Şimdi Ara

Bad Company 2 Frame Atlama Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gtx 660ti kullanıyorum ve ms testi yapmak istiyorum.Bildiğiniz gibi ms sadece sli yada cf sistemlerde olan birşey fakat ben yinede yapmak istiyorum.Yani hangi programları kullanıcam nasıl veri oluşturacam.Nelere dikkat edicem nasıl tablo oluşturacam bana bilgili birisi yardım ederse yapmak istiyorum.

Neden yapmak istiyorum: BC2 oynarken tek 660ti ile fps 119.9 iken (120hz monitörüm var) ve vsync açık iken fps oyun esnasında 118 e bile düşsse ms gibi frame atlaması gibi birşey gördük.Bunu özelliklede bc2 oynarken test ettik.

Nasıl mı: Bir ağacın karşısına araya biraz mesafe bırakıp sadece A tuşuna basarak mouseyi hiç hareket ettirmeden sola gittik sonra sadece D tuşuna basarak sağa doğru gittik.Yani ağacın karşısında sadece yön tuşlarıyla bir sağa gittik bir sola gittik.Baktık takılma oluyor fps 118 yada 117 olmasına rağmen bunu defalarca denedik.Sonra değişik birşey denedik 660ti sli da fps 119.9 dan aşağı hiç düşmedi ve frame atlaması yada ms gibi gözüken birşey olmadı.Yani tek kartta olmaması gerekirken bunu gözlemledik.Aynı olay gtx 560ti ve benzeri kartlardada oluyor ama gtx 660ti sli yada gtx 670 de bu olay olmuyor.

Bu yüzden frame testi ve ms testi yapmak istiyoruz
    Yardımcı olursanız sevinirizUmarım çok meşakatli bir iş değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 26 Aralık 2012; 19:42:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Arkadaşlar gtx 660ti kullanıyorum ve ms testi yapmak istiyorum.Bildiğiniz gibi ms sadece sli yada cf sistemlerde olan birşey fakat ben yinede yapmak istiyorum.Yani hangi programları kullanıcam nasıl veri oluşturacam.Nelere dikkat edicem nasıl tablo oluşturacam bana bilgili birisi yardım ederse yapmak istiyorum.

Neden yapmak istiyorum: BC2 oynarken tek 660ti ile fps 119.9 iken (120hz monitörüm var) ve vsync açık iken fps oyun esnasında 118 e bile düşsse ms gibi frame atlaması gibi birşey gördük.Bunu özelliklede bc2 oynarken test ettik.

Nasıl mı: Bir ağacın karşısına araya biraz mesafe bırakıp sadece A tuşuna basarak mouseyi hiç hareket ettirmeden sola gittik sonra sadece D tuşuna basarak sağa doğru gittik.Yani ağacın karşısında sadece yön tuşlarıyla bir sağa gittik bir sola gittik.Baktık takılma oluyor fps 118 yada 117 olmasına rağmen bunu defalarca denedik.Sonra değişik birşey denedik 660ti sli da fps 119.9 dan aşağı hiç düşmedi ve frame atlaması yada ms gibi gözüken birşey olmadı.Yani tek kartta olmaması gerekirken bunu gözlemledik.Aynı olay gtx 560ti ve benzeri kartlardada oluyor ama gtx 660ti sli yada gtx 670 de bu olay olmuyor.

Bu yüzden frame testi ve ms testi yapmak istiyoruz
    Yardımcı olursanız sevinirizUmarım çok meşakatli bir iş değildir.

Sorununuzu ben aylarca GTX 680,670,660 Ti , 660 hepsinde yaşadım. NVIDIA forumlarına bakarsanız GTX 600 series stutttering diye göreceksiniz. Ben yeni sistem kurmamam rağmen GTX 480 e dönüş yaparak çözdüm bu sorunu. Sorun GTX 600 serisinin ve HD 7900 serisinde olan (AMD kullanıcılarının söylediklerine göre) boost özelliği mili saniyeler içerisinde cevap veremiyor ve stutteringe sebep oluyor. NVIDIA bunun driverda bir bug olduğunu ve düzelteceğini hatta düzelttiğini söylemiş fakat mayıs ayındaki bu söyleminden sonra çıkan hiçbir driver çare olamadı. Kısacası şu an için belli bir çözüm yok. En iyi senaryolar: Triple bufferingi aktif edin , önceden oluşturulan kare sayısını 1-3 arası değerlerle deneyin , ekran kartı max performans seçeneğinde olsun , olmadı NVIDIA Inspectordan p2 p3 performans statelerini eşitleyin deneyin d3d override ile triple bufferingi aktif edin , benim tavsiyem iade edin 500 serisine geri dönün 700 serisini bekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 25 Aralık 2012; 20:45:12 >

