Şimdi Ara

Bad Sector-Lowlevel Format (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
19
Favori
159.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok sıfır kutuda gelmişti de gene aynı sorun oldu buda bana ders oldu bir daha 1 tb 1.5 tb 2 tb harddisk almak yok gerçekten çok çabuk bozuluyorlar büyük boyutlu harddiskler
  • Arkadaşlar 80 GB'lık Seagate marka harddiskime Mac OS X 10.5.8 Leopard işletim sistemikurdum. 4-5 ay da sorunsuz kullandım. Sonra birden bilgisayar daha açılırken kapanmaya başladı. Ben de Hiren Boot CD ile format atayım dedim. Atmaz olaydım. Kullandığım program HDD Erase V.4.0 Şimdi bilgisayar açılırken HDD Locked, enter password: (5 left) yazıyor. Ben şifre falan koymadım.

XP CD'si ile başlatıyorum. Boyut olarak falan hard diskim görünüyor ancak "Kur bu harddiske erişemiyor" diyor. Hangi programla nasıl formatlamalıyım ki harddiskim geri gelsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitkacar -- 18 Haziran 2010; 12:22:54 >
  • Device does not exist , or not recognized by the program ! dior ne yapıcam acil :(
  • arkadaslar ben cd yı boot yaptım calıstırdım bendekı dısk wd arkadas maxtor power max ıle anlatmıs oraya gırınce benım hdd ı tanımıyor ne yapmam gerek yardımcı olabılırmısınız
  • windows üzerinden harici olarak bağlı olan ya da sistemin kurulu olmadığı diske low level format atmak mümkün mü?
  • arkadaşlar bu kilitlenme sorununun güç kaynağı yetersiz olmasıyla alakası olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: utqyy

arkadaşlar bu kilitlenme sorununun güç kaynağı yetersiz olmasıyla alakası olabilir mi

Eğer Güç kaynağı yetersizse yapabilir
  • Pc nin kasması bundan olabilirmi acaba ? her tarayıcıyı açtiğimda pc ağlio mozilla,explorer,krom vs resmen cpu %50 ve %100 lere kadar vuruyor nedense format attim bi çözüm bulamadım format atiyorum hiç bişey kurulu olmamasina rağmen açilirken cpu 100 lere vuruyor sonra tekrar düşüyor işlemcide sorun war desem yok gibi gözüküyor sicaklik normal yenide macunlattım .Bundan 1 ay öncesina kadar hiç bir sorunum yoktu. 1 ay öncesine kadar oyuna girince %50 lerdeydi pc şmdi %100 firefox ta %5 oranında kullaniyordu şmdi ise %30 50 arasında sizçe sorun bu olabilirmi yoksa başka bi sorunmu vardir acaba ? ilgili taratmayida yaptım sorun yok , yardimlarınızı bekliyorum.

Bad Sector-Lowlevel Format

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revalation -- 6 Haziran 2011; 3:50:30 >

• şimdi başıma böyle bir şey geldi işin kötü tarafı uzak bağlantı programı ile yapmaya çalışıyoruz durum iki katı zorlaşıyor bakalım ne yapacağım inş buradaki bilgiler ışığında düzenleyeceğim:) verdiğin bilgiler için şimdiden sağol kardeşim...
  • Arkadaşlar HDD yi test ettim ve badsector oldugu görünüyor . sizce low level format atmalımıyım. Bazı arkadaşlar low level formatın zararlı oldugunu söylüyorlar. Bazıları Hdat2 ile onar diyorlar hangisi yapmalıyım. HDD 320 Gb ve yedeğini aldım yani verilerimin silinmesi önemli değil.

5 tane badsector gözüküyor sizce ne yapmalıyım.Bilgisayar aşırı yavaş verilerimi harici diske yedeklemek 1 günümü aldı .. yedekledğim dosya boyutu 80 GB

not : hdd sıcaklığı 39 derece

• quote:

Orijinalden alıntı: esC46

Arkadaşlar HDD yi test ettim ve badsector oldugu görünüyor . sizce low level format atmalımıyım. Bazı arkadaşlar low level formatın zararlı oldugunu söylüyorlar. Bazıları Hdat2 ile onar diyorlar hangisi yapmalıyım. HDD 320 Gb ve yedeğini aldım yani verilerimin silinmesi önemli değil.

