Şimdi Ara

Bağırmak ses tellerine nasıl bir zarar verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amatör olarak scream trap / horrorcore türünde şarkılar yapıyorum, scream vokal denilen vokalleri yaparken adem elması törpüleniyor ve acı hissediyorum, fakat Reddit vb. sitelerden araştırınca da bu tarz müzik yapanların da aynı şekilde dümdüz bağırdığını söylemişler, zararlı olduğu belli fakat bu zarar geçici mi, yoksa kalıcı mı?

Şöyle vokallerden bahsediyorum;

Bu tarz vokalleri kayıt sırasında yapmanın dışında, konserler de dahil uzun süreli devam ettirmek ses tellerine nasıl bir zarar verebilir?

• Hocam bu adamlar kayıt sırasında bağırıp konserlerde playback yapıyorlar zaten, dediğin gibi adem elması törpüleniyor çok zararlı bir şey bu, eğer sen de böyle bir kariyer yapacaksan stüdyo dışında bağırma, hatta mümkünse stüdyoda bağırırken de araştırıp edip en güvenli tekniği öğrenip o şekilde bağır, konserlerde falan da böyle bağırmaya devam edersen ses tellerin bile yırtılabilir.
    Bu hesap tamamen hayal ürünüdür; belirtilen görüşler belirli bir şahsa değil, kozmosun derinliklerinde yaşayan bir Reptilian kabilesine bile ait olabilir. Bu hesap zamanı geldiğinde kendini imha edecektir.
  • garip birisisin

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

garip birisisin
    Doğrudur hocam, elinde balıkla foruma fotoğraf atanlar kadar garip değilim ama bence.

Orijinalden alıntı: InnocentHate

Hocam bu adamlar kayıt sırasında bağırıp konserlerde playback yapıyorlar zaten, dediğin gibi adem elması törpüleniyor çok zararlı bir şey bu, eğer sen de böyle bir kariyer yapacaksan stüdyo dışında bağırma, hatta mümkünse stüdyoda bağırırken de araştırıp edip en güvenli tekniği öğrenip o şekilde bağır, konserlerde falan da böyle bağırmaya devam edersen ses tellerin bile yırtılabilir.
    Ses tellerinin yırtılması dışında ne zararı olabilir?
  • Hocam şan eğitimi almayacak veya profesyonel olmayacaksan kirli vokallere hiç bulaşma derim ben.Kaldı ki bu isi profesyonel yapanlar biel bir süre sonra disfoni,nodül gibi sorunlar yaşıyorlar ve uzun bir süre sesleri gidebiliyor.Sesin mahvolur benden söylemesi.(Bknz : Kurt Cobain)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-2472D2B0E

Hocam şan eğitimi almayacak veya profesyonel olmayacaksan kirli vokallere hiç bulaşma derim ben.Kaldı ki bu isi profesyonel yapanlar biel bir süre sonra disfoni,nodül gibi sorunlar yaşıyorlar ve uzun bir süre sesleri gidebiliyor.Sesin mahvolur benden söylemesi.(Bknz : Kurt Cobain)
    Hocam üstteki arkadaşın da dediği gibi sadece stüdyo kaydı sırasında bağırıp, olur da profesyonel olursam konserlerde de playback yapıp arada 2-3 ''mic cupping'' denilen olay sayesinde yapılan yapay kirli vokaller ile eşlik etmeyi düşünüyorum, sadece stüdyoda yaptığım vokaller bile yeter mi o sorunları yaşatmaya?

Orijinalden alıntı: Moving On

Hocam üstteki arkadaşın da dediği gibi sadece stüdyo kaydı sırasında bağırıp, olur da profesyonel olursam konserlerde de playback yapıp arada 2-3 ''mic cupping'' denilen olay sayesinde yapılan yapay kirli vokaller ile eşlik etmeyi düşünüyorum, sadece stüdyoda yaptığım vokaller bile yeter mi o sorunları yaşatmaya?

Alıntıları Göster
    Onu bilemem vücudunuza bağlı ama ben hiçbir insanın kirli okumasını desteklemem.Acayip yoruyor sesi ve gerçekten sorun yaşatıyor sonrasında.Mesela şu sıralar popüler olan Ufuk Beydemir adlı şarkıcı ilerde çok sorun yaşayacak,sesi pesleşecek ve kontrol kaybı yaşayacak.

O yüzden size de tavsiye etmem ki sizin bahsettiğiniz tür daha sert bir tür.Ama siz yine de isin uzmanı birine sorun ben tecrübelerime dayanarak cevap veriyorum ama bir şan hocası,ses eğitmeni vs bulup danışın daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Ses tellerinin yırtılması dışında ne zararı olabilir?

