Voit marka bir koşu bandı aldım, genel olarak oldukça memnunum. Ancak yüksek hızlarda çalışırken rahatsız edici bir trim sesi oluşuyor. Bu sesin kaynağı, koşu bandının üst panelinin (göstergelerin olduğu kısmın) altındaki devre kartına bağlı bir bobin. Koşu sırasında oluşan titreşimle bu bobin, yakındaki plastik yüzeye çarpıyor ve sürekli bir titreşim sesi çıkartıyor. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Ben de geçici bir çözüm olarak bobinle plastik arasına küçük bir sünger parçası yerleştirdim ve üstünü elektrik bandıyla sabitledim. Şu an ses tamamen kesildi ve problem çözüldü gibi görünüyor. Ancak aklıma takılan bir şey var. Sünger ve elektrik bandı yalıtkan olsa da bu müdahale güvenli mi? Özellikle yangın riski ya da devreye zarar verme ihtimali var mı? Elektronik bilgim pek yok o yüzden işin uzmanı arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler ![]() ![]() ![]() Attığım fotoğraflardaki şu bakır telden bahsediyorum. Bunun ile plastik yüzey arasında koydum o sünger parçası ve elektrik bandını. |
Koşu Bandında Bobinden Gelen Trim Sesi ve Çözümüm Güvenli mi?

-
-
İşin uzmanı demiş gelen atlamış.
Gördüğümüz yay şekline benzer parça bobin değil bir antendir bir koşu bandında neden anten var bilemiyorum belki bluetooth wifi bağlanma özelliği veya uzaktan rf kumandası vardır altına sünger koymanızda hiçbir sakınca yok bu anten ısınmaz yanmaz sorun olmaz isterseniz sıcak silikonla tabana yapıştırın ayrıca kullandığınız bir özellikse anteni sarmak sinyali keser basitçe zemine sabitleyip geçin.
-
bluetooth var hocam cihazda. en azından özelliklerinde öyle yazıyordu. 15 dakika falan aralıksız çalıştırdığımda zaten o antende ısınma hissetmedim. yüksek akım geçmiyor gibiydi zaten üstünden. siz endişe edilecek bir durum yok diyorsunuz yani, benim çözümüm de bir problem yok öyle mi?
-
Yok hocam öyle sarıp sarmalamaya kafa yormaya fln gerek yok basit bir bluuetoth anten ben olsam sıcak silikonla zemine yapıştırır geçerdim.
-
anladım çok teşekkür ediyorum yardımların için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X