Şimdi Ara

Bağışıklığı güçlendirmek için vitamin tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
6
Favori
3.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Supradyn için mi dedin yoksa genel multivitaminler için mi hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olabilir tabii teşekkürler bilgi için. Aslında yukarıda arkadaşın dediği gibi olması gereken doktor kontrolünde vitamin takviyesi almak. Lakin c vitamini bağışıklığa iyi geldiği için ve bilinen, vücut için destekleyici bir vitamin olduğu için öneri üzerine kullanmayı düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: Cant Let Go

Şu reklamlarını gördüğümüz supradyn, pharmaton gibi multivitaminleri kafaya göre alıp kullanmayalım mı yani hocam?
    Saydigin iki urun de cok dusuk dozajli vitamin/mineral profiline sahip. Ve en dandik formlar kullanilmis. Iki urunu de kullanabilirsin her gun, ancak yemek yemekle de ayni miktarlari aliyorsun zaten, hicbir faydalari yok anlayacagin.

Oral yoldan alinan vitaminler konusunda bir tek D vitamini icin test yaptirman gerekli, 50 ile 100 ng/mL arasini hedeflemen lazim. Bir de retinol bazindaki A vitaminini, gunluk RDA degerini (800 ug) asmadan tuketmen gerekiyor. D vitamini harici oral yoldan aldigin vitaminler icin test yaptirmana gerek yok. Burda git her vitamine test yaptir diye sallayanlara bakma. Zaten Turkiye'deki urunlerin 99% u dandik otesi oldugu icin doz asimi yapmaniz bayagi zor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Redoxon 1 Tablet
    Devit-3 5 damla
    Alfa Lipoik Asit 2*200mg
    N-Asetilsistein 1200mg

Covid (+) çıktıktan sonra kullanmaya başladım.
    O iki markanın da bir faydası dokunmayacaksa boşa kullanmayalım hocam. Araştırırken denk geliyorum multivitamin içinde 10 vitamin var bazılarında 5 vitamin 5 mineral gibi detaylar belirtilmiş. B6, B12, A, C, D, biotin, ginseng, çinko gibi vitamin ve minareller var içeriklerinde. Bundan alıp her gün bir tane takviye için kullansak bir sıkıntı olur mu?

Geçmiş olsun. Tedaviniz halen devam ediyor mu? Umarım sıkıntısız atlatmışsınızdır.
    Teşekkür ederim, Günlük gelişmeleri yazdığım konudan süreci inceleyebilirsiniz ;
    https://forum.donanimhaber.com/covid-19-pozitif-gunlugum--145127173#145127173
  • Gerçekten bu işin piri olan yok mu? Herkes farklı markalae farklı fiyattaki ürünleri söylemiş vitaminle minarelin farkı nedir nasıl kullanalım nerden ucuza alalım gibi fikirlerini belirtecek deneyimli dostların fikirlerine açığız lütfen.

O iki markanın da bir faydası dokunmayacaksa boşa kullanmayalım hocam. Araştırırken denk geliyorum multivitamin içinde 10 vitamin var bazılarında 5 vitamin 5 mineral gibi detaylar belirtilmiş. B6, B12, A, C, D, biotin, ginseng, çinko gibi vitamin ve minareller var içeriklerinde. Bundan alıp her gün bir tane takviye için kullansak bir sıkıntı olur mu?
    Dostum, bir urunun neleri icerik olarak siraladigindan ziyade, formlari ve dozajlari onemlidir. Hayatta her sey dozaja bagli calisir, hayatin her alaninda bu boyle. Biyolojide de bir seyin faydali veya toksik olmasi, ayni sekilde dozajina baglidir. Supradyn ve Pharmaton adli cop urunlere bes kuru bile verme. Yemek yemekten bir farki yok, hicbir faydasini goremezsin.

