Şimdi Ara

Babanız Nasıl Biri? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57
Cevap
3
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gayet samimiyiz babamla,karşılıkli kufurlesiriz bazi konularda,karsilikli iceriz de,pek karismaz bana ama hatam oldugumda falan soyler oyle yani herhalde boyle bi samimi baba yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaderdaşız o zaman hocam. neden bilmiyorum biz hiç karşı gelemedik, karşı gelmeyi düşünemedik bile. nasıl sindirdiyse bizi artık

aynen öyle, babadır o saygı göster diyen çok oldu, anlamazlar hergün bet sesiyle deli gibi bağıran babanın ne kadar kötü birşey olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerryh -- 31 Ağustos 2016; 13:48:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senyour

Eskiden kendi restorantı olan ve bu yüzden çok içki içip bize bağırıp döverdi.Sonra alkolü bıraktı ve yeni iş kurdu 5-6 sene o kadar iyidiki.Sonra annemle boşandılar başkasıyla evlendi.Ben babamın iş yerinde çalışıyorum.Kötü huyları kesinlikle her zaman karısını tutar,kesinlikle evi arabası işi bizden değerlidir(Kendi arabamı çarpsam bile beni öldürür söyledi bunu).Bütün işi bana bırakıp hep gider ve hiçbir sosyal hayatım yok zaten haftanın 7 günü çalışıyorum.Bana hiçbir katkıda bulunmaz kıyafet ayakkabı mazot araba vergisi ev kirası hepsini ben yapmaya çalışırım ve maaşımda asgari ücretin yarısı.Yani işi olmasa hayatta tanımaz bile beni.

Yav he haftanın yedi günü eşek gibi çalışıyorsun ve maaşın aylık 650 lira. Ulan biraz usturuplu at be.

• Babam doktor ama sunu soyleyeyim; eve para getirmekle babalik yapilmiyor. Iyi yonden bakarsak evlat yetistirme ve iyi bir es olma konusunda kendi kendime bir suru sey ogrendim babamdan. Dogal olarak neler yapilmamasi gerektigini ogrendim. Annemi de beni bu kadar iyi yetistirdigi icin tebrik ediyorum.

• Önceden tohum firmamız varken babam yüzünden battık ve gereksiz kötü bir çok olay yaşadık babam kısmi felç geçirdi ama şuan gayet iyi hayatın g*tüne parmak atmış ne çalışır ne birşey yapar babannemin yanında kalıyor benle genelde ilgilenmezde napıcan baba işte annemle annanem olmasa halim kötü olurdu.

• Biz kardeşiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Orijinalden alıntı: Senyour

Eskiden kendi restorantı olan ve bu yüzden çok içki içip bize bağırıp döverdi.Sonra alkolü bıraktı ve yeni iş kurdu 5-6 sene o kadar iyidiki.Sonra annemle boşandılar başkasıyla evlendi.Ben babamın iş yerinde çalışıyorum.Kötü huyları kesinlikle her zaman karısını tutar,kesinlikle evi arabası işi bizden değerlidir(Kendi arabamı çarpsam bile beni öldürür söyledi bunu).Bütün işi bana bırakıp hep gider ve hiçbir sosyal hayatım yok zaten haftanın 7 günü çalışıyorum.Bana hiçbir katkıda bulunmaz kıyafet ayakkabı mazot araba vergisi ev kirası hepsini ben yapmaya çalışırım ve maaşımda asgari ücretin yarısı.Yani işi olmasa hayatta tanımaz bile beni.

Yav he haftanın yedi günü eşek gibi çalışıyorsun ve maaşın aylık 650 lira. Ulan biraz usturuplu at be.

Ahhaahah niye sana yada foruma yalan borcummu var.Siz sadece kendi bildiğinizi yapın başka yerde herşey sizin bildiğiniz gibi olmuyor.