• Hocam dediklerinizin çoğunu daha önceden yapmıştım zaten fakat bu sorun 660ti sli da yada 670 de olmuyor.Ben daha önceden 670 sli ve gtx 690 da kullandım bunlardada yoktu bu problem.Sonra araştırdım falan youtube da 6xx series stuttering problemini gördüm.Ama bizim gördüğümüz şey gtx 560ti top de bile oluyor.660ti sli yada 670 yada 690 da olmuyor.Sanki bana şöyle geldi:

119.9 fps den aşağı düştüğü anda 1fps bile düşse bu ms frame atlaması vs oluyor.Ama sabit kalınca böyle birşey olmuyor.Fps yi sabitlemek için bir program biliyorum evga x precision diye bunu yapsam düzelir mi acaba?Deneme amaçlı monitörü 60hz e aldım hani fps düşmez hep akıcı olur diye ama daha beter takılmaya başladı hemde öyle böyle değil.

Yada sizin dediğiniz gibi D3D Overrider programını kurup ayarlıcam.Bu sorunu çözmemiz gerekiyor mutlakaÇok iyi derecede bc2 oynuyoruz arkadaşımla ve milisaniyeler bile önemli bizim için

• bende 3 aydır gtx660ti kullanıyorum ve şimdiye kadar crysis 2, gta 4, dirt2 ve borderlands 2 oynadım. hiçbirinde rahatsız edecek hiçbir takılma olmadı. boost özelliğinden de sorun çıkacağını sanmıyorum çünkü benimki 1124 çıkıp sabit kalıyor. oynamıyor. şimdi dediğinizi borderlands 2'de denedim, vsync ve phsyx açık bir direğe bakıp a ve d ile sağa sola gittim sabit 59-60 arası oynuyor. ve takılma oluyor, sonra sağa sola giderken physx efekti içeren slag silahı ile ateş ettim fps 58 düşüp 60 çıktı yine takılma olmadı. en azından ben görmedim. alttaki techrpotun yaptığı incelmede de gtx660ti nin tepki süresi oldukça iyi. gtx670 ve 680 de aynı gpu yu kullandıklarına göre onlar da aynıdır. başka oyun denediniz mi yoksa sadece BC2'mi.

http://techreport.com/review/23981/radeon-hd-7950-vs-geforce-gtx-660-ti-revisited/3

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

bende 3 aydır gtx660ti kullanıyorum ve şimdiye kadar crysis 2, gta 4, dirt2 ve borderlands 2 oynadım. hiçbirinde rahatsız edecek hiçbir takılma olmadı. boost özelliğinden de sorun çıkacağını sanmıyorum çünkü benimki 1124 çıkıp sabit kalıyor. oynamıyor. şimdi dediğinizi borderlands 2'de denedim, vsync ve phsyx açık bir direğe bakıp a ve d ile sağa sola gittim sabit 59-60 arası oynuyor. ve takılma oluyor, sonra sağa sola giderken physx efekti içeren slag silahı ile ateş ettim fps 58 düşüp 60 çıktı yine takılma olmadı. en azından ben görmedim. alttaki techrpotun yaptığı incelmede de gtx660ti nin tepki süresi oldukça iyi. gtx670 ve 680 de aynı gpu yu kullandıklarına göre onlar da aynıdır. başka oyun denediniz mi yoksa sadece BC2'mi.

http://techreport.com/review/23981/radeon-hd-7950-vs-geforce-gtx-660-ti-revisited/3

Hocam başka oyunda denemedim malum sureklı bc2 oynadıgımız ıcın asıl o bızım ıcın onemlı

Ama cıdden ılgınc bır olay 660ti sli + 670 + 670 sli + 690 de olmayıp 660ti ve 560ti top ed. neden oluyor.Fps 118 olmasına ragmen neden takılma oluyor onu cozemedım

• msi afterburnerda frametime diye bir yer var monitörüng bölümünde iki fps arası geçen süreyi gösteriyor yanlış anlamadıysam.
  • Gayet basit.Excel ve fraps yüklü olması yeterli.Ama yüksek fps ile shutteringin alakası yok.40 fps ile alınan shuttering tablosu 120 fps ile alınan shuttering tablosundan çok daha stabil olabilir.

