Şimdi Ara

BAĞIRSAKLARIM ÇALIŞMIYOR :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gece gece karnımın rahatsızlığına uyandım. Wcye gittim ama çıkamıyorum. Ne yapayım beyler? :(

Normalde de tuvalete zor çıkıyorum zaten. Bağırsaklarım ölü gibidir. İnternette araştırıyorum "2 gün tuvalete çıkmadıysa acil doktora git" gibi cevaplar görüyorum. benim 7 gün çıkmadığım oluyor. 3 günden aşağısın da da çıkmıyorum.

3-4 adet kayısı yedim şimdi. Su içiyorum. Mısır var yesem iyi gelir mi?

• Üşütmüş olabilirsin mısır yeme bence gaz yapar migden bulaniyorsa falan kusmayi dene rahatlarsin az mı su içiyorsun 7 gun ne demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaykırEzhel

Üşütmüş olabilirsin mısır yeme bence gaz yapar migden bulaniyorsa falan kusmayi dene rahatlarsin az mı su içiyorsun 7 gun ne demek

Su az tüketiyorum. Biraz önce midem bulandı kusaca gibi oldum sürekli ama çıkaramadım. Çok kötü oldum :( ne yapabilirim acil hocam

• Günlük su tüketiminiz mutlaka en az 2 LT olsun.
    Kilolu ve iri yarı iseniz su artabilir.

Kayısı faydalıdır bağırsaklar için arada yenilebilir.

Kuru gıdalardan kaçının, öğünleriniz daha çok sulu yemek içersin.
    Çorba ve tencere yemeklerini düzenli tüketin.
    Örneğin muzun fazlası kabız yapar az yemek lazım.

En önemlisi hemen her gün ev yoğurdu tüketin en az yarım kilo.
    Yirmi gün gibi düzenli olarak yoğurt tüketin, mutlaka bir düzelme olacaktır.

Bu söylediklerimi arada sıra uygulamayın, düzenli olarak her gün yapın artık yaşam tarzınız olsun yoksa bu kabızlığın sonu hemoroide kadar gider.

Durum acilse yarım çay bardağı zeytin yağına yarım limon sıkıp için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 14 Ağustos 2017; 3:19:8 >
  • PSU nu değiştir verdiği enerji yetmiyordur.

• Bende aynıyım. Şu an tuvaletten yazıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Günlük su tüketiminiz mutlaka en az 2 LT olsun.
    Kilolu ve iri yarı iseniz su artabilir.

Kayısı faydalıdır bağırsaklar için arada yenilebilir.

Kuru gıdalardan kaçının, öğünleriniz daha çok sulu yemek içersin.
    Çorba ve tencere yemeklerini düzenli tüketin.
    Örneğin muzun fazlası kabız yapar az yemek lazım.

En önemlisi hemen her gün ev yoğurdu tüketin en az yarım kilo.
    Yirmi gün gibi düzenli olarak yoğurt tüketin, mutlaka bir düzelme olacaktır.

Bu söylediklerimi arada sıra uygulamayın, düzenli olarak her gün yapın artık yaşam tarzınız olsun yoksa bu kabızlığın sonu hemoroide kadar gider.

Durum acilse yarım çay bardağı zeytin yağına yarım limon sıkıp için.

Çok sağolun hocam. Hep düzensiz beslenmekten oluyor. Bu söylediklerinizi dikkate alacağım.

Şimdi nasıl kurtulacam onu düşünüyorum. zeytin yağı ve limon kalmamış evde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Konu

Bende aynıyım. Şu an tuvaletten yazıyorum

Gel sarılalım hocam :(
  • Spastik kolon olabilir, bende var. Bir Gastroentoloji doktoruna git kesin.
  • Benim tavsiyelerim genel beslenme alışkanlığı ile ilgiliydi.
    Durum kronikleşmiş ise mutlaka bir doktora görünmeyi ihmal etmeyin.
  • Sabah kahvaltısından evvel 3-5 kaysı yersen iyi gelir

• Hareketsiz kalma,her yemekten sonra evin içinde 10 dk yürü,
    Bol su iç
    Sebze ve yemeklerini bol ye
    Zeytini çekirdeğiyle beraber ye
    Günlük ekmeğin yanına 1-2 dilim kepeklisini ekle
    WC ihtiyacını hissedersen 5 dk yürü,şeyler çabuk kanalize olur,sonra wc ye gir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane dulcolax atıyorsun, ama yolda salarsın söyleyeyim. 3 ay kullanımdan sonra kronik kabızlık falan kalmıyor.