Alıntıları Göster
    Adem elmasının törpülenmesinden dolayı sesin incelebilir diye biliyorum, dediğim gibi bu adamlar stüdyoda kaydedip daha bağırmıyor zaten, ki o bile tehlikeli de neyse.
    Bu hesap tamamen hayal ürünüdür; belirtilen görüşler belirli bir şahsa değil, kozmosun derinliklerinde yaşayan bir Reptilian kabilesine bile ait olabilir. Bu hesap zamanı geldiğinde kendini imha edecektir.
  • Gelişi güzel bağırmıyorlar tabii ki. Teknikler var.

Ayrıca sesi de bir kas gibi düşün, ısınmadan çok ağırlığın altına girersen, yanlış bir hareket yaparsan kalıcı hasarlar yaşayabilirsin.

Sesinde nodül oluşabilir. Ki bu bir şarkıcı için yolun sonu bile denilebilir bence.

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Gelişi güzel bağırmıyorlar tabii ki. Teknikler var.

Ayrıca sesi de bir kas gibi düşün, ısınmadan çok ağırlığın altına girersen, yanlış bir hareket yaparsan kalıcı hasarlar yaşayabilirsin.

Sesinde nodül oluşabilir. Ki bu bir şarkıcı için yolun sonu bile denilebilir bence.

Şu adamınki pek teknikle uygulanan bir vokal gibi gelmiyor kulağıma, bildiğin direk bağırmıyor mu?

• Silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 1 Haziran 2020; 6:43:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cerade

Silinsin
    Bu işin eğitimini veren bulamadım ki, dünya çapında screaming eğitimi veren sadece Melissa Cross adında bir kadın buldum, o da saatine 200 dolar istiyor, kendisinden eğitim alan sanatçıları yazmış, bu bağıran rapçiler yok aralarında.

Nefes alırken scream atmıyor aslında, büyük ihtimal şarkıyı düzenlerken kulağa o şekilde gelecek üzere düzenliyorlar, zira aynı adamın konserlerde sadece şarkıyı açıp arada 2-3 ufak scream atması çok garip geliyor.
  • Ozurluye benziyo adam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Melissa cross diye bi kadın var üstte arkadaş bahsetmiş corey falan bi dünya adamı eğitmiş 50 dolara mı ne dvd satıyodu benim de almaya merakım var elime para geçerse alıcam galiba bide scream atarken diyaframının çalışması lazım ses tamamen gırtlağa biniyosa yanlış yapıyosun demektir onun da hasarı ağır olur

• quote:

Orijinalden alıntı: 742617000027

Melissa cross diye bi kadın var üstte arkadaş bahsetmiş corey falan bi dünya adamı eğitmiş 50 dolara mı ne dvd satıyodu benim de almaya merakım var elime para geçerse alıcam galiba bide scream atarken diyaframının çalışması lazım ses tamamen gırtlağa biniyosa yanlış yapıyosun demektir onun da hasarı ağır olur
    Biliyorum o kadını, bahsi geçen DVD'i alanların yorumlarını okudum; bir kişi bile memnun kalmamış, o kadından scream öğrenmek için gidip ders almak gerekiyormuş, saati de 200 dolar. Sesi tamamen gırtlağa bindirsem fakat sadece stüdyoda bu şekilde bağırsam ne olabilir?
    Başta sesin tizleri ölür sonra peslerde hışırtı başlar çatallı boğuk bi sesin olur ne oktav kalır ne bişey coreynin bi iowa dönemine bak bide vol 3 dönemine sesi yırta yırta kullandı ameliyatla falan anca bu kadar toparladılar zamanla tekniği oturtup doğru yeri yakalayana kadar zorlama sonrasında da bildiğin gibi kullanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: 742617000027

Başta sesin tizleri ölür sonra peslerde hışırtı başlar çatallı boğuk bi sesin olur ne oktav kalır ne bişey coreynin bi iowa dönemine bak bide vol 3 dönemine sesi yırta yırta kullandı ameliyatla falan anca bu kadar toparladılar zamanla tekniği oturtup doğru yeri yakalayana kadar zorlama sonrasında da bildiğin gibi kullanırsın

Şu adamın vokalleri nasıl sence? teknikle uygulanan bir şey mi yoksa dümdüz bağırıyor mu?

• Moving On kullanıcısına yanıt
    Video kullanılamıyor diyo zaten yatıcam sabaha bidaha denerim sesi mümkün olduğu kadar gırtlağa bindirmemek lazım phil anselmo james hetfield falan bu adamların hepsinin sesi haşat gerçi gençliğinde bunlar böyle söylemese kimi dinleyecektik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.