Şimdi Ara

Bagaja aşırı yük yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memlekete gideceğim vw golf aracımın bagajına yaklaşık 250 kg yük yükledim 900 km yol yapacağım bunun arabama zararı olur mu arkadaşlar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanıza Aşırı Yük Yüklemeyin

Arabaların belirli bir taşıma kapasitesi vardır ve bu kapasitenin aşılması birçok riski beraberinde getirir. Arabanıza fazla yük koyduğunuzda aşağıdaki sorunlarla karşılaşabilirsiniz:

• Yakıt Verimliliğinin Düşmesi: Fazla yük, aracın motoruna ve şanzımanına daha fazla yük bindirerek yakıt verimliliğini azaltır.
    • Fren Mesafesinin Uzaması: Aşırı yüklü bir araç, daha yavaş hızlarda bile güvenli bir şekilde durmak için daha fazla mesafeye ihtiyaç duyar.
    • Süspansiyon Hasarı: Fazla yük, aracın süspansiyon sistemine baskı yaparak erken aşınmaya ve hasara neden olabilir.
    • Lastik Patlaması: Aşırı yüklü bir araç, lastiklere aşırı baskı uygulayarak patlama riskini artırır.
    • Araba Dengesinin Bozulması: Fazla yük, aracın dengesini bozarak direksiyon hakimiyetinin ve yol tutuşunun azalmasına neden olabilir.

Arabanızın Taşıma Kapasitesi

Arabanızın taşıma kapasitesi, aracın kullanım kılavuzunda veya kapı sövesine yapıştırılmış bir etikette belirtilir. Bu kapasite genellikle şunları içerir:

• Toplam Brüt Ağırlık (GAWR): Aracın kendi ağırlığı artı yolcular ve kargo dahil olmak üzere taşıyabileceği maksimum ağırlık.
    • Arka Aks Ağırlık Derecesi (RAWR): Arka aksa uygulanabilecek maksimum ağırlık.
    • Ön Aks Ağırlık Derecesi (FAWR): Ön aksa uygulanabilecek maksimum ağırlık.

Arabanıza Yük Yükleme

Arabanıza yük yüklediğinizde aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:

• Ağır eşyaları arabanın alt kısmına yerleştirin ve eşit şekilde dağıtın.
    • Eşyaları güvenli bir şekilde bağlayın ve hareket etmemelerini sağlayın.
    • Arabanızın taşıma kapasitesini aşmadığınızdan emin olun.
    • Şüphe duyduğunuzda, yükünüzü tartmak için bir kamyon tartısına gidin.

Arabanıza aşırı yük yüklemek ciddi sonuçlara yol açabilir. Arabanızın taşıma kapasitesini aşmaktan ve yukarıda belirtilen riskleri önlemekten her zaman kaçının.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arka koltuklarda kimse oturmayacaksa sorun olmaz. İstiap haddi 475 kilogram falan oluyor binek arabaların.
  • golfün bagajına 250 kiloluk ne sığdıracaksınız hocam..
    külçe halinde demir yüklemek lazım..
  • istihap haddinden fazla değilse sıkıntı yok. eğer fazlasını yüklerseniz araç yola sürtecektir, sürtme neticesinde illa bi yerlere zarar verecektir. dayım e200 2004 model arabasına gitti 5 yetişkinle birlikte bagaja 200 küsür kilo yükledi sizin gibi, samsun'dan yola çıktı istanbul'a gelirken arabanın arka aks hortumu patlamıştı yağ akmıştı yola çekiciyle gelmişlerdi istanbul'a...
  • Arabanın arkası çok çöker mi arkada 2 kişi oturacak
  • Lastiklerin basıncının arttırılması gerekecektir. Ayrıca 250 kilo eğer arabada 4-5 kişi varsa fazla gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanhh -- 8 Şubat 2019; 21:36:36 >
  • 250 kilogram nedir merak ettim.
    Çok ciddi bir ağırlık. Ekstra da içeride iki kişi olacak.
    Sadece bagaja konulması ciddi bir şekilde araç dengesini ekleyecektir. Dağıtma imkanı varsa araç içerisine ön koltuk civarına olacak şekilde mümkün olduğunca dağıtmakta fayda olduğunu düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Arabanın arkası çok çöker mi arkada 2 kişi oturacak
    arka lastik havalarını yüksek basmanız gerekir. aracın kapısında veya depo kapağında yüklü durumdaki basınçlar yazması lazım. basınçlar yazmıyorsa tahminen önlere 32psi arkalara 40psi basmanız yeterli olacaktır.

Bagaja aşırı yük yükleme

Bagaja aşırı yük yükleme

• Kuga için 570 kilo diye hatırlıyorum.

Binek için 100 düşsek 470 kg. Araçta 4 kişi olsa 280 desek. Cık 250 kg fazla hocam.
  • Hocam 250 kg + 4 kişi ağır olur ayrıca 250 kg lık yük ani fren durumunda sabitlenmezse koltukları kırarak yolculara da zarar verebilir.

Bir otobüse kamyona falan verin yazıktır.
  • Yakin gelecekte amartisor takozu rulman sorunu yaşaya bilirsin yavas ve temkinli ol frenlerini fazla zorlama yol nekadar düz olsada hız yapma mümkünse bagajı yükünü otobüse ver
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    S40'ın bagajına 250 kiloluk seramik yüklemiştim. Bütün ağırlık bagajda olunca sürüşü bir acayip olmuştu. Viraja giriyorum ön taraf dönüyor arkası ben düz gideceğim diyor.
  • önü şahlanmasin hocam 250 kilo + 2 kisi az degil yani
  • Amartisörler bir çukura düşme veya kasisten hızlı geçme durumunda muhtemel patlar.
  • Mumkunse Yolculardan biri yukun 50kg kadarini alip otobusle gelsin. Ariza riskine degmez diye dusunuyorum
  • golf 7 1.2 tsi dsg comfortline + sürüş konfor paket + ışık paket araçla 6 yetiskin ve 235kg bagajı sorunduz taşımıştım
  • Arabaya kimseyi bindirmeyip yükü koltuklara dağıtabilirseniz sıkıntı olmayacaktır.
  • yolculugun nereye olduguna bagli
    ahirete ise 250 kg sikinti degil
    simdiden soyleyim helvam fistikli olsun
  • 300 kilo yakın yük yüklemişliğim vardır hiç bir sıkıntı olmadı

250 kilo çok yüksek bir rakam değil

Araca 4 kişi bindiğinde zaten ortalama bu rakamlarda yük taşımış oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Şubat 2019; 14:44:42 >
  • Sıkıntı olmaz. Ağır olanları bagajın iç kısmına yani koltuğa yakın tarafa koyarsanız ve mümkün mertebe boşluk olmayacak (sallanmaması ve fren durumunda bagaj düzeninin bozulmaması için) şekilde dikkat edin yeter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.