Şimdi Ara

Bad sector ve düzeltme yöntemleri (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
80
Favori
358.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Repartition Bad Drive programı tecrübem:

    Fiyatı ucuz görüp migrostan 2 tane 1 Tb. harici hdd 3-5 sene önce aldım. Biri baştan sorunlu çıktı, geri verdim, tamir edilip geldi. Bir süre sonra kutudan çıkarıp kasaya taktım, 3 bölüme ayırdım, bir kaç sene sorunsuz kullandım. Sorun çıkartmaya başladı, HDTune ile tarattım. Bad sektör vardı, ancak ilginç olan daha başlangıçta ilk üç kutu kırmızıydı. Yani hdd nin mbr falan önemli bilgilerinin olduğu kısımlar. MBR onarma, taşıma vs denedim olmadı. Zar zor da olsa açılıyordu, verileri yedekledim. Ondan sonra piyasadaki Testdisk falan dahil bütün hdd programlarını denedim (LLF, HdRegeneratör, Hdat2 vs. hariç) Hiç bir gelişme olmadı.
    Geçenlerde Repartition Bad Drive programını bi başlıkta okudum. HdRegeneratör ü yapan kişi yazmış. İşlevi hdd tarayıp bad sektörleri kapatıyor ve sağlam yerlerden yeni partitionlar oluşturuyormuş. Bir de bunu deneyim dedim. 1 tb disk 20-22 saat sürdü, 25 yeni bölüm oluşturmuş, çoğu 1,3,5,10 GB. İşe yarar 50-150 Gb olan 2-3 tane bölüm var.
    Ancak bunların çoğu biçimlendirme aşamasında biçimlenemiyor, bilgisayar donuyor, kilitleniyor vs. Yani bende işe yaramadı. Belki bad sktörlerin ilk bölgeden başlamasından ve çok olmasından olabilir. Belki başka arkadaşlarda işe yarayabilir.

    Not: Program beleş. Dos üzerinden çalışmıyor, windowstan çalışıyor ama diski harici hdd olarak takmak gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmikdalga -- 22 Ekim 2015; 23:49:33 >




  • bu program hatalı dosya gönderip alabiliyorum
     Bad sector ve düzeltme yöntemleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bersan1 -- 20 Ocak 2016; 9:57:14 >
  • Arkadaşlar kolay gelsin öncelikle paylaşım için teşekkür ederim.Ben 3. yöntemde kaldım şimdi benim 320gb harddisk te 80 gb ve 300 gb te silinemeyen ciddi bat sektör var yani hiç bir şekilde onarılmıyor . Binim derdim ilk 90 gb ı ve son 30 gb tı silmek istiyorum sadece o ortadaki temiz olan bölümü kullanmak istiyorum yani 200 gb yerel disk c olsun ben oraya windows u kurmak istiyorum bunu nasıl yapacağım yardım edebilir misiniz ?

    Benim aklıma gelen kurulum yapınca hardisk i 3 parçaya bölmek kurulumu 200gb lık bölüme kurmak ama sistem hiç bir şekilde o sorunlu yerleri görmesin okumasın ki harddisk rahat çalışsın bunu nasıl yapabilirim.
  • Arkadaşlar geçmiş olsun herkese benimde başıma 2 gün önce geldi ne yapmam lazım kurtulmam için
  • Arkadaşlar 1 tb Seagate Expansion harddiskim 4-5 dakikada bir bağlantıdan kopuyor tekrar bağlanıyor. Bunu sadece boş durumdayken yapıyor. Yani harddiskle ilgili herhangi bir işlem(kopyalama,taşıma vs.) yapıyorken böyle bir durum oluşmuyor. Sizce ne problemi vardır? Alalı 2 sene filan oldu ömrü mü bitiyor ki?

    Edit: HD Tune Pro 5.60 ile yaptığım testte Calibration Retry Count değeri 15 çıktı ve sarı renk ile warning yazıyor. Harddisk gerçekten gidici mi acaba? Bu hatadan alan ve çözebilen var mı?