Onceki mesajimda en iyi urunleri siraladim. Receteye yazdirip, iHerb'ten sikintisiz siparis verebilirsiniz. Ugrasmak istemiyorsaniz, yukarida iHerb linkini koydugum genis kapsamli multivitamin urun icin asagida gittigidiyor ilanini koyuyorum. Turkiye'de bir tek gittigidiyor'da bulabildim senin icin. Ne yazik ki fahis fiyata satiyorlar. iHerb'te 140 liralik urunu burda 300 kusur liraya kakalamaya calisiyorlar. Ama en azindan cop urun almamis olursun.

Multivitamin:
    gittigidiyor
    Life Extension Two-Per-Day Capsules, 120 Capsules Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/spor-outdoor/life-extension-two-per-day-capsules-120-capsules_pdp_581788984

Gunde bir kapsul, yemek bitiminde alabilirsin. Asagida icerigini atiyorum, degerler 2 kapsul icin. Ama 1 kapsul alman yeterli, cunku dozajlar yeterince yuksek. Altta icerik icin fotograf ekledim.

Bu urunun haricinde temel ihtiyaclarini karsilamasi acisindan, Turkiye'den alabilecegin urunler icin Venatura markasini oneririm. Ekstradan D vitamini, magnezyum ve omega 3 tuketmen yeterli.

Omega 3:https://venatura.com.tr/venatura/venatura-ultra-omega-3/
    Vitamin D3:https://venatura.com.tr/venatura/vitamin-d3/
    Magnezyum:https://venatura.com.tr/venatura/venatura-magnezyum-sitrat-ve-p-5-p/

Ornek program yapmam gerekirse,

- Kahvalti bitiminde multivitamin (1 kapsul), D3 vitamini (5 damla), omega 3 (1 softgel)
    - Aksam yemegi bitiminde magnezyum (1 tablet)

Magnezyumda israr etmemin sebebi, aldiginiz D3 vitamininin aktif D vitamini olan calcitriol'a donusmesi icin yeterli magnezyuma ihtiyac olmasidir. Magnezyum eksikligi yasayan kimse, kandaki aktif D vitamini degerini yeterince yukseltemez.

Bağışıklığı güçlendirmek için vitamin tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 28 Ağustos 2020; 0:35:50 >

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Anladığımı kabaca aktarayım. Piyasadaki bu reklamlara çıkan ürünlerin içeriğinde belirtilen vitamin ve minarellerin dozajları az olduğu için kullanıldığında da farkını hissedemiyoruz. Pharmaton ve Supradyn kullanan arkadaşlarımın geri bildirimleri olumlu yönde. Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi gün sonunda daha az yorgun hissettiklerini, vücuda kesinlikle + takviye olduğunu söylüyorlar. Belki de plasebo etkisidir bilemiyorum. Ancak size, bizlere altın değerinde bilgiler sunduğunuz ve üşenmeden, vaktinizden harcayarak açıklayıcı bir yazı yazdığınız için için teşekkür ederiz hocam. Linkleri inceleyeceğim.

Bahsettiğiniz tüm o vitaminler inorganik ve kimyasal üretim. Gerçek vitamin organik olandır ve o da hayvansal organlarda yani sakatat dediğimiz ürünlerde bulunur. Örneğin kuzu karacigerinde B, kuzu kalbinde C vitamini bulunur. Fakat bu ürünleri pişirince tüm vitaminleri gider. pişirme ayrıca etteki iyonize suyu da yok eder. yani vitamin için düşünülüyorsa et çiğ olarak yenilmeli. Pişmiş et, ızgara et yerken veya yedikten sonra meyve suyu içme istegi oluşma sebebi, pişen ette vitaminlerin sıfır olması, su içme isteği ise etteki iyonize suyun yok olmasıyla ilgilidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Daha sonrasında , kan tahlil sonuçlarıma göre D vitaminim düşük çıktığından ötürü aşağıdaki D vitamini ilacını aldım.