• ölse üzülmeyeceğim biri. sadece babam mı hayır. annem ve abim de öyle. ayrımcılığı iliklerime kadar yaşattı. emin olmasam evtlatlığım falan diye düşüneceğim ki insan evlatlık edindiğine bile böyle davranmaz. abim olacak hayırsız yıllarca yurtdışında okudu, istediği paralar gönderildi, arabalar alındı, yurtta kalmadı hep evlerde bakıldı. istediği an uçak biletleri alındı. bunlar yaşanırken ben ne çekiyordum hemen söyleyeyim. babam olacak adam her ay maaş zamanı gelir gider tablosu yapar. bana 2 sene boyunca 11 ve 12. sınıftayken gelip her ay 200 lira dersanene para veriyorum diye başıma kakardı. ne kadar harçlık alırdım hemen ekleyeyim. 9 ve 10. sınıfta haftada 5 tl. gold kola + kete yer içerdim öğle arasında. 11. sınıfta 10 tl vermeye başladı 12. sınıfta 20 tl vermeye başladı. üniversiteye başladım ayda 400 tl vereceğim diyip kandırdı başka şehre gitmeme engel oldu. şunu alırım bunu yaparım dedi peki dedik kaldık evde. ne mi oldu verdiği hiçbir sözü tutmadı. ayda 200 tl verdi. ocak geldi kyk yatmaya başladı harçlık vermeyi kesti. sözlerini tutmamasının sebebi olarak hep parasının olmadığını söylerdi. para ne zaman olmazdı sıra bana gelince. o çok şımarttıkları çok sevdikleri abim bunların yüzüne dönüp bakmayacak taktığı borçları evde bırakıp çekip gidecek. ben ne mi yapacağım okuldan diplomamı aldığım gün evi terk edeceğim. gerekirse adamakıllı iş bulana kadar öğrenci evi vs ucuza kapatabileceğim şekilde yaşayıp bi süre idare edeceğim. gerekirse biriktireceğim parayla geze geze iş arayacağım. her türlü rezilliği çekmeye hazırım ama o diploma elime geçtikten sonra 1 dakika bile bu evde nefes almam.

• hocam kendımı gördüm sankı suskun çok pasif olduk onun yüzünden cumlenız aynı benı yansıtıyor. Malesef kı üniversiteye gidene kadar her gun evde çekmek zorundayım hocam kı bunlar sadece bir kısmı
  • Allaha şükür başımızda. Babam olmasa ne yapardım bilmiyorum, Allah uzun ömür versin. Ama benden daha ergen. Hareketleri pek baba gibi değil ama bizi sever. Annem olmasa bu halini yüzde 1i bile olamazdı. Babamı baba yapan annem. Zamanında kötü ortaklık çok araba değişmekten falan bu güne gelmiş borçları var ama Allaha şükür işi sağlam da ödeyebiliyor, 2017 sonunda bitiyor Allaha şükür. 1 fiske vurmadı bize zamanında çok dayak yemiş dedemden. Ama Allaha şükür başımızda, ne olursa olsun gölgesi yeter

• Böyle konular açılınca hemen baban ölse görürüm seni, keşke benim babam yaşasaydı da bizi dövseydi vs. yazılıyor ulan senin baban iyi diye bütün babalar iyi olacak diye bir kural mı var baba olmanın tek gerektirdiği cinsel ilişkiye girmek bir insan sadece cinsel ilişkiye girebilip çocuk yaptığı için iyi insan olabilir mi sadece anne baba olmak saygıyı hak etmek demek degildir. Çocugunu çöpe atan adamlar da var hayatı boyunca çocugu icin yasayan da. Cennet anaların ayağı altındadır kadar saçma bir söz yok ulan sadece üreme problemi olmayan kadınların yani kadınların %90ının yapabildigi isi yapabilmis diye bir insan cennetten de üst konuma koyulur mu? Bu tip sözler yüzünden al işte şu yorumlara bak kötü insanlar kötü analar babalar çocuklarının hayatını mahvetmiş o çocuklar da anaya babaya karşı gelinmez diye hayatlarının 20 yılını onlar yüzünden çöp etmiş bile. Ananız babanız kötü bir insansa ondan kurtulun onla yaşamamak için gidin başka şehirde okuyun para vermiyorsa dava edin çünkü siz üniden mezun olana kadar size bakmak zorunda yada gidin kendiniz çalışın yurt paranız çıksın yeter aç yaşayın ama psikolojinizi bozcak hayatının geri kalanı için sizin yerinize karar verecek üstüne her gün size hayatı zindan eden kötü insanlara hayatınızı temsil etmeyin kaçın gidin okulu bırakın işe girin ülke değiştirin ama bu çileyi daha çekmeyin kötü insanların faydasına yaşamayın.

