Şimdi Ara

Bacak antrenmanı sonrası bacağım tutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Full body çalışıyorum bu gün bir bacak hareketi yapayım dedim ve bacak günümü LUNGE hareketi ile taçlandırmak istedim ve ağırlıklarla girdim.

Salondan çıktığımda çok sorun yoktu ama soğuduktan sonra bişeylerin ters gittiğini anladım. Fırına ekmek almaya gittim basamağa adımımı attım ve diz çökerek yere düştüm, yerden kalkmak için de bayağı uğraştım kapının kolundan destek aldım(Bir yandan da kollarım da ağrıyor, hamlığı atamadım). Neyse eve geldim kahvaltı yaptım kahvaltı sandalyesinden kalkamadım emekleyerek gittim odama.

Endişelenecek bir durum var mıdır acaba ? Pek sanmıyorum ama yine de sormak istedim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bacak Antrenmanı Sonrası Yürüyememe

Bacak antrenmanı sonrası yürüyememe, "ağrı gecikmesi" olarak bilinen yaygın bir durumdur. Zorlu bir bacak antrenmanından sonra bacak kasların çok fazla yırtılmış ve hasar görmüş olabilir. Bu da yürümeyi zorlaştıran şiddetli ağrı ve sertliğe yol açar.

Bu ağrı genellikle antrenmandan 12-48 saat sonra başlar ve birkaç gün sürebilir. Ciddiyet derecesi, antrenmanın yoğunluğuna ve kasların önceden ne kadar çalıştığına bağlı olarak değişir.

Nedenleri:

• Kas liflerinde yırtılma ve hasar
    • Kas hücrelerinde sıvı birikmesi (ödem)
    • İnflamasyon

Belirtileri:

• Bacaklarda şiddetli ağrı ve sertlik
    • Yürüme ve hareket etme güçlüğü
    • Kaslarda şişme ve hassasiyet
    • Merdiven çıkma veya sandalyeden kalkma zorluğu

Tedavisi:

Ağrı gecikmesinin tedavisi genellikle semptomatiktir, yani ağrıyı ve rahatsızlığı gidermeyi amaçlar. Bunlar şunları içerebilir:

• Dinlenme
    • Buz uygulaması
    • Kompresyon
    • Yükselti
    • Asetilsalisilik asit veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler

Önleme:

Ağrı gecikmesini önlemek için şu önlemler alınabilir:

• Yavaş yavaş antrenman yoğunluğunu ve süresini artırmak
    • Uygun ısınma ve soğuma egzersizleri yapmak
    • Antrenmanlar arasında yeterince dinlenmek
    • Su içmek ve elektrolitleri yenilemek

Ne Zaman Doktora Görünmelisiniz:

Çoğu durumda ağrı gecikmesi ciddi bir durum değildir. Ancak aşağıdaki belirtiler varsa tıbbi yardım almalısın:

• Ağrı birkaç günden fazla sürerse
    • Ağrı dayanılmaz hale gelirse
    • Kaslarda morarma veya şişme varsa
    • Ayakta dururken veya yürürken zorluk çekiyorsan

Bacak antrenmanı sonrası yürüyememe genellikle geçici bir durumdur. Ancak antrenman yoğunluğunu artırmadan önce iyice dinlenmek ve kasların iyileşmesine izin vermek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hamlamışsın.

Ama yine de en başlarda bu kadar zorlama kendini.

• Yürüyüş yap, haftada 1 gün bacak antrenmanı yeterli, haftada 3 gün spor yapmak iyidir. 1 gün bacak, 1 gün sırt ve omuz, 1 gün göğüs. Bacaklarını full body yapıyosan ağırlık ile yıpratma ilk önce vücut ağırlığı ile bacak egzersizleri yap.

• Çok fazla volume yüklemişsindir veya uzun zamandır çalışmıyorsundur, normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheers darlin

Sağolun diğer arkadaşlar da.

• Gayet normal. Geçince geri gir. Haftada 3 gün full body antrenmana devam et. 1 sene falan en iyi full body ile gelişirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Omuz Bacak aynı gün (soru)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • diz kısmında ağrı yoksa problem yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Mikrop Adam

Gayet normal. Geçince geri gir. Haftada 3 gün full body antrenmana devam et. 1 sene falan en iyi full body ile gelişirsin.