20.000 I.U değerinde. Haftada 2 tane içiliyor. 1 kutuda 14 tane var. 2 kutu bitirdim. 3. kutudayım. Aile hekiminin dediğine göre son kutu :)
    | Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | AMD Ryzen 9 5900X | Asus ROG Strix RTX 3080 O10G | G.Skill Trident Z Neo 2x16GB B-die 3600 CL16.16.16.36 | Samsung 970 Evo Plus 1TB + Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair AX850 80 Plus Titanium | EK-AIO 360 D-RGB | Phanteks P600S White | Corsair ML140 PRO RGB 3x | Corsair RGB LED Lighting PRO | Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire | Razer DeathAdder Elite | Razer Destiny 2 Goliathus Mousepad | LG 27GL850-B 2K Nano IPS 1MS GSYNC | HP Color Laser Jet Pro M477FNW | ASUS DSL-AC55U | Edifier S530DW High-end 2.1 | Brillo 1277R Chair |

• supplementler.com
    Olimp Vita-Mineral Multiple Sport 60 Kapsül - Vitaminler
    https://www.supplementler.com/urun/olimp-vita-mineral-multiple-sport-60-kapsul-654

içerik olarak baya yoğun ama zararı var mıdır bilemedim

• Normal hayatınızın rutinini değiştirmeyin.Psikolojik olarak az aldım çok aldım derdini bırakın. Kendiniz sıkmayın. Öğününüzü eksiltmeyin yeter.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun süre kullanacağınız bağışıklık ve multivitamin ilaçlar çok bahsedilmese de bağırsak problemi yapabiliyor hatta hemeroid bile olabilirsiniz. İmuneks plus ve solgar vm2000 yurt dısı dahil bir cok doktorun tavsiye ettiği ilaçlardır. Fakat bazı bünyelerde desipim gibi dikkat etmek gerekir.

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Sen hangi değerin düşük biliyor musun ?
    tahlil yaptır 5 dakika'da kan verirsin 1 günde sonuç gelir duruma göre kullanırsınız belki sizde yeterli olan vitamini çok fazla alacaksınız önce test yaptırın daha sonra vitamin kullanın veya 2-3 gün de 1 kere tedbir amaçlı D-vit 3 8-10 damla ekmeğe damlatıp kullanın farkı hissedersiniz 8 tl fiyatı vardı
    Hocam coronada d vit çok önemliymiş d Vitamini yüksek olanlar hatta hissetmeden ayakta geçiriyormuş nasıl oluyor anlamadım bu ama neyse arada sırada 10.000 15.000 ıu alıyorum damla ile acaba 300.000 binlik ampül iğne mi olsam sen her gün 10 damla mı içiyosun

Ben keyfime göre 10-15 damla falan kullanıyorum ama siz öyle kullanmayın ben doktoruma danıştım o yüzden 15 damla falan kullanıyorum siz 8-10 damla sanırım normal kullanımı eczacınıza veya Doktorunuza mutlaka sorunuz verdiğim bilgiler kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen kullanmadan önce doktora danışın. Vitaminler çok masum şeyler değil Doktor'a danışmadan kullanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 28 Ağustos 2020; 10:58:48 >

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Ben her gün içmiyorum daha doğrusu bazen her gün içiyorum bazen 1-2 gün ara verebiliyorum ama genel itibari ile haftada 5-6 kere falan kullanıyorum.
    Ben keyfime göre 10-15 damla falan kullanıyorum ama siz öyle kullanmayın ben doktoruma danıştım o yüzden 15 damla falan kullanıyorum siz 8-10 damla sanırım normal kullanımı eczacınıza veya Doktorunuza mutlaka sorunuz verdiğim bilgiler kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen kullanmadan önce doktora danışın. Vitaminler çok masum şeyler değil Doktor'a danışmadan kullanmayın
    Tulpar sence okullar açılacakmı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.