Şimdi Ara

bagaj yayı aldım nasıl takarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bagajda sağda ve solda 2 yay var gergınlıgı azalmıs,bagaj kapagı dusuyor ve yay aldım degısıcem
    ama cok gergınler yuvasından nasıl ayırıp yenısını takarım elle cektım oynamıyor bıle,bır taktıgı varmı yoksa ıllakı kaportacıya servısemı gıdıcez

• Daha geçen hafta değiştim.
    Tek yapman gereken uçlarındaki yarım yuvarlak demirleri tornavida ile biraz çekmek. Sonra kendileri çıkar zaten.
    Dur bi youtube videosu bulayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Tamir Ederimyoutube
    Bagaj Amortisörü Nasıl Değiştirilir
    https://www.youtube.com/watch?v=aeI7OQUCcfw&feature=youtu.be

• Bu arada çok kolay bir iştir ama dikkat et bagaj kapağı tahmin ettiğinden çok ağırdır başına falan düşürme. Yanında birisi olursa çok daha iyi olur sen sökerken bagajı tutar.
    Birde tornavida yı dikkatli kullan zorlayacam diye kaçırıp kaportayı çizme
    Şimdiden kolay gelsin.

• Marka model belirtirseniz daha kolay yardımcı olunabilir. Yay mı amortisör mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Marka model belirtirseniz daha kolay yardımcı olunabilir. Yay mı amortisör mü?
    konu cıddıye alınmıyor dıye oylesıne sordum

ustte vıdeo atanada tesekkur

bunu degıstırıcem ıkı yerdende gergın ve uc kısımlar delıge gırmıs araba albea

ornek resım bulayım dedım ama yok assagıda sacma sapan baglantılar yapmıslar..

ben yarın ss cekıp ekleyeyım en ıyısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 26 Ocak 2020; 16:52:24 >

• bace3434 kullanıcısına yanıt
    Arka koltukları yatır bagajı kapat içerden değiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

https://www.youtube.com/watch?v=aeI7OQUCcfw&feature=youtu.be
    hocam t7 308 ler de bu videoda ki gibi mi değişiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

hocam t7 308 ler de bu videoda ki gibi mi değişiyor?

Alıntıları Göster
    %99 bu şekildedir hocam benim değiştirdiğim arabada 207

• quote:

%99 bu şekildedir hocam benim değiştirdiğim arabada 207

Alıntıları Göster
    eyvallah. benimkilerde de sorun var gibi. aşağı inmiyor ama bagajı açtığımda kendiliğinden yukarı gitmiyor. elimle sonuna kadar kaldırmam lazım. 7 yaşında araç için normal bir süremidir bagaj amaortisör değişimi bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xweser

eyvallah. benimkilerde de sorun var gibi. aşağı inmiyor ama bagajı açtığımda kendiliğinden yukarı gitmiyor. elimle sonuna kadar kaldırmam lazım. 7 yaşında araç için normal bir süremidir bagaj amaortisör değişimi bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Yıl bazlı bakmak ne ölçüde doğru olur bilmiyorum. Çünkü kullanım sıklığıda bence bu amortisörlerin ömrünü etlikeyen şeylerden birisi.
    Bizim 97 model ilk sahibi olduğumuz astrada halen orjinal bagaj amortisörü duruyor mesela.
    Benim değiştirdiğim 207 de 2008 model yani 12 yaşındaydı.
    2004 model corsada da 12 yaşına kadar değişim yapmamıştık mesela.
    Bir diğer örnekte 2012 508 sw num var bagaj kapağı normal bir hb inkinin yanında kale kapısı gibi kalır ve sw olduğu için kapak çok sık kullanılıyor olsada halen orjinal.
    Bütün bu veriler ışığında bence 7 yıl az bir süre ama çok sık kullanıyorsanız buda etken olabilir.

• quote:

Yıl bazlı bakmak ne ölçüde doğru olur bilmiyorum. Çünkü kullanım sıklığıda bence bu amortisörlerin ömrünü etlikeyen şeylerden birisi.
    Bizim 97 model ilk sahibi olduğumuz astrada halen orjinal bagaj amortisörü duruyor mesela.
    Benim değiştirdiğim 207 de 2008 model yani 12 yaşındaydı.
    2004 model corsada da 12 yaşına kadar değişim yapmamıştık mesela.
    Bir diğer örnekte 2012 508 sw num var bagaj kapağı normal bir hb inkinin yanında kale kapısı gibi kalır ve sw olduğu için kapak çok sık kullanılıyor olsada halen orjinal.
    Bütün bu veriler ışığında bence 7 yıl az bir süre ama çok sık kullanıyorsanız buda etken olabilir.

Alıntıları Göster
    çok sık kullanmıyorum ama belki başka etkenlerde olabilir. dediğiniz gibi yıl bazlı bakmak yanlıştır.

• koltugu yatırıp ıcerden degısmek aklıma geldı ama o zaman yay en gergın ve uzamıs halde oluyor

bagaj kapagı yukarı kalkınca o sekılde dururken yay buzulup kuculuyor ama cok gergın ucunu sıyırtmanın bır yoluna bakıcam artık belkı cekıcle cektırırım

bu arada albeada bagaj amortısoru demısler ama henuz gormedım..

ben sadece kenarlarda yay gordum bagajı kaldırınca yay kuculuyor bagaj ınerken yay uzuyor

amotısor kafamı karıstırdı neredeyse yayları ıptal edecektım ama yayların uzayıp kısaldıgını gordum yanı bagaj kapagına baglı sanırım yayla alakalıdır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.