Şimdi Ara

Bad Sectorlu Hdd onarımı ve On/Off HDD yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir tanıdığım 500 gb bad sectorlu hard disk verdi.HD tuneden test ettim.Bayabir bad sector vardı.Hdat2 ve HddReg programlarıyla birazcık bir düzelme oldu.Ardından yaklaşık 4 gün süren kill disk içinde 32 verifity li kill disk yaptım diskteki tüm bad sectorleri işaretledi hiçbir sorun kalmadı.Şuanda çalışırken arada sırada kafa sesi geliyor.Kendi diskim 2 bölümdü o diski biçimlendirmek için bu bozuk diski kullandım.450 gb veriyi bu diske kopyaladım ve diskten geri aldım.Sonrasında diske işletim sistemi kurdum fakat işletim sistemi kurunca 2 günde çöktü pc bende işletim sistemi kullanmadan diski pc'mde depolama birimi olarak kullanmaya karar verdim.Diskte sıkıntı olarak sadece biraz kafa atma sesi ve birkaç smart hatası kaldı diskte.Diske yapabileceğim en iyi bakımı yaptığıma emin olduğum için böyle kullanmayı düşünüyorum.İçine kaybedince üzülmeyeceğim dizileri filmleri atacağım.

Son Smart Hataları
     Bad Sectorlu Hdd onarımı ve On/Off HDD yapmak istiyorum

Planım şu şekilde bir on off swich alacağım(bozuk power supply deki switchi sökmeyi düşünüyorum) ve bu swichi cdrom un koncağı yerin boş kapaklarından birine yada floppy diskin kapağına monte etmeyi düşünüyorum.Harddisk yine normal bir şekilde slotunda olacak ve harddiskle anakart normal bir şekilde bağlanacak.Switchi ise güç kablosuna bağlayacağım.

Size Sormak istediğim sorulara geçmek istiyorum.
    1.Sizin aklınızdan geçen başka bir sistem varmı?
    2.PC açıkken switch yardımıyla hdd yi açmamda kapamamda sıkıntı olurmu?
    3.Switch kapalı pozisyondayken bilgisayarımdan hdd gözükürmü?
    4.Switchi güç kablosunda hangi renklere bağlamalıyım?
    5.Bildiğim kadarıyla siyahlar topraklama, sarı 12 volt, kırmızı 8 volt bunların hepsi için ayrı ayrı switchmi kullanmalıyım?

• Low Level format denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

Low Level format denediniz mi?

Low Level formatı denemedim.Fakat kill diskte 35 passes,verify li 4 gün süren formatını yaptım.Kafa sesinin fiziksel darbeden kaynaklandığını düşünüyorum.
  • O zaman yapabileceğiniz birşey kalmamış. 12 volta swich koymanız yeterlidir.
  • peki switch kapalıyken hdd bilgisayarım kısmında görünürmü?
  • Alternatif sunabilecek varmı acaba?
  • Varolan bozuk sektörler hiçbir programla hiçbir şekilde düzelmez.
    HDTune ile yavaş seçeneği ile yüzey testi yaptırıp eğer bozuk sektörler aynı yerde ise o bölümü ayırarak kalan sağlam kısmı kullanabilirsiniz.
    Bunun dışında başka yapılacak birşey yok.

Garantisi devam ediyorsa, seagate'e gönderip değişim yaptırmakta bir çözüm..
    Konu ile ilgili başlığı bu bölümde bulabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Varolan bozuk sektörler hiçbir programla hiçbir şekilde düzelmez.
    HDTune ile yavaş seçeneği ile yüzey testi yaptırıp eğer bozuk sektörler aynı yerde ise o bölümü ayırarak kalan sağlam kısmı kullanabilirsiniz.
    Bunun dışında başka yapılacak birşey yok.

Garantisi devam ediyorsa, seagate'e gönderip değişim yaptırmakta bir çözüm..
    Konu ile ilgili başlığı bu bölümde bulabilirsiniz.

garantisi devam etmiyor yapabileceğimin en iyisini yaptım full kill disk yaptım 500 gb lık hdd yi 4 günde sildi.Zaten daha öncesinde hd tune programında yaklaşık 25 tane kırmızı veriyordu artık 1 tane vermiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.