Şimdi Ara

Baglama çalabilen Gitar çalabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARkadaslar 3-4 yıl oncesine kadar iyi bağlama(uzunsap) çalardım.Sonra bıraktım.Yani yeteneğim var bu konuda.

Gitar çalmak istiyorum bunu başarabilir miyim? Ya da kolayca öğrenebilir miyim?:)

• Güncel.
  • ben bağlamadan gitara geçmiştim zamanında (kısa sap)
    yeni öğrenenlere göre nota bilgin olduğu için daha kolay kavrıyorsun
    ama tutuş şekli farklı olduğu için belki o zorlar biraz. bunun dışında bişey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uazro

ben bağlamadan gitara geçmiştim zamanında (kısa sap)
    ama tutuş şekli farklı olduğu için belki o zorlar biraz. bunun dışında bişey yok.

Nota bilgim var benim

Şu an nasıl calıyorsun gitarı? Ve ne kadar süredir çalıyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Virtus

quote:

Nota bilgim var benim

hepsi bir hevesti geçti. ikisinide elime almayalı yıllar oldu. ama o zamanlar bi grup kuracak kadar çalabiliyordum sene 2004 civarı
    2005 de olabilir
    nota bilgin senin, gitarın üstünde hızlı hareket etmende etkili olur. ama tabi yeni başlayanlara göre.
    daha sonra alışırsın. dediğim gibi tek sorun gitarın sapının kalın olması ve baş parmağın kullanılmaması olur senin için, o da zamanla geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 12 Şubat 2009; 22:24:01 >

• bnm arkadasım cok ıyı baglama calıyo.gıtarıda rahat calıyo.bnce olabılır.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Virtus

quote:

Nota bilgim var benim

hepsi bir hevesti geçti. ikisinide elime almayalı yıllar oldu. ama o zamanlar bi grup kuracak kadar çalabiliyordum sene 2004 civarı
    2005 de olabilir
    nota bilgin senin, gitarın üstünde hızlı hareket etmende etkili olur. ama tabi yeni başlayanlara göre.
    daha sonra alışırsın. dediğim gibi tek sorun gitarın sağının kalın olması ve baş parmağın kullanılmaması olur senin için, o da zamanla geçer.

anladım.Teşekkür ederim yorumun için.Başlarsam bırakmam zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bas gitar çalmak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende küçükken uzun sap ondan sonra kısa sap bağlama çaldım 4-5 sene geçen yaz gitarı öner yavuzun dvd lerinden baya yol kat ettim çok zor gelmedi bana açıkcası kolaylık sağlıyo baya bağlamadan sonra gitar
  • arkadaşım bağlama çalan neden gitar çalamasın? ulan 0 bilgisi olan çalıyor sen daha şanslısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dųŋĸēłħēïť

arkadaşım bağlama çalan neden gitar çalamasın? ulan 0 bilgisi olan çalıyor sen daha şanslısın

Kendime güvenim geldi.O zaman en yakın zamanda bir klasik gitar alıyorum ve kurslara gidiyorum:)
  • Belirli bir düzeye kadar nota bilgisi ve müzik kulağı olan biri için aynı tarz enstrümanlar arası geçiş(telli>telli, yaylı>yaylı) hatta yakın türler arası (telli>yaylı) geçiş bile fazla sıkıntı yaratmaz. Çalar demeyelim ama eline aldığında öyle bakıp kalmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord of the Shadows

Belirli bir düzeye kadar nota bilgisi ve müzik kulağı olan biri için aynı tarz enstrümanlar arası geçiş(telli>telli, yaylı>yaylı) hatta yakın türler arası (telli>yaylı) geçiş bile fazla sıkıntı yaratmaz. Çalar demeyelim ama eline aldığında öyle bakıp kalmaz.

Yani kesinlikle çalmak için emek gerekiyor.Az didinmemiştim bağlama çalmak için...Emek şart.
  • hiç bişey çalamayan bir insanda gitar çalabilir. önemli olan çalışmak. bence yeteri kadar çalıştıktan sonra çalınamayacak müzik aleti yok. yetenek varsa bazıları daha erken öğreniyor tabi. bağlama çalan birisi solo gitarı çok rahat çalar. iş ritim ve akorları basa bilmekte. ama gitar daha zordur parmaklarına krapm girecek hazırlıklı ol. bağlama çalan kişinin parmakları alışkın olduğu için ilk başlarda fazla zorlanmaz. gitar virtüözü olmayacaksan işin çok kolay.
  • quote:

Orjinalden alıntı: woop

hiç bişey çalamayan bir insanda gitar çalabilir. önemli olan çalışmak. bence yeteri kadar çalıştıktan sonra çalınamayacak müzik aleti yok. yetenek varsa bazıları daha erken öğreniyor tabi. bağlama çalan birisi solo gitarı çok rahat çalar. iş ritim ve akorları basa bilmekte. ama gitar daha zordur parmaklarına krapm girecek hazırlıklı ol. bağlama çalan kişinin parmakları alışkın olduğu için ilk başlarda fazla zorlanmaz. gitar virtüözü olmayacaksan işin çok kolay.

Eger başlarsam yanı emek sarfederim elimden geldigi kadar iyi calmaya calısırm.:)

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 29 Temmuz 2021; 22:46:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kaan_G

duyduğum kadarıyla bağlamacılardan acayip basçı çıkıyomuş

Bas gitar bence en kolay çalınabilecek enstrumanlardan bi tanesi. Çok karışık değil. Arka arkaya sürekli aynı notalar basılıyo genellikler. Mesela çeyreklik bi notayı basıyo 4 kere sonra aynı şekilde bi başkasına geçiyo. arada bi sıkılıp bi kaç tane 2 lik vuruyo. parmakları perdelerde fazla gezdirecek, yoracak solosu vs. fazla yok. Bence fazla uğraş gerektirmeden koalyca öğrenilebilcek bi enstrüman ki bağlamadan çok farklı olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bende uzun zamandır kısa sap bağlama çalıyorum.Gitar çalmak istiyodum gittim kendime akustik gitar aldım.
    Arkadaşında dediği gibi solo ları çok rahat çalabiliyorum ama iş akora gelince bitiyor.Bir türlü mantığını kavrayamadım.
    Ritimdede sorun yok akorda çok sorun var.Bağlamadaki do(C) notası ile gitardaki do(C) akor uyumsuz.Çıldırıyorum akor basarken.
    Akor işinide halletsem sahnede bile çıkar çalarım.
    Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum gitardaki akorlarla bağlamadki notaları uydurabilen varsa yardımcı olabilirmi?
    Şimdiden teşekkürler cevaplayanlara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.