Ayrıca başlıgı kurallar dahilinde lütfen tekrar düzenleyiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PlayStation 4 Texture Problemi
    5 yıl önce açıldı
    the witcher 2 pc kapanma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende 3 aydır gtx660ti kullanıyorum ve şimdiye kadar crysis 2, gta 4, dirt2 ve borderlands 2 oynadım. hiçbirinde rahatsız edecek hiçbir takılma olmadı. boost özelliğinden de sorun çıkacağını sanmıyorum çünkü benimki 1124 çıkıp sabit kalıyor. oynamıyor. şimdi dediğinizi borderlands 2'de denedim, vsync ve phsyx açık bir direğe bakıp a ve d ile sağa sola gittim sabit 59-60 arası oynuyor. ve takılma oluyor, sonra sağa sola giderken physx efekti içeren slag silahı ile ateş ettim fps 58 düşüp 60 çıktı yine takılma olmadı. en azından ben görmedim. alttaki techrpotun yaptığı incelmede de gtx660ti nin tepki süresi oldukça iyi. gtx670 ve 680 de aynı gpu yu kullandıklarına göre onlar da aynıdır. başka oyun denediniz mi yoksa sadece BC2'mi.

Bu yazdiklarinizin konu ile ne ilgisi var? Adam sorun yasamis yardim istiyor, sen sorun yasamdiysan bize ne ? Sorun yasamayan herkes burda mi yazcak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Bu yazdiklarinizin konu ile ne ilgisi var? Adam sorun yasamis yardim istiyor, sen sorun yasamdiysan bize ne ? Sorun yasamayan herkes burda mi yazcak?

yazmamın sebebi altta @turbo-powwer bu sorunun gtx600 ve hd7900 serisinde genel bir sorun olduğunu yazmış.ve amd kullanıcılarına göre boostan kaynaklıymış. hatta kendi de bütün gtx600 serilerinde bu sorunu yaşamış. bende gtx600 serisi bir kart kullandığımı sorun yaşamadığımı yazdım. ben sorun yaşamadığıma göre ve testlerde de kartın fps zaman aralığı çok iyi olduğuna göre, arkadaşın da sorun yaşamaması gerekiyor. yaşıyosa belki kart veya driver, belki oyun belki monitör sorunludur. ona göre deneyip sorunun kaynağını çözebilir. nasıl olsa genel bir sorun var deyip, kartı böyle kabullenmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

yazmamın sebebi altta @turbo-powwer bu sorunun gtx600 ve hd7900 serisinde genel bir sorun olduğunu yazmış.ve amd kullanıcılarına göre boostan kaynaklıymış. hatta kendi de bütün gtx600 serilerinde bu sorunu yaşamış. bende gtx600 serisi bir kart kullandığımı sorun yaşamadığımı yazdım. ben sorun yaşamadığıma göre ve testlerde de kartın fps zaman aralığı çok iyi olduğuna göre, arkadaşın da sorun yaşamaması gerekiyor. yaşıyosa belki kart veya driver, belki oyun belki monitör sorunludur. ona göre deneyip sorunun kaynağını çözebilir. nasıl olsa genel bir sorun var deyip, kartı böyle kabullenmez.

Kartta sorun yok arkadaşın 660ti si ve diğer denediğimiz 560ti top 560ti ve 560 larda böyleydi.Ayrıca driver sorunu olamaz 310.70 whql yüklü.Kontrol panel ayarları desek yine değil çünkü tam performans modunda da oluyor kalite modundada aynı şeyi yapıyor.Monitörle hiç alakası yok sorun olsa 670 670sli ve 690 da da olurdu.Oyun sorunlu olsa 670 670sli 690 da neden sorun olmuyor?

Kısacası anlamadığımız birşey var ama hala çözemedik.Zamanım olunca direk ms ve frame testi yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 26 Aralık 2012; 19:34:14 >

• quote:

Kartta sorun yok arkadaşın 660ti si ve diğer denediğimiz 560ti top 560ti ve 560 larda böyleydi.Ayrıca driver sorunu olamaz 310.70 whql yüklü.Kontrol panel ayarları desek yine değil çünkü tam performans modunda da oluyor kalite modundada aynı şeyi yapıyor.Monitörle hiç alakası yok sorun olsa 670 670sli ve 690 da da olurdu.Oyun sorunlu olsa 670 670sli 690 da neden sorun olmuyor?