• Çok değişik bir insan. 13 yaşına kadar dedemden çok çekiyor. Çobanlık yapıyor. 13 yaşında arkadaşından tek yön yol parası alıp İstanbula kaçıyor ve çalışmaya başlıyor. 30 sene boyunca İstanbulda at arabacılığı, kahvecilik, kömürcülük, inşaat işçiliği, tırcılık gibi işlerde çalışıyor. Hayatın sillesini yemiş bir adam. Çok zorluk çekiyor. Abim engelli doğuyor 25 sene ona baktı. Ondan sonra terk ettiği köye geri döndük. Orada market açtık 16 yıldır işletiyoruz. Babamın diğer 4 kardeşi berbat durumda kafalarını hiç kullanamıyorlar. Bizim durumumuz onların beş katı iyi durumda şu an. Demek istediğim adam hayattan öğrendikleriyle kafasını kullanarak kendini geliştirdi ve bir şeyler başardı. İlk okul mezunu bir yazıyı zor okuyor ama 16 senedir bir tane bile bankaya borcunu aksatmadı. Bir gün görmedim bir kağıda şu kadar borcum var yazdığını hepsini kafasında hallediyor. Borç diyorum öyle beş bin on bin anlamayın ayda yirmi otuz bin ödediği oluyor. Adam borcuna aşırı sadık. Sürekli bankalar arıyor gelin şu kadar kredi verelim falan diye. Ama gel gelelim bazı konularda çok anlayışsız. Bana sürekli oku diyor. Okuyorumda ama adam kitap okumaya tepki olarak doğmuş. Niye kitap okuyorsun diyor bana. Sigara içmeye karşı ama içki içmem için beni teşvik ediyor. İçerken gel bir dublede sen at diyor. Birde o kadar çok küfür ediyor ki. Anneme sürekli küfür saydırıyor ama onların zararsız olduğunu hepimiz biliyoruz öyle ciddi değil. Kendi kendine esip gürlüyor sonra susuyor. 61 yaşında. Emekli ama hala çalışıyor. Abimle benim için bir sürü şey yaptı. Hala emekliliğimin tadını çıkarayım kenarı çekileyim demiyor. Şu arsayı alıp şuraya bir dükkan yapayım. Yok şuraya bu kadar yatırım yapayım kafasında. Çok iyi bir adam. Allah herkese böyle bir baba nasip etsin. Allah babalarımıza uzun ömür ve sağlıklı bir yaşam versin.

• alkolik
  • insan müsveddesi
  • Severim de sevmem de. Öyle
  • lykia1234 L kullanıcısına yanıt
    kaderdaşız hocam. evet suskun ve pasif olduk, ne kadar uğraşırsak uğraşalım bu sindirilmişlik gitmiyor üzerimizden
  • Geçen biraları yudumlayarak shameless ın son sezonunu da bitirdik

• consumeobeydie kullanıcısına yanıt
    kardeş ve kaderdaş, aynı yollardan geçtik demek ki.
  • hocam ben de o konudan muzdarip biriyim
  • lykia1234 L kullanıcısına yanıt
    evden gidip kendi hayatını kurduğunda rahat edeceksin ancak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.