5 tane badsector gözüküyor sizce ne yapmalıyım.Bilgisayar aşırı yavaş verilerimi harici diske yedeklemek 1 günümü aldı .. yedekledğim dosya boyutu 80 GB

öncelikle geçmiş olsun... benimde böyle bir durum başıma gelmişti ama olayı formatla hallettim senin badsektörlerin iyi huyluysa format at düzelir ancak kötü huyluysa işin biraz zor ... bence c ye sistemi tekrardan kur d yi ellemeden devam et... eğer bilgilerin d de ise öbür türlü bilgilerine ulaşman zor ancak bi teknik servise yeni hdd alarak gidip orda bilgileri aktarabilirisn bilgilerin önemli ise... eğer bilgisayarın önemli bilgi yoksa format at belki düzelir...

• quote:

Orijinalden alıntı: bnymntlk

quote:

Arkadaşlar HDD yi test ettim ve badsector oldugu görünüyor . sizce low level format atmalımıyım. Bazı arkadaşlar low level formatın zararlı oldugunu söylüyorlar. Bazıları Hdat2 ile onar diyorlar hangisi yapmalıyım. HDD 320 Gb ve yedeğini aldım yani verilerimin silinmesi önemli değil.

öncelikle geçmiş olsun... benimde böyle bir durum başıma gelmişti ama olayı formatla hallettim senin badsektörlerin iyi huyluysa format at düzelir ancak kötü huyluysa işin biraz zor ... bence c ye sistemi tekrardan kur d yi ellemeden devam et... eğer bilgilerin d de ise öbür türlü bilgilerine ulaşman zor ancak bi teknik servise yeni hdd alarak gidip orda bilgileri aktarabilirisn bilgilerin önemli ise... eğer bilgisayarın önemli bilgi yoksa format at belki düzelir...

bilgileri harici diske atıp sıfırdan format attım düzeldi allaha şükür :))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bnymntlk

quote:

bilgileri harici diske atıp sıfırdan format attım düzeldi allaha şükür :))

haydi gözün aydın o zaman :) hdd iyi davran bir dakine bu kadar şanlı olamayabilirsin:)

• benim harici Hitachi de bad sector vardı. HDtune ile tarattım, bayağı buldu. Maxtor un ISO dosyasını cd ye yazdırdım ve doğrudan(1.disk) laptopa bağladım ve dosta bu yazılımla LOW LEVEL FORMAT attım. 1. cisinde bir yerde kilitlendi. Tekrar USB den bağlayıp HDTune ile tarattım 60 GB ın 30 una kadar bad sector kalmamıştı. İkinci kez laptopa 1. disk olarak taktım ve Maxtor yazılımı ile LLF attım, takılmadan formatı bitirdi. HDTune ile tarattım, şu anda hiç bad sector yok. Küçük büyük her türlü dosyayı aktardım HDD ye hiç sorun çıkarmadı. Bakalım sonradan tekrar olacak mı bad sector.
  • aklınızda bulunsun, bir harddisk yaklaşık 2 yıldan sonra bad sector üretmeye başlar. ondan sonra ne yapsanız kar etmez sürekli olarak yeni bad sectorler çıkar. yenisini almanız önerilir.
  • evet ne yapsan olmuyor, 3 tane bad sector bloğu çıktı. 3 e böldüm hdd yi ortada 3 gb de bıraktım bad sectörü bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazanya -- 16 Kasım 2011; 16:34:52 >
  • biraz eski bir konu ama yine de mesajım bulunsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazanya

evet ne yapsan olmuyor, 3 tane bad sector bloğu çıktı. 3 e böldüm hdd yi ortada 3 gb de bıraktım bad sectörü bakalım ne olacak.

hdd yi en sonunda gömdüm. atın çöpe, tedavisi mümkün değil.
  • ssd lerin fiyatları düşünce bunlarla uğraşmayız artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: n55s-s1194v

ssd lerin fiyatları düşünce bunlarla uğraşmayız artık

ssd de bad sector olmuyosa direk gibip alıp işletim sistemimi kurarım ona film falan indirip izleyip sileriz artık napalım:S
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.