Kısacası anlamadığımız birşey var ama hala çözemedik.Zamanım olunca direk ms ve frame testi yapıcam

sendeki sorun anladığım kadarıyla fps 120 den aşağı düşünce oluyor. gtx670 ve daha üst performansta fps 120'den aşağı inmediği için sorun olmuyor. onlarda da inse yine sorun çıkardı. vsync açıkmı oynuyorsun kapalımı. açıksa kapatmayı dene, kapalıysa açmayı.birde arkadaşında da 660ti olduğunu yazmışsın onun sisteminde denediniz mi, yine aynı sorunmu var.

• Dombıraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ayarlardan azıcık kısın
  • quote:

quote:

sendeki sorun anladığım kadarıyla fps 120 den aşağı düşünce oluyor. gtx670 ve daha üst performansta fps 120'den aşağı inmediği için sorun olmuyor. onlarda da inse yine sorun çıkardı. vsync açıkmı oynuyorsun kapalımı. açıksa kapatmayı dene, kapalıysa açmayı.birde arkadaşında da 660ti olduğunu yazmışsın onun sisteminde denediniz mi, yine aynı sorunmu var.

Zaten bu olayı ilk olarak arkadaş farketti kendi sisteminde.Sonra bize geldi bizde denedik aynı şey oluyor.Hem benim kart hem onun karttada aynı sorun.670 belkilde 120den aşağı düşmediği için bu sorunu göremiyoruz.Vsync acık olarak denedık.Sonra kapatalım oyle deneyelım dedik hem bu sefer tearıng oldu hemde o takılma yıne oldu hatta daha fazla oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ateşşiz Adam

Dombıraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ayarlardan azıcık kısın

Hocam oyun bc2 2010 yapımı dikkat edersen elimizde 660ti var 2012 yapımı.Ayrıca buda aklımıza geldi merak etme 640x480 yapıp low ayarlarda denedik fps sabit 120 ama yine takılıyor.Sonra dedimki 120hz ile bir problem var 100hz e aldık yine aynı problem.

660ti sli ve 670 de olmayan bu sorun 660ti de 560ti de ve 560 da neden oluyor?Arkadaş sırf bu problem için 10 tane kart değiştirdi.Şimdi ise tek çare sli yapmak diyor.660ti ye oc yaptık neredeyse 670 e yakın sonuçlar alıyoruz hatta geçiyoruz ama yinede 670 deki gibi oynayamıyoruz.Default ve oc li olarak denedik aynı sorun fark etmiyor

Boş servera girdik ping 50 falandı bizim ping de 105 di aynı olay yine oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 26 Aralık 2012; 22:18:03 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ateşşiz Adam

Dombıraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ayarlardan azıcık kısın

Hocam oyun bc2 2010 yapımı dikkat edersen elimizde 660ti var 2012 yapımı.Ayrıca buda aklımıza geldi merak etme 640x480 yapıp low ayarlarda denedik fps sabit 120 ama yine takılıyor.Sonra dedimki 120hz ile bir problem var 100hz e aldık yine aynı problem.

660ti sli ve 670 de olmayan bu sorun 660ti de 560ti de ve 560 da neden oluyor?Arkadaş sırf bu problem için 10 tane kart değiştirdi.Şimdi ise tek çare sli yapmak diyor.660ti ye oc yaptık neredeyse 670 e yakın sonuçlar alıyoruz hatta geçiyoruz ama yinede 670 deki gibi oynayamıyoruz.Default ve oc li olarak denedik aynı sorun fark etmiyor

Boş servera girdik ping 50 falandı bizim ping de 105 di aynı olay yine oluyor.

arkadaş 10 kart deneyeceğine bir gtx670 alıp rahat etseydi :) gerçi aklıma virtu geldi. ankartınız Lucid® Virtu Universal MVP destekliyor. bir deneyin isterseniz. belki yardımı dokunur. bir arkadaş denemek gerekitğini oyunları daha akıcıda daha kötüde yapabileceğini yazmıştı.

• arkadaşım aynı sıkıntı fifa 13 de bende yaşıyorum acayip canım sıkıldı bu işe diğer oyunlarda hiç gözüme bile gelmiyor daha önce ki ekran kartımda (gtx 275) hiçbir sıkıntı mevcut değildi.
  • arkadaşım bu sorunu fifa 13 1,5 yaması ile halletim güncel oyunlarda bu sıkıntı hiç yok bence eski oyunlarda güncellemesini yapınız büyük olasılık düzelecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.