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri




  • Benim yaptığım hataya düşme diye yazıyorum, sakın ola ki içindeki bilgileri boşaltıp llf atıp sonra bilgileri tekrar geri yüklemeyesin; benim gibi bir gün düzgün çalışıyor gibi görünen diskin bir daha hiç görünmeyebilir: şu an diskim için anakart bulmaya çalışıyorum bir ihtimal içindeki dizi ve filmlerimi kurtarırım ümidi ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar , benim yöntemim gayet iyi çalışıyor. İncelemeye bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.https://forum.donanimhaber.com/m_116385863//tm.htm#116385863
  •  Bad sector ve düzeltme yöntemleri

    Merhaba Arkadaşlar, HD Tune programı ile bad sector taraması yaptım ve resimdeki gibi bir harita oluştu. Bu bad sectorlarden kurtulmak yazılımsal olarak mümkün değil biliyorum, fakat disk partition yaparak kırmızı bölgelerin okunmamasının sağlandığını duymuştum. Bad sectorlerin olduğu bölge başlarda ve üç tanesi de sonlarda. Bu harddiski nasıl bölebilirim? Teşekkürler




  • Karlıpekmez K kullanıcısına yanıt
    meraba hocam bolmeden once hdd regenarotoru ve maxblasti dene sonuc alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canmrtcan

    meraba hocam bolmeden once hdd regenarotoru ve maxblasti dene sonuc alabilirsin

    Saolasin hocam , Hdd regerenator ile islem yaparken ısınıp kapandi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarım aniden donuyor çok uzun süre kasılı kalıyordu, açılması yarım saati buluyordu yeni açtığımda falan. hd tune ile taradım 8 tane bad sector çektı 2500 karede.health status falan ok yazıyordu. bence fiziksel bi sorun değildi benimki çünkü düşme çarpma falan olmadı hiç. neyse hdd regenerator ile taradım 5bin civarı bad sector bulup recovery edildi dedi. o tararken yatmıştım sabah bitirmiş. tahminim 5-6 saat falan sürmüştür. şimdi tekrar tarıyorum hd tune ile, sadece 1 tane bad sector çıktı şimdilik. başka çıkacağını sanmıyorum.

    yapmayı düşünen arkadaşlar varsa misal olsun diye yazdım.
  • HD Tune birden fazla bölünmüş HDD larda herbir bölümün ayrı ayrı taramasını yapmıyor. Toplamda gösteriyor. Örneğin 2 gb ını gizlesek bile HDD ın tamamını gösteriyor. HD TUne dışındaki programlarda tarama yapılınca bozuk kümenin nerede olduğunu alt kısmda raporlamıyor. Ondan çok daha iyi olan MiniTool Partition Wizard Professional Edition bile o kısmı göstermiyor.
    Bunu şunun için soruyorum; HDD daki bad li kısmı hapsetmeyi (bu sayede yayılma önlenmiş oldu) başardım ancak ilgili kısmın dışına bad çıkmış mı yoksa orada mı kalmış daha net görmeye ihtiyacım var. Bunu başarabilirsem ayrı bir konu halinde nasıl yapılacağını paylaşacağım
  • güzel bir anlatım olmuş, emek vermişsiniz teşekkürler
  •  Bad sector ve düzeltme yöntemleri

    elimde 1 tb notebook harddiski var arkadaş windows kuramıyorum hata veriyor dedi söktüm baska bilgisayara harici hdd olarak bağladım ve HD Tune ile tarama yapmaya kalktığımda yukardaki ekran hatasını verdi. harddiskin üzerine bi bardak soğuk su mu içmeliyiz ya da yapılacak her hangi bir şey varmıdır?
  • Güzel konu deniyeceğim zaten 2 tane kirmizi nokta var umarim ise yarar diskten pıt sesleri geliyor ama .
  • onarım programlarını denedim, onarıldı göstermesine rağmen işe yaramıyor
    benim durumumdaki en iyi çözüm
    ckdsk /r
    komudu oldu bad cluster ' ları bulup işaretliyor üzerine yazdırmıyor böylece diski bölmeye falan gerek kalmadan sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

    eğer windows kurulu harddisk de yapacaksanız
    chkdsk /r /f

    tabi administrator haklarına sahipken bu komudu çalıştırmalısınız yoksa çalışmaz

    sakın chkdsk /b yapmayın bi ihtimal harddiskinizi bozar
  • WD 160GB mavi hdd de 28 tane bad sector var en aza nasil indirgeyebilirim? Killdisk felan kullandim sonucta pek bir degisiklik olmadi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeagateWD S kullanıcısına yanıt
    Çöpe at

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Butterflies

    Çöpe at

    Niye atayim bad sectorlerin ustu kapatilip kullanilabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeagateWD S kullanıcısına yanıt
    Millete o şekil mi satmayı dusunuyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.