parçaları çalarsın .

işte hocam kaç haftada bildiğim notalı şarkıları süslemesiz çalarım acelem yok ama merak işte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.