• Aynı şikayetlere sahibim. Genel cerrahi uzmanına gittim, batın ultrasonografi istedi, safra kesesinden taş çıktı.

Bayram sonrası ameliyat olacağım.

Git muayene ol. Riske atma.

• Bende 3 4 gün oluyordu beslenme şeklini değiştirdim ekmeği bıraktım hafta 1 kez nefis terbiyesi için en fazla 4 dilim yiyorum diğer zamanlar kepekli galeta 2 adet ve her öğün çorbayı başa koydum gerekirse doymasamda çorba yerim 2 tabak kalkarım masadan sabah aç karnına ılık suda limon sık iç yürüyüş yap 30 dk veya 1 saat kulaklığı tak ara öğün koy ceviz meyve kuruyemiş bir avuç fazla olmadan bunları yoğurtla tüketirsen daha iyi olur yoğurtu sevmem ama mecbur yerim beyaz ekmeği muhakkak kes ciddi sindirim sorununa sebeb oluyor suyu gün içinde en az 1.5 lt ile içebilirsen 4 lt ye yakın tüket bir anda içme kaldıramaz ve böbrekler e zarar verirsin gün içinde sabah akşam öğle yatmadan önce gibi illa 4 lt içeceksin diye kaide yok içmek istediğinden 2 tık fazla içmeye gayret lifli gıdalara yönel sebze haşlanmış yemekler e yağda kızartılmayan hele hazır gıdadan uzak dur sosis sucuk salam ısıl işlem görmüş gıdalar Allah korusun kolon kanserinden tut bağırsaklarını kaybetmeye neden olabilecek tüketimde tehlike arz ediyor döner yersen tabakta ye lavaşta ye bol ayran ve su ile hazır meyve suyu yerine konsentre meyvesuları kullan arada bir bağırsağının temizlenmesi için hafif sirkeli iyi yıkanmış salata yap ye müthiş hergün düzenli tuvalete çıkarsın günde 2 kere çıktığım oluyor eğer dışkın çok sert ve katı ise zorlanıyorsan doktora git o seni yönlendirir veyahut mukoza böyle salyalı sümüklü gibiyse de git. Kuru kayısı özellikle siyah halde güneşte kurutulmuş aç karnına ye liflidir ben bu şekilde değiştirince kendimce 6 ayda 6 kilo verdim bu sorun ciddidir iflas ederse hayatın çok zorlaşıt en önemlisi sosyal hayatın yoksa kendine oyalanacak şeyler üret yani gezinti kaynaşma vb sürekli aynı sabit hımbıl kalma tabiricaizse yürüyerek biryerler gez susuz bırakma aksi taktirde sadece bağırsak değil diğer organlarında zarar görür geçmiş olsun 3 gün içinde düzelmezse doktora git utanma.

• Duphalac iç.Mucize ilaç.2 yemek kaşığı iç yeter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi cay bardagi zeytinyagi ic. cozer

• Kesinlikle bir uzman doktora git başka bir hastalığın habercisi olabilir. Onun dışında evde debridat varsa onuda kullanabilirsin. Az çalışan bağırsağı çalıştıran. Çok çalışan bağırsağı yavaşlatan bir ajan ilaçtır

• Ben hergun 150 200 e yakin mekik cekerim ondan midir bilmiyom ama hergun tuvalete gidiyorum. 1 kesin arada 2 de oluyor nazar degmesin 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: ZindanaAtılanZebani

PSU nu değiştir verdiği enerji yetmiyordur.

Ahaha

Yok yok bence islemci darboğaz yapiyo ondan, bi de harddisk eskiyse yetersiz kalmis olabilir ssd tak ssd.

Not:gecmis olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.