Hocam 1 senelik spor geçmişim var ama sporu bırakalı tam 4 sene olmuş tekrardan başladım işte. Alışma sürecini 1 ay kadar yapmayı planlıyorum ve belki 2 ay bench press yapmayacağım sanırım. Sağ omzumda rotator cuff'a bağlı suprastinos tendonunda ufak yırtık vardı, şınav çekerken bile belli bir tekrardan sonra sağ omzumun aşağı çektiğini hissedebiliyorum. Bu yüzden güç kazanana kadar böyle, sonra splite geçeceğim.

• bladeGny kullanıcısına yanıt

yok hocam sadece dizin üstündeki ön bacak kas grubu biraz da kasılı gibi duruyor ama bakalım

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt
    Split'in full body den pek bir farkı yok.Hatta eksiği var. Split eklemlere daha fazla iş çıkartır . Özellikle omuz sorunu yaşıyorsan boşver spliti full body devam et. Rotatar cufflar neredeyse her bölgede çalışıyor. Üst üste sırt günü gögüs günu diye gidersen rotatar cufların anasını ağlatırsın. Upper lower yapabilirsin. Push pull legs önericem fakat push ve pull üst üste gene ekleme sorun çıkartabilir. Haftada kas gruplarından birini sadece bir defa çalıştırmak mantıksız. 2 gün dinlenme hadi diyelim 3 gün dinlenmeden sonra kas zaten onarımını tamamlıyor. Geri kalan 4 günde kasın turşusunu mu kurucaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikrop Adam -- 4 Haziran 2021; 17:34:33 >
  • 1,5ay salonlar kapattıktan sonra bu çarşamba bacak çalıştım ne yürüyebiliyorum ne sıçabiliyorım
    Endişelenecek bir durum yok merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 4 Haziran 2021; 17:39:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zıt 2 bölge çalışıyorduk biz arkadaşımla. Mesela; Göğüs-Biceps, Off, Omuz-Triceps (evet ön omuz hareketlerinde tricepste yükleniyoruz ama göğüstekinden azdır diye düşünüyorum), Off, Sırt-Bacak şeklinde. Bu program ve düzensiz beslenme programı ile 6-7 ayda gözle görülecek derece vücut yapmıştım. Bu fitness serüvenine başlamadan önce yakın zamanda kick boks da yapmıştım sanırım burdan gelen temel de var çünkü fitness'a ilk başladığımda bu kadar hamlamamıştım.

Full body de aslında mantıklı duruyor bir hafta bir program diğer hafta bir program şeklinde gibi bir plan oluştu şimdi kafamda. Teşekkürler yorumlarınız için.

• TRI CLICK 0.7 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam içime su serptiniz.

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt
    Dostum bir hafta split bir hafta full body değil de 6 hafta biri 6 hafta biri diye devam etsen daha iyi olur. Her yeni programa başladığında(6 hafta sonu)ise ağırlıkları 2.5-7.5 kg falan düşür.Geri yavaş yavaş artırırsın. Küçük bir deload faydalı olur. Dediğim gibi split pek mantıklı değil . Sen gene de yapıcam diyorsan ki insanın sevdiği şeyi yapması da bu sporda önemlidir. 6 hafta biri 6 hafta biri yap. Zırt pırt program değişimi gelişim ivmesini kaybettiriyor. Haftadan haftaya ya ağırlıkların artsın ya set arası daha az dinlen ya da formun düzelsin. Bunlardan emin ol. Geliştiğini farkediyorsan sorun yok. Kolay gelsin.
    Edit:Zırt pırt program değişimi faydalı değil. 6-12 haftada bir değiştirmek ise fayda sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikrop Adam -- 4 Haziran 2021; 18:6:12 >
  • Teşekkürler hocam, haftada program değişimden kasıt yine full body ancak gücümüz ve zamanımız sınırlı olduğu için izole hareketler yapamıyoruz. Atıyorum tricepsin 2 bölgesi var ise 2 bölgenin hareketini de aynı gün yapamayabiliriz, bir hafta bir hareket bir hafta diğer hareket şeklinde. Aynı taktiği diğer bölgeler için de full body programı altında yapmayı düşünmüştüm. Haklısınız sanırım sürekli program değişimi mantıklı değil, acaba bu dediğim de mi mantıksız oluyor dediğinize binaen ?

Sağolun yorumlarınız için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.